اثبات ولادت علی (ع) در کعبه در اسناد تاریخی شیعه و سنی

تب‌های اولیه

10 پستها / 0 جدید
آخرین ارسال
اثبات ولادت علی (ع) در کعبه در اسناد تاریخی شیعه و سنی

سؤال: برخی از ولادت علی (ع) در کعبه می پرسند که اگر واقعیت داشته جرا واقعۀ به اين مهمى در كتب تاريخ صدر اسلام نيست و تا قرن ششم هيج منبعى آنرا ذكر نكرده است؟

بنام خدا


پاسخ:

در این فضای ایجاد شده و در پاسخ به این سؤال (و البته جهت اطلاع کاربر محترم namosalman) گوشه هائی از اعتراف بزرگان جهان اسلام اعم ـ از شیعه و سنّی ـ از محدّثان، مورّخان، نسب شناسان، تراجم نویسان را، تا جایی که ممکن باشد، به ترتیب تسلسل زمانی، بازگو خواهیم نمود و اینک تصریح و تأکید علمای اهل سنّت را به رشتۀ تحریر در خواهیم آورد:

تصریح و تأکید علمای اهل سنّت

1 ـ ابوعثمان، عمرو بن بحر، مشهور به «جاحظ» صاحب کتاب «البیان و التّبیین»، متوفّای 255 ه . ق . در رساله ای که در باره فضایل بنی هاشم نوشته، از ولادت امیر مؤمنان علیه السلام در آن مکان مقدّس سخن گفته است. متن این رساله را قندوزی در «ینابیع المودّه» درج کرده است(1).

2 ـ پیشتاز مورّخان، علی بن حسین مسعودی، متوفّای 333 ه . ق . در کتاب گرانسنگ «مروج الذّهب» که در طول بیش از یکهزار سال، یکی از استوارترین منابع مورد اعتماد مورّخان است، با صراحت و قاطعیّت اعلام می دارد که: «ولادت آن حضرت در درون کعبه واقع گردید.»(2) و در کتاب دیگرش «اثبات الوصیّه» تأکید می کند که: «هرگز پیش از ایشان و یا بعد از ایشان احدی در درون کعبه به دنیا نیامده است.»(3)

3 ـ مورّخ شهید، ابوزکریّا، یزیدبن محمدبن أیاس بن قاسم ازدی، متوفّای334 ه . ق. در کتاب خود «تاریخ موصل» از ولادت آن حضرت در درون کعبه سخن گفته، می افزاید: «به جز امیر مؤمنان علی بن ابی طالب علیه السلام ، هیچ خلیفه دیگری در کعبه متولّد نشده است.»(4)

4 ـ محدّث خبیر، محمد بن علی بن اسماعیل شافعی، مشهور به «ابن قفّال» متوفّای 365 ه . ق . می نویسد: «فاطمه بنت اسد به هنگام زایمان وارد کعبه شد و علی علیه السلام را در آنجا به دنیا آورد. گفته می شود به جز علی علیه السلام احدی در آنجا متولّد نشده است.»(5)

5 ـ حافظ، ابوعبداللّه محمدبن عبداللّه مشهور به «حاکم نیشابوری» در کتاب بسیار معروفش «مستدرک صحیحین» می نویسد: «به تواتر رسیده است که فاطمه بنت اسد، امیر مؤمنان ـ کرّم اللّه وجهه ـ را در خانه کعبه به دنیا آورد.»(6)

6 ـ ابوالحسن، علی بن محمد واسطی شافعی، مشهور به «ابن مغازلی»، متوفّای 483ه . ق . در کتاب ارزشمند «مناقب علی بن أبی طالب» به تفصیل، داستان ولادت امیر مؤمنان علیه السلام در درون کعبه را با سلسله اسناد خود، نقل کرده است.(7)

7 ـ کمال الدّین، ابوسالم، قاضی محمد بن طلحه شافعی، متوفّای 625 ه . ق . در کتاب پر ارج «مطالب السّؤول» می نویسد: «علی بن ابی طالب علیه السلام در درون کعبه معظّمه در بیت الحرام دیده به جهان گشود.»(8)

8 ـ شمس الدّین، ابوالمظفّر، یوسف بن قز اوغلی، مشهور به «سبط ابن جوزی» در کتاب پر ارج «تذکرة الخواص» می نویسد: «در روایت آمده است که فاطمه بنت اسد حامله بود، برگرد خانه طواف می کرد، ناگهان درد زایمان گرفت، درِ کعبه به رویش باز شد، فاطمه به اندرون کعبه در آمد و علی[ علیه السلام ] را در آنجا به دنیا آورد.»(9)

9 ـ ابوعبداللّه ، محمد بن یوسف بن محمد قرشی، مشهور به «گنجی شافعی»، متوفّای 658 ه . ق . در کتاب گرانسنگ «کفایة الطّالب» می نویسد: «امیر مؤمنان علی بن ابی طالب علیه السلام ، در شب جمعه، 13 رجب، سی سال گذشته از عام الفیل، در مکّه معظّمه، در درون کعبه، دیده به جهان گشود. و هرگز مولود دیگری جز او ـ پیش از او و یا بعد از او ـ در خانه کعبه زاده نشد. این میلاد فرخنده، فضیلت و کرامتی برای او و فضیلت و شکوهی برای خانه خداست.»(10)

10 ـ مورّخ شهید، هندوشاه بن عبداللّه نخجوانی، در کتاب ارزشمند «تجارب السّلف» که آن را در باره خلفا و وزرا در سال 724 ه . ق . به رشته تحریر در آورده، می نویسد: «علی علیه السلام در درون کعبه دیده به جهان گشود... به هنگام تولّد مادرش او را «حیدر» نام نهاد و حیدر به معنای شیر است.»(11)

11 ـ مورّخ گرانمایه، حمداللّه بن ابی بکر بن احمدبن نصر مستوفی، متوفّای 750 ه . ق . در کتاب پر ارج «تاریخ گزیده» می نویسد: «امیر المؤمنین علی علیه السلام ، عمّ زاده رسول اللّه صلی الله علیه و آله مادرش فاطمه بنت اسدبن هاشم، ولادتش در درون کعبه... سنه 30 عام الفیل، موافق با 911 اسکندری، 8 سال گذشته از پادشاهی پرویز.»(12)

12 ـ جمال الدّین محمدبن یوسف بن حسن بن محمد زرندی حنفی مدنی، متوفّای 750 ه . ق . در کتاب ارزشمند «نظم دُرَرِ السمطین» از احمد حنبل روایت کرده: «ولادت امیر مؤمنان علیه السلام در درون کعبه اتّفاق افتاد.»(13)

13 ـ حافظ شمس الدّین، ابوعبداللّه محمدبن احمد ذهبی، متوفّای 848 ه . ق . در «تلخیص مستدرک صحیحین» که در ذیل مستدرک حاکم به طبع رسیده، متن عبارت حاکم نیشابوری را نقل کرده، می نویسد: «اخبار به حدّ تواتر رسیده که علی بن ابی طالب در درون کعبه دیده به جهان گشود.»(14)

14 ـ قاضی شهاب الدّین دولت آبادی، متوفّای 849 ه . ق . داستان ولادت آن حضرت را نقل کرده و تصریح نموده که در داخل کعبه واقع شده.(15)

