دلیل گسترش بی‌حجابی و بدحجابی در جامعه چیست؟

تب‌های اولیه

18 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
دلیل گسترش بی‌حجابی و بدحجابی در جامعه چیست؟

بسم الله الرحمن الرحیم

بدحجابی و یا بی‌حجابی عبارت است از: «هرگونه رفتار عملی است که در مقابل نامحرم انجام شود و سبب جلب توجه او به ویژگی‌های زنانگی زن شود، مانند: آرایش کردن، استفاده از صدای نازک و سخنان تحریک‌کننده، به کاربردن بوی خوش، نشان دادن زینت‌های بدن، استفاده از رنگ‌های جذاب در لباس و پوشیدن لباس‌های نامناسب، ژست‌ها و حرکات بدنی تحریک‌کننده و به نمایش‌ گذاشتن موها و …»
امروزه شاهد آن هستیم که با رواج بی‌حجابی، هویت و شخصیت انسانی زن به فراموشی سپرده شده است.
عوامل محرک بی‌حجابی یکی پس از دیگری خودنمایی می‌کنند، گرایش مفرط به انواع لباس‌های تنگ و زننده، آرایش و زینت و… گروهی را آن‌قدر گرفتار خودساخته که ارزش انسانی خود را فراموش کرده‌اند.

برخی با بیان این که «دل باید پاک باشد» بهانه‌ای یافته‌اند برای فرار جاهلانه از این مصونیت و آویختن به شاخه‌ی«لاقیدی» وگرنه از «دل پاک هم نباید جز نگاه و رفتار پاک برخیزد»
حال می‌خواهیم بدانیم چرا با وجود آن که هر زنی چه مسلمان و چه غیرمسلمان از نظر فطری و غریزی تمایل به حفظ و پوشش بدن خود دارد و فطرتاً دریافته است که داشتن پوشش چه آثار و پیامدهای نیکی برای او دارد، پس چرا در قرن پیشرفت و تمدن بدحجابی و بی‌حجابی در بین زنان ما گسترش یافته است؟

​ادامه دارد . . .



یکی از عوامل رونق بی حجابی عدم شناخت و آگاهی کافی است چرا که این امری کاملاً طبیعی است
که وقتی افراد یک جامعه از کم و کیف یک مسئله اطلاعات کافی نداشته باشند، با آن برخوردی غیرمطلوب خواهند داشت. وقتی زنان یک جامعه از فواید و آثار مثبت حجاب چون جنبه‌های روانی، خانوادگی، اجتماعی، اخلاقی و… و یا از آثار زیانبار و مخرب بی‌بندو‌باری و بی‌حجابی آگاهی نداشته باشند، با پوششی غیرمعمول و یا بی‌حجاب وارد جامعه می‌شوند. در حالی که اگر بدانند حجاب یعنی حفظ کرامت و حرمت و عزت و قداست زن دیگر امکان ندارد با پوششی ناشایست وارد اجتماع شوند.

آیات و روایات زیادی بیان شده که جهالت و نادانی را موجب انحراف و انحطاط افراد و حتی یک قوم دانسته و آن را بنیان همه‌ی بدبختی‌های بشر معرفی کرده است.
مولای متقیان حضرت علی علیه‌السلام در این‌باره چنین هشدار می‌دهند: «بندگان خدا، به نادانی خود استوار نگردید و فرمانبردار خواهشهای نفسانی خویش نشوید؛ زیرا هرکه در این وادی درآید به کنار پرتگاه سقوط باشد.»1 و یا در جایی دیگر چنین می‌فرمایند: «بزرگترین نادانی انسان، نادانی از کار خودش است»
آثارالصادقین ج2 ص 425

ادامه دارد . . .


نقل قول:
دلیل گسترش بی‌حجابی و بدحجابی در جامعه چیست؟

عدم تمایل افراد تحت تعریف حجاب، به داشتن حجاب.

دیدی که الان در اکثریت افراد جامعه وجود داره زیبا پسندی اونم از نوع بی حجابش یکی از عوامل بی حجابیه خانم هاست از نظر بنده

سلام.

