نکته مهم

نکته مهم که اکثرا رعایت نمی کنیم

انجمن: 

مطلب کمی طولانی است ولی خواهش می کنم تحمل کنید و مطلب را تا آخر بخوانید(برادر مهدی تذکر دادند که مطلب را به چند قسمت تقسیم کنم اما هرکاری کردم نشد این مطلب خودش چکیده 2 مقاله و تجربیات خودم است):
با توجه به افزایش تعداد روز افزون سایتهای اینترنتی، دیگر راه‌اندازی سایتهای اینترنتی نمی‌تواند تأثیر گذار باشد؛ چرا که در اصل اینترنت به فضایی پر از سایت‌های اینترنتی بدل شده؛ سایتهایی که فاقد بازدید کننده است، بود یا نبودشان هیچ تاثیری ندارد. در واقع، در عین حضور در فضای مجازی در این فضا مرده‌اند.

عمده کاربران به دلیل افزایش سایت‌ها به منظور دریافت اطلاعات مورد نظر از موتور‌های جستجو برای پیدا کردن مطلب مورد نظر استفاده می‌کنند. به طور معمول هم تنها صفحات ابتدایی که از سوی جستجو‌گر‌ها معرفی می‌شود مورد استفاده قرار می‌گیرد و به بقیه سایت‌های پیشنهادی توجهی نمی‌شود. بنابراین باید سایتهای مد نظرمان را به گونه‌ای بهینه‌ سازی کنیم تا در صفحات ابتدایی جستجوگر‌ها قرار گیرند.

هدف Search Engine Optimization یا (SEO) اصلاح کد‌ها و ساختار سایت برای افزایش شانس آن در کسب رتبه‌های بالا‌تر در نتایج جستجو است. SEO پروسه‌ای است که کمک می‌کند محتوای یک سایت ساده‌تر، راحت‌تر و به دفعات در اختیار موتورهای جستجوگر قرار گیرد (سایت ایران سئو)؛ به عنوان مثال در موتور جستجو گر گوگل تحت عنوان پیج رنک (PAGE RANK) به سایت‌های اینترنتی امتیازی از ۰ تا ۱۰ داده می‌شود و هر چه این امتیاز بیشتر باشد در صفحات ابتدایی‌تر دیده می‌شود.

فرض کنید صفحه الف دارای نمره ۳، صفحه ب دارای نمره ۸ و صفحه ج نمره ۵ را داشته باشد و کلمه "عملیات روانی" در تمام صفحات به عنوان کلمه کلیدی آورده شده باشد، وقتی کاربر، کلمه "عملیات روانی" را جستجو می‌کند در میان نشانی صفحات یافته شده، گوگل ابتدا، صفحه (ب)، بعد صفحه (ج) و در ‌نهایت (الف) را نمایش می‌دهد.چنانچه به سایتهای موجود نگاهی بیاندازیم در بخش تصاویر سایتهای همسو درباره بسیاری از کلید واژه‌های مد نظر آلبوم تصاویر زیادی وجود دارد، اما این تصاویر در صفحات ابتدایی جستجوگر‌ها ارائه نمی‌شود.

از سوی دیگر با افزایش امتیاز سایت می‌توان در این راستا گام برداشت. اما اقدامات کلیدی و در عین حال بسیار ساده می‌تواند در این زمینه تأثیر گذار باشد. یکی از این اقدامات، نام تصاویر است. متأسفانه بخش عمده سایتهای ما، تصاویر را به منظور آسان بودن با عدد نام گذاری می‌کنند که در صورت رعایت همین گزینه تأثیر چشمگیری در بخش تصاویر روی خواهد داد.

