پسرم میگه کمبود عاطفی داره!

تب‌های اولیه

5 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
پسرم میگه کمبود عاطفی داره!

با نام و یاد دوست

عرض سلام و ادب

این سوال ،‌ سوال یکی از کاربران سایت هست که مایل نبودند با آیدی خودشون مطرح شود

لذا با توجه به اهمیت موضوع، سوال ایشان با حفظ امانت جهت پاسخگویی توسط کارشناس محترم سایت در این تاپیک درج می شود:

نقل قول:

با سلام خدمت شما:Gol:
35 سالمه ، تقریبا سه ساله از همسرم جدا شدم و حضانت پسرم که الان 14 سالشه رو بعهده گرفتم، با والدینم زندگی میکنم، برای آرامش فکری خودم بیرون از منزل کار می کنم و حقوقم قابل توجه نیست ،

با توجه به سن نوجوانی پسرم مرا با مشکلات و سوالاتی روبرو کرده از این جهت مزاحمتون شدم:
پسرم همه روز باشگاه به ورزش مورد علاقه اش میره ، هفته ای دوبار تو حلقه مذهبی مسجد حضور داره ، گاها مهمانی و گردش خانوادگی هم میریم،

همیشه میگه حوصله ام سر رفت ، ازم درخواستهای خرید آنچنانی داره وقتی موضوع رو سعی میکنم که منطقی حل کنم میگه خرج منو که تو نمیدی باباجون(پدربزرگش) میده، چرا امروز و فردا می کنی،

رابطه اش با من در کل خوبه ولی حالت مراقبت و مواظبت از من داره و مرتب بابت حجاب و رفت و آمدهام تذکر میده،
نکته اینجاست که با هیئت مسجد رفت مشهد اصلا با من تماس نمی گرفت انگار وجود ندارم،!!!

تو آخرین ملاقاتش با پدرش که دو سال پیش بود پدرش بهش سفارش کرد که مواظب مادرت باش،

یه بار که خیلی اتفاقی با حالت تقریبا شوخی صحبت ازدواجمو کردم گفت اگه تو ازدواج کنی من میرم گدایی می کنم:Ghamgin:

جدیدا به مادر بزرگش حساس شده و هر صحبت و برخوردشو تذکر محسوب میکنه تقریبا جبهه میگیره!!

به غیر از پدربزرگش بقیه اطرافیانش خانم هستند،

گاها ازم درخواست محبت عاطفی و لمسی داره و میگم تو چرا اینجوری میکنی مگه کمبود داری!!؟ میگه آره من کمبود عاطفی دارم!!!

سوالام:

حوصله سررفتنا رو چیکار کنم؟

بابت تذکرات حجاب و اینا چه برخوردی کنم ؟ استقبال کنم یا عادی ؟

چجوری بابت خرج و اینا متوجهش کنم؟

رابطه اش با مادر بزرگشو چجوری اصلاح کنم؟

درخواست های محبتها رو تا کجا میتونم انجام بدم؟

ضمنا آدم مسئولیت پذیری نیست !! چیکار کنم؟

هنوز تصمیمی برا ازدواج مجدد ندارم ولی با پسرم در اینمورد چجوری برخورد کنم؟

آقای حامی خیلی ممنون که حوصله بخرج میدین و طومار منو می خونین

با تشکر

در پناه قرآن و عترت پیروز و موفق باشید

:Gol:


با نام و یاد دوست


کارشناس بحث: استاد حامی

سلام بر شما
ميلاد امام رضا را به شما تبريك عرض مي كنم

قبل از پاسخگويي به سؤالتان به مقاله زير را با دقت مطالعه كنيد و يادداشت برداري كنيد:

