جمع بندی کار کردن خانم خارج از منزل پس از ازدواج - موافق یا مخالف

تب‌های اولیه

86 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال

من به عنوان یک خانوم نظرمو میگم. زن همونطور که نیاز داره به مرد تکیه کنه ، نیاز داره که بدونه و مطمئن هم باشه که مرد همیشه در کنار میمونه . حدود سه هفته پیش اخبار تلویزیون خبری رو اعلام کرد مبنی بر اینکه تعداد زنان سرپرست خانوار زیاد شدند :

شمار زنان سرپرست خانوار طی 30 سال 2 درصد وتنها در5 سال گذشته 3 درصد افزایش یافته است

معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده، افزود: یکی از عوامل تاثیرگذار در زمینه تعداد زنان سرپرست خانوار، نرخ طلاق و ازدواج است که تعداد زنان سرپرست خانوار را به ویژه در گروه‌های سنی جوان‌تر افزایش می‌دهد. امروزه در زمینه الگوی زنان سرپرست خانوار با کسانی مواجه هستیم که سرپرستی خانوار را به علت ازدواج نکردن قبول کرده‌اند. این دسته از افراد نسبت به زنان مطلقه با پیامدهای کمتری روبرو هستند. زن سرپرست خانوار اگر مطلقه باشد و سرپرستی فرزندان خود را بر عهده داشته باشد، از فقر بیشتری رنج می‌برد و این فقر نیز به فرزندان آنها منتقل می‌شود.

وی تاکید کرد: نابرابری زنان و مردان سرپرست خانوار در دسترسی به مواردی مانند آموزش موجب می‌شود که بیکاری، اشتغال در مشاغل سطح پایین در زنان سرپرست خانوار بیشتر دیده شود. آنان معمولا شرایط اقتصادی خوبی ندارند.

مولاوردی افزود: هر چند که عامل اصلی که موجب می‌شود در ایران زن به سرپرست خانوار تبدیل شود، مرگ و میر شوهر است، اما با توجه به افزایش آمار طلاق، انتظار می‌رود که تعداد زنان سرپرست خانوار به علت طلاق، افزایش یابد.

آیا برادر شما که به دنبال حق و حقوق خود از دین هست ، حق و حقوق زن در دین رو هم به رسمیت میشناسه ؟ مثلا طی صحبت با دختر مورد نظر میتونه بگه : درسته که من مخالف کار کردنت در بیرون از منزل هستم ولی طبق قانون اسلام اگر برای کار کردنت در خانه پول از من طلب کردی (و این جدا از خرج خانه هست ) ، بهت میدم . برای شیر دادن به بچه اگر پول طلب کردی ، پول بهت میدم و مهریه تو پرداخت میکنم به طور کامل (حالا هر چقدر که خودش و اون دختر مورد قبولشون بود)و حقیقت همینه که اگر زن طلب کرد ، باید بپردازه. حالا آیا چنین مردی هست ؟

بله ! این جنبه نباید فراموش بشه چون اسلام این راه رو برای زن باز گذاشته تا پول در بیاره و پس انداز کنه برای آینده و مزد کارش هست که شوهر در صورت طلب زن ، باید بپردازه . بنده هنوز حتی در خانه های خیلی مذهبی ندیدم چنین اتفاقی بیفته و هنوز ندیدم که دختری مذهبی این حرف رو بزنه و اون پسر مذهبی قبول کنه (چندین مورد رو مشاهده کردم ...). و جالب اینجاست که پسره خواهان تمام حق و حقوقش مثل اجازه گرفتن زن برای خروج از منزل ، کار نکردن در بیرون از منزل و ... بود ، ولی تا حقوق زن رو شنید ، پا پس کشید !

خوب همه حرفای دوستانم در جای خودش درسته، ولی این سوال پیش میاید که :
خانوم ها آخه چرا این همه سختی رو به جون میخرن و مسئولیت کارهای خونه، فرزنداری، همسرداری و در کنار آن مسئولیت کار بیرون رو قبول میکنن و آخر سر هم در بیشتر مواقع همه کارها نصفه نصفه و جویده جویده انجام میشه؟؟؟؟؟

سلام
من از حرفهاتون اینطور برداشت کردم که هم متاهل هستید هم شاغل. دلیل شما چیه ؟ شما چطور این همه سختی رو به جون میخرید ؟:Nishkhand:

به نظر من این حق هر شخصه که تصمیم بگیره کار کنه یا نکنه،
زمونه هم عوض شده نمیشه انتظار داشت خانمها فقط به کار خونه برسن،
یکی با هزار امید و آرزو دوازده سال درس میخونه به شغلی که دوست داره دست پیدا کنه اون وقت بیان بگن حق نداری کار کنی ؟؟؟
من هم هیچ وقت کارم رو بخاطر ازدواجم ترک نمیکنم.
وظیفه تربیت فرزند هم، هم به عهده پدره هم مادر،
این دلیل نمیشه چون پدر بیرون از خانه است این وظیفه صرفاً وظیفه زن باشه
البته موافقم که نقش مادره بیشتره ولی باز دلیل نمیشه مانعی برای کار زن در بیرون از خانه باشه.:Gol::Gol:

+ کار زن در بیرون از خانه گناه یا جرم نیست! حتی بضی جاها واجبه، مثه داشتن دکتر زنان درحد نیاز.

ولی من دوست ندارم همسرم کار کند چون از وظیفه اصلی خود تربیت فرزندان باز میمونه.

کار کردن خانوم در خارج از منزل مشکلی نداره...البته بهتره تو محیط هایی مثل نیرو انتظامی و معماری و کارای مردونه کار نکنه...اما این کار کردن تا زمانی مناسبه که به محیط خانواده ضرر نزنه ...اگر بچه دار بشن که خیلی مهم تره... وباید سعی کنه تمام وقتشو برای فرزندش بزاره...اما در شرایطی که مثلا فرزندی ندارند وخانوم تو اداره ای (ساعت کار مثلا۸تا ۴) کار میکنه مشکلی نداره...