از سوی دیگر در زمان ویرایش تصاویر از سوی نرم افزارهای مختلف این امکان وجود دارد که برای تصویر مورد نظر، کلید واژه‌های مرتبط تعریف کرد؛ کاری که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. همچنین می‌توان با یک اقدام ساده برای بخش آلبوم سایت‌ها به ویژه خبرگزاری‌ها، بخشی برای نوشتن کلمات مرتبط در نظر گرفت. اگر این اقدام با واژه‌های مرتبط به زبانهای مختلف و کشورهای هدف عملیات روانی صورت گیرد، می‌تواند در این زمینه انقلابی ایجاد کرد.
انتشار تصاویر در قالب عکس‌های خبری، کاریکاتور و … از ابزار با سابقه در راستای عملیات روانی است، اما با توسعه فضای مجازی و آسان بودن و سرعت در فرستادن به صورت جدی‌تر مورد توجه قرار گرفته است.

از یک سو، برخی سرویس‌های اشتراک تصاویر حتی به صورت رایگان راه‌اندازی شده‌اند. از سوی دیگر یکی از سرویس‌های موتورهای جستجوگر‌ که غالباً از سوی کاربران برای دریافت اطلاعات در یک زمینه مورد استفاده قرار می‌گیرد، سرویس جستجوی تصاویر است. اگر در زمینه انتقال مفاهیم نوشتاری محدودیت زبان وجود دارد، این محدودیت تقریبا در بحث تصویر وجود ندارد و تصویر به نوعی، زبان بین المللی است.

برای اینکه اقدامات انجام شده در این زمینه را به صورت عینی ملاحظه کنید، کافی است در بخش جستجوی تصاویر موتور جستجوگر گوگل، کلید واژه‌هایی را که برای ما مسلمانان و شیعیان و ایرانیان مفهوم ارزشی دارند، جستجو کنید؛ کلیدواژه‌هایی چون اسلام، شیعه و حتی نام بزرگان و علما، چه به زبان فارسی و چه به زبان انگلیسی یا زبانهای دیگر؛ به عنوان مثال با وجود این همه تصاویر در زمینه عاشورا، کربلا، محرم و… در صفحه اول و دوم بخش تصاویر موتور جستجوگر گوگل، تصاویر رقت بار، وحشتناک و منزجر کننده‌ای از قمه زنی دیده می‌شود. حال تصور کنید که فرد در یک کشور ثالثی که از اسلام و شیعه اطلاعی ندارد برای کسب اطلاعات به جستجو گر مراجعه می‌کند و با این تصاویر رو به رو می‌شود، چه ذهنیتی از شیعیان در ذهنش نقش می‌بندد؟

هر چند بخشی از این اتفاق به علت حجم زیاد اطلاعات منفی در مقابل اطلاعات واقعی در اینترنت است، بخشی از آن‌ها نیز به علت عدم حضور در این فضا و یا عدم رعایت قوانین موجود در این فضا است؛ چرا که در باره برخی از کلید واژه‌ها به اندازه کافی تصویر تولید و فرستاده شده است؛ ولی در صفحاتی غیر از صفحات اول حضور دارد که عمدتا از سوی کاربران دیده نمی‌شود و در واقع، بود و نبود آن یکی است.

