قرآن و آنتیاکسیدانها
تبهای اولیه

گروه اجتماعی: قرآن کتاب آسمانی مسلمانان مواد آنتیاکسیدانی فراوانی را در آیات متعدد خود مورد اشاره قرار داده است، احادیث زیادی نیز در این مورد توسط ائمه اطهار(ع) عنوان شده است که از جمله آنها میتوان به انار، عسل، زیتون، انگور و سیر اشاره کرد.
یادداشت از اکرم رنجبر، حیدر طویلانی و فریبا محسنزاده؛ اعضای هیئت علمی علومپزشکی همدان
آنتیاکسیدانها موادی هستند که از تشکیل رادیکالهای آزاد در سلولها جلوگیری میکنند، آنتیاکسیدانها نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارند. گونههای فعال اکسیژندار یا نیتروژندار که به رادیکالهای آزاد معروفند، اتمها یا مولکولهایی هستند که به دلیل وجود الکترون تک در بدن موجودات، بسیار واکنشپذیر هستند و آسیبهای جبرانناپذیری را به ماکرومولکولهای بدن آنان مانند DNA، پروتئینها، لیپیدها و کربوهیدراتها وارد میکنند. سیستمهای خاصی برای مقابله با آسیب حاصل از رادیکالهای آزاد به وجود آمده است که به نام سیستمهای دفاع آنتیاکسیدانی معروفند، از جمله آنتیاکسیدانهای غیر آنزیمی فلاوونوئیدها و ترکیبات پلیفنولیک که بسیاری از ترکیبات غذایی حاوی آنها هستند.
ضمن تأکید قرآن بر استفاده از انار، امروزه این میوه در علم پزشکی از خواص درمانی زیادی برخوردار است، در قرآن مجید نام میوه انار در آیات 99 و 141 از سوره مبارکه انعام و آیه 68 از سوره مبارکه الرحمن و در مجموع سه بار در قرآن آمده است، امام على(ع) نیز میفرمایند: به کودکانتان انار بخورانید چون که قدرت تکلم آنها را سرعت مىبخشد.
همچنین، امام على(ع) در حدیث دیگرى میفرمایند «انار را با پیه آن (پوست زرد و ضخیمى که دانههاى انار روى آن قرار دارد) بخورید زیرا آن پوست زرد، معده را دباغى مىکند؛ هر دانهاى از انار که در معده قرار میگیرد، دل را زنده و جان را نورانى و وسوسههاى شیطانى را تا چهل شب بیاثر میکند».
تأثیر انار بر دیابت و بیماریهای قلبی_عروقی
در تحقیقی نشان داده شده که آب انار به طور معناداری نواحی آسیبدیده در اثر آترواسکلروزیس را در موش و ضخامت intima media را در قلب بیماران تحت درمان کاهش میدهد، آب انار همچنین پراکسیداسیون لیپیدی را در بیماران تیپ دو دیابتی و فشار خونی کاهش داده و اثرات ضد فشار خون، آنتیاکسیدان و ضد التهابی دارد که مصرف یک تا دو فنجان آب انار در روز ممکن است در افراد تیپ دو دیابتی و بیماریهای قلبی_عروقی CVD مفید باشد، مطالعات کارآزمایی بالینی نیز نشان میدهد که انار اثرات حفاظت قلبی دارد.
انار یکی از میوههای درختی است که دانههایی اغلب قرمز و گاهی سفید یا به رنگهایی بین آن دو دارد و رنگ پوست آن نیز اغلب قرمز و گاه سیاه و یا تقریباً زرد است.
همزمان با فصل برداشت انار در آبان ماه، چهل خواص دارویی این میوه بهشتی را بشناسید.
به گزارش ایسنا، خداوند متعال در هر فصلی میوههای متناسب با آن فصل را آفرید تا آدمی بر اساس نیازهای جسمی خود از آن میوهها استفاده کند.