1-عدم تربیت پدر و مادر.
2-زیاد شدن وسایل گسترش فساد (ماهواره و ...)
3-مد پرستی.
4-عدم امر به معروف و نهی از منکر در جامعه.

دلایل گسترش بد حجابی از نظر شخصی:
1- انسانها تمایل به آزادی دارند و این مورد در مورد خانم ها نیز صادق است.
2- رسانه های جدید همچون ماهواره ها و سریالهای خارجی و موزیک ویدیو ها و ...
3- مشکلات ازدواج و تعداد زیاد بانوان مجرد و در نتیجه سعی و تلاش برا خودنمایی برای برنده شدن در مسابقه همسر یابی و نهایتا یافتن همسری مناسب
4- چشم و هم چشمی

سلام
از نظر من چند عامل از همه موثر تر هستند
1- عدم اعتقاد این بانوان به تعریف شما از حجاب
2- عدم اعتقاد آنها به مضراتی که شما به آن اعتقاد دارید
3- ضعیف شدن روزانه ی جایگاه دین در مقابل علم به دلیل پیشرفت های علمی
4- بر اساس مورد 3، مردم دیگر از حالت نقلی به عقلی تغییر رویکرد داشته اند. یعنی دیگر صرف اینکه شما حدیث بخوانی و آنها گوش بدهند ممکن نیست. باید تحلیل کنید و آمار بیاورید و بررسی علمی صورت بگیرد. تازه پس از همه ی این موارد اگر به خیال خودتان موفق شوید میرسیم به شماره 5 (هرچند تجربه ثابت کرده کسی در این بحثها موفق نمیشود چون واقعا کار تحقیقات علمی تا به حال صورت نگرفته است)
5- لا اکراه فی الدین! یعنی حتی اگر شما مورد 4 رو هم انجام بدید، خیلی ها به هر دلیل موجه و غیر موجه میتونن تمسک به ریسمان آزادی بیندازند و بگویند که انسان موجود آزادی است و کسی حق سلب آزادی دیگران و تحمیل نظر خودش را ندارد (اینجا دعوا بر سر تعریف آزادی نیز اضافه میشود)

با نام و یاد دوست

با سلام خدمت کاربران محترم انجمن گفتگوی دینی @};-

قبلا همین سوال در انجمن مطرح و توسط کارشناس محترم پاسخ داده شده است:

بد حجابی ، علل، انگیزه ها و راهکارهای جلوگیری از آن

در همین جا از کاربران محترم درخواست دارم قبل از ایجاد موضوع و طرح سوال ، حتما از گزینه جستجوی سایت استفاده کنند

تا اگر بحث مشابهی قبلا در سایت وجود داشت مطالعه کنند

و در صورتی که به پاسخ سوال خود نرسیدند نسبت به ایجاد موضوع جدید اقدام نمایند.

با تشکر

در پناه قرآن و عترت پیروز و موفق باشید

مدیر ارجاع سوالات;939649 نوشت:
قبلا همین سوال در انجمن مطرح و توسط کارشناس محترم پاسخ داده شده است:

با سلام
سپاس از راهنمایی شما
یه مقاله هست در این رابطه که به مرور در اینجا قرار میدم و هدفم ارجاع به کارشناس نبود
و موضوعی در این رابطه موضوع بازی نبود تا قرار بدم

