خندق

آیا علی (ع) واقعا پهلوان است؟

در دوران کودکی به ما میگفتند که در جنگ بین علی و عمرو بن عبدود پس از اینکه علی پاهای عمرو بن عبدود را قطع کرد و خواست او را بکشد عمرو بن عبدود آب دهان به صورت علی انداخت ما هم که از کل ماجرا خبر نداشتیم فقط لعنت نثار عمرو بن عبدود میکردیم و به علی درود میفرستادیم. اما ظاهرا کل ماجرا این نبوده:

http://www.ghadeer.org/hekayat/DAS_AALI/dali0004.htm

"

عمرو در حالى كه غضبناك بود از اسب پياده شد، بر صورت اسب بكوفت و شمشيرى به پاى اسب زد و اسب روى زمين بيفتاد، شمشير ديگرى به طرف على (عليه السلام ) فرود آورد كه حضرت با سپر آن را رها كرد در حاليكه سپر دو نيم شد و فرقش را شكافت ، حضرت خود را به گوشه ميدان رسانيد و با عمامه سر خود را بست و به ميدان آمد و فرمود:
اى عمرو! تو خجالت نكشيدى با اين شخصيت ، براى خود همراه آوردى با اين كه من جوانم و تنها به جنگ تو آمدم .
عمرو برگشت كه ببيند كيست ، حضرت شمشيرى بى درنگ بر پاى او فرود آورد و او را بر زمين انداخت . دو لشكر، منظره را مى ديدند، و غالب شدن على (عليه السلام ) بر عمرو موجب شد كه صداى تكبير و تهليل بلند شود؛ مشركين رو به فرار گذاشتند و مسلمين با شادى ، مشركين را تعقيب مى كردند تا جايى كه همه مشركين فرار كردند.
امام ، بعد از چند لحظه آمد كه سر عمرو را جدا كند، عمرو گفت : مرا فريب دادى ! فرمود: معنى جنگ همين است عمرو (به قولى ) آب دهان بر صورت امام انداخت و غضبناك شد. امام از روى سينه عمرو برخاست و چند قدمى بزد و آنگاه بازگشت تا سر عمرو را از تن جدا كند.
"

زندگانى اميرالمؤمنين (عليه السلام ) - بحارالاءنوار - تاريخ طبرى - ناسخ التواريخ - داستانهايى از زندگانى حضرت على (عليه السلام )، ص 59.

اما حالا میفهمم که چرا نسخه ناقص را به ما میگفتند. دو قسمت مهم که چرایی این کار عمرو بن عبدود (آب دهان انداختن) را به ما نشان میدهد به ما نگفته اند. یکی پیاده شدن عمرو بن عبدود از اسب در حالی که علی سوار بر اسب نیست که نشان دهنده پهلوان بودن اوست و دیگری نیرنگ علی که حرکتی به دور از روح پهلوانیست. پس عمرو بن عبدود حق داشته که به صورت علی آب دهان انداخته.

چگونه علی را پهلوان مینامند در حالی که با روح پهلوانی آشنایی ندارد؟

مهلت افطار تا قبل از خواب شب؟

سلام آیا این مطلب درست است که در اوایل نزول حکم روزه، خوردن و آشامیدن پس از اذان مغرب تنها تا پیش از خواب شبانه جایز بوده؟ (یا این که مردم چنین فکر می کردند؟) با تشکر