جمع بندی علت تفاوت روزهای هفته در روايات
تبهای اولیه
علت تفاوت روزهای هفته در روايات
سلام
مگر روز های هفته چه فرقی دارد که مثلا برای هر روز برای فرزند دار شدن ویژگی خاصی مطرح شده مگر این اسم ها رو خودمون رو روز های شبیه هم نگذاشتیم
مثل در شنبه اميزش صورت بگیرد یا دوشنبه فرقش با هم چیست
و فلسفه ان چیست؟
مگر اسم های روز ها رو خودمون نگذاشتیم ممنون
یا علی
برچسب:
جمع بندی
____________________________
پرسش:
مگر روز های هفته چه فرقی دارد که مثلا برای فرزند دار شدن در برخی روزها سفارش شده، و از برخی روزها نهی شده؟ مگر اسامی ایام هفته را خودمان تعیین نکرده ایم؟
پاسخ:
اینکه منشأ این تقسیم بندی رایج که هر 7 روز را یک هفته دانسته و آن را با نام هایی نامگذاری کرده اند چه بوده است شفاف روشن نیست و یک بحث تاریخی است. و اینکه دقیقا به چه صورت و از سوی چه کسی ابداع شده روشن نیست، بنابراین شاید بتوان آن را از تعالیم انبیای پیشین دانست که به یادگار در میان اقوام مانده است. چرا که قرآن کریم می فرماید تمام امت ها انبیائی داشته اند: «وَ لَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَّسُولًا»؛ (نحل:36) و سپس از سوی پیامبران بعدی نیز تأیید شده است.
اما حتی اگر آن را ابداع مردم بدانیم باز هم می تواند نشأت گرفته از تطبیق با یک سری حقائق صورت گرفته باشد، چرا که آنچنانکه از برخی اقوال به دست می آید این تقسیم بندی مبتنی بر علم نجوم است، بنابراین ما بر روی یک سری حقائق اسم گذاشته ایم. یعنی اگرچه این نامگذاری کار بشر بوده است، اما اتفاقا شبی که ما آن را به نام «چهارشنبه» مثلا نامگذاری کرده ایم با زمانی که آمیزش خوب نیست تلاقی کرده است، اگر ما به جای چهارشنبه؛ نام هشت شنبه هم گذاشته بودیم، باز فرقی نمی کرد و اسلام می فرمود آمیزش در هشت شنبه خوب نیست، یعنی دستور اسلام ناظر به یک واقعیت خارجی است که اتفاقا با آنچه ما بر روی آن نام گذاشته ایم انطباق پیدا کرده است.
مثل ماه رمضان و قمر در عقرب و... که به خاطر حالت های فلکی و موقعیت ماه از یک سری دستورها نهی شده و یک سری تعالیم واجب شده اند