___________

وجود قریب به صد کلمه‌ی «لا یعلمون و لا تعلمون» در قرآن و نیز روایات بسیار گویای این مطلب است که بسیاری از انحرافات از نادانی سرچشمه می‌گیرد. خانواده از دیگر عواملی می‌باشد که نقش مهمی در ترویج بی‌حجابی دارد. در واقع خانواده اولین و مهمترین کانون شکل‌گیری تربیت فرزندان است و بدون شک تربیت فرزند یکی از وظایف سنگین و مهم پدر و مادر می‌باشد که اهمال و سستی والدین در این امر آنها را دچار مشکلات دنیوی و اخروی خواهد کرد.
به این سخن گهربار صادق آل‌طه علیه‌السلام بسیار توجه نمایید که می‌فرمایند: «هر چه زودتر و سریع‌تر معارف اسلامی را به فرزندان خود بیاموزید پیش از آن که منحرفان با آموزش‌های انحرافی بر شما سبقت گیرند.»3
بنابراین حجاب که یکی از نمودهای تربیتی، اخلاقی و دینی است باید از خانواده شروع شود. به ویژه مادران وظیفه دارند دختران خود را از همان کودکی به حجاب سفارش دهند و با آثار و فواید و برکات آن آشنا سازند، تا دختران با اطلاع کامل نسبت به پوشش و حجاب وارد جامعه شوند و طرز فکر و برداشت صحیحی از حجاب داشته باشند. در غیر این‌صورت بی‌توجهی والدین نسبت به این امر و تلاش و کوشش‌های شیاطین و مخالفت‌های حجاب که با زمزمه های زهرآگین خود دختران و زنان جامعه را مورد هدف قرار می‌دهند، موجبات ترویج بی‌حجابی را گسترش میدهد.

ادامه دارد . .



حضرت موسی‌بن‌جعفر علیه‌السلام می‌فرمایند:
«از شیعیان ما نیستند آنان که زنان و دختران خود را به عفاف و پاکدامنی ارشاد و راهنمایی نکنند»4

یکی دیگر از عوامل، تقلید جاهلانه می‌باشد، انسان از نظر فطری موجودی الگوپذیر است و این اصل در صورتی
که با یک الگوی صحیح صورت‌پذیرد نه تنها ضرری ندارد بلکه در مواردی باعث پیشرفت فردی و اجتماعی و رقابت‌های سالم و سازنده می‌شود. پس داشتن یک الگوی مناسب در ساختار روحی و اخلاقی انسان بسیار مؤثز است.
قرآن کریم چهره‌هایی چون همسران حضرت نوح و حضرت لوط علیهم‌السلام را به عنوان زنان نالایق و آسیه همسر فرعون و حضرت مریم سلام‌الله‌علیها را به عنوان زنان شایسته و پرهیزکار معرفی نموده است. پس هر نوع رفتاری شایسته‌ی تقلید نیست ولی متأسفانه برخی، معارف دینی را کوچک شمرده و پای‌بند آن نیستند و در ظواهر و حتی کارهای خویش به تقلید کورکورانه می‌پردازند و به کفار و افراد ضداسلام شباهت پیدا می‌کنند و این از خطرناک‌ترین مراحل گسترش تهاجم فرهنگی است، از طرفی دیگر این‌گونه تقلیدها باعث وابستگی به مستکبران می‌شود و روحیه‌ی اسرافگرایی را پرورش می‌دهد تا جایی که یکی از پیامدهای آن وارد شدن به منجلاب فساد و تباهی است.

ادامه دارد . . .


[="Tahoma"][="Navy"]

ابوالفضل;939455 نوشت:
برخی با بیان این که «دل باید پاک باشد» بهانه‌ای یافته‌اند برای فرار جاهلانه از این مصونیت و آویختن به شاخه‌ی«لاقیدی» وگرنه از «دل پاک هم نباید جز نگاه و رفتار پاک برخیزد»
حال می‌خواهیم بدانیم چرا با وجود آن که هر زنی چه مسلمان و چه غیرمسلمان از نظر فطری و غریزی تمایل به حفظ و پوشش بدن خود دارد و فطرتاً دریافته است که داشتن پوشش چه آثار و پیامدهای نیکی برای او دارد، پس چرا در قرن پیشرفت و تمدن بدحجابی و بی‌حجابی در بین زنان ما گسترش یافته است؟

سلام
وقتی فضای رسانه ای و تبلیغی جامعه پر از ترویج فرهنگ عفاف گریز غرب است نباید انتظار داشت زنان جامعه به حجاب توجه کافی داشته باشند
یا علیم[/]