سلام
مقام معظم رهبری جملات زیادی راجع به این مسئله دارند. یکیش رو نقل میکنم:

اين‌كه بعضى مردان وقتى مى‌خواهند ازدواج كنند، شرط قائل مى‌شوند كه زن بايد حتماً كار كند و شغل و درآمدى داشته باشد، خطاست. گرچه خلاف شرع نيست، اما اسلام به چنين كارى هم توصيه نمى‌كند. اين‌كه ما بگوييم «زن را از فعاليت اقتصادى و اجتماعى ممنوع كنيم»، به استنادِ نظرِ اسلام، غلط است. اسلام چنين حرفى نگفته است. اما از آن طرف، اين را هم كه زن را مجبور به انجام كارهاى سنگين و تلاشهاى دشوار اقتصادى، اجتماعى يا سياسى كنند، اسلام توصيه نكرده است. نظر اسلام، يك نظر ميانه است. يعنى زن اگر فرصت و فراغت داشته باشد، بچه‌دارى مانع او نگردد، شوق و علاقه و نيرو و توان جسمانى داشته باشد و بخواهد وارد فعاليتهاى اجتماعى، سياسى يا اقتصادى شود، مانعى ندارد. اما اين‌كه او را مجبور كنند و بگويند بايد حتماً شغلى بپذيرى، روزى فلان قدر كار كنى تا با درآمد آن بتوانى در تأمين هزينه خانوار، سهمى به عهده بگيرى، نه. اين را هم اسلام از زن نخواسته است. اين را هم يك نوع تحميل بر زن به حساب مى‌آورد.

راستش خانومی که گزینه برا ازدواج است دارد طرحش را در آزمایشگاه مرکزبهداشت شهرمان می گذراند. بعضا باید از مردان نمونه خون بگیره به نظرتون این با شان یه زن جور در میاد؟
مطلب بعدی اینکه مادرش معلم و پدرش کارمنده خب اینو داشته باشین .
حالا این خودش در شرایطی زندگی کرده که مادرش خونه نبوده و مشکلات این زندگی رو حودش از نزدیک لمس کرده حالا اگه بهش بگم برا بچه ها کار نکن به نظرتون قبول میکنه؟

یه چیزی ؟ مادرم یه گزینه دیگه داره که دختر واقعا خوب و مذهبی ایست و دکتری میخونه من فقط به خاطر اینکه داره دکتری میخونه بیخیالش شدم دیگه به دکتر که نمیشه گفت سر کار نرو به نظرتون کار درستی میکنم؟

کار زن در بیرون از خانه گناه یا جرم نیست! حتی بضی جاها واجبه، مثه داشتن دکتر زنان درحد نیاز.

ولی من دوست ندارم همسرم کار کند چون از وظیفه اصلی خود تربیت فرزندان باز میمونه.


مگه شما که بیرون کار میکنی و وظیفه تربیت فرزند هم داری به عنوان پدر از وظیفت موندی؟!
این فقط همکاری اعضای خانوادرو میخواد همین

[FONT=Times New Roman]کار کردن خانوم بیرون از منزل پس از ازدواج؟ :Moteajeb!:
اصلا موافق نیستم . :offlow:

[FONT=arial]سلام
من خودم شاغلم اما باید دید واقعا انگیزه اشتغال چیست
یا شغلی که خانوم میخواد انتخاب کنه چیه؟
آیا هر شغلی؟....
مثلا وقتی میشنوم که یک خانم در پست کار میکنه یا در بانک واقعا آیا لزومی داره؟
تکرار میکنم انگیزه مهمه
برام جالبه که هنوز آقایونی پیدا میشن که دوست دارند همسرشون خانه دار باشه
:Kaf:چون اکثر آقایون دم بختی که بنده میبینم!!!!!!! اولین ملاک انتخاب همسرشون شاغل بودنشه
تا اونجایی که هم دیدم هم شنیدم که ننه باباشو فرستاده اداره بوووووووووووووووق که برو اونجا بگو دختر بهمون معرفی کنن:Moteajeb!::Moteajeb!:
مگه بنگاه ازدواجه؟
طرف میگه فلانی میشه یه دختر برام پیدا کنی
میپرسه ملاکاتو بگو تا معرفی کنم
میگه هیچی برام مهم نیست فقط نون خودشو در بیاره
خیلی جالبه که همین آقا حاضر شد با دختری که سه سال از خودش بزرگتره و صبح زود میره سر کار و غروب بر میگرده خونه ازدواج کنه فقط برای اینکه خانم نون خودشو در بیاره
همینم باعث شده که متاسفانه متاسفانه متاسفانه یکی از انگیزه های اشتغال دختران که به وفور دور و برم میبینم ازدواج باشه
خدایا آخر عاقبت همه رو ختم به خیر کن

واقعا درست میگین
من هم زیاد دیدم اقایونی که دنبال همسر شاغل هستن
یکی از دوستام اولین روز کاریش تو یه اداره همین که رفت رو میزش بشینه یه خانمی اومد بهش گفت خانم شما کارمند جدید هستید؟مجردی؟یه پسر هست با این ویژگی ها شما قصد ازدواج ندارین؟
بیچاره دوستم کلی جا خورده بود بعدشم کلی از این رفتار ناراحت شد.
واقعا تو شهر ما دخترهای کارمند خیلی طرفدار دارن