محققان طب قرآنی بر این عقیدهاند که انار به عنوان یک میوه بهشتی، به این سبب در فصل پاییز به بار مینشیند که فصل پاییز فصل خزان درختان و گرفتگی آسمان است و دانههای انار برای جلوگیری از افسردگی و نگرانی بسیار مفید و سبب شادابی میشود.
آبان ماه، زمان برداشت انار از راه رسیده و این روزها کشاورزان شهرستان فردوس مشغول برداشت انار باغات خود هستند.
انار یکی از میوههای درختی است که دانههایی اغلب قرمز و گاهی سفید یا به رنگهایی بین آن دو دارد و رنگ پوست آن نیز اغلب قرمز و گاه سیاه و یا تقریباً زرد است.
کشور ایران با تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن انار، بزرگترین تولیدکننده انار در دنیا و کشور هندوستان نیز دومین کشور تولیدکننده است.
در ایران، شهرستانهای ساوه، نیریز و فردوس به ترتیب بزرگ ترین تولید کنندگان انار هستند، بطوری که سالانه 20 تا 30 هزار تن انار از باغات شهرستان فردوس برداشت و روانه بازارهای داخلی و خارجی می شود.
انار "شیشه کپ" به سبب ماندگاری بالا، خاصیت انبارداری و نیز طعم لذیذ و بینظیر از بهترین و مرغوبترین نوع انار محسوب میشود و 80 درصد انار تولیدی شهرستان فردوس نیز از نوع انار "شیشه کپ" است.
انار در رنگهای مختلف از سفید تا سیاه وجود دارد و تقریباً در هر آب و هوایی و هرگونه خاکی میتواند رشد کند و میوه دهد، ولی آب زیاد در زمان رسیدن میوه باعث ترک خوردن آن میوه میشود.
انار، گرمای زیاد با باد خشک و سرمای تا ۱۰- درجه سانتیگراد را میتواند تحمل کند. و اما همزمان با فصل برداشت انار، بهتر است تا چهل خواص دارویی این میوه بهشتی را بشناسید.
چهل خواص دارویی انار:
1) پوست و ریشه انار ضد کرم
2) انار معتدل، مقوی، ملین، ادارآور و ضدتشنگی
3) اگر بعد از غذا انار شیرین خورده شود رنگ چهره زیبا و غذا آسان هضم میشود.
4) کسانی که لاغر هستند خوردن انار برای آنها مفید است البته نوع شیرین آن
5) انار شیرین برای کسانی که یرقان دارند مفید است، یک ساعت قبل یا بعد از غذا میل شود.
6) انار شیرین سرفه را تسکین میدهد و صدا را باز میکند (میوه مخصوص خوانندگان و مداحان)
7) انار شیرین خارشهای بدن را تسکین میدهد.
انار باز کننده ادرار و تقویت کننده دستگاه ادرار و مثانه است.
9) انار شیرین مقوی معده و کبد است.
10) کسانی که بیماری قند دارند از انار استفاده کنند.
11) برای درمان زخمهای دهان روزی چندبار آب انار ترش را در دهان نگه داشته و مزمزه کنید.
12) برای درمان زخم داخل بینی یا گوشت اضافی روی زخمها آب انار ترش مفید است.
13) رب انار مقوی بدن و چاق کننده است.
14) اگر انار با دانه خورده شود از صدا کردن شکم جلوگیری میکند.
15) خوردن انار غم و اندوه را از بین میبرد.
16) کسانی که میل به خوردن خاک و چیزی دیگر دارند با خوردن رب انار از بین میرود.
17) خانمهای باردار اگر در دوران حاملگی رب انار بخورند ویار آنها از بین میرود.
18) برای از بین بردن ترشحات ساده قاعدگی از دمکرده گل انار استفاده میشود.
19) برای کسانی که خروج مقعد دارند پوست انار خشک یا تازه توصیه میشود. برای کسانی که بواسیر دارند نیز مفید است.
20) کسانی که کرم دارند پوست انار بسیار مفید است البته بهتر است یبوست نداشته باشند.
