مفتی

عزاداری عاشورا و پاسخ به شبهه مفتیان

انجمن: 

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم و رحمه الله

در ایام محرم امسال نیز مانند سالهای گذشته جنایاتی اتفاق افتاد و عزاداران سید الشهداء در خون خود غلطیدند

مفتی آل سعود جناب آل الشیخ قاتلین را مذمتی نکردند بلکه مراسم عزاداری در عاشورا را بدعت دانستند و مفتی دیگر , محمد العریفی در پیامی چنین گفت که :
برپایی مجالس عزا در عاشورا مخالف سنت است و کسانی که این کار را انجام می دهند از اصحاب بدعت هستند.

حال سوالاتی از کارشناس محترم دارم اینها هستند که

عزاداری در محرم و روز عاشورا و مفاهیمی که از آن متبادر میشود آیا بدعتی در دین اسلام محسوب شده و باعث انحرافی در آن میگردد و افرادی را که مرتکب آن میشوند را از دین خارج میکند ؟

و دوم اینکه در صحیح بخاری در ابواب مختلف در حرمت خون گوینده لا اله الا الله حتی در هنگام جنگ از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل سخن شده . سوال اینجاست که کسی که این سنتی مانند این را میشکند آیا مبدع و از اصحاب بدعت محسوب نمیشود ؟

با سپاس

هشدار قاطع مفتی مصر درباره جسارت به مقام رأس الحسین(ع)

:Gol:هشدار قاطع مفتی مصر درباره جسارت به مقام رأس الحسین(علیه السلام):Gol:

:Gol:

وی درباره کسانی که مردم را به تخریب ضريح مطهر موجود در مقام امام حسين(علیه السلام) در قاهره تشویق می‏کنند گفت:
" من از اینجا، از مسجد جامع الأزهر، خطاب به این شخص می‏گویم: «خفه شو ای پست‏فطرت، ای بی‏شرم خبيث، خداوند دستان و پاهای تو را قطع کند، و ما را از دست امثال تو نجات دهد»".

:Gol::Gol::Gol:

به گزارش خبرگزاری اهل‏بیت(علیهم السلام) ـ ابنا ـ «دكتر علی جمعه» مفتی مصر در خطبه‏های نماز جمعه گذشته در مسجد جامع الازهر، با هشدار شدید به کسانی که قصد تعرض به مسجد رأس الحسین(علیه السلام) در قاهره را دارند گفت: "تمامی اماکن منتسب به اهل بیت پیامبر(صلی الله علیه وآله) مورد تبرک مصری‏هاست، و خداوند در کمین کسانی است که به فکر جسارت به اماکن منتسب به اهل‏بيت در مصر هستند".
وی با اشاره به برداشت غلط وهابیون از برخی احادیث گفت: "هیچکدام از صحابة صدر اسلام به خود جرأت ندادند به مسجد نبوي که قبر پیامبر «صلى الله عليه وآله»در آن قرار دارد جسارت کنند، پس چطور است که این افراد در اندیشه‏ی جسارت به مساجد و ضریح‏های ذریه‏ی پیامبر هستند؟".
وی درباره فردی که مردم را به تخریب ضريح مقام رأس الحسين(علیه السلام) در قاهره تشویق می‏کند هم گفت: " من از اینجا، از مسجد جامع الأزهر، خطاب به این شخص می‏گویم: «خفه شو ای پست‏فطرت، ای بی‏عقل خبيث، خداوند دست و پا و گردن تو را قطع کند و ما را از دست امثال تو نجات دهد ای حرامزاده »".
این سخنان قاطع خطیب جمعه قاهره ، با فریادها و شعارهای حمایت‏آمیز نمازگزاران مصری مواجه گردید.
علی جمعه درباره ریشه‏های اینگونه اقدامات هم توضیح داد: "این افراد برای توجیه عمل زشت خود به این حدیث نبوی استدلال می‏کنند که فرمود: «خداوند لعنت کند یهود و نصاری را که مقابر پیامبران خود را به مساجدی برای پرستش غیرخدا تبدیل کردند». در حالی که اینها نمی‏فهمند که منظور از مسجد در این حدیث، مکانی برای پرستش فرد موجود در آن مقبره است؛ در حالی که مسلمانان، قبور اولیاء و پیامبر(صلی الله علیه وآله) و خاندان او را به محلی برای پرستش آن اشخاص تبدیل نمی‏کنند".

وی ادامه داد: "این افراد همچنین به حدیثی دیگر از رسول‏الله(صلی الله علیه وآله) استناد می‏کنند که فرمود: «خدایا مقبره مرا خدای دومی که پرستش شود قرار مده». این در حالی است که این دعا نهی از تبرک به قبور نیست، بلکه خواهش پیامبر(صلی الله علیه وآله) از خداوند متعال است که امت اسلامی را از پرستش مردگان و عبادت مقابر در امان بدارد ، زیرا برخی از امت‏های پیشین، قبور را مساجدی برای پرستش اولیاء مدفون در آن قرار می‏دادند".

دکتر جمعه تأکید کرد: "آنهایی که قصد دارند تا بارگاه‏های اولیاء صالح خداوند را تخریب کنند، افرادی «افراط‏گرا و کوردل» هستند".

گفتنی است در اوضاع بی‏ثبات مصر، تعدادی از افراطیون وهابی، مردم را تحریک کرده‏اند که باید قبور و ضریح‏های صالحان را تخریب کنند. "مجمع البحوث الإسلاميه" در دانشگاه الأزهر هم با صدور بیانیه‏ای ضمن محکوم کردن این تبلیغات تندروان، فتاوای آنان را رسماً مردود اعلام کرد.