سلام دوستان
من نظرم رو میگم
من کاملا با کار کردن زن موافق هستم و خودم حتما حتما کار میکنم
چون کار کردن به من این حس رو میده که دارم نتیجه زحمت هایی که برای درس خوندن و تلاش کشیدم رو میگیرم و میتونم تو جامعه حضور داشته باشم و همه اینها به من احساس مفید بودن میده
من اعتقاد کامل دارم که زن باید درامد مستقل از شوهرش داشته باشه (البته نه به اندازه شوهر) چون خیلی جاها دیدم مردها برای اینکه پول دارن و هزینه زندگی تامین میکنن چقدر تو زندگی قدرت دارن.
من خانم های شاغلی که دیدم زندگی راحت تری دارن و هم از نظر اجتماعی جایگاه بهتری دارن. رفاه بیشتری دارن و حتی اوضاع اقتصادی زندگیشون بهتره.همسرانشون رفتارشون با خانم هاشون بهتره
البته کاملا قبول دارم که کار کردن بیرون از خونه نباید به محیط خونه و اسایش خونواده اسیب بزنه ولی به نظرم یه زن شاغل میتونه اوضاع رو مدیریت کنه و لازم نیست همه کارها رو خودش انجام بده.
به نظرم دارین خیلی مسئله رو تیره و تار نشون میدین
در مورد محیط کار هم به نظرم بعضی ها خیلی دیگه حساس شدن(قبول دارم یه سری کارها محیطش خوب نیست) اگه اینقدر حساس باشین که دیگه باید بگین خانم ها نباید تاکسی سوار شد چون یه سری راننده ها.............خانم نباید بره حتی تو مغازه خرید چون یه سری فروشنده ها......... خانم نباید بره دانشگاه چون یه سری استاد ها .......... حتی نباید بره مدرسه چون یه سری معلم های مرد .........(این نقطه چین ها یعنی رفتارهایی دارن که ادم خجالت میکشه بگه).وحتی خیلی چیزهای دیگه
به نظرم یه خانم باید اینقدر خانم باشه که به دیگران اجازه رفتار نامناسب رو نده اینو من خودم تو کارم تجربه کردم
من فقط نظرم رو گفتم

موافق رو ب مخالف ! Blum 3

چون نمی دونن اگه مراقب نیاز شوهرشون نباشن ممکنه چند سال بعد ببینن شوهرشون هم با خانم های دیگه خوشه!

:Moteajeb!:
واقعا فک میکنید که زن وظیفه داره که بیست چهار ساعته مواظب شوهرش باشه و به نیازاش برسه؟
اینجور شوهری که میخواد خیانت کنه اونم به خاطر کار کردن همسرش بیرون از خونه، اصلا آدم نیست.
به نظر من این حق هر شخصه که تصمیم بگیره کار کنه یا نکنه،

دقیقااااا...
هر کس خودش واسه آیندش تصمیم میگیره.
یه خانوم رو درنظر بگیرید که این همه درس پزشکی میخونه،بعدش خونه نشین بشه؟؟بعد از این همه زحمت؟
یا اینکه فرض کنید که معلم خانوم نداشته باشیم.میشه اصلا همچین چیزی؟
بعضی از نظراتی که دوستان داده بودن واقعا غیر منصفانه بود.

.
.
.


نمیدونم یه عده کی میخوان به این نتیجه برسن که زن هم مثل مرد یه انسانه و خودش باید برای خودش و زندگیش تصمیم بگیره و کسی هم حق دخالت نداره.


ماهیت ازدواج ماهیت یک قرار داد است یک اصولی دارد خدشه ناپذیر مثل
بهره جنسی مرد از زن

زن کالا نیست که یکی از اصول برای ازدواجش،بهره بردن ازش باشه
امام علی گفتن که زن ریحانه(گل) هست.
اون وقت شما با استفاده از این کلمه زن رو تا حد یه کالا که ازش استفاده میکنن پایین آوردید.
من منکر مسئله ی جنسی برای ازدواج نمیشم.
ولی اینجوری گفتن هم اصلا درست نیست
.
.
.
یه زن که این همه زحمت میکشه و درس میخونه خودش باید تصمیم بگیره که بیرون از خونه کار کنه یا نه.
کسی نمیتونه وادارش کنه

مستر حامد ؟
یک سئوال خارج از گود ؟!
بهره ی جنسی یکطرفس ؟
شما در جاهلیت اعراب هم باشید در طب الرضای حضرت رضا بیاناتی هست ک باید بروزتون کنه !!!
چگونه در 2013 چنین کلامی رو استفاده می کنین؟ !! جاهلیت مدرن ایا ؟؟؟؟؟؟

سلام

از نظر بنده ، اگر در یک زن توانایی رسیدگی هم به کارهای خانه و خانواده و به خصوص شوهر داری و هم حفظ عفت و حیا و حریم ها رو در محل کار ؛دیده بشه و همسر هم محل کار رو تایید کنه و به کار کردن رضایت و اجازه تام بده ، مشکلی نداره.

یاحق

خانومایی که خیلی تمایل به کار کردن بیرون از خونه دارند فیلم هیس! دخترها فریاد نمیزنند رو حتماً ببینید.

این یه زنگ خطر برای همه خانومایی هست که میگن ما هم به کارمون میرسیم، هم به خونه و هم به شوهر و بچمون. از دوستان خودم بودند خانومایی که بچه ها را تنها میگذاشتند تو خونه و خودشون و پدرشون میرفتن سرکار. و بعد حالا بچه ها چه حال و روزی که ندارند (اغلب سیگاری، دوست باز و رفیق باز، افسرده و...) آیا ارزش داره این همه عز و جز کردن برای کار بیرون از خونه؟!

میدونی چرا جواب منفی میدن...چون از خانواده تا دوست و اشنا و رفیق ، همه میخوان تو کله ات تزریق کنن :
که حقوق زن و مرد باهم برابره...
الان دارن میجنگن واسه تساوی حقوق زن و مرد ... درصورتی که اصلا اینجور نیست...چرا اسلام میگه : هر زن و مرد به اندازه ی شایستگیش پاداش میگیره....به اندازه ی عملش....اما منظورش از این پاداش... پاداشیه که به انجام وظیفه اش تعلق میگیره....
چیزی هم که مهمه اینه.... وظیفه ی زن و مرد تو اسلام باهم فرق میکنه....درصورتی که ذات و ارزش وجودیشون یکیه...
متاسفانه زن و دخترای الان .... فقط میخوان بگن چرا مرد ها اون حق و دارن.... ما نداریم....
چون اونا اینکارو میکنن ما هم بایدانجام بدیم...جفتمون انسانیم خب...
بابا روحیات تو فرق میکنه....
ذهن تو فرق میکنه....
فکر تو فرق میکنه.... تو برا یه هدف افریده شدی اون برا یه هدف....
تو یه وظیفه ای داری .... اون یه وظیفه....
واسه اینه که الان همه زنا دنبال اینن مثه مرد ها آزاد باشن به قول خودشون...!!