15 ـ نور الدین علی بن محمد بن صبّاغ مالکی، متوفّای 855 ه . ق . در کتاب گرانسنگ «الفصول المهمّه» می نویسد: «علی علیه السلام به روز جمعه، 13 رجب، سی سال گذشته از عام الفیل، 23 سال پیش از هجرت، در مکّه معظّمه، در میان بیت اللّه الحرام چشم به جهان گشود... پیش از آن حضرت، هرگز احدی در بیت الحرام متولد نشد. این برتری، ویژه آن حضرت است. که خداوند برای ظاهر ساختن مرتبت و مقام و شکوه حضرتش به ایشان عطا فرموده است.»(16)

16 ـ مورّخ شهید، فخرالدین محمدبن ابی داود، سلیمان بناکتی، متوفای 891 ه . ق . در کتاب «روضة اولی الألباب» مشهور به «تاریخ بناکتی» می نویسد: «روز آدینه، سیزدهم ماه رجب، سنه ثلاثین از سال فیل، در حرم کعبه به وجود آمد. پیش از او و بعد از او هیچ فرزندی در خانه کعبه به وجود نیامده است.»(17)

17 ـ عبد الرّحمن جامی، متوفّای 898 ه . ق . در کتاب «شواهد النّبوة» ولادت آن حضرت را در درون کعبه روایت کرده است.(18)

18 ـ مورّخ شهید، محمد میرخواند، پسر خاوند شاه، متوفّای 903 ه . ق . در کتاب ارزشمند «روضة الصّفا» می نویسد: «ولادت آن حضرت به روایتی در 13 رجب، سی سال گذشته از واقعه فیل، و به روایتی 28 سال بعد از سال فیل، اتفاق افتاد؛ زیرا مادرش کعبه را طواف می کرد، پس مشیّت الهی او را به درون کعبه آورد. زمان زایمانش فرا رسید و در درون کعبه به دنیا آورد. چنین سعادتی از آغاز خلقت تا پایان جهان، برای احدی میسّر نشده است. درستی این روایت در میان تاریخ نویسان و سیره نویسان بدون تردید است. این قضیّه فراتر از آن است که شک و تردیدی در آن راه یابد.»
شد او دُرّ و بیت الحرامش صدف کسی را میسّر نشد این شرف(19)

19 ـ سید نور الدّین، علی بن عبداللّه سمهودی شافعی، صاحب کتاب ارزشمند «وفاء الوفا بأخبار دار المصطفی»، متوفّای 911 ه . ق . در کتاب «جواهر العقدین» ولادت آن حضرت را در درون کعبه، به نقل از ابن صبّاغ مالکی آورده است.(20)

20 ـ نسب شناس مشهور، تاج الدّین محمدبن حمزة بن زهره رفاعی، نقیب حلب، متوفّای 921ه . ق . در کتاب ارزشمند «غایة الاختصار، فی اخبار البیوتات العلویّه المحفوظة من الغبار» می نویسد: «ولادت آن حضرت در درون کعبه واقع شد.»(21)

21 ـ میرزا محمد بن رستم، معتمد خان حارثی بدخشی، متوفّای 922 ه . ق . در کتاب «نزل الأبرار» می نویسد: «علی ـ کرّم اللّه وجهه ـ روز جمعه 13 رجب، سی سال گذشته از عام الفیل، در مکّه معظمه، در بیت اللّه الحرام متولد شد، و این فضیلتی است که خداوند آن حضرت را به این فضیلت اختصاص داده است.(22)

22 ـ مورّخ شهید، غیاث الدّین، همام الدّین حسینی، مشهور به «خواند میر» متوفّای 942ه . ق . در کتاب گرانسنگ «حبیب السّیر» می نویسد: «تولد آن مولودِ عاقبت محمود، در نفس کعبه روی نمود؛ زیرا که حسب اقتضای قضا، بلکه به مشیّت ایزد تعالی، نزدیک به وضع حمل، والده ماجده اش در طواف بیت اللّه بود. و این سعادت به روایتی از اول آفرینش تا غایت، هیچ آفریده را میسّر نگردید. و صیت و صحت آن نزد مورّخان فضیلت پرور، از شایبه شبهه و دغدغه مظنّه در گذشته.»(23)

اینها نمونه هائی از منابع مورد اعتماد و استناد علمای اهل سنّت، از محدّثان، مورّخان، سیره نویسان، تراجم نویسان، نسب شناسان و دیگر پژوهشگران، بود که تا پایان قرن نهم، در آثار گرانقدر خود به ولادت مولای متقیان امیر مؤمنان علیه السلام در درون کعبه تصریح و تأکید نموده اند و ما در این مجال ذکمر نمودیم و اگر بخواهیم به دیگر آثار موجود در این رابطه، به ویژه در قرن اخیر اشاره کنیم، به درازا خواهد کشید.

ادامه دارد ...

پاورقی_______________________

1 . قندوزی، ینابیع المودّة، ج1، ص461

2 . مسعودی، مروج الذّهب، چاپ قاهره، ج2، ص2

3 . همان، اثبات الوصیّة، ص111

4 . ازدی، تاریخ موصل، ص58

5 . ابن قفال، فضائل امیر المؤمنین، به نقل احقاق الحق، ج7، ص498

6 . حاکم، مستدرک الصّحیحین، ج3، ص483

7 . ابن مغازلی، مناقب علی بن ابی طالب، ص7

8 . ابن طلحه، مطالب السّؤول، ص11

9 . ابن جوزی، تذکرة الخواص، ص20

10 . گنجی شافعی، کفایة الطالب، ص407

11 . نخجوانی، تجارب السلف، ص37

12 . مستوفی، تاریخ گزیده، ص192

13 . زرندی، نظم درر السّمطین، ص80

14 . ذهبی، تلخیص مستدرک الصّحیحین، ج3، ص483

15 . دولت آبادی، هدایة السّعداء ـ مخطوط ـ ص117

16 . ابن صبّاغ، الفصول المهمّة، ص14

17 . بناکتی، تاریخ بناکتی، ص98

18 . جامی، شواهد النبوة، ص198

19 . میر خواند، روضة الصّفا، جلد دوم.

20 . سمهودی، جواهر العقدین، به نقل ولید الکعبه، ص114

21 . رفاعی، غایة الاختصار، ص97

22 . بدخشی، نزل الابرار، ص64

23 . خواند میر، جبیب السّیر، ج1، ص520

بنام خدا

تصریح و تأکید علمای شیعه

در ادامۀ ذکر بخشی از اعتراف علمای سلف اهل سنت به این واقعیت تاریخی، در این مجال به تصریح و تأکید علمای شیعی حول محور این مطلب می پردازیم:

