پاسخگویی

چرا امام زمان (عج) در دوران غیبت، سوالات و شبهات را از کانال نایبان، پاسخ نمی دهند؟

سلام و درود بر شما اساتید بزرگوار سایت اسکدین
سوالی که برام پیش اومده این هست.
ما در دوره ای زندگی می کنیم که از نعمت دیدن و ارتباط امام حی و حاضر حضرت اباصالح مهدی (عج) برخوردار نیستیم و ادعا می شه برخی افراد خاص و مومن که به درجات بالایی رسیدند تونستند با ایشون در ارتباط باشند!
وضع کنونی دنیا علل الخصوص کشور ما این هست که شبهات بسیار زیادی بوجود اومده که به ظاهر پاسخش در اختیار حضرت امام زمان (عج) هست.
سوالات زیادی من جمله اینکه همسر قابیل که بود چون سه نوع همسر برای ایشون معرفی شده! اینکه آیا فسیلی که در کوههای آرارات کشف شده همون کشتی حضرت نوح نبی (ع) است؟ زمان دقیق شهادت حضرت زهرا (س) و آرامگاه ایشان!
داستان رگ های صورت که 360 عدد هستند و 180 ثابت و 180 متحرک هست که اگر جای اینها عوض می شد انسان نمی تونست صحبت کنه! داستان ذوالقرنین اینکه این شخص دقیقا که بود؟ (کوروش یا امام علی (ع) یا داستان غیبت امام زمان (عج) در قرن های قبل و ظهورشون در قرن های بعد یا ....)
خود کارشناسان محترم وب سایت اسکدین می دونن چه تعداد شبهاتی ساخته می شه که در انتها گفته می شه: فعلا اثبات نشده! فعلا مشخص نشده!
در این وضع، چرا نایبان امام عصر (ع) این شبهات رو از امام زمان (عج) نمی پرسند؟ آیا قرار هست تمام این شبهات پس از ظهور امام زمان (عج) و با آوردن تفاسیر صحیح قرآنی و ... افشا شند؟
البته در مورد زمان شهادت حضرت زهرا (س) بنده شنیده بودم که یکی از علما خدمت حضرت امام زمان (ج) شرفیاب می شند و زمان شهادت رو دقیقا از ایشون می پرسند و حضرت می فرمایند: به قدری مصیبت بزرگی هست که زمان دقیق بیان نشده تا شیعیان ما ایام بین آن دو تاریخ رو (به عنوان ایام فاطمیه) عزاداری کنند! ولی خوب کلی سوالات هست که حتی بسیاری از عرفا از امام (عج) دارند که نیاز هست بپرسند! من خودم کلی سوالات دارم که در انجمن های تخصصی هم پاسخی براش پیدا نکردم!
با تشکر...

حضور رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در غرفه مرکز ملی در نمایشگاه کتاب تهران


حضور حجت الاسلام و المسلیمن واعظی رییس محترم دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
در غرفه مرکز ملی پاسخگویی به سئوالات دینی


بیانات امام خامنه ای در زمینه پاسخگویی به شبهات و سؤالات دینی

بسم رب الشهدا

[="darkgreen"] مقام معظم رهبری بیانات مهم و قابل توجهی در زمینه پاسخگویی به شبهات و سؤالات دینی دارند [/]

که ان شا الله در این جستار نوشته خواهد شد

نرم افزار مهدی تالك پاسخگوی آنلاین پرسش‌های مهدوی

پاسخگویی حوزه های خواهران به سوالات و شبهات

[="Blue"][="Red"]مدیر پشتیبانی پژوهشی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران گفت: حوزه های خواهران باید محل رجوع و پناه پرسشگران و پاسخگو به سوالات و شبهات باشند.[/]
به گزارش پرس و جو، داود رجبی نیا در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: با توجه به گسترش حوزه های خواهران در نقاط مختلف کشور وقتی یک نفر در نقطه ای دور افتاده در کشور شبهه یا سوالی در ذهن دارد چه جایی بهتر از حوزه های خواهران می تواند پاسخگوی این شبهه باشد.
وی ادامه داد: فراهم کردن زمینه حضور پرسشگران در حوزه ها موجب پاسخ به تمام یا بخشی از سوالات و شبهه های آنها می شود که این خود نوعی تربیت اجتماعی است و هم یکی از راههایی است که باعث می شود بانوان طلبه با مسائل مبتلا به جامعه آشنا شوند و از این طریق تحصیلات منطبق بر نیازها باشد.