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستای خوبم

حدود چهار سال است که برای برادرم به دنبال همسری مناسب میگردیم. اما تاکنون برادرم گزینه مناسبی را انتخاب نکرده است.
ملاک های برادرم برای انتخاب همسر:
ـ مومن واقعی و نه ظاهری
ـ خانواده با اصل و نسب و مذهبی نه متحجر
ـ تجملاتی نبودن
ـ زیبایی نسبی
ـ پایبندی به حرف هایی که گفته میشود
ـ اجتناب از کار کردن خانم در خارج از منزل

اما در مورد چهارمین ملاک. اکثر خانم هایی که در بقیه موارد با برادرم به توافق می رسیدند پس از عنوان شدن مسئله کار نکردن در خارج از خانه پس از ازدواج جواب منفی میدادند.

به نظر شما علت این امر چیست و چرا خانم ها تنها راه مستقل بودن را در کار کردن خارج از خانه می دانند.

سلام

همانطور که استاد فرمودند باید با خانومی که به نظر اسلام اهمیت می‌دهند، به طور منطقی صجبت کنند.

دلایلی که در پست زیر آمده است را برایشان بیان کنند و نظر ایشان را در مورد آن بپرسند:

{ http://www.askdin.com/thread34579.html#post449577 }

اینکه امروزه اشتیاق زنان به هر کار در بیرون منزل زیاد شده، دلایل روانشناختی و اجتماعی مختلفی دارد.

حتی اگر کار زن محدود به محیط زنانه باشد باید در حد توان او تعریف شود. نباید کارهای قهرمانه به او سپرده شود.

قوانین باید به نفع زنان شاغل در محیط زنانه اصلاح شود تا رقابت کاذب برای کار در محیط مختلط کم شود.

مثلا ساعات کاری کمتری برای رسیدگی به وظایف مادری( البته با تعریف اسلام نه بیگاری در خانه) در نظر گرفته شود.

شاید دعوت زنان به یادگیری کارهای تولیدی و درآمدزا در محیط خانه برای روحیه ی آنها بسیار مناسب تر باشد.

امروزه یکی از دلایل درس خواندن بیشتر و قبولی بیشتر دختران نسبت به پسران، ترس از نشستن در خانه است.

البته برای مشاغلی که مخصوص مراجعه ی زنان است باید متخصص تربیت شود(معلمی، پزشکی، مشاوره، ....). ولی معدن و راه وساختمان و .... جای تامل دارد

در حالیکه اگر قوانین اصلاح شود و برای کارهای خانگی و درآمدزا از طرف والدین و اقوام برنامه ریزی شود این معایب اصلاح می‌شود.

بعضی مردان در انتخاب همسر به دنبال حقوق دوم و درآمد اضافی هستند تا ملاکهای دیگر...!!!!

خدا خودش به همه ما کمک کند تا درست تصمیم بگیریم!!!!

این یه زنگ خطر برای همه خانومایی هست که میگن ما هم به کارمون میرسیم، هم به خونه و هم به شوهر و بچمون. از دوستان خودم بودند خانومایی که بچه ها را تنها میگذاشتند تو خونه و خودشون و پدرشون میرفتن سرکار. و بعد حالا بچه ها چه حال و روزی که ندارند (اغلب سیگاری، دوست باز و رفیق باز، افسرده و...) آیا ارزش داره این همه عز و جز کردن برای کار بیرون از خونه؟!


دوست عزیز شما ما هر وقت اومدیم جایی مثال بزنیم گفتند اون استثنا است و به کل ربط نده

حالا چندتا خانم نتونستند از پس وظایفشون بربیاند دلیل نمیشه که همه خانمها قید کار کردن رو بزنند

من خانمهایی می شناسم نه تنها در کار بلکه در زندگیشون هم موفقند خیلی موفقتر از خانمهای خونه دار

در ضمن اگه جسارت نیست من تو پست های قبلی یه سوال از شما پرسیده بودم ممنون میشم جواب بدید

شما یک خانم هستید اونطور که از حرفهاتون برداشت کردم متاهل هستید و صاحب بچه، پس شما چطور این خطرات رو در نظر نمیگیرد و همچنان شاغل موندید ؟

خانومایی که خیلی تمایل به کار کردن بیرون از خونه دارند فیلم هیس! دخترها فریاد نمیزنند رو حتماً ببینید.

این فیلمه یکی از ویژگی های منفی و غیرقابل انکار بعضی از مردا رو بیان میکنه که این هیچ ربطی به کار کردن بیرون از خونه ی اون مادر نداره.
مادرِ اون دختر توی این فیلم به خاطر اینکه محرم راز دخترش نیست و اینکه به یه مرد،اعتماد بی جا میکنه مقصره.
نه اینکه چون بیرون از خونه کار میکنه.
پدر این دختر هم هیچ نظارتی روی دخترش نداره.
همون قدری که مادر مقصره،پدرش هم مقصره یا حتی خیلی بیشتر.

از دوستان خودم بودند خانومایی که بچه ها را تنها میگذاشتند تو خونه و خودشون و پدرشون میرفتن سرکار. و بعد حالا بچه ها چه حال و روزی که ندارند (اغلب سیگاری، دوست باز و رفیق باز، افسرده و...)

:Moteajeb!:
خب استثنا همه جا هست.
این جمله ی شما مثه اینه که بگیم همه ی آدمای سیگاری و افسرده،مادر هاشون معلم یا دکتر بودن.
به هر حال معلم و دکتر بودن هم یعنی شاغل بودن بیرون از خونه دیگه.
به نظرم اصلا جمله ی درستی نیست.

خب استثنا همه جا هست.
این جمله ی شما مثه اینه که بگیم همه ی آدمای سیگاری و افسرده،مادر هاشون معلم یا دکتر بودن.
به هر حال معلم و دکتر بودن هم یعنی شاغل بودن بیرون از خونه دیگه.
به نظرم اصلا جمله ی درستی نیست.