1 ـ ابوجعفر محمد بن علی بن حسین بن موسی بن بابویه قمی، مشهور به «شیخ صدوق» متوفّای 381 ه . ق . داستان ولادت امیر مؤمنان علیه السلام را با سلسله اسناد خود به تفصیل از یزید بن قعنب روایت کرده که در فرازی از آن می نویسد: «من با عباس بن عبدالمطلب و گروهی از تیره عبد العزّی در برابر بیت اللّه الحرام نشسته بودیم، که ناگهان فاطمه بنت است، مادر امیر مؤمنان علیه السلام ، که در ماه نهم حاملگی بود و درد زایمانش گرفته بود، وارد شد و گفت: پروردگارا ! من به تو ایمان دارم و به گفتار جدّم ابراهیم خلیل علیه السلام که بنیانگذار این خانه کهن بود، باور دارم. تو را سوگند می دهم به حق بنیانگذار این بیت و به حق مولودی که در شکم دارم، که این زایمان را بر من آسان نمایی. پس مشاهده کردیم که دیوار کعبه از ناحیه پشت شکافته شد، فاطمه به درون کعبه رفت و دیوار کعبه متصل شد. هر چه تلاش کردیم که قفل کعبه را باز کنیم، ممکن نشد، پس متوجّه شدیم که این امری است الهی. روز چهارم در حالی که امیر مؤمنان علیه السلام را روی دست گرفته بود، از کعبه بیرون آمد.»
آنگاه مشروح گزارش ولادت را از زبان فاطمه بنت است نقل می کند.(1)

2 ـ محمد بن حسین بن موسی، مشهور به «سید رضی» گرد آورنده «نهج البلاغه» متوفّای 406 ه . ق . در کتاب پر ارج، «خصائص الأئمّه» می نویسد: «امیر مؤمنان در 13 رجب، سی سال بعد از عام الفیل، در بیت اللّه الحرام دیده به جهان گشود... ما جز او کسی را نمی شناسیم که در درون کعبه دیده به جهان گشوده باشد.»(2)

3 ـ شخصیّت برجسته جهان تشیّع، ابوعبداللّه محمدبن محمدبن نعمان، مشهور به «شیخ مفید» متوفّای 413 ه . ق . در کتاب گرانسنگ «ارشاد» می نویسد: «امیر مؤمنان علیه السلام در روز جمعه، 13 رجب، سال 30 بعد از عام الفیل، در درون بیت اللّه الحرام متولّد شد. هرگز پیش از او و یا بعد از او، مولود دیگری در درون کعبه متولّد نشده است. و این کرامت بزرگی است که از سوی پروردگار متعال به آن حضرت عطا شده است.»(3)

شیخ مفید در کتاب «مقنعه» نیز این حقیقت را بازگو نموده(4) و همچنین در کتاب «مسارّ الشّیعه» آن را از مسلمّات تاریخ بر شمرده و آن روز را روز شادی اهل ایمان معرّفی کرده است.(5)

4 ـ دانشمند جلیل القدر جهان تشیع، سیّد مرتضی علم الهدی، متوفّای 436 ه . ق . در شرح قصیده مذهّبه سیّد حمیری می نویسد: «روایت شده که فاطمه بنت اسد، آن حضرت را در درون کعبه به دنیا آورد. در این فضیلت او را هماوردی نیست.»(6)

5 ـ نسّابه معروف، نجم الدّین ابوالحسن، علی بن ابی الغنائم مشهور به «ابن صوفی» متوفّای بعد از 443 ه . ق . در کتاب گرانسنگ «المجدی» می نویسد: «فاطمه بنت اسد. امیر مؤمنان علیه السلام را در درون کعبه به دنیا آورد. هرگز پیش از او یا بعد از او، کسی در آنجا تولّد نیافته است.»(7)

6 ـ علامه بزرگوار، ابوالفتح محمدبن علی بن عثمان کراجکی، فقیه، محدّث و متکلّم، از شاگردان شیخ مفید، متوفّای 449 ه . ق . در کتاب ارزشمند «کنز الفوائد» می نویسد: «فاطمه بنت اسد، طبق عادت همیشگی، به اندرون کعبه در آمد، اتّفاق افتاد که درد زایمان گرفت و حضرت علی علیه السلام را در درون کعبه به دنیا آورد.»(8)

7 ـ مقدم علمای شیعه، پیشوای طایفه امامیه، ابوجعفر محمدبن حسن، معروف به «شیخ طوسی» متوفّای 460 ه . ق . در کتاب پر ارج «تهذیب» که سوّمین کتاب از کتب اربعه(9) می باشد، می فرماید: «امیر مؤمنان، در مکّه معظّمه، در درون کعبه، در شب جمعه 13 رجب، سی سال گذشته از عام الفیل دیده به جهان گشود.»(10)
شیخ طوسی در کتاب «مصباح» نیز این حقیقت را بیان کرده است.(11)

8 ـ پیشتاز مفسّران، امین الاسلام، فضل بن حسن بن فضل طبرسی، صاحب تفسیر بی نظیر «مجمع البیان» متوفّای 548 ه . ق . در کتاب گرانسنگ «إعلام الوری بأعلام الهدی» پس از بیان تاریخ ولادت و اینکه در درون کعبه انجام یافته، می نویسد: «هرگز در داخل کعبه، جز او مولودی قبلاً و یا بعدا متولّد نشد. و این فضیلتِ ویژه ای است که خداوند با او عطا فرمود و قدر و منزلتش را شکوهمند و والا نمود.»(12)
علامه طبرسی این حقیقت را در کتاب «تاج الموالید» نیز آورده است.(13)

9 ـ متتبّع بی نظیر، رشیدالدین، محمدبن علی بن شهراشوب سروی، متوفّای 588ه . ق . در کتاب گرانسنگ «مناقب آل ابی طالب» می نویسد: «مولود پاک از تبار پاکان، در پاکترین مکان ها دیده به جهان گشود. کجا برای غیر او چنین شرافت و کرامتی یافت می شود؟! شریف ترین نقاط دنیا حرم مطهّر در مکه معظمه است. شریف ترین نقطه حرم، مسجد الحرام است. شریف ترین نقطه مسجدالحرام کعبه است. هرگز مولود دیگری در خانه خدا متولد نشده است. کسی که در چنین مکان مقدسی دیده به جهان گشوده، برترین شرافت ها و کرامت ها را دارد.
به خصوص که در روز جمعه متولد شد، که سیّد الأیّام است و در ماه رجب که ماه حرام است. هرگز مولودی در این شرافت و کرامت شریک مولای متقیان نیست.»(14)

10 ـ دانشمند جلیل القدر، شمس الدین، یحیی بن حسن بن حسین اسدی حلّی، معروف به «ابن بطریق» متوفّای 600 ه . ق . در کتاب «العمده» با قاطعیّت تمام، ولادت آن امام همام را در روز جمعه، 13 رجب، به سال 30 از عا الفیل، در درون کعبه بیان کرده، می فرماید: «جز او هرگز احدی در درون کعبه متولّد نشده است.»(15)

11 ـ سید رضی الدّین، ابن طاووس، متوفّای 664 ه . ق . در کتاب پر ارج «اقبال الأعمال» می نویسد: «در روایت آمده است که مولای ما علی بن ابی طالب علیه السلام به روز جمعه، 13 رجب، 12 سال پیش از بعثت، در میان کعبه دیده به جهان گشود.»(16)

12 ـ وزیر فرزانه، بهاء الدین علی بن عیسی اربلی، متوفّای 692 ه . ق . در کتاب پر ارج «کشف الغمه» پس از بیان تاریخ ولادت آن حضرت می نویسد: «هرگز مولود دیگری، پیش از او یا بعد از او در درون کعبه متولد نشد. و این امتیاز ویژه آن حضرت، از سوی پروردگار متعال است، که برای اظهار منزلت رفیع و مقام والای اوست.»(17)