21) کسانی که کم خون هستند یا احساس خستگی زیاد میکنند از دم کرده یا جوشانده برگ انار به عنوان چای استفاده کنند.
22) دم کرده برگ انار میگرن را برطرف مینماید.
23) برای درمان کرم کدو پوست خشک کرده ریشه با ساقه انار نیز مفید است اما برای از بین بردن کرم کدو داروهای شیمیایی البته زیر نظر پزشک بهتر است.
24) کسانی که مزاج گرم دارند انار ترش برای آنها مفید است.
25) جوشانده پوست انار برای خانمها مفید است.
26) از ترکیب گلهای لهشده انار با روغن کنجد برای سوختگی استفاده میشود.
27) اگر انار را با پوست و دانه به طور سالم بپزند و سپس کوبیده آن را در محل خارش بگذارند خارش را برطرف میکند.
28) جوشانده گل انار درمان کننده پیوره و خونریزی لثه است.
29) بهترین موقع خوردن انار صبح ناشتا با کمی گلپر است.
30) انار تولید کننده اخلاط صالح است. همانا دو گونه خلط وجود دارد یکی مفید و دیگر غیر مفید که انار تولید کننده نوع مفید آن است.
31) برای رفع درد سینه یا سرفه خشک سر انار استفاده میشود.
32) پودر پوست انار برای التیام زخمهای کهنه مفید است.
33) عصاره گل انار و گلاب برای ورم چشم مفید است بصورت ضماد با احتیاط مصرف شود.
34) گل انار با آب بارهنگ برای زخمهای آلات تناسلی آقایان مفید است و در ضمن به جای گل ما میتوانیم از پی سفید داخل انار استفاده کنیم.
35) انار دفع کننده مضرات دخانیات است.
36) کسانی که میخواهند نوزادی زیبا داشته باشند در دوران حاملگی در فواصل غذا و ظهر و شب انار بخورند.
37) خوردن انار مستی را رفع میکند.
38) انار برای صفرا و تب صفراوی مفید است و باید قبل از غذا میل شود.
39) امام صادق (ع) میفرمایند: بخورید انار را با پردههای وسط آن تا معده را صیقل دهد و هوش را زیاد کند.
40) حضرت علی(ع) میفرمایند: به کودکان خود انار دهید تا زودتر به سخن آیند.
مواد معدنی عسل شامل پتاسیم، آهن، فسفر، ید، منیزیم، سرب، منگنز، آلومینیوم، مس، سولفور، کرومیوم، لیتیوم، نیکل، روی، تینانیم، سدیم و مواد آلی، مانیتها، صمغ، پولن، اسید لاکتیک، اسید فرمیک که ترکیب عسل با آن از فساد عسل جلوگیری میکند و ضد رماتیسم است، اسید مالیک، اسید تارتاریم، اسید اگزالیک، اسید سیتریک، رنگها و روغنهای معطر است.
بیخوابی و کم خونی خود را با عسل درمان کنید
عسل دارای ویتامینهای ششگانه a، b، c، d، k و e است و از مهمترین مواد قندی طبیعی است و تاکنون 15 نوع قند مانند فروکتوز (40 درصد)، گلوکز (30 درصد) و نیشکر (40 درصد) در آن کشف شده است، عسل در درمان بیماریها از جمله اعصاب، بیخوابی، درد پهلو، سیاتیک، دیفتری، کمخونی، اختلالات کبدی، بیماریهای استخوان، ریه، ایجاد رشد و نیرو و نیز کمی و زیادی فشار خون و درمان یرقان اثر دارد.
خوردن عسل، در حال ناشتا، برای زخم معده و اثنیعشر و کاهش ترش کردن معده و تنظیم قند خون موثر است و مجاری ادراری را ضدعفونی میکند، عسل دارای عوامل قوی ضد میکروب است و میکروبهایی که عامل بیماری انسانها هستند قادر به ادامه حیات در عسل نیستند.