استثنا همیشه هست و همه آدمای سیگاری و افسرده آدمایی نبودن که پدر و مادرشون بهشون بی توجه بوده اند. (حتی گاهی از توجه زیاد به این وضع مبتلا میشن) ولی باید توجه داشته باشیم در اصول دینی و حتی به گفته بسیاری از روانشناسان غیر دینی بیان شده است که اولویت فعالیت یک مادر مراقبت و تربیت فرزندان سالم هست. خانواده هایی بودن که نان شبشان را نداشتند ولی به جای تامین صرف غذای جسم فرزند، بیشتر به فکر برآوردن غذای روح او بوده اند. از طرف دیگر بهتره ما خانومها لااقل با خودمون صادق باشیم. کار کردن زنها باعث شده مرد احساس مسئولیت کمتری داشته باشه و این هم از دیگر معضلات کار کردن خانوم بیرون از خانه هست.

این فیلمه یکی از ویژگی های منفی و غیرقابل انکار بعضی از مردا رو بیان میکنه که این هیچ ربطی به کار کردن بیرون از خونه ی اون مادر نداره.
مادرِ اون دختر توی این فیلم به خاطر اینکه محرم راز دخترش نیست و اینکه به یه مرد،اعتماد بی جا میکنه مقصره.
نه اینکه چون بیرون از خونه کار میکنه.

درسته کار مرد (پدر که هیچ نظارتی بر کار زن و فرزندش نداشته ) اشتباه بوده است ولی پدر همیشه کارش در بیرون خانه است و مادر است که امور فرزندان را به عهده دارد. اگر آن مادر در کنار فرزندش بود و مشغله کاری فراوان نداشت باز هم آن دختر را به راننده شرکت می سپرد؟ این مسئله به غیر از آن است که وقت همدم بودن با دخترش را هم نداشته است.

همه اینها به کنار، مادرها این همه کار میکنند و بعد بچه هایشان را به مهدکودک ها با مبالغ هنگفت میسپارند شاید هر ماه نزدیک 250 هزار تومان بابت مهدکودک پرداخت کنند. تازه این فرزند که در اوج کودکی است و با چه مشقت هایی به مهدکودک سپرده میشود و چه چیزها که یاد نمیگیرد، آیا از نظر مالی، تنها از نظر مالی واقعا به صرفه است. و اگر مادر در خانه میماند و فرزندش را نزد خودش نگه میداشت آن مبلغ مهدکودک در جیب خودش باقی نمیماند.

از طرف دیگر بهتره ما خانومها لااقل با خودمون صادق باشیم. کار کردن زنها باعث شده مرد احساس مسئولیت کمتری داشته باشه و این هم از دیگر معضلات کار کردن خانوم بیرون از خانه هست.

وقتی که زن بیرون از خونه کار میکنه فقط به این معنیه که واسه خودش مستقل باشه
اگه هم حقوقی داشته باشه فقط فقط برا خودشه و شوهرش هیچ حقی نداره
اتفاقا اینجوری کارای خونه هم تقسیم میشه و احساس مسئولیت مردا بیشتر میشه

همه اینها به کنار، مادرها این همه کار میکنند و بعد بچه هایشان را به مهدکودک ها با مبالغ هنگفت میسپارند شاید هر ماه نزدیک 250 هزار تومان بابت مهدکودک پرداخت کنند

الان بیشتر روانشناسا نظرشون اینه که بچه ها حتما باید مهدکودک برن.
از نظر روابط اجتماعی براشون مفیده

سلام

مادر خود من معلم بود.یک بار هم حقوق دولتی اش رو خودش نگرفت.همش رو پدرم گرفت.این درحالی بود که مادرم می گفت پول رو میگیره و گاهی اوقات میده به فامیل های پدریم.به کسانی که تنها به زندگی خودشون فکر می کردن.و اون پول ها رو صرفا برای پیشرفت زندگی میخواستن.نه برای رفع نیاز.الان اونا زندگی شون رو با اینکه از اول ساختن ولی تقریبا رسیدن به زندگی کسی که چند سال جلوتر از اونا تشکیل خانواده داده بودند.حتی وسایل می خریدند و به رخ خود ما که پول دادیم می کشیدند.در حالی که مادرم از حقوقش هیچی دریافت نمی کرد.می گفت چادرم که زیاد می پوشیدم میرفتم مدرسه سرخ شده بود.طرحش ساده بود.برعکسش کردم و دوباره دوختم.چون از داخل سالم بود.
مادرم انقدر تو خونه تلاش می کرد که زنهای فامیل های خانه دار چنین نمی کردن.بچه های اونها الان یا به حال خودشون درس خوندن یا رفتن برا کار و مادرشون اون وقت رو براشون اختصاص نداده.ولی مادر من تا ساعت 2 شب کار می کرد.صبح زود بیدار میشد برای نماز و ناهار اماده کردن و بعد می رفت مدرسه.بهم شعر یاد می داد دوران مهد کودک.درحالی که هیچ کدوم از بچه های زن های خانه دار تو مهد کودک این کارو قبول نکردند تا تو برنامه بچه شون اون شعر هارو بخونه و به بچه هاشون یاد بده.خیلی از سوره های جزء 30 رو بهم یاد داد. خیلی از کارها رو با اون مشغله یاد داد.خیلی از کارهای هنری رو انجام میداد.یا کارهای خونه.در حالی که زن های هانه دار هی بهش می گفتن ما حوصله مون تو خونه سر میره.مادرم می گفت مثلا بشین فلان کار هنری رو بکن ، می گفتن نه نمی خوایم.جالب اینجاست اونا مثلا کارگر خونشون میاوردن.یا سبزی اماده می گرفتن.یا به جای دستمال پوشک بچه می گرفتن(زمانی که انقدر رواج نداشت) .یا اکثر چیزهای اماده رو می گرفتن اما مادرم اینکارو نمی کرد.
در نبود مادرم هم مادر بزرگم تربیتم کرد.
محیط مدرسه رو هم که می دونین چقدر برای یه خانوم خوبه.

در نتیجه نمیشه قضاوت کرد.به نظرم اگر زن شاغل لیاقت و شرایط و اجازه داشته باشه چرا که نه ؟!! بره کار کنه.اما به پولش دل نبنده که ممکنه با این همه زحمت به خودش نرسه.
اینم یه نمونه و مثال برای ادم هایی که مثال زدن که زن شاغل عاقبت اش چی میشه.