[="#006400"]**حوزه های علمیه در صورت پاسخگویی به سوالات می تواند حرف جهانی بزند[/]

رجبی نیا گفت: زمان آن که حوزه علمیه تنها به طلاب خود پاسخگو باشد سپری شده و حوزه علمیه در صورتی که به تمام اقشار پاسخگو باشد می تواند حرف جهانی بزند.
وی یکی از راههای فراهم ساختن زمینه حضور پرسشگران در حوزه های علمیه خواهران را ایجاد امکان استفاده سایر اقشار از کتابخانه های مدارس برشمرد و افزود: بر اساس توافقی که با نهاد کتابخانه های عمومی کشور صورت گرفته در صورتی که مدارس خواهران تمایل داشته باشند کتابخانه های آنها به کتابخانه های مشارکتی تبدیل می شود.

[="#006400"]* کتاب بایستی به راحت ترین وجه در دسترس طلاب قرار گیرد[/]

رجبی نیا گفت: اگر معتقد به لزوم تولید علم در مدارس علمیه هستیم باید کتاب به راحت ترین وجه در دسترس طلاب قرار گیرد.
وی ادامه داد: با وجود کتابخانه های مشارکتی از سویی امکان استفاده ی افراد غیر طلبه از کتابخانه های مدارس فراهم می شود و از سوی دیگر این کتابخانه ها می توانند از حمایت نهاد کتابخانه های عمومی کشور بهره ببرند.

[="DarkGreen"]* ارتقا نرم افزارهای مختلف حوزه ها[/]

رجبی نیا گفت: در حوزه معاونت پژوهشی حوزه های خواهران، ارتقا نرم افزارهای مختلف به روزرسانی پژوهش های کتابخانه ای است.
وی ادامه داد: حضور مستمر طلاب در کتابخانه ها در پرتو مشاوره طلاب با خبرگان کتاب، اعم از استاد ، مشاور، کارشناسان در مدیریت های استانی و مرکز و کتابداران فراهم می شود.
وی گفت: اگر در همه کتابخانه های حوزه های خواهران رویکرد پاسخگویی به وجود آید وقتی طلاب خواهر به شبهه و پرسش بر می خورند به اولین جایی که مراجعه می کنند کتابخانه است و با این کار خود به خود کتابخانه بالقوه می شود.
وی گفت: در راستای افزایش توان پاسخگویی بیشتر کتابخانه های حوزه های خواهران، ارتقا نرم افزار کتابداری کاوش در این کتابخانه ها در دستور کار قرار گرفته است.[/]
منبع

معرفی منابع معتبر پاسخگویی در اینترنت


[="Blue"]چكيده: در این كارگاه آموزشی حجت الاسلام روحبخش به معرفی مراكز پاسخگویی آنلاین و آفلاین دینی در مسائل خانواده، جوانان، تربیتی، قرآن، احكام و دیگر موضوعات پرداخته است.

