معاملات طلا

بیعانه در معامله طلا

سلام. وقت بخیر
مرجع تقلید من رهبری هستند و میخواستم نظر ایشان را در مورد چند نوع معامله در بازار طلا (آبشده و سکه) به طور دقیق (حتما منطبق با نظر رهبری باشد) و به زبان ساده (بدون اصطلاحات تخصصی فقهی) بدانم.

در سایت باشگاه خبرنگاران وابسته به صدا و سیما استفتاء از رهبری خواندم به این شرح :
خرید و فروش دلار و سکه برای کسب سود بیشتر حلال است یا حرام؟
اگر منعی به لحاظ مقررات نباشد و معامله عقلایی باشد، مصداق گرانفروشی نباشد و رعایت انصاف بشود، اشکال ندارد.
با توجه به این موضوع که معامله طلا برای کسب درآمد ایرادی ندارد دو سوال :

1- متاسفانه در برخی ایام قیمت طلا به صورت دقیقه ای نوسان دارد و مثلا هر مثقال طلا در عرض یک یا دو ساعت 20 یا 30 هزار تومان گران یا ارزان می شود (که در حجم بالا رقم قابل توجهیست)
بنابراین اگر بر فرض در زمانی که به بنکدار زنگ زدیم و فهمیدیم قیمت مناسب بود و قصد خرید کردیم تا بتوانیم از منزل یا محل کار خودمان را به مغازه برسانیم یک ساعت زمان برده و قیمت ها جا به جا می شود به گونه ای که شاید با قیمت جدید حاضر به معامله نباشیم.
حالا اگر طبق توافق و هماهنگی قبلی با بنکدار زمانی که قیمت را مناسب دیدیم تلفنی اعلام کنیم و مبلغی در حد چند میلیون را به عنوان بیعانه و ضمانت خریدمان به کارت بانکیش واریز کنیم و اعلام کنیم ظرف یکی دو ساعت یا زمانی که سرمان خلوت تر شد حضورا برای دریافت طلای فیزیکی و تسویه حساب باقیمانده وجه به نرخ زمانی که تلفن کردیم و بیعانه واریز کردیم (طبق توافق و رضایت هر دو طرف) مراجعه خواهیم کرد. بنابراین اگر زمان مراجعه قیمت کمتر یا بیشتر شده بود طبق توافق قبلی با قیمت قبلی که تلفنی بر سر آن توافق کردیم معامله می کنیم.
در واقع بخشی از وجه را واریز کرده و طلایی که تلفنی خریدیم دستش امانت است تا حضورا مراجعه و تسویه کامل کنیم.
این معامله صحیح است؟
اگر نیست چه راهی هست و چه تغییری باید ایجاد کرد که بتوان قبل از تغییر نرخ معامله را تلفنی قطعی کرد و از نوسانات لحظه ای در امان بود و معامله حلال باشد؟
(اگر کل وجه واریز شود چون قرارداد کتبی نیست ریسک کلاهبرداری و انکار معامله از طرف مقابل بالا می رود و اگر نسیه باشد و هیچ بیعانه ای ندهیم هم او نمی تواند به ما اطمینان کند)

2- اگر بر فرض طی چند ساعتی که قصد داریم برای دریافت طلای خرید شده در مثال شماره 1 حضورا برویم متوجه سیر نزولی شدید و افت قیمت زیاد طلا شدیم برای جلوگیری از ضرر بیشتر به همان صورت تلفنی اعلام کنیم که طلایی که بیعانه و تلفنی خریدیم را به خودش میفروشیم (با رضایت هر دو طرف) و مبلغ افت قیمت را از بیعانه مان کم کند و در عوض معامله فسخ شود تا بیشتر ضرر نکنیم.
این معامله صحیح است؟
اگر نیست چه راهی هست برای جلوگیری از زیان بیشتر و هم حلال بودن؟

سپاس از پاسختون