یا حق

واقعا فک میکنید که زن وظیفه داره که بیست چهار ساعته مواظب شوهرش باشه و به نیازاش برسه؟

فقط این نیست بیست و چهار ساعته هم باید به بچه داریش برسه و اگر بچه ایی درست تربیت نشه تقصیرش رو فقط متوجه مادر میدونن حالا کافیه که اون مادر بیچاره شاغل هم باشه دیگه گناهش نابخشودنیه در حالی که امروزه ثابت شده نقش پدر در تربیت فرزند کمتر از مادر نیست

تربیت فرزند‌ان د‌ر نتیجه پذیرش مسئولیت و تلاش و هماهنگی پد‌ر وماد‌ر است. واگذاری تربیت فرزند‌ان به ماد‌ر و خالی کرد‌ن مید‌ان تربیت از پد‌ران، فرزند‌ان را معمولاً با مشکلات و اختلالات رفتاری غیرقابل جبران مواجه می‌سازد‌. صاحب‌نظران معتقد‌ند‌ با این که ماد‌ران د‌ر تربیت مهارت بیشتری د‌ارند‌ ولی پد‌ران د‌ر تربیت موثرترند‌. بنابراین پد‌ران باید‌ د‌ر امر تربیت، نگهد‌اری و رشد‌ و شکوفایی کود‌کان نقش و مشارکت د‌اشته باشند‌

سلام ب همه دوستان.ب نظر من کار نکردن هر خانوم یا کار کردنش ب خودش مربوط میشه شما نمی تونین همه خانوما رو با یه دید نگاه کنین.خانومی ک پشتیبان مالی نداشته باشه مجبور میشه کار کنه ولی اینقد رویه بچه اش حساسه ک میتونه ب بهترین نحو اونو تربیت کنه.از این جور مثالا زیاده همه یاد داری.میدونین ب نظر من هرکسی باید تویه شرایط باشه تا بتونه قضاوت کنه من خودم یه خانوم خونه دارم ولی نمیتونم بگم صرف خونه دار بودنم میتونم بهترین بچه رو تربیت کنم یا اونی ک سرکار میره اصلا نمیتونه بچه خوبی تربیت کنه.امیدوارم خدا ب هممون بچه های صالحی بده ک اون دنیا بتونیم سرمونو بالا بگیریم.یاعلی

خانومایی که خیلی تمایل به کار کردن بیرون از خونه دارند فیلم هیس! دخترها فریاد نمیزنند رو حتماً ببینید.

این یه زنگ خطر برای همه خانومایی هست که میگن ما هم به کارمون میرسیم، هم به خونه و هم به شوهر و بچمون. از دوستان خودم بودند خانومایی که بچه ها را تنها میگذاشتند تو خونه و خودشون و پدرشون میرفتن سرکار. و بعد حالا بچه ها چه حال و روزی که ندارند (اغلب سیگاری، دوست باز و رفیق باز، افسرده و...) آیا ارزش داره این همه عز و جز کردن برای کار بیرون از خونه؟!

دوست من یکی از مشکلات ما اینه که تو فیلم هامون اکثر خانوم های شاغل رو تو عرصه خانواده ناموفق نشون دادیم.
دلم لک زده برای فیلمی که یه خانم موفق نشون بده یه خانم الگو

فقط این نیست بیست و چهار ساعته هم باید به بچه داریش برسه و اگر بچه ایی درست تربیت نشه تقصیرش رو فقط متوجه مادر میدونن حالا کافیه که اون مادر بیچاره شاغل هم باشه دیگه گناهش نابخشودنیه در حالی که امروزه ثابت شده نقش پدر در تربیت فرزند کمتر از مادر نیست

تربیت فرزند‌ان د‌ر نتیجه پذیرش مسئولیت و تلاش و هماهنگی پد‌ر وماد‌ر است. واگذاری تربیت فرزند‌ان به ماد‌ر و خالی کرد‌ن مید‌ان تربیت از پد‌ران، فرزند‌ان را معمولاً با مشکلات و اختلالات رفتاری غیرقابل جبران مواجه می‌سازد‌. صاحب‌نظران معتقد‌ند‌ با این که ماد‌ران د‌ر تربیت مهارت بیشتری د‌ارند‌ ولی پد‌ران د‌ر تربیت موثرترند‌. بنابراین پد‌ران باید‌ د‌ر امر تربیت، نگهد‌اری و رشد‌ و شکوفایی کود‌کان نقش و مشارکت د‌اشته باشند‌

صد درصد موافقم
این اقایونی که میگن خانم ها کار نکنن چون به تربیت فرزندان اسیب میرسه/خودشون چقدر برای تربیت فرزندان تلاش میکنن
اکثر مردهای این زمونه فکر میکنن باید تا اخرشب کار کنن و پول در بیارن ولی غافل از اینکه خانواده بیشتر از پول به حضور انها نیازمنده
محصوصا پدرهایی که خدا بهشون لطف کرده و دختر دارن
دخترها خیلی بابایی هستن و به محبت پدر خیلی نیاز دارن

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستای خوبم

حدود چهار سال است که برای برادرم به دنبال همسری مناسب میگردیم. اما تاکنون برادرم گزینه مناسبی را انتخاب نکرده است.
ملاک های برادرم برای انتخاب همسر:
ـ مومن واقعی و نه ظاهری
ـ خانواده با اصل و نسب و مذهبی نه متحجر
ـ تجملاتی نبودن
ـ زیبایی نسبی
ـ پایبندی به حرف هایی که گفته میشود
ـ اجتناب از کار کردن خانم در خارج از منزل

در مورد اولین ملاک و در مواردی که از نظر اعتقادی با هم فاصله داشته اند آن چنان حرف نیست
....
....
....
اما در مورد چهارمین ملاک. اکثر خانم هایی که در بقیه موارد با برادرم به توافق می رسیدند پس از عنوان شدن مسئله کار نکردن در خارج از خانه پس از ازدواج جواب منفی میدادند.

به نظر شما علت این امر چیست و چرا خانم ها تنها راه مستقل بودن را در کار کردن خارج از خانه می دانند.


