راهنمایی در مورد یک نکته درکتاب سیاحت غرب امده
تبهای اولیه
با سلام و خسته نباشید
من توی کتاب ساحت غرب ایت الله قوچانی دیده بودم که نوشته بود از سن 15 سالگی تا شروع 18 سالگی: اگه ادم واجباتش را انجام نده مثل نماز و روزه و.........خداوند می بخشد؟؟؟؟
ایا این حرف درست هست؟؟؟؟ لطفا راهنمایی کنید
سپاس
ز سن 15 سالگی تا شروع 18 سالگی: اگه ادم واجباتش را انجام نده مثل نماز و روزه و.........خداوند می بخشد؟؟؟؟سلام
کاش متن جمله آن کتاب را میزدید تا بررسی کنیم.
تا آنجا که ذهن بنده یاری می کنه، نوشته بود که خداوند حساب و کتاب اوائل بلوغ را مقداری آسانتر می گیرد و خیلی سخت نمی گیرد چون تازه فرد بالغ شده و هنوز از دورانی که نابالغ بوده فاصله چندانی نگرفته و عقلش خیلی کامل نیست، نه اینکه هر کاری بکند، بخشیده می شود.
با سلام و خسته نباشید من توی کتاب ساحت غرب ایت الله قوچانی دیده بودم که نوشته بود از سن 15 سالگی تا شروع 18 سالگی: اگه ادم واجباتش را انجام نده مثل نماز و روزه و.........خداوند می بخشد؟؟؟؟ ایا این حرف درست هست؟؟؟؟ لطفا راهنمایی کنید سپاس
با سلام واحترام و تشکر از سوالتان
به لحاظ شرعی،از وقتی انسان به سن تکلیف رسید و مکلف شد باید واجباتش را بجا آورد و اگر کوتاهی کرده باید آنها را قضا کند و در صورتی که کوتاهی عمدی بوده،باید توبه و استغفار نیز نماید.
اما در مورد مطلب بیان شده،بهتر است متن و سند مورد نظرتان را کامل ارائه نمایید تا بهتر بتوانیم در جهت رفع ابهام، یاریگرتان باشیم.
موفق و به سلامت باشید.
کسی نیست راهنمایی کند ؟؟؟؟؟؟
با تشکر از سئوال شما جناب j.shapoor گرامی
به سئوال شما از نظر فقهی استاد نور بزرگوار پاسخ فرمودند ولی برای بررسی بیشتر بایدبه انجمن حدیث ارجاع شود از این رو لطفا با کارشناسان حدیثی سایت در این زمینه تعامل داشته باشید .
موفق و پایدار باشید
با سلام
شما باید به مرجع تقلید خود مراجعه کنید .
ظاهرا تا این سن عذاب سنگینی ندارد و اگر توبه و قضای مافات کند بسرعت بخشیده میشود .
خدای متعال فرمود :
وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ إِحْسَانًا حَمَلَتْهُ أُمُّهُ كُرْهًا وَوَضَعَتْهُ كُرْهًا وَحَمْلُهُ وَفِصَالُهُ ثَلَاثُونَ شَهْرًا حَتَّى إِذَا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَبَلَغَ أَرْبَعِينَ سَنَةً قَالَ رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَصْلِحْ لِي فِي ذُرِّيَّتِي إِنِّي تُبْتُ إِلَيْكَ وَإِنِّي مِنَ الْمُسْلِمِينَ {الأحقاف/15}
ما انسان را سفارش كرديم به نيكي نسبت به پدر و مادر . مادرش به سختي بار او را كشيد و به سختي به زمين نهاد . مدت بارداري تا جدا شدن از شيرخوارگي مجموعا سي ماه بود ، تا رسيد به سن چهل سالگي و گفت پروردگارا به من القاء كن كه نعمت تو را كه به من و پدر و مادرم انعام كرده اي شكر گزاري و قدرداني كنم ، و عمل صالحي كه موجب رضا و خشنودي تو باشد بجا آورم . پروردگارا ! نسل مرا صالح گردان . من به سوي تو بازگشت مي كنم و از كساني هستم كه تسليم امر تو هستند.
