همه خدایی

برداشت من از وحدت شخصی وجود

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام و عرض ادب .

بنده اینطور از وحدت شخصی وجود برداشت کردم که چون خداوند کمال مطلقه و هیچ ظلمی از کمال مطلق سر نمیزنه ، تمام مخلوقاتی که خداوند اونها رو آفریده در خود کمال و زیبایی داشته اند از جهت آنکه خداوند آنها را آفریده و به آنها وجود داده ، اما از آن جهت که خداوند از روی محبت و کمال به آنها اختیار داده که کمالات خودشان را بیشتر کنند ، این موجودات مخلوق گاهی از همین اختیار در جهت معکوس کمال خویش استفاده کرده و مرتکب عمل قبیح و شر میشوند ، اما این عمل از آنجا که تنها به خودشان آسیب واقعی میزد و اگر هم آسیبی به دیگران وارد کند آسیب واقعی نیست ( از آن جهت که در آخرت شخص آسیب دیده پاداش گرفته و مشکلاتش جبران میشود ) پس در خوده عمل قبح و زشتی واقعی نیست .

مثلا یک شخصی به یک بچه ی کوچک تجاوز میکند و حق او را ضایع میکند در دنیا ، ولی در آخرت حق کودک از آن شخص ظالم ستانده میشود ، پس ظالم فقط به خودش بدی کرده ، و از آنجا که ظالم بوده و مستحق بدی بوده هیچ شری از جانب خدا روی نداده بلکه عدالت اجرا شده .

اما اگر چه عدالت رعایت شده و بهترین حالت ممکن رخ داده ( چون قضیه به نفع کودک تمام شده و به ضرر ظالم ) اما قطعا متقی نمیخواهد جای آن ظالم باشد و خودش را به عذاب اندازد ( آدم بدی باشد و به خودش بدی کند )

بنابر این خداوند شریعت راهنما را ارائه کرده ، شریعت به متقی میگوید که چگونه باید خوب باشد و در خوبی ها نسبت به دیگران پیشی بگیرد ، از طرفی عذاب ظالمان را هم افزایش میدهد و عدالت هم برقرار میشود .

بعضی ها میگویند خب حالا که شریعت گفته فلان کار بد است پس بدی در جهان وجود دارد ، خب به نظر بنده هم وجود دارد ولی فقط برای بد ها ، بدی برای بد هاست ، و بدی که برای بد ها بد باشد برای خوبان بد نیست که خوب است ، هر چه کنی به خود کنی ، گر همه نیک و بد کنی .

خب حالا نتیجه : بلاخره بدی وجود دارد یا ندارد ؟

خوب هستی یا بد هستی ؟ اگه خوبی در مجموع نه ( در دنیا و ظاهر قضیه شاید ولی در اصل خیر ) !

اما اگه بدی ، پس حقته و نمیشه گفت بدی شده بهت بلکه عین عدالت شده .

اما یه نکته اینجا هست ، اینکه درسته خدا بدی نمیکنه ، ولی بلاخره بدی که مجازات میشی !

پس نکته اینجاست که معلوم میکنه تویی که بدی و مجازاتت ظلم نیست ، حتما غیر از اون خدایی هستی که خوبه .

بنابر این نمیشه گفت که وجود برابر با خداست چون به هر حال بدی هست که مجازاتش ظلم نیست ، اگه یه بدی نبود که مجازات ظلم میشد !

اینجا نکته ای هستش که معلوم میکنه خالق و مخلوق یکی نیستن .

چون وقتی یک موجود با مجازات روبرو میشه و این مجازات بد نیست ، معلومه که اون موجود بدی کرده .

ولی قبلا گفتیم که خدا جز خوبی به انسان نداده ، پس این بدی از کجا اومده ؟ این همون اختیاری هستش که قبلا بهش اشاره کردیم و از خود انسان هستش .

نتیجه گیری :

خدا ظلم و بدی نمیکنه پس همه رو خوب آفریده .

خدا میخواست پیشرفت کنیم پس اختیار داده که عین عدالته .

بعضی ها انتخاب کردن بد باشن .

بدی وجود داره و در غیر این صورت مجازات بد ها ظلم میشد .

خداوند تمام وجود نیست چون بد ها هم وجود دارند .

یا حق .

