آل عمران چه کسانی هستند؟
تبهای اولیه
طبق آیه ی 33 سوره ی آل عمران چرا خدا می فرماید برگزیدیم آدم و نوح وآل ابراهیم و آل عمران و از حضرت موسی اسمی برده نشده ؟ و آل عمران چه کسانی هستند؟
با سلام
آل ابراهيم هم خود او و هم موسى و عيسى و پيامبر اسلام ص را شامل مىشود، و ذكر آل عمران اشاره مجددى به مريم و حضرت مسيح ع است.
اما درباره آل عمران،برخی نیز گفتهاند كه آنها نيز از آل ابراهيم ميباشند چنان كه درباره آنها فرموده «ذُرِّيَّةً بَعْضُها مِنْ بَعْضٍ» يعنى (ذريهاى كه بعضى از بعض ديگر بوجود آمدهاند.)
و آل عمران موسى و هارون دو پسر عمران ميباشند و عمران نسبش اينست عمران بن يصهر بن فاهث بن لاوى بن يعقوب.
و بعضى گفتهاند مراد از آل عمران مريم و عيسى است (عمران پدر مريم است) باين نسب: عمران بن هشم بن امون از فرزندان سليمان بن داود زيرا آل مرد اهل بيت اوست كه منسوب باوست( ترجمه مجمع البيان في تفسير القرآن، ج4، ص: 41)
مريم و حضرت مسيح
سلام
آل عمران تنها به حضرت عیسی و مریم تعلق دارد؟
چطوری؟
سندش را می شه بدید
چرا ال برهایم کافی نبود؟
چون می خواست حضرت مریم را هم وارد کند؟
یعنی می شه حضرت موسی را جزو ال عمران حساب کرد و حضرت عیسی را ال ابراهیم؟
یا ایشان را همان ال عمران به جهت نبود پدر اما حضرت موسی را ال ابراهیم؟
یعنی سه شخصیت جزو ال ابراهیم نباشند؟:Gol:
آل عمران تنها به حضرت عیسی و مریم تعلق دارد؟ چطوری؟ سندش را می شه بدید
با سلام
چون عمران پدر مریم بوده است:بعضى گفتهاند مراد از آل عمران مريم و عيسى است (عمران پدر مريم است) باين نسب: عمران بن هشم بن امون
البته ممکن است عمران در آیه شریفه پدر موسی و هارون نیز باشد اما علامه طباطبایی در تضعیف این احتمال می نویسد: اما آل عمران ظاهرا مراد از آن دودمان عمران پدر مريم باشد، و كلمه" مريم ابنة عمران" در قرآن كريم مكرر آمده، و اما عمران پدر موسى حتى در يك مورد هم ذكر نشده و اگر شده بطورى ذكر نشده كه متعين در پدر موسى باشد، و اين خود مؤيد همين احتمال است كه مراد از وى عمران پدر مريم (ع) باشد، و بنا بر اين مراد از آل عمران عبارت مىشود از مريم و عيسى (ع) يا آن دو با همسر عمران.( ترجمه الميزان، ج3، ص: 262)چرا ال برهایم کافی نبود؟ چون می خواست حضرت مریم را هم وارد کند؟
اختصاص آل عمران به اينكه آنها نيز از خانواده ابراهيم هستند ظاهرا بواسطه مريم است زيرا اصطفاء مريم اصطفاء بخصوصى است و آن اينكه خداوند او را براى ولادت بدون همسر برگزيد و اعجاز خويش را در وجود او آشكار كرد(تفسير أحسن الحديث، ج2، ص: 62)
برخی تفاسیر نیز بر این باورند که تكرار آن براى اين است كه مقدمهاى براى شرح حال آنان در آيات آينده باشد.(تفسير نمونه، ج2، ص: 518)
توجه داشته باشید که " آل" معمولا به نزديكان افراد بزرگ و شريف گفته مىشود.