وأربعين فهو في النقصان، وينبغي لصاحب الخمسين أن يكون كمن هو في النزع.
«زمانيكه عبد به سي و سه سالگي ميرسد به مرتبه قوام جسمي و روحي نائل ميگردد؛ و زمانيكه به سنّ چهل سالگي ميرسد عقل او به نهايت درجه قدرت و سعه و ادراك ميرسد.»
عزوجل: " فلما بلغ أشده واستوى " قال: أشده ثمانية عشر سنة، واستوى: التحى.
يبعث نبيا، وقيل: نبوة وعلما " ودخل المدينة " يريد مصر، وقيل: مدينة ميق
بحار
اليتيم فانقطاع يتمه إلى ما إذا بلغ أشده وهو الاحتلام
أن أرذل العمر أن يكون عقله عقل ابن سبع سنين
در حديث آمده است كه : چون مرد به چهل سالگى رسيد، و توبه نكند، شيطان به صورتش دست كشد و گويد: پدرم به فداى اين صورت ! كه رستگار نخواهد شد.
ورواه في (الخصال) عن محمد بن الحسن، عن أحمد بن إدريس، عن محمد بن أحمد بن يحيى ، عن علي بن الحكم مثله .
«بنده تا سنّ چهل سالگي مورد عفو و مغفرت پروردگار است؛ و زماني كه به اين سنّ رسيد خداي متعال به دو ملك رقيب و عتيد كه موكّل بر اعمال و كردار او هستند وحي ميفرستد: من به تحقيق به بندهام عمر كافي جهت كسب معرفت و بلوغ عقلي عنايت كردم، از اين پس ديگر او در كردار و اعمالش رها و آزاد نيست، بر او سخت گيريد و هر آنچه از او سر ميزند كم يا بسيار دقيقاً ثبت و ضبط نمائيد!»
با سلام و عرض خسته نباشید
میخواستم بدانم که خداوند گناهان کسانی که به بلوغ نرسیدند را می بخشد (بچه های زیز 15 سال)؟؟؟!!
یعنی اعمالشان چطوری محاسبه میشه!!؟؟
لطفا راهنمایی کنید؟؟
سپاس
کسی نیست راهنمایی کنه!!!!!!!!!!!
راستی یک سئوال دیگه هم داشتم: توی یک حدیث از رسول خدا (ص) که نوشته بود سه چیز بر هوش می افزاید 1.کندر 2.قرائت قران 3. مسواک زدن
حالا سئوال من این هست که چطور قرائت قران بر هوش می افزاید!!!! اگه واقعا اینجوری هست لطفا یک برنامه خاص بدید!!!!
سپاس
میخواستم بدانم که خداوند گناهان کسانی که به بلوغ نرسیدند را می بخشد (بچه های زیز 15 سال)؟؟؟!!
یعنی اعمالشان چطوری محاسبه میشه!!؟؟
لطفا راهنمایی کنید؟؟
با سلام
اخباری از کتاب بحار الانوار:
قال: فأخبرني عن أطفال المشركين في الجنة أم في النار ؟ قال: يا ابن سلام، الله أولى بهم، ولكن إذا كان يوم القيامة وجمع الخلق لفصل القضاء أمر الله تعالى بأطفال المشركين فيؤتى بهم فيقول لهم: عبادي وأبناء عبادي وإمائي، من ربكم ؟ وما دينكم ؟ وما أعمالكم ؟ فيقولون: اللهم أنت ربنا وأنت خالقنا ولم نكن شيئا وأمتنا ولم تجعل لنا لسانا ننطق به ولا عقلا نعقل به ولا قوة في الاعضاء نتعبد بها ولاعلم لنا إلا ما علمتنا فيقول الله لهم - وهو أجل قائل - فالان لكم ألسنة وعقول وقوة للحركة في الاعضاء فإن أمرتكم بأمر يا عبادي تفعلوه ؟ فيقولون: السمع والطاعة لك يا إلهنا وخالقنا ورازقنا ومالكنا. فيأمر الله تعالى [مالكا] فتزجر جهنم حتى تفور ويأمر أطفال المشركين: ألقوا أنفسكم في تلك النار. فمن سبق له في علم الله أن يكون سعيدا ألقى نفسه فيها، فتكون النار عليه بردا وسلاما كما كانت على إبراهيم خليل الرحمن، ومن سبق له في علم الله أن يكون شقيا امتنع أن يلقي نفسه في تلك النار فيكونون تبعا لآبائهم وامهاتهم في النار، والفرقة الاخرى يخرجون إلى الجنة مع المؤمنين، قال: صدقت،
مستجاب ما لم يقارفوا الذنوب
معهم الجنة برحمتي.
