خواب آشفته پیامبر و سوره قدر

تب‌های اولیه

6 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
خواب آشفته پیامبر و سوره قدر

به نام خدا

سلام علیکم

میخواستم درباره خوابی که پیامبر (ص) در اواخر عمر شریفشون دیدن و ایشون رو آشفته کرد و ارتباط نزول سوره قدر با این خواب رو توضیح بدید !!!
متشکرم

IMAGE(http://www.jazzaab.ir/upload/3/0.649851001327305580_jazzaab_ir.jpg)

[FONT=&quot]سوره[FONT=&quot]قدر نزول قرآن در شب قدر را بيان می كند، و آن شب را تعظيم نموده از هزار ماه بالاتر مى ‏داند، چون در آن شب ملائكه و روح نازل مى ‏شوند، و اين سوره، هم احتمال مكى بودن را دارد، و هم مى ‏تواند مدنى باشد، و رواياتى كه درباره سبب نزول آن از امامان اهل بيت (عليهم السلام) و از ديگران رسيده خالى از تاييد مدنى بودن آن نيست، و آن رواياتى است كه دلالت دارد بر اينكه اين سوره بعد از خوابى بود كه رسول خدا(ص) ديد، و آن خواب اين بود كه ديد بنى اميه بر منبر او بالا مى ‏روند، و سخت اندوهناك شد، و خداى تعالى براى تسليتش اين سوره را نازل كرد(و در آن فرمود شب قدر بهتر از هزار ماه حكومت‏ بنى اميه است[FONT=&quot])




[FONT=&quot]تفسير سوره قدر از تفسير الميزان علامه طبابايي




به نام خدا

سلام علیکم

سپاسگذارم بابت پاسخگوییتون

میخواستم بدونم با توجه به اینکه خواب پیامبر (ص) و آشفتگی ایشون درباره جانشینی و غصب حق اهل بیت(ع) توسط بنی امیه بود این سوره چطور باعث تسلی خاطر ایشون شد؟؟؟؟




روایاتی از سوی ائمه(ع) در داستان نزول سوره قدر آمده است:





امام حسن مجتبى عليه السلام از پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله نقل فرمود: پيغمبر گرامى اسلام صلى الله عليه و آله در خواب ديد قوم بنى اميّه يكى پس از ديگرى بر بالاى منبر ايشان مى‏روند و خطبه مى‏خوانند. پس حضرت از اين خواب دلتنگ و ناراحت شد. جبرئيل نزد ايشان رفت و تسليت داد و سوره كوثر و سوره قدر را ابلاغ كرد.





سهل ساعدى مى‏گويد:





پيغمبر خدا صلى الله عليه و آله در عالم خواب ديد ميمون‏ها و بوزينه‏هايى بر فراز منبرش بالا و پايين مى‏روند. آن حضرت از ديدن اين خواب غمگين و ناراحت گرديد، پس از اين حكايت، هرگز كسى ايشان را خندان نديد تا رحلت فرمود.





قاسم بن فضل حرّانى مى‏گويد:





وقتى مدّت حكومت دودمان بنى‏اميه را برشمرديم هزار ماه بوده است. امام صادق عليه السلام در اين باره مى‏فرمايد:





رسول خدا صلى الله عليه و آله در عالم خواب مشاهده نمود كه بنى‏اميّه از منبرش بالا مى‏روند و مردم را از راه هدايت برمى‏گردانند. پس شب را اندوهگين به صبح رسانيد.





جبرئيل عليه السلام بر او نازل شد و عرض كرد: اى رسول خدا صلى الله عليه و آله! چه شده تو را غمگين و افسرده مى‏بينم؟!




بحار الأنوار: 44/ 59، باب 19، حديث 7؛ المناقب، ابن شهر آشوب: 4/ 36.




استاد حسین انصاریان، شأن نزول سوره قدر




با سلام خدمت دوست عزیز

در ابتدا باید بگویم که
آرامش یک امر درونی و نفسی است و این واقعیت که چگونه یک شخص به آن آرامش می رسد بستگی به حالات و روحیات آن شخص دارد. از این رو آنچه ما در اینجا می آوریم صرف احتمالی است که بر اساس روایات به آن اشاره رفته است. و اگر به خواهیم به جواب قطعی برسیم باید چنین سوالاتی را خود شخصی که برای او آرامش حاصل شده است پاسخ دهد.