قرآن کریم در دو آیه کلمه عسل را ذکر کرده است، نخست در سوره محمد(ص) آیه 15 و همچنین در سوره نحل در آیههای 68 و 69 که خواص شفابخش آن را یادآوری کرده است، پیامبر اسلام(ص) میفرماید: «عسل دارای اثر درمانی برای هر بیماری جسمی است و قرآن دارای اثر درمانی برای بیماریهای روحی است بنابراین هر دو را برای شما توصیه میکنم».
در دهه گذشته نشان داده شده است که ros و rns در فشار خون بیماران قلبی عروقی نقش دارد، عسل علاوه بر ترکیبات قندی حاوی ترکیبات بیواکتیو، فلاوونوئیدها، مشتقات شبه کاروتنوئیدی، اسیدهای آلی، اسید اسکوربیک و آنتیاکسیدان است. همچنین مطالعات فراوانی اثرات آنتیباکتریال، آنتیموتاژنیک، حفاظت کبدی، کاهنده فشار خون و اثرات آنتیاکسیدانی عسل را در سالهای اخیر نشان میدهد.
عسل همچنین، با مقادیر کم، قند را آزاد میکند که اثرات محافظتی در کلیه و پانکراس رتهای دیابتی شده با استرپتوزوتوسین دارد. از آنجایی که استرس اکسیداتیو در بیماری دیابت دخیل است بنابراین عسل به وسیله اثر بر فشار خون، آنزیمهای آنتیاکسیداتیو و مارکرهای استرس اکسیداتیو باعث تعدیل و بهبود این بیماری میشود.
عسل یک محصول طبیعی از زنبور عسل است که حاوی کربوهیدراتهایی همانند فروکتوز، گلوکز، سوکروز، مواد معدنی، پروتئین، 17.2 درصد آب و فلاوونوئیدها و متابولیتهایی با فعالیت آنتیاکسیدانی است.
[="Tahoma"][="Black"]سلام
گروه اجتماعی: قرآن کتاب آسمانی مسلمانان مواد آنتیاکسیدانی فراوانی را در آیات متعدد خود مورد اشاره قرار داده است، احادیث زیادی نیز در این مورد توسط ائمه اطهار(ع) عنوان شده است که از جمله آنها میتوان به انار، عسل، زیتون، انگور و سیر اشاره کرد.
ببخشید میشه اون آیاتی که توصیه به مصرف " انار " ، " عسل " ، " زیتون " ، " انگور " و " سیر " داشتند رو بیارید .
ممنون .[/]
مقاله ای مرتبط با درخواست شما
از آنجایی که انسان در باغ و بوستان و درکنار چشمه سارها و آب های روانی که از زیر درختان می رود، به شادی و سرور دست می یابد و جان و روحش به آرامش و آسایش می رسد، لذا خداوند با توجه به این گرایش ذاتی آدمی به بوستان ها و باغ ها، بهشت را نیز به این شکل ترسیم و تصویر می کند و می فرماید که بهشت، دارای بوستان ها و باغ های زیادی است که نهرهایی در زیر آن جاری و روان است و این باغ ها دارای میوه های متنوع و گوناگون می باشد و از خرمی و سرسبزی بسیاری برخوردار است. (بقره 25 و آل عمران 15، 136، 195 و 198 و آیات دیگر قرآن) خداوند از انسان ها می خواهد در قبال نعمت بوستان ها و باغ ها که به آنان ارزانی داشته سپاسگزار او باشند. (سبا 15 یس34و 35) از این که خداوند شکر این نعمت را واجب و لازم دانسته میتوان ارزش و اهمیت آن را در زندگی بشر و حتی ماموریت و وظیفه اصلی وی در زندگی دنیوی به دست آورد؛ زیرا باغداری نیازمند تلاش و کوشش انسانی است که موجب میشود تا زمین آباد گردد و آبادانی زمین نیز یکی از بخش های ماموریت انسان در زمین و زندگی مادی دنیوی است که آیه 61 هود بدان توجه داده است.