ابنوا لعبدي بيتا في الجنة وسموه بيت الحمد.
سبيا وخدما للمسلمين في الدنيا فهم كذلك خدم لهم في الجنة.
(كل نفس بما كسبت رهينة * إلا أصحاب اليمين) قال: هم أطفال المؤمنين
أطفال المؤمنين حوله يغذوهم
لما سمعوا هذه الآية مع شدة حرصهم على تكذيب الرسول صلى الله عليه واله
خذم الجنة على صورة الولدان خلقوا لخدمة أهل الجنة.
قال: الله أعلم بما كانوا فاعلين. وقال: هذا حديث متفق على صحته.
السلام، قوله: " ألحقنا بهم ذريتهم " قال: يهدون إلى آبائهم يوم القيامة.
وسارة عليهما السلام على اختلاف مراتب آبائهم، أو تدفعه فاطمة عليها السلام إليهما.
اما در مورد حفظ وآلزایمر و...
الله في الرسالة المذكورة.بحار
از حضرت رسول صلّى اللّه عليه وآله وسلّم منقول است كه سه چيز است كه حافظه را زياد ميكند و دردهاى بدن را ميبرد كندر خوائيدن و مسواك كردن و قرآن خواندن .
میخواستم بدانم که خداوند گناهان کسانی که به بلوغ نرسیدند را می بخشد (بچه های زیز 15 سال)؟؟؟!! یعنی اعمالشان چطوری محاسبه میشه!!؟؟ لطفا راهنمایی کنید؟؟
با سلام و احترام
به لحاظ شرعی،فردی که هنوز به بلوغ نرسیده تکلیفی ندارد یعنی اعمال عبادی مانند نماز و ... بر او واجب نیست مگر اینکه مالی داشته باشد و منفعتی از آن کسب نماید که در این صورت به احتیاط واجب بعداز بلوغ،خمس بر او واجب می شود و همچنین اگر گناهی که مرتکب می شود از جمله حق الناس باشدمثل اینکه خسارتی به کسی وارد نماید،ولی او یا خودش بعد از بلوغ باید جبران نماید.
امام خمینی،توضیح المسائل،م1794
متشکر از پاسخ شما کارشناس عزیز:
مثلا یک نفر در بچگی میوه یک درخت را که برای دیگران بوده : چیده و خورده یا غیبت کرده یا سخن چینی و ......... با تفاصیر باید بعد از اینکه به بلوغ رسید حلالیت بطلد مثل سریال حلالم کن : مراد !!! درسته؟؟؟
مخصوصا حق الناس!!!
:ok:
مثلا یک نفر در بچگی میوه یک درخت را که برای دیگران بوده : چیده و خورده یا غیبت کرده یا سخن چینی و ......... با تفاصیر باید بعد از اینکه به بلوغ رسید حلالیت بطلد مثل سریال حلالم کن : مراد !!! درسته؟؟؟ مخصوصا حق الناس!!!
با سلام و تشکر از شما
اگر میوه چیدن بدون رضایت صاحبش بوده،نیاز به جبران خسارت و حلالیت طلبیدن است،اما غیبت و ...حق الناس نیست و گناه به حساب می آید که البته فردی که به بلوغ نرسیده است،تکلیفی ندارد.(1)
در این زمینه می توانید به تاپیک زیر مراجعه نمایید:
http://www.askdin.com/thread5057-4.html
1.اسفتا از دفتر مقام معظم رهبری در قم