جمع بندی چرا امام حسین (علیه السلام) حج خود را نیمه تمام گذاشتند؟

تب‌های اولیه

8 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
چرا امام حسین (علیه السلام) حج خود را نیمه تمام گذاشتند؟

با سلام
آیا حدیث هر کس حج خود را نیمه رها نماید مرتد است صحیح است ؟
اگر پاسخ مثبت است پس علت حج نیمه تمام امام حسین چیست ؟ لطفا راهنمایی نمایید.:Sham:

با نام و یاد دوست





کارشناس بحث: استاد عماد

سلام علیکم عید شما مبارک

بسیاری از مویدات گویای آن است که امام حسین علیه السلام از ابتدا نیت حج نداشته و قصد عمروه مفرده کرده اند. بنابراین آن حضرت محرم به عمره تمتع نشده بلکه از ابتدا محرم به عمره مفرده شده و وارد مکه شدند و با طواف وداع با عمره مفرده ماه ذی الحجه بدون تبدیل نیت از مکه خارج شدند
بر این مطلب هم
شواهد تاریخی
و هم
شواهد روایی
وجود دارد.

عماد;973744 نوشت:
شواهد روایی

از امام صادق علیه السلام درباره کسی سؤال شد که در ماه‌های حج و عمره مفرده به‌جا آورده، سپس به شهر خود بازگشته است. امام فرمود: جایز است... حسین بن علی(علیهمالسلام )، روز ترویه به سوی عراق رفت و در حالی که به عمره مفرده محرم شده بود(1)
همچنین شخصی از امام صادق(علیه السلام) عرض کردم فرق عمره تمتع و مفرده چیست؟ امام فرمود: عمره تمتع با حج مرتبط است و کسی که عمره مفرده انجام می‌دهد هنگامی که آن را به پایان برساند، می‌تواند به هرجا که می‌خواهد برود و امام حسین(علیه السلام) در ذی الحجه عمره مفرده به‌جا آورد، سپس در روز ترویه به عراق رفت...(2)

1.کلینی، ابی جعفر محمد بن یعقوب، الکافی، تصحیح علی اکبر غفاری، تهران، دارالکتب الاسلامیة. ج۴، ص۵۴۵.
2. همان، ج۴، ص۵۳۵

عماد;973744 نوشت:
شواهد تاریخی

امام حسین علیه السلام از ابتدا تصمیم داشت از مکه خارج شود و از شهادت خودشان در کربلا مطلع بود؛ چراکه پیش از حرکت از مدینه به سوی مکه در عالم خاب از پیابمر صلی الله علیه وآله شنیده بود: «ای حسین! گویا به همین زودی می‌بینم که در سرزمینی به نام کربلا کشته و ذبح می‌شوی»(1)
حرکت امام از مدینه به مکه، در ماه‌های عمره مفرده یعنی ماه‌های رجب و شعبان صورت گرفته است نه در ماه های حج(شوال ذی القعده، ذی الحجه) (2)
نبر گفتار ابومخنف که می‌گوید: «حسین بر گِرد خانه خدا طواف کرد و بین صفا و مروه سعی نمود و کمی از موی خود را چید و از عمره خود بیرون آمد. آنگاه به سوی کوفه روانه شد و ما همراه مردم به من رو کردیم(3)
در این سخن هیچ اشاره‌ای به این نشده است که امام حج را به عمره مفرده تبدیل کرد.

1.صدوق، أبی جعفر محمد بن علی، الامالی، تهران، الاسلامیه، ۱۴۰۴ق،ص۱۵۲؛
2.ابومخنف، لوط بن یحیی، مقتل الحسین(علیه السلام)، قم، مطبعة العلمیة، ۱۳۹۸ق،ص۶۲ـ۶۸.
3همان، ص۶۶.

نقل قول:
اگر پاسخ مثبت است پس علت حج نیمه تمام امام حسین چیست ؟

یک پاسخ هم از بنده بی سواد

حضرت میدانستند که ترور ایشان در آن نقطه و به آن صورت و در آن جَوّ ِ خفه باعث میشود که آنطور که باید صدایشان به عالم نرسد (عقلانی کار کردن ایشان) لذا به همراه خانواده و یاران در کل این مسیری که حرکت کردند با افراد صحبت کردند و بقول امروزی حرکت خود را رسانه ای کردند

این البته با دید خشک آکادمیک هستش وگرنه این عهدی بود که از ازل داشتند و محل شهادت و تمام یاران ایشان ثبت شده بود و بنا به این بود که در مقدس ترین سرزمین شهید شوند و این قبل از ورود ایشان به دنیا بود. گرچه این تالار شاید چنین سبکی از جملات رو قبول نکنه و دیدگاه حوزوی باشه

به نظر این حقیر ایشون می خواست نشون بده

این همه مدعی

این همه درخواست تعجیل

و فقط چند نفر یاور واقعی ...