میوه های قرآنی
از جمله میوه هایی که در قرآن از آنها یاد شده می توان به انار (انعام99و141)، انگور، خرما، زیتون، انجیر (سوره تین) اشاره کرد. این میوه ها مخصوص مناطق گرم سیری و استوایی است که به وفور یافت می شود. هر یک از این میو ه ها از خصوصیات دارویی و درمانی منحصر به فردی برخوردارند. باغداران در هر کجای جهان که زندگی میکنند و هرگونه باغی را که احداث میکنند و درختان را نگه داری و پرورش میدهند در نقش بنده خداوند ظاهر میشوند که مأموریت الهی را به انجام میرساند. از این رو آنان را می توان عابدانی دانست که در تمام طول شبانه روز به عبادت و بندگی و اطاعت مشغول هستند. آنان با هر کمکی که به رشد درختان می کنند تسبیح خداوند میکنند.
اشارات قرآنی: ۱-وهوالذی انزل من السماء ماء فاخرجنا به نبات کل شیء فاخرجنا منه خضرا نخرج منه حبا متراکبا و من النخل من طلعها قنوان دانیة و جنات من اعناب والزیتون و الرمان مشتبها وغیرمتشابه انظروا الی ثمره اذا اثمر وینعه ان فی ذلکم لایات لقوم یومنون.(انعام / ۹۹ ) " اوست خدایی که از آسمان باران فرستاد و بدان باران هر گونه نباتی را رویانیدیم، و از آن نبات ساقه ای سبز و از آن دانه هایی بر یکدیگر چیده و نیز ازجوانه های نخل خوشه هایی سر فروهشته پدید آوردیم، و نیز بستانهایی از تاکها و زیتون و انار، همانند و ناهمانند. به میوه هایش آنگاه که پدید می آیند و آنگاه که می رسند بنگرید که در آنها عبرتهاست برای آنان که ایمان می آورند. "
2- و هوالذی انشا جنات معروشات و غیرمعروشات والنخل و الزرع مختلفا اکله و الزیتون و الرمان متشابها و غیرمتشابه کلوا من ثمره اذا اثمر و اتوا حقه یوم حصاده ولا تسرفوا انه لا یحب المسرفین. (انعام / ۱۴۱)و اوست که باغهایی آفرید نیازمند به داربست و بی نیاز از داربست، و درخت خرما و کشتزار، با طعمهای گوناگون، و زیتون و انار، همانند، در عین حال ناهمانند. چون ثمره آوردند از آنها بخورید و در روز درو حق آن را نیز بپردازید و اسراف مکنید که خدا اسراف کاران را دوست ندارد.
۳-ینبت لکم به الزرع و الزیتون و النخیل والاعناب و من کل الثمرات ان فی ذلک لایة لقوم یتفکرون.نحل/۱۱ و با آن برایتان کشتزار و زیتون و نخلها و تاکستانها و هر نوع میوه برویاند، در این عبرتی است برای مردمی که می اندیشند.
۴-وَ شَجَرَةً تَخْرُجُ مِنْ طُورِ سَیْناء تَنْبُتُ بِالدُّهْنِ وَ صِبْغٍ لِلاکِلینَ. (مومنون / ۲۰) و درختی است که در طور سینا می روید. روغن می دهد و آن روغن برای خورندگان نان خورشی است.
۵-اللهُ نور السّمواتِ و الارضِ مثلُ نورهِ کمشکوةٍ فیها مصباحٌ المصباحُ فی زُجاجةٍ الزُّجاجةُ کانّها کوکبٌ دریٌ یوقد من شجرةٍ مبارکةٍ زیتونةٍ لا شرقیةٍ ولاغریبةٍ یکادُ زَیتها یُضیءُ و لو لم تمسسهُ نارٌ نورٌ علی نورٍ یهدی الله لنورهِ مَن یشاءُ و یضربُ اللهُ الامثالُ للناسِ و الله بکلِّ شیءٍ علیمٌ. (نور / ۳۵)خدا نور آسمانها و زمین است. مَثَل نور او چون چراغدانی است که در آن چراغی باشد، آن چراغ درون آبگینه ای و آن آبگینه چون ستاره ای درخشنده. از روغن درخت پر برکت زیتون که نه خاوری است و نه باختری افروخته باشد. روغنش روشنی بخشد هر چند آتش بدان نرسیده باشد. نوری افزون بر نور دیگر. خدا هر کس را که بخواهد بدان نور راه می نماید و برای مردم مثلها می آورد.زیرا بر هر چیز آگاه است.