13 ـ علامه گرانقدر، عمادالدّین محمدبن علی بن حمزه طوسی، مشهور به «ابن حمزه» از علمای برجسته قرن ششم، در کتاب پر ارج «ثاقب المناقب» که به سال 560 ه . ق . آن را تألیف کرده،(18) روایت یزیدبن قعنب را مطابق نقل علل الشرایع، معانی الأخبار، امالی صدوق، بشارة المصطفی، کشف الیقین و روضة الواعظین نقل کرده است.
در این روایت به شکافته شدن دیوار، اقامت سه روزه فاطمه بنت اسد و مباهات وی به این سعادت بزرگ، و ولادت امیر مؤمنان علیه السلام در درون کعبه تصریح شده است.(19)

14 ـ سدید الدّین، ابوالفضل، شاذان بن جبرئیل قمی، از علمای برجسته قرن ششم، «ازاحة العلّه» که در سال 558 ه . ق . از تألیف آن پرداخته،(20) در کتاب ارزشمند «الفضائل» روایت ولادت آن حضرت را از طریق جابربن عبداللّه انصاری، از رسول اکرم صلی الله علیه و آله نقل کرده، در پایان، سخنان حضرت ابوطالب علیه السلام را نقل کرده، که در کوچه های مکّه فریاد می زد: «هان ای مردمان! امشب حجّت خدا، در درون خانه خدا متولد شد. امشب ولی خدا، در حرم خدا، و در درون کعبه دیده به جهان گشود.»(21)
وی همچنین داستان بسیارجالبی رادر همین رابطه در کتاب«روضه»نقل کرده است.(22)

از میان صدها منبع مورد اعتماد و استناد از شخصیت های برجسته جهان تشیّع، فقط به چهارده نمونۀ آن، به نیت 14 معصوم (ع) بسنده نمودیم، تا موجب اطاله کلام نگردد.

موفق باشید ...

ادامه دارد ...

منبع: پایگاه اینترنتی حوزه نت

پاورقی______________________

1 . شیخ صدوق، الامالی، ص114؛ به معانی الأخبار، ص62

2 . شریف رضی، خصائص الائمّه، ص39

3 . شیخ مفید، الارشاد، ص9

4 . همان، المقنعه، ص461

5 . همان، مسارّ الشّیعه، ص72

6 . علم الهدی، شرح قصیده مذهّبه، ص51

7 . ابن صوفی، المجدی، ص11

8 . کراجکی، کنز الفوائد، ص116

9 . کافی، تهذیب، استبصار و من لا یحضره الفقیه را «کتب اربعه» می نامند.

10 . شیخ طوسی، تهذیب الاحکام، ج6، ص19

11 . همان، مصباح المتهجّد، ص560

12 . طبرسی، اعلام الوری، ص93

13 . همان، تاج الموالید، ص88

14 . ابن شهراشوب، مناقب، ج2، ص175

15 . ابن بطریق، العمدة، ص12

16 . ابن طاووس، اقبال، ص655

17 . اربلی، کشف الغمّة، ج1، ص59

18 . تهرانی، ثقات العیون، ص273

19 . ابن حمزه، الثّقاب فی المناقب، ص197

20 . تهرانی، الذّریعة، ج1، ص527، و ج21، ص104

21 . ابن شاذان، الفضائل، ص56

22 . همان، الرّوضه، ص143

با سلام
بنده نيز در مبحث قبلى يعنى
"آيا على در كعبه به دنيا آمده است "
به نكاتى درباب اسناد خود و شما اشاره كرده ام و بحث ادامه دارد هنوز و البته جنانجه شما و دوستان موافق باشيد بطور كامل و دقيق جزء به جزئ به بررسى اسناد خواهيم برداخت
فقط اينجا بطور كذرا نكاتى عرض كنم
@/ انتظار شخصى بنده از شما اين است كه اكر روايتى را صحيح ميدانيد و راوى حديث يا روايت ( منظور مولف كتاب يا صاحب سند است ) را شخص معتبرى ميدانيد روايت را كامل بياوريد نه با حذف آنجه شايد به استدلالتان ضعف وارد كند
@/ در باب روايتى كه ذكر كرديد اولأ يزيد بن قعنب يك راوى ناشناخته است و شما كه به شرط اعتبار راوى واقفيد بهتر بود به اين نكته اشاره كنيد
دومأ تا جايى كه فاطمه على را در كعبه به دنيا آورده و با او خارج شده است روايت را دقيقأ نقل كرده ايد و بعد ناكاه خلاصه كرده و نوشته ايد " سبس شرح كامل تولد على را از زبان فاطمه نقل ميكند
بنده روايت شما را تكميل ميكنم كه اشخاصى كه به منابع دسترسى ندارند دجار مشكل نشوند :
در ادامه روايت بعد از توضيحاتى درباره على از زبان فاطمه به نقل از الهام الهى ميكويد كه :
همانا اوست ( خطاب به فاطمه است يعنى همانا فرزند تو كسى است ) كه بت ها را در خانه من ميشكند و اوست كه بر بام خانه من اذان ميكويد و مرا تقديس و تمجيد ميكند و خوشا بر دوستدارانش و آنكه فرمانش ميبرد و بدا بر آنكه اورا دشمن بدارد
@ روايت بقدرى ساختكى است كه نياز به توضيح ندارد كه جاعل روايت جاهل هم بوده زيرا تاريخ اسلام و وقايع آنرا در تولد على بيش بينى كرده است و بخصوص نظاره كنندكان بت برست اينكه على بتها را بعدأ ميشكند اثرى بر آنها ندارد
@ حديث بعدى را از اربلى نقل كرده ايد كه قبل از روايت عرض كنم فكر كنم تاريخ وفات اربلى 687 ه ق باشد مطمئن نيستم آيا شما از تاريخ خود مطمئن هستيد ؟ اكر آرى منبعش را لطف كنيد بنده تاريخم را اصلاح كنم
@/ روايت اربلى را بنده خلاصه عرض ميكنم كه بسيار ساده انكارانه است و واضحأ كار جاعلان است همانند روايت قبلى زيرا بعيد است اين اشخاص خود اين روايات را در كتبشان آورده باشند به حديث اربلى و جملات ضعيف آن توجه كنيد كه اربلى آنرا به نقل از ابن المغازى از قول سجاد بن حسين آورده است كه خبر مرفوعه است و اعتبار استنادى ندارد زيرا راوى ندارد يعنى نيامده كى از سجاد بن حسين شنيده و كى از آن شخص و .. تا ابن المغازى كه شنيده باشد
بهرحال اين روايت بى راوى و مرفوعه آورده است :
( از زبان سجاد بن حسين _امام جهارم در مذهب تشيع _ خلاصه ميكنم روايت را :
" هنكام زيارت قبر بدرم حسين بن على كه زنان زيادى بودند يكى از آنها نزدم آمد از او سوال كردم و كفت زنى بنام ام عماره برايم تعريف كرد كه روزى با زنان عرب نشسته بوديم كه ابوطالب بشدت ناراحت بود آمد برسيديم كفت فاطمه درد شديد زايمان دارد _بعد ادامه ميدهد كه ابوطالب دست فاطمه را كرفت ( در بعضى نسخ محمد دست فاطمه را كرفت و در بعضى نسخ آمده ابوطالب دست مرا كرفت )
و به درون كعبه برد و كفت به نام خدا بنشين و فاطمه وضع حمل كرد و فرزندى زيبا دنيا آورد و بعد اسم على را انتخاب ابوطالب ميداند و يا در ادامه ميكويد بعد محمد آمد نوزاد را برداشت و به خانه برد
و روايت با اين جملات بايان ميابد كه : " سجاد كفت به خدا قسم هركز سخنى بهتر از اين نشنيده بودم "
@/ با شناختى كه تاحالا ازشما يافته ام انتظارم اين است قويأ اين روايت جاعلانه و جاهلانه كه به خرافاتيان به اربلى نسبت داده اند انكار و رد كنيد
جالب است كه امام جهارم شيعيان از سرنوشت جدش اطلاع ندارد و راوى ميسازند كه برايش نقل كنند و او اظهار كند "تاكنون سخنى بهتر از اين نشنيده بودم "
حال بماند كه اينجا برخلاف روايت ديكر ابوطالب اسم على را بر او نهاده است
@/ درباره اعتبار نسخه هاى موجود از كتابهاى استنادى شما بنده در مبحث اصلى مذكور توضيح داده و ميدهم بخصوص مستدرك و مروج الذهب ولى شما خودتان لطفأ اينجا قديميترين نسخه از اسنادى كه آورده ايد را ذكر كنيد تا دوستان خود قضاوت كنند مثلأ از عدم وجود نسخه از كتاب مفيد حدود ششصد سال و بعد ظهور آنان در قرن يازدهم