به گزارش خبرنگار شبكه اجتهاد، حجت الاسلام سید مهدی روحبخش در دومین كارگاه آموزشی شبكه اجتهاد با موضوع « معرفی منابع معتبر پاسخگویی در اینترنت» كه در پنجمین جشنواره و نمایشگاه بین المللی رسانه های دیجیتال برگزار شد اظهار داشت: با توجه به این كه هم اكنون در بیشتر منازل رایانه و اینترنت وجود دارد چه بهتر است خانواده ها به همراه اعضای خود به پایگاه هایی كه به رشد افراد در مسائل دینی و فقهی كمك می كند مراجعه و استفاده نمایند.
وی با تقسیم بندی پایگاه های پاسخگویی دینی گفت: [="Red"]از جمله پایگاه هایی كه می شود خانواده ها و جوانان به صورت آنلاین به آن مراجعه كنند مركز ملی پاسخگویی دینی، ایپرسش، پرسمان قرآنی و اتاق گفتگو قرآنی می باشد.[/]
سردبیر شبكه اجتهاد به معرفی پایگاه های اطلاع رسانی تنظیم خانواده و سایت های این مراجع معظم تقلید چون آیت الله خامنه ای، مكارم شیرازی، وحید خراسانی و سیستانی پرداخت و اظهار داشت: افراد می توانند در تمام ساعت به این وب سایت ها مراجعه نمایند و از آخرین سوالات و نظرات مطلع شوند.
گفتنی است، این كارگاه های آموزشی كه از سوی شبكه اجتهاد در نمایشگاه رسانه های دیجیتال برگزار شده است از سوی بازدیدكنندگان و مسئولان نمایشگاه مورد توجه قرار گرفته است و در آینده نزدیك محتوای این كارگاه های آموزشی و نشست ها، در كتاب پنجمین نمایشگاه رسانه های دیجیتال چاپ و منتشر می شود.
«شبكه اجتهاد» در پنجمین نمایشگاه بین المللی رسانه های دیجیتال در مصلی امام خمینی، سالن شبستان، بخش پایگاه های اینترنتی و رسانه های برخط، قسمت علمی آموزشی، غرفه شماره 233 حضور دارد.
منبع: شبكه اجتهاد
تاريخ ثبت: 22-07-1390[/]

پاسخ‌گویی به 50 هزار پرسش در شش ماه نخست سال 90 در سامانه "ایپرسش"


[="Blue"][="DarkGreen"]مدیر اجرایی سامانه پاسخگویی به سؤالات و شبهات دینی "ایپرسش" از پاسخ‌گویی به بیش از 50 هزار پرسش طی شش ماه نخست سال جاری در مركز پاسخ‌گویی دینی ایپرسش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی خبر داد.[/]
به گزارش پرس و جو به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی رسالات، حجت‌الاسلام روحانی‌مقدم، مدیر اجرایی سامانه ایپرسش گفت: پاسخ‌گویی به بیش از 50 هزار پرسش در شش ماهه اول سال 1390 توسط كارشناسان این سامانه انجام شده است.
حجت‌الاسلام روحانی‌مقدم خاطرنشان كرد: سرعت و دقت درپاسخ‌گویی كارشناسان این مركز موجب شده است حدود 5000 كابر درطول این شش ماه عضو سایت و از خدمات این سامانه بهرمند شوند.

وی در ادامه به تفكیك كیفیت پاسخ‌گویی اشاره كردند وگفت: آمار پاسخ‌گویی در بخش‌های مختلف به این شرح است؛ دربخش سؤالات رسیده(به‌صورت آفلاین) ازطریق ایمیل كاربران، 12907 سؤال، دربخش ارتباط زنده پاسخ به سؤالات 12605 نفر به‌صورت آنلاین با میانگین 20 دقیقه زمان برای هر نفر و دربخش پاسخ به پیامك‌های رسیده 22354 سؤال پاسخ داده شده است.

مدیر اجرایی سامانه پاسخ‌گویی دینی ایپرسش به كارشناسان این مركز گفت: ارائه پاسخ دقیق وصحیح به سؤالات مراجعان مستلزم فهم، دقت و درك صحیح سؤال از سوی كارشناسان است لذا این دقت كارشناس است كه اگر سؤالی مبهم از سوی كاربر مطرح شده است ضمن ابهام‌زدایی نسبت به پاسخ دقیق ومستند اقدام كنند.

روحانی مقدم برفعالیت‌های انجام شده به تهیه و تولید نرم‌افزار( پرسش) درطی این 6 ماه اشاره كردد و افزود: این نرم‌افزار با بیش از 20 هزار پرسش و پاسخ ویژه مراكز پاسخ‌گویی تدوین شده است.[/]
منبع

روحانیون در مترو، شبهات دینی را پاسخ می دهند/گزارش تصویری


[="Blue"]اجرای طرح [="DarkGreen"]«نسیم معنوی مشاوره دینی و پاسخ‌گویی به شبهات دینی»[/] با حضور روحانیون و طلاب حوزه‌های علمیه در ۳۰ ایستگاه مترو تهران در حال برگزاری است.[/]
منبع