ای مدعیان از خواب غفلت بیدار شید ...

من رو درخواست تعجیل شما و بی برنامه و بی بصیرت بودن شما سر برید نه خنجر شمر ...

این کار رو با فرزندم نکنید...

به جای تعجیل و بی برنامگی خودتون رو بسازید فرزندم هر وقت خدا فرمان بده میاد نیاز به تعجیل نیست...

40 ساله دارید بی برنامه همه کاری می کنید اگر درست نشید همون آشه و همون کاسه...

پرسش:
چرا امام حسین (علیه السلام) حج خود را نیمه تمام گذاشتند؟

پاسخ:
بسیاری از مویدات گویای آن است که امام حسین (علیه السلام) از ابتدا نیت حج نداشته و قصد "عمره مفرده" کرده اند. بنابراین آن حضرت مُحرِم به "عمره تمتع" نشده بلکه از ابتدا محرم به عمره مفرده شده و وارد مکه شدند و با "طواف وداع" با "عمره مفرده" ماه "ذی الحجه" بدون تبدیل نیت از مکه خارج شدند

بر این مطلب هم شواهد تاریخی و هم شواهد روایی وجود دارد.
شواهد روایی:
یک: از امام صادق(علیه السلام) درباره کسی سؤال شد که در ماه‌های حج، عمره مفرده به‌جا آورده، سپس به شهر خود بازگشته است. امام فرمود: جایز است... حسین بن علی(علیه السلام )، روز "ترویه" به سوی عراق رفت و در حالی که به "عمره مفرده" محرم شده بود(1)
دو: شخصی از امام صادق(علیه السلام) عرض کردم فرق عمره تمتع و مفرده چیست؟ امام فرمود: عمره تمتع با حج مرتبط است و کسی که عمره مفرده انجام می‌دهد هنگامی که آن را به پایان برساند، می‌تواند به هرجا که می‌خواهد برود و امام حسین(علیه السلام) در "ذی الحجه" "عمره مفرده" به‌جا آورد، سپس در روز "ترویه" به عراق رفت...(2)

شواهد تاریخی:
یک: امام حسین(علیه السلام) از ابتدا تصمیم داشت از مکه خارج شود و از شهادت خودشان در کربلا مطلع بود؛ چرا که پیش از حرکت از مدینه به سوی مکه در عالم خواب از پیامبر (صلی الله علیه وآله) شنیده بود: «ای حسین! گویا به همین زودی می‌بینم که در سرزمینی به نام کربلا کشته و ذبح می‌شوی»(3)
دو: حرکت امام از مدینه به مکه، در ماه‌های "عمره مفرده" یعنی ماه‌های رجب و شعبان صورت گرفته است نه در ماه های حج(شوال ذی القعده، ذی الحجه) (4)
سه: گفتار "ابومخنف" که می‌گوید: «حسین بر گِرد خانه خدا طواف کرد و بین صفا و مروه سعی نمود و کمی از موی خود را چید و از عمره خود بیرون آمد. آنگاه به سوی کوفه روانه شد و ما همراه مردم به منا رو کردیم(5)
در این سخن هیچ اشاره‌ای به این نشده است که امام(علیه السلام) حج را به "عمره مفرده" تبدیل کرد.

منابع:
1.کلینی، ابی جعفر محمد بن یعقوب، الکافی، تصحیح علی اکبر غفاری، تهران، دارالکتب الاسلامیة. ج۴، ص۵۴۵.
2. همان، ج۴، ص۵۳۵
3.صدوق، أبی جعفر محمد بن علی، الامالی، تهران، الاسلامیه، ۱۴۰۴ق،ص۱۵۲؛
4.ابومخنف، لوط بن یحیی، مقتل الحسین(علیه السلام)، قم، مطبعة العلمیة، ۱۳۹۸ق،ص۶۲ـ۶۸.
5.همان، ص۶۶.

موضوع قفل شده است