اين نكات هم فراموش كردم بياورم كه @/ بعضى از اسناد شما مربوط به قرن ششم و به بعد است كه به ادعاى بنده مبنى بر قبل ششم خللى نميرساند لذا به آنها نميبردازم در بحث اصلى تحت عنوان آيا على در كعبه بدنيا آمده است
@ درباره جاحظ بهتر است نظر مورخين و محققين را بهتر بررسى كنيد كه ايشان بسيار شخص متناقض العقيده اى هستند و مثلأ با مقاله به دفاع از على برداخته است بعد با العثمانيه به اثبات فضايل خلفا قبل بخصوص ابوبكر بر على ميبردازد
بعد در الحيوان انكار ميكند و در بحث كلاميها نظر مخالف قبل ميدهد و بجز اهل سنت و جماعت كه استثنا كرده خوارج و شيعه و اشعرى را مانند هم معرفى ميكند كه كلاميه هستند و سند عقلانى ندارند
بعد خود كلامى ميشود و به دفاع شديد از آنها مشغول ميشود
بهترين منبع تحقيق جامع درباره شخصيت افسانه اى جاحظ بروكلمان است بخصوص جلد سوم كه كتابهاى اثبات شده يا منسوب شده اثر جاحظ را طى دو دسته جاب شده و نشده آورده است
ابن كثير _ ابن حجر_ ابن قتيبه _ مسعودى _ ابن حزم_ خطيب بغدادى _اورا فاقد اعتبار دانسته اند و به نقل از خواهر زاده اش كه اورا بى دين خوانده بود اورا مشكوك دانسته اند
به دروغبردازى مشهور بوده و روايات متناقض فراوان از جمله تمسخر احاديث
@ منظور بنده از ذكر نكات راجع به جاحظ اين است كه بهتر است به كسى كه دو مقاله صد در صد متناقضش موجود است و ده ها مورد متناقض نيز به او منسوب است
استناد نشود والا جرا مقاله اش در باره على سند محسوب شود و مقاله العثمانيه او سند نباشد
يا حتى جرا مقاله اش در اثبات خلافت على سند نباشد و فقط مقاله امامتش سند محسوب شود ؟
البته بنده شخصأ از علاقه مندان جاحظ هستم و فعلأ مشغول بررسى صحت كتب فراوان منسوب به او هستم ولى معتقدم از لحاظ استنادى اعتبار روايى ندارد

namosalman;2862 نوشت:
@/ انتظار شخصى بنده از شما اين است كه اكر روايتى را صحيح ميدانيد و راوى حديث يا روايت ( منظور مولف كتاب يا صاحب سند است ) را شخص معتبرى ميدانيد روايت را كامل بياوريد نه با حذف آنجه شايد به استدلالتان ضعف وارد كند
@/ در باب روايتى كه ذكر كرديد اولأ يزيد بن قعنب يك راوى ناشناخته است و شما كه به شرط اعتبار راوى واقفيد بهتر بود به اين نكته اشاره كنيد
دومأ تا جايى كه فاطمه على را در كعبه به دنيا آورده و با او خارج شده است روايت را دقيقأ نقل كرده ايد و بعد ناكاه خلاصه كرده و نوشته ايد " سبس شرح كامل تولد على را از زبان فاطمه نقل ميكند.

بنام خدا

سلام و ادب

در پاسخ شما عزیز، ذکر چند نکته ضروری است:

اولاً قصد ما در این مجال تنها ذکر بخش کوچکی از بی شمار اسناد تاریخی و آن هم تا قبل از قرن دهم بود که به جهت پرهیز از اطناب و اطالۀ کلام، به ایجاز و اجمال روی آوردیم و عدم ذکر احادیث به طور کامل، از همین مقوله بوده است.

ثانیاً به فرض وارد دانستن برخی اشکالات شما بر احدی از ناقلان حدیث و یا به متن یک روایت و حتی قبول مخالفت برخی از این بزرگان با امامت و ولایت امیرمؤمنان علی (ع)، با توجه به کثرت و تواتر نقل آن در آثار و منابع شیعه و سنی، ورود خدشه به حقیقت و واقعیت این واقعۀ تاریخی ثابت نبوده و اصل مطلب به قوت خود باقی است.

در مورد ناشناخته بودن یزید بن قعنب، باید گفت: راوي اين روايت تنها يزيد بن قعنب نيست و چنانکه مستحضرید ما بخشی از اسناد را ارائه نمودیم بعلاوه شيخ طوسي همين قضيه را در کتاب امالي با چهار سند ديگر نيز آورده که سند يک روايت آن منتهي مي شود به امام جعفر صادق عليه السلام که حضرت از آباء گراميشان نقل مي کنند (امالي ص706), در روضه الواعظين نيز اين روايت را از محمد بن فضيل از ابي حمزه ثمالي از امام سجاد عليه السلام نقل مي کند.(روضه الواعظين)

ضمنا مواردی را که به ضعف سند و اشکال در راوی آن متهم کرده اید، بطور جداگانه ذکر کنید و بفرمایید، طبق کدام مستند، و مستندتان در اين ادعاها کدام کتاب رجالي است؟؟؟

بعلاوه؛ کثرت روایات نقل شده در حد تواتر از سوی موافق و مخالف، دلیل و گواه محکمی است بر حقانیت این مطلب به حدی که حتی مخالفان را یارای کتمان اصل واقعه "ولادت حضرت امیر در کعبه" و دیگر وقایع تاریخی نبوده است. کما اینکه متعصب ترین مخالفان، علیرغم حساسیت ها و اختناق آن زمانه، عناد و دشمنی امویان و عباسیان با خاندان اهل البیت (ع) و تلاش بی حد و گستردۀ ایشان در خاموش کردن مشعل نورانی اهل بیت (ع)، نه تنها در حذف و سانسور این واقعیت، بلکه در رسیدن به اهداف شومشان در حذف دیگر واقعیت های تاریخی از فضائل علی و اهل بیت (ع) نیز ناکام بوده اند.