۶-و زیتونا و نخلاً.( عبس/۲۹) و زیتون و نخل.
۷-والتّینَ والزّیتون. و طُور سینین. و هذا البلدِ الامین. لقدْ خلقنا الانسانِ فی احسنِ تقویمٍ.تین۱-۴سوگند به انجیر و زیتون، سوگند به طور مبارک، سوگند به این شهر ایمن، که ما آدمی را در نیکوتر اعتدالی بیافریدیم.نام زیتون شش مرتبه در قرآن آمده است و یک بار در سوره مؤمنون، آیه۲۰ اشاره غیر مستقیم به درختی شده که روغن می دهد و در کوه سینا می روید. نام زیتون به تنهایی فقط دوبار آمده است در حالی که پنج بار همراه با دیگر میوه ها یعنی خرما، انار، انگور و انجیر از آن یاد شده است.
نام علمی زیتون « الیا یوروپیا» است و در سرتاسر منطقه ی مدیترانه ای کاشته می شود.اما مرکز عمده ی تولید آن اسپانیا، ایتالیا، ترکیه، تونس و مراکش می باشد. بر اساس تخمینی در سال ۱۳۴۳/ ۱۹۶۴حداقل ۲۰۰ میلیون درخت زیتون در اسپانیا و ۱۲۳ میلیون در ایتالیا وجود داشته است.
پیشینه درخت زیتون
زیتون درختی تناور نیست و کمتر اتفاق می افتد که ارتفاع آن به هشت متر برسد. زادگاه اصلی این درخت احتمالاً فنیقیه بوده که در حدود سال ۲۰۰۰ قبل از میلاد در این ناحیه کاشته می شده و از آن جا به غرب یعنی اروپا و آفریقا و به شرق یعنی افغانستان و ایران راه یافته است. این حقیقت درباره منشأ درخت زیتون در سوره نور، آیه ۳۵ بیان شده که می فرماید درخت زیتون که نه خاوری است و نه باختری. درخت زیتون متعلق به همه جهان است و منحصر به شرق و غرب نیست. به نظر می رسد این کلام خداوند در واقع به زادگاه و گسترش این درخت اشاره دارد نه به چیزی دیگر. محققان به این حقیقت پی برده اند که اروپا زادگاه اصلی زیتون نبود، بلکه فنیقیه، یا به عبارت دیگر، بخش شمالی جزیرة العرب بود که زیتون از آن جا نشأت گرفت. به سادگی می توان پذیرفت که اعراب در زمان نزول قرآن به این نکته واقف بوده اند که رشد و پرورش گیاهان در منطقه ای الزاماً به معنی نشأت گرفتن گیاه از آن منطقه نیست. لذا این آیه سوره نور بر بومی بودن این گیاه دلالت دارد.