اصلی ترین ویژگی های دوره نوجوانی برای اینکه وارد جهان نوجوانتان شوید، قبل از هر چیز باید این جهان را بشناسید.
1- تغییرات جسمی شاید اولین تغییری که در نوجوانتان ببینید، تغییرات جسمی است که در اثر تغییر و تحولات هورمونی در بدن او رخ می دهد. او ظاهری مردانه پیدا می کند اما رفتارهایش گاهی هنوز کودکانه است.
2- تغییرات شناختی هوش نوجوان در این دوره حالت انتزاعی دارد. می تواند قواعد و قضایای منطقی را درک کندو قدرت استدلال کردن دارد. بنابراین گاهی ممکن است با شما بحث کند و شما و افکار و عقایدتان را به چالش بکشد. حتی در مورد افکار خودش هم شک دارد. دیگر خواسته های شما را به راحتی نمی پذیرد، بلکه باید برایش دلیل بیاورید و استدلال کنید. این همه شک و بحث و تردید برای مقابله و دعوا با شما نیست، بلکه می خواهد همه چیز را از اول و بر اساس استدلال و منطق بازسازی کند.
3- جستجوی هویت یکی از ویژگی های نوجوانی به دنبال هویت گشتن و رسیدن به پاسخ سوال «من کیستم؟» است. او به دنبال کسب شناخت از خودش در همه ابعاد زندگی است. تلاش می کند به یک من مستقل دست یابد. خلاصه کلام اینکه می خواهد خودش را تعریف کند.
4- خودمرکزیت اکثر نوجوانان در دوران بلوغ تصور می کنند زیر ذره بین دیگران مخصوصا همسن و سال های خودشان هستند و به همین دلیل وقت زیادی را صرف تفکر در مورد خصوصیات ظاهری خود می کنند و زمان زیادی را روبه روی آینه می گذرانند. فکر می کند هنگام رفتن به مهمانی همه به او نگاه می کنند و اگر یک لکه کوچک روی لباسش باشد همه متوجه خواهند شد!
5- تصور آسیب ناپذیری خود نوجوانان در این سن فکر می کنند اتفاقات بد فقط برای دیگران می افتد و فقط دیگران آسیب می بینند. آنها به اندازه کافی عاقل هستند و به خوبی می توانند از مشکلات بگریزند. البته این افکار چیزی نیست جز یک توهم مخصوص دوران نوجوانی. این توهم می تواند پایه خطرات و انحرافات بسیاری در نوجوان شما باشد. مثلا «اگر سوار ماشین یک غریبه هم باشم برای من هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. من می دوم چطوری باید رفتار کنم.»
6- همسالان، پادشاهان ذهنی در این سنین دوستان و همسالان برای فرد اهمیت زیادی پیدا می کنند و برای پذیرفته شدن و تعلق داشتن به همسالان خود، همنوایی و شبیه شدن با آنها را انتخاب می کنند، به طوری که بودن در میان همسالان و تشابه با آنان به یک نیاز اساسی در دوران نوجوانی تبدیل می شود. نگران نباشید! بودن در گروه همسالان و اهمیت و نفوذ همسالان برای فرزند شما یک ویژگی طبیعی دوران نوجوانی است. نوجوان با بودن در گروه مسالانش، احساس استقلال را خواهد آموخت.
7- کاهش علاقه به درس معمولا اکثر نوجوانان با افت تحصیلی روبره رو می شوند. یکی از اصلی ترین دلایل این افت تحصیلی ورود فعالیت ها و موقعیت های جدید به زندگی است. باید در کنار او باشید. به او کمک کنید تا استعداد و علائق تحصیلی و توانایی هاي خود را بشناسد


[/HR] حلقه صالحين –واحد بسيج مدرسه علميه رضويه(واحدخواهران)

چند توصیه برای تعامل با پسر نوجوان: این اشتباهات را انجام ندهید:
1- تحقیر و مقایسه ممنوع حواستان باشد بزرگترین اشتباهی که فرزندتان را از شما دور می کند، تحقیر کردن او در جمع و حتی در خلوت است. او را به خاطر نقطه ضعف هایش تحقیر نکنید و موفقیت های دیگران و شکست هایش را بر سرش نکوبید. او را همانطور که هست بپذیرید و از او به تناسب استعدادها و توانایی هایش انتظار داشته باشید. مطمئن باشید او نیز استعدادها و توانایی های خودش را دارد. در پیدا کردن استعدادهایش و رفع نقاط ضعفش به او کمک کنید.

2- دائما نگران نباشید گاهی والدین آن قدر نگران نوجوانشان هستند که او را شدیدا محدود می کنند و تحت کنترل خود قرار می دهند اما متاسفانه آنها، در اکثر موارد، در برابر فشار والدین به دروغگویی رو می آورند و در مورد فعالیت ها و دوستانشان به والدین دروغ می گویند. بنابراین به جای محدودیت بیش از حد سعی کنید مهارت روبه رو شدن با خطرات را به آنها بیاموزید.

3- تمام کارها را شما انجام ندهید به او مسئولیت هایی را واگذار کنید. نباید همه کارهایش را شما انجام دهید. اینکه مادر اجازه نمدهد دست به سیاه و سفید بزند، همه کارهای خانه و حتی کارهای شخصی او را انجام دهید، او را تبدیل به یک مادر خوب نمی کند، بلکه باعث می شود فرزند به یک فرد مسئولیت گریز تبدیل شود. به او وظایفی را محول کنید و اجازه دهید مسئولیت کار و عواقب خوب و بدش کاملا به عهده خودش باشد. های خود را بشناسد


[/HR] حلقه صالحين –واحد بسيج مدرسه علميه رضويه(واحدخواهران)

اصل هایی که باید رعایت کنید:
1- ایجاد محیط امن در خانه اولین و مهمترین پایگاه و تکیه گاه برای نوجوانتان باید خانه ای باشد که در آن زندگی می کند. سعی کنید محیط خانه را آرام نگاه دارید. محیط پرتنش و پر از دعوای خانوادگی او را از خانه و شما فراری خواهد داد.