ثالثاً با وجود این همه روشنی و وضوح، البته از معاندان، مخالفان و شبهه افکنان انتظار نمی رود که این حقیقت و معجزۀ الهی را بپذیرند. چون پذیرش معجزه و اصولاً هر حقیقت الهی، از سویی منوط به طلب و درخواست انسان و نوعی ایمان قلبی است و از سوی دیگر آمادگی دلهای خداجویان و دور بودن از هواها و وساوس شیطانی را می طلبد. وانگهی پذیرش برخی واقعیت ها به معنای خروج و عدول ایشان از صراط حقیقی دین و توصیه های نبی مکرم اسلام است و این یعنی ضربه ای هولناک و جبران ناپذیر بر تارک تاصوابشان.

و این نه امری جدید که ریشه دار در تاریخ است، کما اینکه، دنیاطلبان و صاحبان زر و زور و تزویر، همیشه از جهل مردم سوء استفاده نموده در برابر رسالت انبیاء ایستادگی کرده، نه خود ایمان آوردند و نه اجازتی به دیگران داده اند و حتی در برابر معجزات آشکار ایشان، پیامبران را به دروغگویی و سحر و جادو متهم نموده اند.

همان اتهاماتی که امروزه دشمنان دین و حقیقت، با همۀ ابزار و توانائی و ایادی شان، به اسلام ناب محمدی، نبی مکرم اسلام (ص)، قرآن کریم و به اهل بیت (ع) این دو یادگار رسول (ص) وارد می سازند. و این امر البته طبیعی است که هر جا حقیقتی شکل بگیرد و به همت جنودش احیا شود، باطلی سر بر می دارد و با جنودش در برابر آن صف آرائی می کند.

و صد البته که حق پیروز و باطل نابود شدنی است اگر چه که اکنون هم نابود است. "جاء الحق و زهق الباطل، ان الباطل کان زهوقا"

موفق باشید ...

به نظرم آمد درباره بررسی تولد امام علی در خانه کعبه توضیحاتی بدهم .بعضی نام گذاری روز ترویه به این خاطر می دانندکه پیامبر در زمان تولد امام علی زبان مبارک در دهان علی گذاشت و چون این اتفاق در 8 ذی الحجه بوده به این روز فروز ترویه « سیراب شدن » گفته اند. با توجه به مخالفت این روز با سیزده رجب که معروف است ،علامه مجلسی آورده که ، این روایت را می توان به نسی حمل کرد که قریش آنرا ساخته بودند .البته در توضیح تولد امده که ابوطالب ولیمه مفصلی در تولد فرزندش داد[1] بررسی این هم به حل مساله کمک می کند .

[=Times New Roman]

[=Times New Roman][=Times New Roman][1][=Times New Roman] - مناقب ابن شهر آشوب ، ج2 ، ص 179 ؛ امالی صدوق ، ص 78 ؛بحار ف ج 38 ، ص 18 و 35

كارشناس محترم صديق
با سلام
نكات زير جهت اطلاع عرض مى شود :
@ اينكه هركس كه دلايل شما را قبول نكند مخالف و معاند و شبهه افكن بخوانيد روش منطقى نيست
@ ادعا كرده ايدكه حتى مخالفان را توان كتمان اصل ولادت نبوده است بعلت تواتر روايات
@ دلايل را بسيار روشن و واضح دانسته ايد كه به تواتر نقل شده اند
@ درخواست دلايل بنده بر اشكالات مذكور و سند آنها و نوشتن جداكانه اشكالاتم بر اسناد شما شده ايد تا باسخ دهيد :
بنده بطور خلاصه عرض كنم :
اكر واضح و روشن بوده جرا ابن ابى الحديد با آنهمه ذكر فضايل على آنرا محل اختلاف دانسته است ؟ جرا بخارى كه نوشته من همه روايات را فارغ از غلط و درست بود فقط مشهور باشند را مينويسم نياورده است ؟
جرا مجلسى خود روايات بسيارى هم در خلاف آن آورده است در جلد مختص على از بحار باب تولد و حكمت او 38 حديث خلاف آن را آورده است
اينها و بقيه محدثان و مورخان مشهور كه نياورده اند همه معاند و شبهه افكن هستند ؟
@ آيا بفرض صحت تواتر شما استناد به آنرا صحيح ميدانيد ؟ ميليونها ايرانى عكس خمينى را همزمان در ماه ادعا كردند ديده اند شما آنرا ميبذيريد ؟
در اسناد بيشمار بخصوص مستدرك ادعايى شما هروقت تولد در كعبه آمده به تولد حكيم بن حزام هم اشاره شده آيا تواتر مذكور فقط براى شخص انتخابى شما صحيح است و حكيم جون امام نيست باطل است ؟
كتاب جمهره نسب القريش ابن بكار ( و 256 ه ) را بخوانيد كه اولين كسى است كه مدعى تولد در كعبه شده است و شخص ادعاييش حكيم است
@ بعدها حاكم در مستدرك همان روايت اورا كه بخاطر نقل از مصعب بن عثمان قابل اعتماد نيست به نقل از مصعب بن عبدالله آورده كه يكى از نسابان مشهور است
برخلاف ادعاى شما حاكم كاملأ به تولد حكيم بن حزام در كعبه اعتقاد دارد و دو بار روايتش كرده است
در روايت دوم تولد حكيم كه در آخر روايت آمده ( و لم يولد قبله و لا بعده فى الكعبه احدا ) حاكم فقط به جمله آخر كه انحصارى است اعتراض داشته است و آنجه شما سند ولادت على در كعبه از مستدرك ميخوانيد فقط همين اشاره است كه حاكم معتقد بود جمله آخر كه جزء حكيم كسى نبوده را غلط دانسته است
به عين جمله اش توجه كنيد :
( وهم مصعب فى الحرف الاخير , و قد تواترت الاخبار ان فاطمه بنت اسد ولدت امير المومين على بن ابى طالب _ كرم الله وجهه _ فى جوف كعبه )
بس اكر تواتر باشد تواتر خبر حكيم بيشتر است
@ در ضمن به فصول المهمه اثر مالكى استناد كرده ايد ايشان هم تولد حكيم را ذكر كرده اند و فقط فرق تولد او با على را جنين آورده است ( و اما حكيم بن حزام فولدته امه فى الكعبه اتفاقأ و لا قصدأ ) مانند قاضى سعيد شهيد تسترى سند ديكر تشيع كه آنرا اتفاقى و عدم تشرف الكعبه خوانده و كفته تولد حكيم در كعبه اتفاقى است مانند افتادن كوساله از بقره و محلش انتخاب شده نيست
@ و هر جند مالكى مربوط به قرن قبل از ششم نيست و ربطى به ادعاى بنده ندارد ( و 855 ه ق ) ولى در ضمن نشانه خوب ساختكى بودن اين روايت و انتسابش به مالكى جمله اى در خود روايت است كه نوشته و او : اول من ولده هاشم مرتين است يعنى اولين فرزند از دو طرف والدين هاشمى است كه بوضوح نشان از عامى و بى اطلاع بودن جاعل روايت دارد همجنان كه حتى امروزه مردم قشر عامه جامعه ايران نميدانند على سه برادر از خودش بزركتر دارد و طالب است كه اول من ولده هاشم مرتين است و عقيل و جعفر دوم و سوم و على جهارم است
@ شايد نكاتى جون اين اشتباه يا باز شدن در و نه ديوار و نام نهادن او توسط ابوطالب نه الهام خدايى و حضور محمد و بى اطلاعى نوه على از جريان تولد و خبر شكستن بتها و اذان كفتن على و دويدن ابوطالب در كوجه ها و خواندن تورات و انجيل و زبور و دها جعليات از اين دست دليل بر دروغ بودن و جعل جاهلانه روايات مختلف نباشد و مهم همان تواتر باشد
شايد تا بحال متن روايت منسوب به شيخ صدوق و اربلى و ابن مغازلى و امثالهم را نخوانده ايد و نقط در اسناد معتبر از تأييد آنان بر مولود كعبه بودن على اطلاع يافته ايد كه بنده تقاضا دارم به خود متن روايات مراجعه كنيد
و شايد هم متن روايت منسوب به آنها را خوانده ايد و معتقديد افراد مذكور ميتوانسته اند اين همه تناقض را همزمان قبول داشته باشند كه آنكاه بايد ابتدا بحث را بر سر اعتبار جنين اشخاصى ادامه دهيم بعد به اعتبار استناد به سخن آنان برسيم
@ بنده درباب كتاب مروج الذهب اثر مسعودى و ادعاى شما در نسبت كتاب اثبات الوصيه به ايشان توصيه ميكنم به تحقيق منتشر شده در مجله انتظار اثر سيد محمد جواد شبيرى زنجانى مراجعه كنيد كه معلوم شود سالهاست خود شيعيان نيز فهميده اند كتاب فوق اصلأ ربطى به مسعودى ندارد و متعلق به شخصى است با اعتقادات اماميه اثنى عشرى و متعصب كه تحقيق بر كشف مولفش هنوز ادامه دارد
@ بنده بعدأ در باب ساير اسناد شما و عدم اعتبار آنها بحث را ادامه ميدهم فعلأ لطفأ تحقيق شبيرى و متن روايات مستدرك و مسعودى و اربلى و صدوق و مالكى و بقيه را جنانجه حرف بنده را قبول نداريد خود از روى خود منابع مذكور عينأ بنويسيد كه بعد بنده اشكالاتم را به هر مورد بياورم
با تشكر موفق باشيد

