کار خیر

کدام روش برای تبلیغ کار خیر و ذخیره آخرت ، بهتر است؟

انجمن: 

با سلام و خسته نباشید:
اولش بگم ببخشید که سوال طولانی می شه !
ما در صدد راه اندازی گروهی هستیم که برای عموم، نرم افزارها و کتب اموزشی مورد نیاز رشته دانشگاهی خود را تولید کنیم .هدف هم انجام کار خیر و تشویق برای حضور افراد در این گروه برای انجام کارهای خیر بزرگتر بعدی می باشد(در زمینه های اجتماعی، عمران و ابادانی و ... ولی فعلا بودجه در حد کارای داشگاهیه!!!) . حال همین ابتدا برای ما چندین سوال پیش امده؟ این که کدام حالت از حالت های زیر، تبلیغ بهتری از کار خیر خواهد بود و از طرفی در کدام حالت اجر ما بیشتر خواهد بود ؟
به عنوان مثال من می توانم کتابی را چاپ کنم .می خواهم بدانم در چه صورتی اجر و پاداش بیشتری دارم ؟
حالت 1 ) اگر هزینه کتاب را از استفاده کننده دریافت کرده و سپس پول ان را در کار خیر دیگری صرف کنم؟
حالت 2 ) من می توانم این کتاب را صلواتی(مثلا صلوات برای ظهور امام زمان عج) در اختیاردیگران قرار دهم و حتما ذکر کنم که استفاده از این کتاب با ذکر صلوات بلامانع است.
حالت 3 ) بدون هیچ درخواستی اعم از صلوات و .. ان را رایگان در اختیار دیگران قرار دهم .
برخی دوستان می گویند تاکید شود با ذکر صلوات رایگان است تا ما هم در قبال زحمتی که می کشیم اجری برده باشیم .ولی من نظر دیگری دارم . مجبور کردن به ذکر صلوات به نظرم شیوه تبلیغی خوبی نیست .اگر من مسلمان عقیده خود را دخیل یک نرم افزار کنم ، کسی که اعتقادی به این مسائل ندارد ممکن است حتی برخورد منفعلانه با نرم افزار یا اثر ما داشته باشد و از طرفی ممکن است یک فرد دیگر و غیر مسلمان هم در تولید نرم افزار خودش عقیده خودش را وارد کار کند.
از طرفی این را هم قبول ندارم که با صلوات ما اجر بیشتری می بریم . چون در این صورت ائمه ما که علم از جانب خداوند داشته اند برای هر جمله ای که بیان می کردند باید ازطرف مقابل درخواست صلوات می کردند . برای نمونه امام صادق ع که هزاران شاگرد را تربیت نمودند ایا علم خود را رایگان در اختیاردیگران قرار نمی دادند؟ بدون این که ذکر کنند استفاده از علم من با ذکر صلوات رایگان است ؟ در این صورت که پاداش بیشتری می بردند ولی ایا این کار را می کردند؟؟؟
از طرفی دوستان می گویند چون استفاده کننده، از علم ما دارد استفاده می کند اتوماتیک وار ثواب می کنیم و نیازی نیست رایگان در اختیار بگذاریم و بهتر است پول را صرف هزینه زندگی خود کنیم
دلیل تقریبا قانع کننده ای هم دارند . مثلا می گویند یک معلم حقوقش را می گیرد ولی ثواب اموختن را هم می برد..
برخی دیگر هم می گویند ما زحمت کشیده ایم و سال ها درس خوانده و برای تولید این نرم افزار زحمت کشیده ایم پس نسبت به کسی که تنبلی کرده حقمان است که هزینه را دریافت کنیم . و می گویند اگر قرار باشد همه ی افراد همه چیز را رایگان در اختیار هم قرار دهند پس نظام سعی و تلاش زیر سوال می رود و افراد گوشه ای نشسته و منتظر می مانند که یک انسان سخت کوش سال ها زحمت کشیده و به راحتی و رایگان علمش و اثرش را در اختیار انسان های تنبل بگذارد.ممکن است قیاس شود مثلا پزشکی که سالها درس خوانده اگر برای یک نجار رایگان کارش را انجام دهد و ان فردی که شغل فنی دارد مثلا یک نجار و ...( که به نسبت درس کمتری خوانده) ، او هم خدماتش را برای ان پزشک رایگان انجام دهد مسلما در حق پزشک اجحاف شده است و دیگر انگیزه ای برای تلاش و سعی و کوشش باقی نمی ماند .من در پاسخ به این حرف دوستان دو جواب دارم :
اول اینکه ، واقعا خجالت اور است که جوامع غیر مسلمان جنبشی به نام " متن باز " را راه انداخته و اثار خود را رایگان در اختیار مردم سراسر جهان قرار می دهند ولی ما در دینی که به کمک به هم نوع سفارش شده و از طرفی به پاداش های اخروی نیز اعتقاد داریم ، همیشه دنبال نفع شخصی هستیم . ایا پاداش هزینه به دست امده از نشر کتاب و تولید نرم افزار ( در حد چند میلیون تومان ) که در راه خیر صرف شده باشد بیشتر است یا این که همان کتاب رایگان در اختیار عموم قرار گرفته باشد .؟
از طرفی اگر همه ی مردم عالم اعتقاد بر این داشته باشند که کار خیر انها در اخرت بی پاداش نمی ماند و همه ی افراد خدمات خود را به صورت رایگان در اختیار هم قرار دهند اتفاقا بر عکس کسی دیگر تنبلی نمی کند زیرا هر کس مشتاق است تا خدمات بیشتری به مردم برساند پس تنبلی را کنار گذاشته و منتظر نمی نشیند تا دیگران به او خدمت رسانی کنند بلکه خود او تلاش می کند تا از نظر علمی و عملی انقدر رشد کند که خودش منشا خیر باشد.یعنی مثلا در مثال بالا همان نجار نیز تلاش می کند تا حرفه دیگر و یا منشا خیر دیگری را پیدا کند تا بتواند به ان پزشک خدمت رسانی کرده و از نظر اجر برده شده خود را به پزشک رسانده و حتی از او جلو بیفتد.
گرچه دوستان در جواب می گویند این فقط همان مدینه ی فاضله ای است که در زمان حضرت مهدی عج تحقق می یابد و فعلا که همه دنبال منافع شخصی خود هستند ما هم به همین شیوه عمل کنیم و پول به دست امده را در صورت تمایل در راه خیر صرف کنیم !
جمع بندی :
1- کدام کار باعث تبلیغ بهتر دین خواهد بود ؟
2- کدام روش اجر بیشتری خواهد برد ؟
3- نظر دین در این رابطه چیست و لطفا در مورد مطلب گفته شده در باره امام صادق ع و تربیت شاگردان به نحوی که گفته شد ، نظر دهید .
توجه : سوال من از کارشناس مذهبی هست تا بهم بگن کدوم اجرش بیشتره ولی لطفا دوستان هم خودشون رو جای مخاطب ما قرار بدن و بگن کدوم حالت رو بیشتر می پسندن برای تبلیغ کار خیر ."

آیا برای کار خیری که از روی عادت انجام شود ثواب در نظر گرفته می شود؟

من تا جایی که وضع مالیم اجازه میده به نیازمندا کمک میکنم ! از صدقه دادن گرفته تا کمک اینترنتی به سایت های خیریه معتبر !
ولی هیچ وقت این کار و به خاطر ثوابش انجام ندادم و هیچوقت هم نیت نمیکنم !!
یعنی کلا حساب نیست ؟

کارشناس بحث: بصیر