می‌توان با رعایت چند روش فنی مانند رعایت قواعد موسوم به پیج رنک و یا اقدامات فنی دیگر بر برد تأثیرات روانی اقدامات فعلی افزود.
[1]
مقالات تکنیکی زیادی در مورد شیوه های بالا بردن امتیاز سایت در موتورهای جستجو و برجسته کردن مطالب در بین نتایج جستجو در فضای اینترنت هست که می توان آنها را با اندک جستجویی پیدا کرد اما با وجود تلاش گسترده بچه های ایرانی برای تولید محتوا و انتشار و گسترش محتواهای سالم و حساب شده متاسفانه خیلی کم مشاهده می شود که از این تکنیک ها در بلاگها و سایتها استفاده شود.
گسترش یک مطلب و تاثیر گذاری آن علاوه بر ارزش محتوایی آن وابسته به رعایت یک سری قوانین در نوشتن آنها می باشد.
یکی از مهم ترین و گسترده ترین مواردی که در حال حاضر استفاده می شود استفاده از تصاویر به صورت پوستر و ... است.اما موتور جستجو در آن حد توانایی ندارد که محتوای تصویر را تشخیص دهد بلکه تصاویر را بر اساس توضیحی که برای آن نوشته شده است پیدا می کند.
برای مثال شما پوستری را در وبلاگ خود با محتوای حمایت از مردم بحرین منتشر می کنید برای اینکه این تصویر در موتور جستجو یافت شود باید هنگام درج تصویر توضیحات آن را تکمیل نمایید که متاسفانه بنده هرچه نگاه می کنم به ندرت رعایت این مساله را از سوی کاربران ایرانی مشاهده می کنم.
فرض کنید بچه های جبهه خودی یک میلیون تصویر را در حمایت از فلسطین و نشان دادن جنایات رژیم جنایتکار اسرائیل در وبلاگها و سایتهای خود منتشر می کنند اما نام تصویر را درست انتخاب نمی کنند و یا توضیحات(متن جایگزین عکس) را وارد نمی کنند و از آن طرف دشمن با قرار دادن صد هزار تصویر انحرافی و در راستای اهداف خودش (مثلا یک اسرائیلی خانه اش موشک خورده و ... ) نام تصویر و متن جایگزین آن را "فلسطین"،"جنایت" و ... وارد می کند کاربری که در موتور جستجو برای تصاویر جستجو می کند و فرضا عبارت "جنایات اسرائیل" را وارد می کند به اشتباه تصاویری را از مظلومیت مردم اسرائیل دریافت می نماید!!!
در این جا استفاده درست از تکنولوژی و درج صحیح مطالب باعث می شود دشمن در یک عملیات روانی غالب شود و زحماتی که برای تولید محتوای صحیح از سوی نیروهای خودی کشیده شده فقط به دلیل عدم رعایت این دو مورد ساده انچنان که شایسته است نتیجه بخش نباشد.

پس به صورت خلاصه هنگام درج تصاویر در سایت یا وبلاگ خود جهت تاثیر گذاری هرچه بیشتر و غلبه محتوای شما بر دشمن حتما موارد زیر را رعایت کنید:
1. نام تصویر را متناسب با محتوای نمایشی آن انتخاب کنید برای مثال تصویری را که نمایانگر جنایات رژیم صهیونیستی است را نام 1.jpg و... ندهید بکه نام هایی مانند "جنایت اسرائیل.jpg" و... انتخاب کنید
2.توضیحات تصویر را حتما وارد کنید.(در صورتی از سیستم مدیریت محتوای سایت یا وبلاگ استفاده می کنید این امکان هنگام درج تصویر در اختیار شما قرار می گیرد با عباراتی همچون"نوشته جایگزین" یا "توضیحات تصویر " و... مشخص است و در صورتی که خودتان به صورت دستی کدها را وارد می کنید از ویژگی alt تگ img استفاده کنید متاسفانه در اسک دین چنین ویژگی هنگام درج عکس وجود ندارد و حتی نمی توان بصورت دستی آن را تغییر داد و تنها راه درست انتخاب کردن نام عکس می باشد از Masoomi سایت تقاضا داریم ویرایشگر درج مطلب را تغییر دهند )
3.سعی کنید توضیحات یا متن جایگزین و یا نام عکس را به سه زبان فارسی،عربی و انگلیسی انتخاب کنید و آنها را پش سر هم بنویسید و با یک - از هم جدا کنید. برای مثال :

jpg.جنایت در بحرین-Crime in Bahrain-الجريمة في البحرين

امیدوارم دوستان با رعایت این موارد در اسک دین سبب بالاتر رفتن رتبه ی این سایت در موتورهای جستجو در در نتیجه انتشار اسلام حقیقی در فضای آلوده ی اینترنت شوند.