namosalman;3250 نوشت:
كارشناس محترم صديق
با سلام
نكات زير جهت اطلاع عرض مى شود :
@ اينكه هركس كه دلايل شما را قبول نكند مخالف و معاند و شبهه افكن بخوانيد روش منطقى نيست
@ ادعا كرده ايدكه حتى مخالفان را توان كتمان اصل ولادت نبوده است بعلت تواتر روايات
@ دلايل را بسيار روشن و واضح دانسته ايد كه به تواتر نقل شده اند
@ درخواست دلايل بنده بر اشكالات مذكور و سند آنها و نوشتن جداكانه اشكالاتم بر اسناد شما شده ايد

بنام خدا


با سلام خدمت شما

دوست عزیز

مجدداً بعلاوه پاسخ های قبلی که به نکات مورد اشاره شما داده شد و البته شاهد آنیم که بدون توجه به پاسخ ها، مجدداً اشکالات تکراری را با بیان دیگری طرح می کنید، مطالبی را بعنوان تأکید و توجه دادن شما به حقیقت موضوع تقدیم می کنم:

اولاً همانگونه که هر کدام از افراد و گروه های مورد تقسیم شما در مواجهه با مسأله شیوۀ بخصوصی دارند منطق حکم می کند، هر کدام شان را به شیوۀ خودشان ارجاع دهیم. البته مستحضرید که هر کدام بار معنائی خاصی دارند، مثلاً مخالف واژۀ ناصوابی نیست زیرا آنکه همیشه موافق است گو اینکه خنثی است و مخالفت در برابر باطل وجهی کمالی است، و نیز نسبت به دو واژۀ دیگر عام تر است:


- معمولاً مخالف غیر معاند و سلیم الفکر و غیر مریض، در مواجهه با نظر مطروحه، نظر اختلافی را طرح و به همین اندازه بسنده می کند.

- مخالف مریض و سقیم الفکر، در کنار طرح موضوع، همیشه بدنبال برجسته کردن نکات شبهه و تولید شک و تردید در اذهان است نه کشف حقیقت، و علاوه بر اینکه به هیچ استدلالی پایبند نیست، "زیرا که اصولاً شبهه فاقد استدلال است و باطلی است که با حقیقت آغشته شده،" به هیچ نحوی استدلال پذیر هم نیست. و عطشی سیری ناپذیر در طرح شبهه و مخدوش ساختن ظاهر و باطن حقیقت دارد. اگر چه در نهایت ناکام است.

- مخالف معاند، به هیچ صراطی مستقیم و به هیچ اصلی پایبند نیست نه اصل را می پذیرد و نه فرع را. قصد او شبهه افکنی نیست بلکه تخریب دین و اعتقادات، از بنیان و اساس است، اگر هم در جایی نکته ای را تأیید می کند برای ورود و نفوذ است تا راه به بنیاد و اساس مطلب یابد. گواه این مطلب اینکه، گاهی به صحت فرعی اعتراف می کند و گاهی دیگر اصل و اساس را ریشه می زند. این شیوه، شیوۀ معاندان منافق پیشه است.

آیا پاسخ هر کدام از اقسام ذکر شده را باید به یک شیوه ارائه کنیم و یا هر کدام، ادبیات و شیوۀ خاص خود را می طلبند، آیا با مخالفی که صرفاً قصد طرح نظر اختلافی را داشته و بدنبال شبهه افکنی و عناد نیست باید با ادبیات و شیوۀ معاند و شبهه افکن برخورد کرد. قطعاً چنین نیست. اگر چه جدل هم باید احسن و توأم با احترام باشد و از توهین عاری. زیرا که توصیۀ خداوند در قرآن است که: " و اذا خاطبهم الجاهلون قالوا سلاماً"(1)

ثانیاً؛ مطلب مورد ادعا (ولادت علی (ع) در کعبه) از نظر علمای شیعه ثابت است و طبق اعتقاد شيعه و نيز برخي از علماي اهل سنت؛ همانند ابن صباغ مالكي و گنجي شافعي، هيچ كس غير از امير مؤمنان عليه السلام در داخل خانه كعبه به دنيا نيامده است و اين فضيلت بزرگ از امتيازات ويژه آن حضرت است.

ثالثاً؛علماي اهل سنت در مورد تولد حضرت در كعبه ، ادعاي تواتر كرده اند!!! كه ما نيز در اين مقاله به آن اشاره كرده ايم، و چنانکه پیشتر نیز گفتیم، ضعف يك یا چند تن از روات در يكي از اسناد، سبب ضعيف شدن اين مطلب نشده و حقیقت مورد اتفاق را کتمان نمی سازد.