در مورد رسول گرامی اسلام با توجه به حالات معنوی و روحیات فوق العاده روحانی آن حضرت و بر اساس روایاتی که به منزلت و عظمت سوره قدر پرداخته اند که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است شاید به توان به کشف حکمت این رویا بر پیامبر(ص) اشاره کرد. و اینکه مومنین مورد توجه و عنایت خاص خداوند هستند و حوادث دنیا موقت و زود گذر می باشند.
زراره و محمد بن مسلم از حمران روايت كرده كه از امام باقر(ع)از معناى آيه"انا انزلناه فى ليلة مباركة"سؤال كرد، فرمود بله شب قدر كه همه‏ساله در ماه رمضان در دهه آخرش تجديد مى‏شود شبى است كه قرآن جز در آن شب نازل نشده، و آن شبى است كه خداى تعالى در باره‏اش فرموده: "فيها يفرق كل امر حكيم".
آنگاه فرمود: در آن شب هر حادثه‏اى كه بايد در طول آن سال واقع گردد تقدير مى‏شود، چه خير و چه شر، چه طاعت و چه معصيت، و چه فرزندى كه قرار است متولد شود، و يا اجلى كه بنا است فرا رسد، و يا رزقى كه قرار است(تنگ و يا وسيع) برسد، پس آنچه در اين شب مقدر شود، و قضايش رانده شود قضايى است‏ حتمى، ولى در عين حال مشيت‏ خداى تعالى در آنها محفوظ است (و خدا با حتمى كردن مقدرات، العياذ بالله به دست‏خود دست‏بند نمى‏زند).
حمران مى‏گويد: پرسيدم منظور خداى تعالى از اينكه فرمود"شب قدر بهتر است از هزار شب"چيست؟ فرمود عمل صالح از نماز و زكات و انواع خيرات در آن شب بهتر است از همان اعمال در هزار ماهى كه در آن شب قدر نباشد، و اگر خداى تعالى جزاى اعمال خير مؤمنين را مضاعف نمى ‏كرد، مؤمنين بجايى نمى‏ رسيدند، ولى خدا پاداش حسنات ايشان را مضاعف مى ‏كند.
و در مجمع است كه از ابن عباس از رسول خدا(ص)روايت
شده كه فرمود: وقتى شب قدر مى‏شود ملائكه‏اى كه ساكن در سدرة المنتهى هستند و جبرئيل يكى از ايشان است نازل مى‏شوند، در حالى كه جبرئيل به اتفاق ساير سكان نامبرده پرچم‏هايى را به همراه دارند، يك پرچم بالاى قبر من، و يكى بر بالاى بيت المقدس، و پرچمى در مسجد الحرام و پرچمى بر طور سينا نصب مى‏كنند، و هيچ مؤمن و مؤمنه‏اى در اين نقاط نمى‏ماند مگر آنكه جبرئيل به او سلام مى ‏كند، مگر كسى كه دائم الخمر و يا معتاد به خوردن گوشت‏خوك و يا زعفران ماليدن به بدن خود باشد.



مجمع البيان، ج 10، ص 520 ؛ تفسير برهان، ج 4، ص 481، ح 1



به نام خدا

سلام علیکم

ممنون از پاسخگوییتون

آرامش یک امر درونی و نفسی است و این واقعیت که چگونه یک شخص به آن آرامش می رسد بستگی به حالات و روحیات آن شخص دارد. از این رو آنچه ما در اینجا می آوریم صرف احتمالی است که بر اساس روایات به آن اشاره رفته است. و اگر به خواهیم به جواب قطعی برسیم باید چنین سوالاتی را خود شخصی که برای او آرامش حاصل شده است پاسخ دهد.

مطلبی که فرمودید کاملا درسته !
سوالی که پرسیدم بر مبنای این بود که فکر کردم شاید خود سوره یا مطلب خاصی در سوره بود که به پیامبر(ص) اطمینان خاصی درباره جانشینی اهل بیت داد و باعث آرامش پیامبر شده بود ، چون آشفتگی وحزن ایشون بخاطر غصب جانشینی اهل بیت رخ داده بود!

موضوع قفل شده است