]چون یه سری عوامل راه دیگه ای بجز کار کردن برا بروز استقلال براشون باقی نذاشته. من خودم به شخصه با کار کردن خانومم مشکل ندارم به شرطی که دارآمد تو خونه من خرج نشه و کل مایحتاج رو خودم تهیه کنم .....
بریزه تو حساب شخصیش

میدونی چرا جواب منفی میدن...چون از خانواده تا دوست و اشنا و رفیق ، همه میخوان تو کله ات تزریق کنن :
که حقوق زن و مرد باهم برابره...
الان دارن میجنگن واسه تساوی حقوق زن و مرد ... درصورتی که اصلا اینجور نیست...چرا اسلام میگه : هر زن و مرد به اندازه ی شایستگیش پاداش میگیره....به اندازه ی عملش....اما منظورش از این پاداش... پاداشیه که به انجام وظیفه اش تعلق میگیره....
چیزی هم که مهمه اینه.... وظیفه ی زن و مرد تو اسلام باهم فرق میکنه....درصورتی که ذات و ارزش وجودیشون یکیه...
متاسفانه زن و دخترای الان .... فقط میخوان بگن چرا مرد ها اون حق و دارن.... ما نداریم....
چون اونا اینکارو میکنن ما هم بایدانجام بدیم...جفتمون انسانیم خب...
بابا روحیات تو فرق میکنه....
ذهن تو فرق میکنه....
فکر تو فرق میکنه.... تو برا یه هدف افریده شدی اون برا یه هدف....
تو یه وظیفه ای داری .... اون یه وظیفه....
واسه اینه که الان همه زنا دنبال اینن مثه مرد ها آزاد باشن به قول خودشون...!!

دوست خوبم تفاوت هست کسی نمیتونه انکارش کنه
ولی یک زن این حق رو داره با توجه به اهداف و ویژگی های خودش برای ایندش و کارش تصمیم بگیره
این خیلی ظلمه که بعضی اقایون خانم هاشون رو مجبور میکنن سر کار نباید بره و باید بمونه تو خونه و به کارهای خونه برسه
(دیدم که میگم)
راستی
اقایونی لطف کنید زمانی که میرید خواستگاری نظرتون رو در این مورد شفاف به طرف مقابلتون بگید و خواهشا با خودتون نگین حالا الان میگم کار کردن زن اشکال نداره ولی بعدا حالا یا میگم مخالفم یا شرایط رو طوری میکنم که خودش مجبور شه بگه نمیرم سر کار.
این در مورد ادامه تحصیل هم هست
به نظر من این کار یه کار واقعا بی رحمانه هستش که من خیلی شاهدش بودم
خیلی صادقانه نظرتون رو به اون خانم بگین
به خدا ما خانم ها برای خودمون ارزوهایی داریم
نمیدونم این مردها چه طور اون دنیا میخوان جواب بدن

سلام و عرض ادب

نظرات دوستان رو مطالعه کردم اما دقت به یک مساله رو در اکثر موارد ندیدم .

و اون اینکه آیا میشه برای همه خانم ها یک نسخه پیچید؟

یعنی واقعا همه زن ها در این زمینه مثل هم هستند؟

دوستانی مثال آوردند که خانم شاغل نمیتونه به خانواده ش برسه در مقابل بعضی دیگه مثال زدند که چرا ، میشه و ما دیدیم.

نه افرادی که تونستند استثناء هستند و نه افرادی که نتونستند. چرا؟

چون انسانها (حالا در اینجا بحثمون سر خانم هاست) توانایی ها و شرایط زندگی شون با هم فرق میکنه. لذا نمیشه یک نسخه رو برای همه پیچید.

اگر خانمی واقعا حس میکنه اگر بره سرکار از زندگیش غافل میشه نباید بره. ولی خب از طرفی هم به خانمها در عرصه های مختلف نیازه مثل مراکز آموزشی و پزشکی و بیمارستان ها نیروی انتظامی.

پس نمیشه گفت خانم ها سر کار نروند ولی نمیشه گفت که همه خانم ها هم پاشن برن سر کار.

متاسفانه مساله مهم دیگری که خیلی از خانم ها نادیده میگیرند اینه که وظیفه مادری بیکاری نیست که حالا یک مادر بخواد بره به دنبال شغل بیرون از منزل تا شاغل محسوب بشه .

هر چند درآمد مادی نداره و پول توش نیست.

هم نتیجه ش مهمتره هم کار سهت تر.

مطمئنا تربیت یک انسان بسیار مشکل تر از عمل جراحیه.

اگر کسی میتونه چند هندوانه بزرگ رو با یک دست برداره بسم الله والا جز خورد کردن خودش زیر بار چند مسئولیت کار دیگه ای نمیکنه.

http://www.askdin.com/thread27034.htm

سلام

همانطور که استاد فرمودند باید با خانومی که به نظر اسلام اهمیت می‌دهند، به طور منطقی صجبت کنند.

دلایلی که در پست زیر آمده است را برایشان بیان کنند و نظر ایشان را در مورد آن بپرسند:

{ من برای نگاه تو آمده ام! به من نگاه کن! }

اینکه امروزه اشتیاق زنان به هر کار در بیرون منزل زیاد شده، دلایل روانشناختی و اجتماعی مختلفی دارد.

حتی اگر کار زن محدود به محیط زنانه باشد باید در حد توان او تعریف شود. نباید کارهای قهرمانه به او سپرده شود.

قوانین باید به نفع زنان شاغل در محیط زنانه اصلاح شود تا رقابت کاذب برای کار در محیط مختلط کم شود.

مثلا ساعات کاری کمتری برای رسیدگی به وظایف مادری( البته با تعریف اسلام نه بیگاری در خانه) در نظر گرفته شود.

شاید دعوت زنان به یادگیری کارهای تولیدی و درآمدزا در محیط خانه برای روحیه ی آنها بسیار مناسب تر باشد.

امروزه یکی از دلایل درس خواندن بیشتر و قبولی بیشتر دختران نسبت به پسران، ترس از نشستن در خانه است.

البته برای مشاغلی که مخصوص مراجعه ی زنان است باید متخصص تربیت شود(معلمی، پزشکی، مشاوره، ....). ولی معدن و راه وساختمان و .... جای تامل دارد

در حالیکه اگر قوانین اصلاح شود و برای کارهای خانگی و درآمدزا از طرف والدین و اقوام برنامه ریزی شود این معایب اصلاح می‌شود.