متاسفانه عده اي از اهل سنت ، وقتي اين فضائل را مي بينند، گمان مي كنند كه از اسطوره هاي شيعه است و به همين سبب چنين مطالبي را مطرح مي كنند؛ اما نمي دانند كه مورد اين فضيلت در كتب اهل سنت ادعاي تواتر شده است!!! (قبلاً نظرات علمای اهل سنت ذکر شد).

پر واضح است، عده اي كه قادر نیستند براي خلفاي سه گانه و دیگر صحابه، فضائلی در حد و اندازۀ مقام اميرمومنان علی(عليه السلام) بسازند، اگر چه تلاش هایی عقیم کرده اند، لذا ناچارند فضائل حضرت را منكر شوند، تا به زعم خویش، مقام حضرت را پايين بياورند، و به همين سبب فضائل را، اساطير معرفي مي كنند، و طبيعتا كسي كه اين فضائل را مطرح كند، بايد دچار تهمت شود، روزي به اسم رافضي بودن و روزي به اسم دفاع ضعيف از دين!!!

رابعاً؛ گفتنی است تحريف گران تاريخ و دشمنان امير مؤمنان عليه السلام اين ويژگي را نيز همانند ديگر فضائل آن حضرت، به مدد جاعلان حدیث و دانشمندان درباری و خود فروخته که البته کم هم نبوده اند، يا از اساس منكر شده‌ و يا كسان ديگري را در آن شريك و سهيم كرده‌اند.

شايد بتوان ادعا كرد كه كمتر فضيلتي از فضائل اهل بيت رسول خدا صلي الله عليه وآله مانده است كه از دستبرد اين تحريف‌گران به دور مانده باشد و آن‌ها به نحوي آن را زير سؤال نبرده باشند. يكي از اين موارد ولادت آن حضرت در خانه كعبه است كه ادعا شده است غير از امير مؤمنان عليه السلام، حكيم بن حزام نيز در خانه كعبه متولد شده است.

نخستين كسي كه اين مطلب را نقل كرده، زبير بن بكار متوفاي 256هـ است و قبل از او در هيچ كتابي از كتاب‌هاي اهل سنت نقل نشده و بعد از او نيز هر كس نقل كرده، از زبير بن بكار است.

وي در جمهرة نسب قريش مي‌نويسد: "حدثنا الزبير قال وحدثني مصعب بن عثمان قال: دخلت أم حكيم ابن حزام الكعبة مع نسوة من قريش، وهي حامل بحكيم بن حزام، فضربها المخاض في الكعبة، فأتيت بنطح حيث أعجلها الولاد، فولدت حكيم بن حزام في الكعبة على النطح.

مادر حكيم بن حزام به همراه زناني از قريش وارد كعبه شدند ، او كه باردار بود ناگهان درد زايمان او را فراگرفت و فرزندش را به دنيا آورد.(2)

زبير بن بكار اين روايت را از مصعب بن عثمان بن مصعب بن عروة بن الزبير بن العوام نقل مي‌كند كه مبتلا به چند اشكال است:

اولاً: مصعب بن عثمان مجهول است و در هيچ يك از كتاب‌هاي رجالي نامي از او برده نشده است.

ثانياً: روايت مرسل است؛ چرا كه مصعب بن عثمان، ده‌ها سال بعد از اين قضيه به دنيا آمده است، چگونه مي‌تواند از اين قضيه خبر دهد؟

ثالثاً: اين روايت از ساخته‌هاي خاندان زبير و به ويژه زبير بن بكار است كه به خاطر دشمني با خاندان اهل بيت عليهم السلام افسانه‌هاي بسياري ساخته‌‌اند كه از جمله آن‌ها همين قضيه است. اين مطلب را نيز به خاطر زير سؤال بردن فضائل اختصاصي امير مؤمنان عليه السلام جعل كرده‌اند.

از طرف ديگر حكيم بن حزام با خاندان زبير پسر عمو هستند؛ چرا كه حكيم بن حزام بن خويلد بن أسد بن عبد العزي و خاندان زبير نيز به اسد بن عبد العزي مي‌رسند. اين احتمال وجود دارد كه خاندان زبير به خاطر دوستي عمو زاده خود، اين مطلب را جعل كرده باشند.(3)

موفق باشید ...

پاورقی_________________________________

1. فرقان، 63.
2. الزبير بن بكار بن عبد الله (متوفاى256هـ)، جمهرة نسب قريش وأخبارها، ج 1، ص 77.
3. اقتباس: بخشی از تحقیق گروه پاسخ به شبهات دینی، مؤسسه تحقيقاتي حضرت ولي عصر (عج)، با تغییر و حذف و اضافات.

تصریح مورّخان مسیحی بر ولادت علی (ع) در کعبه

امیر مؤمنان علی علیه السلام مرز عقیده را درهم شکست و از پیروان همه ادیان و مذاهب، دل های مستعدّی را به سوی خود جذب نمود و آنها را عاشق و شیدای خود ساخت. تعداد شیفتگان و دلباختگان آن حضرت در میان مسیحیان بیش از دیگر اقوام است.

ده ها مورّخ مسیحی کتاب های مفصل و مستقلی به صورت نظم و نثر درباره شخصیت والای آن حضرت به رشته تحریر در آورده، به ولادت آن حضرت در درون کعبه تصریح کرده اند، که در این مجال، علاوه بر اسناد و منابعی که پیشتر از قول شیعه و سنی نقل نمودیم، چند نمونه از آنها را می آوریم:

1 ـ جرج سجعان جرداق، دانشمند برجسته معاصر، در کتاب کم نظیر «الامام علی صوت العدالة الانسانیّة» به ولادت آن حضرت در درون کعبه تصریح کرده است.(1)

2 ـ روکس بن زائد عزیزی، نویسنده معاصر مسیحی، در کتاب پر ارج، «الامام علی اسد الاسلام و قدّیسه» در این رابطه می نویسد: «ولادت امام علی به روز جمعه، 13 رجب الحرام، 30 سال بعد از عام الفیل، در مکه معظّمه، در داخل بیت اللّه الحرم واقع شد.»(2)

3 ـ دکتر دونالدسن دوایت، خاور شناس معروف معاصر، در کتاب ارزشمند «عقیدة الشّیعه» می نویسد: «امیر بر حقّ مؤمنان، علی علیه السلام ، که می بایست بعد از رسول گرامی، او را به خلافت نصب کنند تا پس از رسول اکرم صلی الله علیه و آله اوامر الهی را برای مردمان بهتر از همه تفسیر کند، بامداد روز جمعه، در درون کعبه دیده به جهان گشود. او 30 سال از پیامبر کوچکتر بود و مدّت 63 سال عمر کرد.»(3)

4 ـ بولس سلامه، شاعر زبر دست مسیحی، در ضمن اشعار تاریخی و حماسی خود که درباره «عید غدیر» سروده، ولادت آن حضرت در درون کعبه را نیز ترسیم می کند. (4)

پاورقی________________________________

1 . جرج جرداق، صوت العدالة الانسانیّة، ج1، ص32

2 . روکس، اسد الاسلام و قدّیسه، ص25

3 . دونالدسن، عقیدة الشّیعة، ص34

4 . بولس سلامة، عید الغدیر، ص56، بنقل از دانشنامۀ پیامبر و اهل بیت (ع)، حوزه نت.

موضوع قفل شده است