به نظر شما آیا پسندیده است که یک دختر مسلمان که الگویی چون حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها دارد از بازیگران غربی و هنرپیشه‌های بی‌تعهد که به هیچ‌یک از معارف دینی توجه ندارند و در هیچ زمینه‌ای مرز و حریم الهی را نمی‌نگرند، تقلید نماید؟!
از امام صادق علیه‌السلام نقل شده است که فرمودند:«خداوند به پیامبری از پیامبرانش وحی نمود که به مؤمنین بگو: نپوشید لباس دشمنان مرا، و نخورید خوراکی‌های دشمنان مرا و نروید بر مسلک‌های دشمنان من اگر چنین کنید شما هم دشمنان من محسوب می گردید.»5

کمبودهای عاطفی و شخصیتی عامل دیگر بی‌حجابی زنان است
که می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد، دلایلی که ممکن است در کودکی، نوجوانی یا جوانی ایجاد شده باشند. به هر حال این‌گونه افراد سعی دارند با استفاده از شیوه‌های غیرعاقلانه و غیرمنطقی این کمبود عاطفی را جبران نمایند و در میان مردم برای خود جایگاهی دست و پا کنند. مطابق گفته‌ی روانشناسان زنان و دخترانی که از نوعی بیماری روحی و روانی رنج می‌برند با لباس‌های رنگارنگ مطابق مد و آرایش‌های تند و زننده خود را در مقابل مردان نامحرم قرار می‌دهند و به دنبال مطرح کردن خود می‌باشند. این در حالی است که پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم فرموده‌اند: «بهترین زنان شما زن باعفت است6 و بدترین زنان شما آرایش‌کنندگان متکبرند7»

ادامه دارد . . .

نان و دختران مسلمان باید بدانند که ارزش آنها والاتر از آن است که خود را در مقابل چشمان پلید نامحرمان هوسران قرار دهند و نباید سعادت آخرت خود را با خوشیهای زودگذر دنیا عوض کنند و فراموش نکنند که روزی شادی و طراوت جوانی با آنها وداع می‌کند و فقط شرمندگی اعمالی که در پیشگاه خداوند متعال انجام داده‌اند، برایشان میماند و به یاد داشته باشند که تنها راه جبران کمبودهای عاطفی- روانی و کسب عزت و شخصیت انسانی در گرو تقوا، ایمان، انجام کارهای شایسته و مخالفت با هوای نفس است.
از دیگر مواردی که می‌تواند باعث بی‌حجابی زنان در جامعه گردد عدم حیا و نیز بی‌توجهی مردان و رضایت آنها نسبت به بی‌حجابی ناموسشان می‌باشد. امیرالمؤمنین علیه‌السلام می فرمایند: ارزش مرد به قدر همت او و پاکدامنی او به قدر غیرت اوست.»8 البته یادآوری می‌شود که غیرت به معنای کوتاهی نکردن و اهمال نکردن در حفظ و نگاهبانی آن چه لازم و ضروری است، غیرت یعنی دفاع از محبوب در مقابل متجاوز.
در روایتی از پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم آمده است که: «هر زنی که خود را بیاراید و خوشبو کند و از منزل خارج شود و شوهرش به این امر راضی باشد، خداوند در قبال هر قدمی که برمی‌دارد برای شوهرش خانه‌ای در دوزخ بنا خواهد کرد»9

سید محمد عاملی(از مراجع عام تقليد شيعه) : ...و اعلم انه لیس فی العبارة ( وليضربن بخمرهن على جيوبهن)_ کغیرها من عبارات اکثر الاصحاب _ تعرض لوجوب ستر الشعر ، بل ربما ظهر منها انه غیر واجب
....بدان که در این عبارت( وليضربن بخمرهن على جيوبهن
)-همچون بیانات سایر فقهای شیعه- ، به مسأله‌ی « وجوب پوشش مو » پرداخته نشده است ، بلکه از این عبارت آشکار می‌شود که پوشش مو ، واجب نیست.