موارد مصرف زیتون
زیتون از طریق پیوند زدن تکثیر می شود و درختان غیر پیوندی میوه ای نامطبوع دارند. زیتون نارس طعمی تلخ دارد و در تهیه ی ترشی و چاشنی غذا از آن استفاده می شود. اما میوه ی رسیده طعمی بسیار مطبوع دارد. زیتون میوه ای است بیضی شکل به طول ۲ تا ۳ سانتیمتر. هر درخت زیتون ۱۰ تا ۲۰ کیلوگرم میوه می دهد. گوشت میوه ی زیتون منبعی برای روغنی ماندنی با کیفیتی عالی است که ۱۵% یا بیشتر روغن از آن گرفته می شود. روغن با فشردن به دست می آید. اولین افشره بهترین نوع روغن را دارد که نیازی به تصفیه آن نیست. ترکیبات اصلی روغن تازه شامل اسید اولئیک (۸۰%) و مقدار کمی جوهر نخل و اسیدهایی دیگر مانند اسید استیریک، لینولئیک، آراشیدیک و میریستیک می باشد. از تفاله ی پس از اولین افشره، روغنی غیر خوراکی به دست می آید که در صابون سازی مصرف می شود.روغن زیتون خوراکی در اروپا خواهان بسیاری دارد و در تهیه ی سالاد و غیره مصرف می شود. این روغن را می توان در برخی غذاها به طور خام مصرف کرد. در زمانهای قدیم سربازان عرب در لشکرکشیها نان و روغن زیتون یا عسل برای غذا همراه خود می بردند و با این کار وقت خود را صرف پختن غذا نمی کردند و نان خورشی خوشگوار با روغن خام یا عسل میخوردند.
زیتون ارزش دارویی زیادی دارد. در صورتی که به صورت خوراکی مصرف شود ماده ای مغذی، آرام بخش و مسهلی ملایم است و زخم معده و اثنی عشر بیمار را بهبود می بخشد. و در مورد نارساییهای کلیوی به عنوان غذایی بدون ازت تجویز می شود. روغن زیتون ماده ای ملیّن است و مصرف خارجی آن پوست بدن و تاولهای سودا (اکزما) و داءالصدف را نرم می کند.این روغن برای ماساژ دادن نیز مناسب است و از ترکیبات مهم بسیاری از مرهمها و ضمادها می باشد. در حدیثی رسول خدا حضرت محمد ص به مردم توصیه می کند که از روغن زیتون برای خوردن و برای ماساژ دادن استفاده کنند زیرا از «شجره ی مبارکه» گرفته شده است. روغن زیتون سوخت مناسبی برای چراغ است. در سوره نور، آیه ۳۵ این کاربرد زیتون به خوبی وصف شده است. کسانی که روغن زیتون را به کار برده یا دیده اند به سادگی این آیه را درک می کنند.
روایاتی در باب زیتون
۱- السید انصاری (ره) روایت کرده؛ پیامبر ص: فرمود: روغن زیتون را بخورید و آن را به بدن خود بمالید که آن شجره ی مبارکه است (دارمی،ج ۳، ص ۲۹).
۲- ابوهریره(ره) روایت کرده: رسول خدا ص فرمود: «زیتون را بخورید و به بدن بمالید که هفتاد مرض از جمله جذام را شفا می بخشد (ابونعیم).
۳- علقمة بن عامر (ره) روایت کرده: رسول خدا ص فرمود: شما روغن را از شجره ی مبارکه ی زیتون می گیرید. خود را با آن معالجه کنید که شفا بخش بواسیر است.
گیاهان در قرآن ( انگور )
ان للمتقینَ مفازًا. حَدَآئق و اعناباً پرهیزکاران را جایی است در امان از هر آسیب؛بستانها و تاکستانها نباء۳۱نام قرآنی:یازده مرتبه در قرآن مجید نام این میوه به صورت مفرد (عنب) و جمع (اعناب) آمده .
اشاراتی قرآنی :
۱- اَیـَودّ احدکم ان تکون له جنة من نخیل و اعناب تجری من تحتها الانهار له فیها من کل الثمرات و اصابهُ الکبر و له ذریة ضعفاء فاصابها اعصار فیه نار فاحترقت کذلک یبین الله لکم الایات لعلکم تتفکرون ( بقره۲۶۶) آیا ازمیان شما کسی هست که دوست داشته باشد که او را بوستانی از خرما و انگور بوده باشد، و جوی ها در پای
http://m3657z.blogfa.com/post-1438.aspx
التماس دعا
[h=1]با خواص عسل بیشتر آشنا شوید[/h]