طرح نظریه وحدت خدا و ماده

انجمن: 

با عرض سلام وادب

میخوام نظریه وحدت خدا و ماده رو مطرح کنم

خوشحال می شم دوستان با نظرات موافق و مخالف در این مبحث شرکت کنن تا به نتیجه مطلوب برسیم

پیشاپیش از تمام دوستان که با رعایت ادب مبحث رو جلو می برن و به جدل نمی پردازن تشکر میکنم

الله اعلم

چیزی که من از توحید فهمیدم

به نام خدا

سلام و خسته نباشید

اون چیزی که من از توحید فهمیدم اینه که چون منظور ما از الله ذات کامل به جمیع جهات هستش و چنین ذاتی جز با اتحاد تمام اجزاء و موجودات ممکن نمیشه پس هیچ چیز جدا از انسان نمیتواند الله باشد چون حداقل چیزی غیر از او هست که او را درک میکند و این نشان میدهد که آن چیز کامل نیست !

مثلا اگه شما بگی فلان جن الله هستش حرفتون به این دلیل غلطه که چون الله یعنی اله ی جامع من جمیع جهات ، پس دیگه یا شما جزئی از اون چن هستی یا اون جن کامل نیست و نمیتونه الله باشه !

ولی مشکلی که با این نوع اعتقاد دارم اینه که در چنین صورتی نمیتوان چیزی رو جدا کرد و گفت این الله هستش ، در واقع به هیچی نمیشه گفت الله مگه اینکه شامل حال خوده ما هم بشه !

و اگه شامل حال خوده ما هم بشه باید گفت ما خدایی هستیم که مثلا خلق کردیم نه اینکه او خدایی هست که خلق کرده !

لطفا در مورد اینطور برداشت از خداوند توضیح بدید و اگه درک من از توحید صحیح هستش بگین چرا قرآن گفته مثلا هو الله الذی و نگفته ما خداوندی هستیم که ...

در واقع چرا باید خداوند رو غیر از خودمون بدونیم ؟ این بحث کمال خداوند با بحث بی اجزاء بودن اون توی سر من نمیره لطفا این مساله رو به زبان ساده به صورت کامل توضیح بدید !

در ضمن با استناد به حدیث و آیه بگین منظور از توحید چیه اگه این نیست ! در ضمن اونجا که میگن قل هو الله احد منظور از احد چیست ؟ و منظور از واحد در اونجاهایی که میگن ان الهکم لواحد چیست ! فرق اینارو هم بگین ممنون !

من بارها در این مورد تایپک زدم و یا نتیجه نداده یا اینکه جمع بندی نشده یا تایید نشده تایپکم ! لطفا اجازه بدید یه بحث کامل در این مورد داشته باشیم و به هیچ چیزی نگین خارج از بحث تایپکه چون این پست رو مخصوص حل مشکلات خودم در مورد توحید زدم !

اینکه میگین کمالات خدا در طول کمالات ماست و در عرض آن نیست که خب همین نتیجه را میدهد که کمالات ما کمالات خداست !

در ضمن یه توضیحی هم در مورد کمال و اینکه کمال به چی میگن ارائه بدید ممنون یا حق .

رابطه خدا و جهان

انجمن: 

سلام
بعضی از دانشمندان اسلامی مثل محیالدین ابن عربی و فلاسفه شیعه باوری در مورد رابطه خدا و جهان دارند که شبیه دیدگاه
پانتئیسم و پاننتئیسم است.
در این دو دیدگاه خدا همان جهان است یا جهان بخشی از خداست و یا نظر بر این است که بین خدا و مخلوقات مرزی وجحود ندارد و هرچه دیده میشود در نگاه اول خداست.
به هر حال وجه مشترک این دیدگاه های که در بالا ذکر کردم این است که خدا چیزی جدا از جهان نیست.وباور به وجود خدا بعنوان موجودی جدا و مستقل از جهان و خدای شخصی وار مردود است.
میخواستم بدانم در ادیان یکتاپرستی خصوصا اسلام این نوع دیدگاه ها چه جایگاهی دارند و کدام یک درست هستند؟

همه خدایی از نظر اسلام

سلام این اولین تاپیکی است که بنده می زنم . یک سوال دارم بنده چند مدت است که به نظریه همه خدایی جلب شده ام که میگوید خداوند مستقل از هستی نیست و تمام انچه وجود دارد همه خدا است. یعنی به عبارتی خدا همان قوانین حاکم بر حهان و ذرات است.موضوع دیگری هم که وجود دارد اسلامی می گوید که همه موجودات جلوه گاه خداوند هستند و ار طرفی دیگر اگر خدا را شخصی جدا از جهان فرض کنیم او را در ذهن خود محدود کرده و پایین اورده ایم. سوال بنده این است که خداوند از نظر اسلام چگونه موجودی است؟