( علامه حلی، مرجع تقلید 28 ساله و نخستین «آیت‌الله» جهان تشیع)عدم وجوب با استناد به مطلبي از ابن جنید اسکافی: الذی یجب ستره من البدن ، العورتان و هما القبل و الدبر من الرجل و المرأة و هذا یدل علی مساواة المرأة للرجل عنده ، فی ان الواجب ستر قبلها و دبرها لاغیر
مقداری از بدن که واجب است پوشانده شود ، دو عورت است که عبارت‌اند از پیش و پس ، از مرد و زن آنچه بر زن واجب است ، پوشاندن پیش و پس خویش است و پوشاندن غیر آن دو ، واجب نیست(مختلف الشیعة، المطهر الاسدی العلامه الحلی،ص ٨٣).

مرحوم ملا محمد باقر سبزواری: و فی اثبات وجوب ستر العنق للمرأة اشکال. و لم یذکر فی اکثر العبارات وجوب ستر الشعر ، و اوجبه الشهید ، و فیه تامل.
در مورد اثبات حکم ( وجوب پوشش گردن برای زن) اشکال وجود دارد و در اکثر بیانات و عبارات فقهاء ، از ( وجوب پوشش مو ) یادی نشده است ، هرچند " شهید اول " آن را واجب دانسته است ، و در مورد موافقت با دیدگاه وی باید درنگ کرد.

علامه مجلسی(مرجع تقليد شيعيان) : در عبارات اکثر فقهای شیعه ، مطلبی دال بر « وجوب پوشش مو » دیده نمی‌شود.(بحارالانوار 83 ص177)

قاضی ابن برّاج: (مرجع تقليد شيعيان) : وان کان قد اختلف قوم من الفقهاء فی الحرة اذا غطّت رأسها و بقی شعرها ، هل تجب ستره ام لا ؟
اگرچه گروهی از فقهاء در مورد زن مسلمان غیر برده‌ای که سرش را پوشانده ولی موهای او بدون پوشش مانده ، اختلاف کرده‌اند که آیا پوشاندن باقیمانده‌ی موها واجب است یا نه ؟ شرح جمل العلم و العمل ،قاضي بن براج ،ص٧٣

علاوه بر اينها مرحوم ملا احمد نراقی و صاحب جواهر و ...

مطهري: در اين آيه حدود پوشش بيان نشده است. آن چه از اين آيه استفاده مي شود اين است: دستور وقار در وضع لباس در هنگام
رفت و آمد نه كيفيت خاصي براي پوشش.
مساله حجاب ص 178

امام صادق خود فرمودند : فخيرلباس كل زمان لباس اهله- بهترين لباس هر زمان لباس مردم آن زمان است.(الكافي- به نقل ازحمادبن عثمان)

سلام
علت این هست که
1-در ایران فلسفه تدریس نمیشه و مردم عامی فیلسوف نداریم
وقتی فلسفه تدریس نشه انسان معنی یک کار رو درک نمی کنه و از شما دلیل علمی می خواد چون خودش در پوسته تخم مرغی اسیر هست و نمی تونه به عمق جهان درون شنا کنه پرواز کنه و علت و بفهمه
از طرفی چون کسی علتش رو نمی دونه نمی تونه قانعشون کنه اگر تربیت خانوادگی داشتن پس حیا هم دارن اما اگر نداشتن حیا هم طبعا ندارن

اما اگر یک شخصی فیلسوف باشد و در عالم شهود ببیند که در سطح جامعه این عمل چه برایندی در طرف دیگر جامعه براش به ارمغان دارد اون وقت بدون اینکه به کسی بگه خودش محجبه میشه!

مثلا یک عربستانی وهابی فیلسوف شد و وارد عوالم فلسفه که شد تازه دید این چیزایی که مفتی های عربستان میگن همش دروغ و الکی و من دراوردی صهیونیستی هست و این همه ملت دارن گول می خورن و اومد شیعه شد بدون اینکه کسی بهش اصلا چیزی بگه !

همینطوری برای همه قوانین اسلام صدق می کنه از جمله حجاب نماز روزه و ...!