2- اجازه دهید شما را راهنمایی کند با او صحبت کنید. از او مشورت بخواهید. زمانی که اظهارنظر می کند، مکث توأم با تفکر داشته باشید تا به باارزش بودن زمینه های ذهنی خودش فکر کند. حتی از او راهنمایی بخواهید. مسائلی را مطرح کنید و طوری نشان دهید که شما مشتاقانه منتظر راهنمایی ها و ایده های خلاقانه او هستید.

3- افزایش آگاهی و مطالعه در مورد نوجوانی و انتقال اطلاعات به فرزند در رابطه با مراحل رشد انسان و تغییرات هر مرحله به ویژه نوجوانی تا آنجا که می توانید اطلاعات کسب کنید. هر قدر دانش شما بیشتر باشد، کمتر در رویارویی با مسائل غافلگیر و مستاصل خواهید شد. علاوه بر این با فرزندانتان نیز در مورد ویژگی های سن نوجوانی صحبت کنید.مثلا وقتی نوجوانتان بداند همه پسران هم سن و سالش نگران ظاهر و قیافه خودشان هستند و این یک ویژگی وابسته به سن است بیشتر احساس آرامش خواهد کرد. می توانید در این مورد حتی از خاطرات خودتان هم با او حرف بزنید و به او بگویید مثلا دايي او يا شما هم در نوجوانی نگران جوش های صورتتان بوده اید و فکر می کردید همیشگی خواهند بود و اینکه این موضوع در آن زمان چقدر ذهنتان را به خود مشغول کرده بود اما حالا اثری از آنها نمانده است.

4- موضع خود را مشخص کنید گاهی خیلی از مشکلات بین شما و او به این خاطر اتفاق می افتد که به روشنی و وضوح با او صحبت نمی کنید. بهتر است خواسته هایتان را در مورد رابطه با دوستان و همکلاسی ها، زمان برگشتن به خانه، شرکت در مهمانی ها و استفاده از اینترنت، موبایل و ... مشخص کنید و به روشنی با ذکر دلایل منطقی قوانین و انتظارات خود را توضیح دهید.

5- تصمیم گیری را به او یاد بدهید مهارتی مهم که نوجوان باید یاد بگیرند «تصمیم گیری» است. او را در تصمیمات خانواده شریک کنید. مثلا در انتخاب دکوراسیون يا تعمير خانه نظر او را بپرسید. او را در موقعیت هایی قرار دهید که تصمیم گیرنده نهایی خودش باشد. یادگیری مهارت تصمیم گیری در دوران نوجوانی به او کمک می کند در تصمیم های مهم زندگی به درستی عمل کند و همه جوانب یک امر را بسنجد.

6- به خلوت او احترام بگذارید نوجوان شما دوست دارد بیشتر وقتش را در اتاقش تنها باشد، موسیقی گوش دهد و شعر بخواند یا حتی برای درس خواندن تنها در اتاقش بنشیند و در اتاقش را ببندد. دوست دارد یک حریم خصوصی داشته باشد. وقتی در اتاقش را می بندد، اتاقش را قلمرو سلطنت خود فرض می کند. دوست دارد هر طور خودش دوست دارد در آنجا پادشاهی کند. به خواسته او، تا حدی که قوانین خانه تان اجازه می دهد، احترام بگذارید و هرگز سرزده و بدون اینکه در بزنید به اتاقش وارد نشوید مگر اینکه یک دلیل منطقی و مهم داشته باشید.

7-به او اعتماد کنید فرزنداتان تا زمانی که باور نکند به او اعتماد دارید به شما اعتماد نخواهد کرد و تلاشتان بی فایده خواهد بود. اعتماد یک پل دوطرفه است، بنابراین به او اعتماد کنید و این را با رفتارتان به او نشان دهید و به او بیاموزید ما در برابر اعتمادی که به هم داریم، مسئول هستیم. البته فراموش نکنید اعتماد باید آگاهانه و هوشیارانه باشد، بهتر است این اعتماد را از سال های آغازین نوجوانی شروع کنید.

8- تحسین و انتقاد درست وقتی کار یا مسئولیتی را به خوبی انجام می دهد از او تشکر کنید و به خاطر کار خوب تحسینش کنید. منطقی و درست از او تعریف و تمجید کنید، به کار خوبی که انجام داده است، اشاره کنید. این اصل را هنگام انتقاد کردن از او هم رعایت کنید و به کار اشتباهی که انجام داده است اشاره کنید و کل وجود او را به خاطر کار اشتباهی که انجام داده، زیر سوال نبرید


[/HR] حلقه صالحين –واحد بسيج مدرسه علميه رضويه(واحدخواهران)
موضوع قفل شده است