راه های مقابله با تشنگی در ماه مبارك رمضان

تب‌های اولیه

6 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
راه های مقابله با تشنگی در ماه مبارك رمضان

[="Black"]


ماه مبارك رمضان در سال های اخیر با فصل گرما همزمان شده است، گرمایی كه علاوه بر احتمال ایجاد گرمازدگی می تواند تحمل تشنگی را با مشكل مواجه كند.
كارشناسان بهداشتی توصیه می كنند برای اینكه كمتر هنگام روزه داری تشنه شد بهتر است در برنامه غذایی سحری از خوردن غذاهایی مانند انواع كوكو، بادمجان، سوسیس و كالباس، سس مایونز و سیر و پیاز و همچنین غذاهای چرب و پرنمك كه سبب تشنگی زیاد در طول روز می شود پرهیز شود.
استفاده از غذاهای آب پز شده و خورشت های آبدار و كم نمك از دیگر مواردی است كه برای كمتر تشنه شدن در ایام ماه مبارك رمضان توصیه شده است.
خوردن مواد شیرین مانند زولبیا و بامیه هنگام سحر موجب افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می شود.



[/]

[="Black"]برای تشنگی كمتر، بعد از خوردن سحری، بهتر است هنگام مسواك زدن برای كاهش تشنگی و خشكی دهان، از حجم كمتری خمیر دندان استفاده كرد.
بهتر است در ماه رمضان میوه های آب دار و سبزی های بیشتری مصرف شود تا در طول روز دچار تشنگی نشد.
همچنین بهتر است هنگام افطار از مخلوط آبلیموی تازه با آب یا چای كمرنگ یا شربت خاكشیر به جای قهوه و چای پر رنگ استفاده شود.
نوشیدن هشت تا ۱۲ لیوان آب از افطار تا هنگام سحر موجب می شود تا شما در طول روز كمتر دچار تشنگی شوید.
[/]

[="Black"]متخصصان تغذیه توصیه می كنند با توجه به اینكه در طول روز، فرد مدت زمان زیادی تشنه است، روزه داران از مواد غذایی كه مدر (ادرار آور) نباشد در وعده سحری استفاده كنند. به طور مثال مصرف چای به دلیل مدر بودن در وعده سحری باعث كم آبی بدن فرد روزه دار در طول روز می شود.
مصرف بعضی از میوه ها مانند هلو و سبزی ها مانند كاهو كم آبی بدن فرد روزه دار را جبران می كند.
كارشناس مسوول بهبود تغذیه مركز بهداشت جنوب تهران به روزه داران توصیه می كند برای تشنگی كمتر در طول روز از مصرف نوشیدنی های كولا و گازدار و مصرف غذاهای شور و پر نمك و غذا های كنسرو شده ، هنگام سحر استفاده كنند.
آرزو چراغی می افزاید: همچنین برای پیشگیری از تشنگی از مصرف غذاهای گوشتی و پر پروتئین هنگام سحر باید پرهیز شود و در فاصله افطار تا سحر به میزان كافی آب بنوشید و هرگز افطار خود را با مصرف مقدار زیاد آب باز نكنید.
[/]

[="Black"]كارشناس مسوول بهبود تغذیه مركز بهداشت جنوب تهران خاطرنشان می كند: هنگام سحر از میوه ،مغز های گیاهی ، پنیر ،سبزی ،گردو ، نان ، گوجه فرنگی ، خیار و میزان مناسب چای یا آب ولرم استفاده شود.
چراغی تاكید می كند: نباید مصرف میوه در وعده سحر به جهت كاهش احساس تشنگی در طول روز ، فراموش شود.
جایگزین كردن نان های سبوس دار با نان های سفید، اجتناب از نوشیدن چای و قهوه در سحر از دیگر توصیه های كارشناسان بهداشتی است.
نوشیدنی هایی مانند یك لیوان شیر داغ همراه سه قاشق بادام پوست كنده و خرد شده تركیب مناسبی از پروتئین های مورد نیاز شما را هنگام سحر تامین می كند.
مصرف سالادهای پخته و خام همراه روغن زیتون و آبلیموی تازه برای سحر مناسب است.
[/]

[="Black"]مصرف انواع سبزی و چند عدد میوه بعد از شام ، به علاوه استفاده از یك میوه و كمی سالاد در سحر سبب خواهد شد كه در طول روز دیرتر احساس گرسنگی و تشنگی داشته باشید.
كلم بروكلی ، كدو ،نخود فرنگی ، لوبیا سبز ، گوجه فرنگی ، هویج ، كلم فندوقی ، فلفل دلمه ای اسفناج ،تره فرنگی، جعفری، گشنیز، كرفس و بامیه از انواع سبزی هایی به شمار می روند كه می توانند به عنوان یك منبع ذخیره آب در طول روزتلقی شوند.
[/]

[="Black"]كارشناسان بهداشتی توصیه می كنند از مصرف غذا های سرخ شده و پرچرب در طول دوران روزه داری پرهیز شود.
با توجه به همزمانی ماه مبارك رمضان با فصل گرما، بیماران كلیوی سنگ ساز تاحدامكان باید در طول روزه داری از انجام فعالیت های سنگین پرهیز كرده و درطول شب مایعات فراوان بنوشند.
كم كردن حجم غذای دریافتی و مصرف غذای سبك و آب فراوان هنگام سحر و پرهیز از غذاهای حاوی املاح سنگ ساز مانند نوشابه های گاز دار و غذاهای با منشاء حیوانی و كاكائو ، چای پر رنگ ، آجیل، اسفناج، كلم، ریواس، گوجه فرنگی و كدو از دیگرمواردی است كه متخصصان تغذیه برای كاهش احساس تشنگی توصیه می كنند. منبع : ابنا
[/]

موضوع قفل شده است