نقشه‌ی سلطه‌گران عامل دیگر ترویج بی‌حجابی است. از آن جا که اساسی‌ترین عنصر فرهنگ ما، معارف و ارزشهای دینی می‌باشد از این‌رو سلطه‌گران همواره سعی داشته‌اند تا با ترویج بی‌بند و باری و بی‌حجابی سنت‌ها و اداب و معارف دینی را مورد هجوم قرار دهند و با زیر پا گذاشتن ارزشهای اسلامی بر ملت‌های مسلمان تسلط یابند. همچنین چون به خوبی می‌دانند که حجاب سپری در برابر آماج‌ تیرهای سلطه‌گرانه آنها می‌باشد پس تلاشی مضاعف دارند جهت بی‌حجاب کردن زنان جامعه و استعمارگران برای رسیدن به این اهداف شوم خود، سلیقه‌ها، معیارها و الگوهای رفتاری و اخلاقی خود در قالب فیلم‌ها، مجلات، برنامه‌های سرگرم‌کننده، مبتذل و… در سراسر کره‌ی زمین به بشریت تحمیل می‌کنند. بنابراین باید نسل فرهیخته‌ی امروزی هوشیار باشند و در برابر دسیسه‌های شیطانی این صاحبان قدرت مقاومت نمایند و با تمکین در برابر احکام اخلاقی اسلام و با استفاده از فضیلت حیاء و حجاب در برابر این تهاجم و شبیه‌خون فرهنگی ایستادگی کنند.

و بر زنان لازم است که با تشکیل مثلث اخلاقی حیاء ، عفاف و حجاب توطئه‌های شوم استعمارگران را خنثی نمایند.
عدم تشویق و کوتاهی دستگاههای متولی فرهنگی و خانواده در انجام وظایف دینی و فرهنگی، ضعف اراده دینی، پیوند دادن غیرمنطقی بین بدحجابی و اجتماعی بودن، محیط های مختلط دانشگاهی و اجتماعی، رسانه های تصویری به ویژه تلویزیون و ماهواره، عدم نظارت صحیح خانواده، وجود شبهات علمی و ضعف ایمانی در خصوص مسائل دینی و اجتماعی، بیماری خودنمائی، نبودن نظارت اجتماعی و ترک امر به معروف و نهی از منکر و… از دیگر عوامل ترویج بی‌حجابی و بدحجابی در اجتماع است.
اکنون بر همه‌ی مردان و زنان مسلمان لازم و ضروری است که ابعاد مختلف و زوایای گوناگون این تهاجم فرهنگی را بشناسند و در پیشبرد اهداف مقدس اسلامی از فرهنگ والا و عظیم آن شجاعانه دفاع نمایند و باید از آیات و روایات حجاب و فواید آن و آثار مخرب و زیانبار بی‌حجابی و بدحجابی بیشتر سخن گفت و غافلان را از خواب غفلت بیدار نمود، به آن امید که بتوان زمینه‌های ظهور امام مهربانی‌هاحضرت بقیة‌الله علیه‌السلام را فراهم کرد.
1- آثارالصادقین ج2 ص423
2- آثارالصادقین ج2 ص 425
3- چهل حدیث تربیت ص59
4- دُرَرُ الکلام، ص136(حسین حائری‌کرمانی)
5- وسایل‌الشیعه ج4 ص 385
6و7- نهج‌الفصاحه ، حدیث 1535
8- نهج‌البلاغه، حکمت 47
9- بحارالانوار ج 100 ص249

یکی از موارد تاثیرگذار نبود غیرت در مرد هست .

درجه ی اول بر نزدیکان واجب هست تا تذکر بدن به خانم یا خواهری که با وضعیت نا مناسب بیرون میان . .

متاسفانه یه سری افکار با درون مایه ی فرهنگ غربی به برخی ها تزریق شده !

ما روشن فکریم و این امر(بی حجابی) مشکلی ندارد !
____
که این با فرهنگ ما هم خوانی ندارد