بعضی مردان در انتخاب همسر به دنبال حقوق دوم و درآمد اضافی هستند تا ملاکهای دیگر...!!!!

خدا خودش به همه ما کمک کند تا درست تصمیم بگیریم!!!!

سلام علیکم

برادر گرامی

به لطف خدای مهربان و بزرگ و الحمدالله و با توسل به خانوم فاطمه زهرا(س) برادرم تونست همسر مورد نظر خودش رو پیدا کنه. خانومی که در حال حاضر دانشجوی پزشکی هستند ولی به هیچ وقت تمایل به کار کردن ندارند. خدا رو شکر. بالاخره اجر صبرش رو گرفت.

دوست من یکی از مشکلات ما اینه که تو فیلم هامون اکثر خانوم های شاغل رو تو عرصه خانواده ناموفق نشون دادیم.
دلم لک زده برای فیلمی که یه خانم موفق نشون بده یه خانم الگو

پس فیلم طوطیا رو ندید. اونو ببینید که یک زن موفق در کارش و ناموفق در زندگی اش است.

سلام علیکم

برادر گرامی

به لطف خدای مهربان و بزرگ و الحمدالله و با توسل به خانوم فاطمه زهرا(س) برادرم تونست همسر مورد نظر خودش رو پیدا کنه. خانومی که در حال حاضر دانشجوی پزشکی هستند ولی به هیچ وقت تمایل به کار کردن ندارند. خدا رو شکر. بالاخره اجر صبرش رو گرفت.

سلام علیکم
با عرض تبریک به شما و برادر محترمتان چند نکته به نظرم رسید شاید برای برادرتان مفید باشد:( در صورت نیاز از مشاور هم مشورت بگیرند)

- اجبار خانم‌ها به خانه نشینی بعد از فارغ التحصیلی آنهم در رشته ی پزشکی ممکن است افسردگی بیاورد. ( مگر اینکه با تشخیص دقیق خودشان باشد)
- برای جلوگیری از افسردگی یا باید در محیط غیر مختلط مشغول کار شوند( فقط در حد نصف روز به جامعه ی زنان خدمت کنند و از وظیفه‌ی مادری و همسرداری غافل نشوند)
- و یا برای تکراری نشدن اوقات روزانه، خود را با مطلعات ضروری و کارهای هنری و تولیدی در خانه سرگرم کنند.
- یک پزشک زن می‌شناسم که با دیدن محیط بیمارستان و بیماران مختلف، بسیار از شغلش شکایت می‌کند.
- از طرفی دانشجویان پزشکی دختری می شناسم که بواسطه حجم و سختی دروس خود، و شغل همسر، در وظایف همسرداری کم آورده و با همسر خود مشکل پیدا کرده‌اند.

- برای پیشگیری از مشکلات آینده، پیشنهاد می کنم برادرتان شرایط و محیط را برای اتمام سریعتر درس خانمش فراهم کند.(مثلا با همکاری یا استخدام خدمتکار برای کارهای خانه)
- در غیر اینصورت همسر ایشان تعداد واحد کمی بگیرد که این هم در بعضی دانشکده‌ها ممکن است مقدور نباشد.
- شاید تغییر رشته در علومی که به اداره‌ی زندگی خانوادگی شان و یا مشغولیت و تولید(فرهنگی و اقتصادی) در خانه کمک کند مفیدتر باشد و از اتلاف عمرشان در خواندن دروس پزشکی جلوگیری کند.

- در پایان برای موفقیت برادرتان پیشنهاد می کنم پستهای زیر را مطالعه کنند:

{ http://www.askdin.com/showthread.php?p=447421 }

{ http://www.askdin.com/thread29157-3.html#post444521 }

موفق باشید

اینکه یه خانوم خونه اش رو به محل کارش ترجیح بده...
اینکه آقایون ظرفیت خانه نشینیه خانومشون رو داشته باشن و به خطا نرن...
اینکه هر دو طرف به بلوغ فکری رسیده باشن و بتونن انتخاب رو از اجبار تفکیک کنن... به مراتب نیازمنده فرهنگ سازیه! :ok:

فارق از نیازه مالی... من با کار کردن خانوم بیرون از منزل مخالفم... البته به شرطه اینکه خانم ها از تکنولوژی و اخبار روز عقب نمونن!:Cheshmak:

سوال:

بسم الله الرحمن الرحیم

به نظر شما علت این امر چیست و چرا خانم ها تنها راه مستقل بودن را در کار کردن خارج از خانه می دانند.

پاسخ:

بسمه‌تعالي
با عرض سلام و تحيت
به صورت كلي و با لحاظ اين نكته كه اسلام مخالفتي با اصل اشتغال بانوان ندارد ، در اين خصوص مي‌توان به برخي از ادله احتمالي زير
اشاره نمود.
1- غلبه فضاي فرهنگي
2- احساس رقابت با دوستان و آشنايان همسطح خود
3- رشد تحصيلات عاليه در قشر بانوان
4- اين احساس كه اگر سر كار نروند، زحمات و تلاشهاي چندين ساله خود وخانواده‌شان به هدر مي‌رود.
5- رشد طلاق و ترس از دست دادن فرصت
6- احساس خود ارزشمندي
7- هدف گذاري از دوره كودكي و يا نوجواني. مثلا خانمي از ابتدا آرزوي اين را داشته است كه يك معلم باشد.
و...

بديهي است كه اشتغال بانوان در كنار معايب داراي مزاياي غيرقابل كتماني هم هست. اما اينكه كدام گزينه اختيار شود؛ به نظر مي‌رسد تجويز نسخه واحد عمل سنجيده‌اي نباشد بلكه لازم است شرايط منحصر به فرد هر شخص در اين خصوص مورد لحاظ واقع گردد. ضمن اينكه با شرايط فعلي به نظر مي‌رسد حضور بانوان در برخي مشاغل مانند طبابت، معلمي، پرستاري و... يك ضرورت است.
با تشكر

موضوع قفل شده است