جمع بندی سینه خیز رفتن به زیارت ائمه معصومین (ع)

تب‌های اولیه

3 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
سینه خیز رفتن به زیارت ائمه معصومین (ع)

سلام اگر کسی سینه خیز به سمت حرم امام حسین یا حضرت معصومه یا امام رضا یا دیگر امام ها برود حکم ش. چیست آیا مشکلی دارد مرجع حسین وحید خراسانی حفظ الله

width: 700 align: center

[TD="align: center"]با نام و یاد دوست

[/TD]

[TD="align: center"][/TD]


کارشناس بحث: استاد صدرا

[TD][/TD]

سؤال:
آیا سینه خیز رفتن برای زیارت ائمه (علیهم السلام)‌ امری جایز و شایسته است؟

جواب:

1) چنین امری از بدعتهای صورت پذیرفته در کیفیّت زیارت ائمه ی معصومین (علیهم السلام) است که هیچ ریشه ای در دستورات دینی و عملکرد و توصیه ی ائمه (علیهم السلام) و اصحاب و بزرگان شیعه در طول تاریخ نداشته و از سویی دیگر انجام چنین اعمالی از سوی برخی جهال موجب وهن و سستی مذهب بوده تا آنجا که مخالفین شیعه آنرا دلیلی بر انحراف عملکرد شیعه در توحید عبادی دانسته و بواسطه ی چنین اعمال جهالت آمیزی شیعه را عابد غیر خدا دانسته و بواسطه ی آن حکم بر تکفیر شیعه نموده اند.

2)‌ در سوالی از حضرت آیت الله خامنه ای (دام ظله العالی) آمده است:

س 1451: اگر انسان در زیارتگاه‌های ائمه(علیهم‏السلام) خود را به زمین بیندازد و همانند بعضی از مردم که صورت و سینه خود را برزمین می‏مالند تا از آن خون جاری شود و به همان حالت وارد حرم می‏شوند، عمل کند چه حکمی دارد؟

در پاسخ این سؤال آمده است: «اين اعمال که به عنوان اظهار حزن و عزاداری سنّتی و محبت ائمه (عليهم ‏السلام) محسوب نمی‏شوند از نظر شرعی اعتباری ندارند، بلکه اگر منجر به ضرر بدنی قابل توجه و يا وهن مذهب شوند، جايز نيست».(1)

همچنین مقام معظم رهبری (دام ظله العالی)‌ در بیان برخی از تحریفات زیارات معصومین (علیهم السلام) می فرمایند: (2)
«اخیراً یک بدعت عجیب و غریب و نامأنوس دیگر هم در باب زیارت درست کرده‌اند! بدین ترتیب که وقتى مى‌خواهند قبور مطهّر ائمّه (علیهم‌السلام) را زیارت کنند، از درِ صحن که وارد مى‌شوند، روى زمین مى‌خوابند و سینه‌خیز خود را به حرم مى‌رسانند! شما مى‌دانید که قبر مطهّر پیغمبر (صلواةاللَّه‌علیه) و قبور مطهّر امام حسین، امام صادق، موسى‌بن‌جعفر، امام رضا و بقیه ائمّه (علیهم‌السّلام) را همه مردم، ایضاً علما و فقهاى بزرگ، در مدینه و عراق و ایران، زیارت مى‌کردند.

آیا هرگز شنیده‌اید که یک نفر از ائمّه (علیهم‌السّلام) و یا علما، وقتى مى‌خواستند زیارت کنند، خود را از درِ صحن، به‌طور سینه‌خیز به حرم برسانند؟! اگر این کار، مستحسن و مستحب بود و مقبول و خوب مى‌نمود، بزرگان ما به انجامش مبادرت مى‌کردند. اما نکردند.

حتى نقل شد که مرحوم آیت‌اللَّه‌العظمى‌ آقاى بروجردى (رضوان‌اللَّه‌تعالى‌علیه)، آن عالم بزرگ ومجتهد قوى و عمیق و روشنفکر، عتبه‌بوسى(3) را با این‌که شاید مستحب باشد، منع مى‌کرد. احتمالاً استحبابِ بوسیدن عتبه، در روایت وارد شده است. در کتب دعا که هست. به ذهنم این است که براى عتبه بوسى، روایت هم وجود دارد. با این‌که این‌کار مستحب است، ایشان مى‌گفتند «انجامش ندهید، تا مبادا دشمنان خیال کنند سجده مى‌کنیم؛ و علیه شیعه، تشنیعى درست نکنند.» اما امروز، وقتى عدّه‌اى وارد صحن مطهّر على‌بن‌موسى‌الرّضا (علیه‌الصّلاةوالسّلام) مى‌شوند، خود را به زمین مى‌اندازند و دویست متر راه را به‌طور سینه‌خیز مى‌پیماند تا خود را به حرم برسانند! آیا این کار درستى است؟ نه؛ این‌کار، غلط است. اصلاً اهانت به دین و زیارت است. چه‌کسى چنین بدعتهایى را بین مردم رواج مى‌دهد؟ نکند این هم کار دشمن باشد؟! اینها را به مردم بگویید و ذهنها را روشن کنید...»(4)


1. http://farsi.khamenei.ir/treatise-content?id=130&pid=130&tid=-1

2. بیانات در جمع روحانیون استان کهگیلویه و بویر احمد، به تاریخ: 17/3/1373.

3. بوسيدن آستان در حرم.

4. http://farsi.khamenei.ir/newspart-index?id=2718&nt=2&year=1373&tid=1705#6454

موضوع قفل شده است