مراجع تقلید

اگر ۱۴ معصوم نبودند

اگر ۱۴ معصوم و ۴ نایب خاص امام زمان و مراجع تقلید نبودند دنیا چه فرقی می‌کرد؟ 

آیا واکنش مراجع تقلید نسبت به وضعیت فعلی جامعه صحیح است؟

سلام علیکم

با توجه به اینکه تبعیت و حرف شنوی بخش کثیری از جامعه نسبت به فتواوا و اوامر مراجع تقلید میتونه نقش کلیدی در وضعیت جامعه داشته باشه و با توجه به اینکه در حال حاضر وضعیت اقتصادی، فرهنگی، سیاسی....جامعه شرایط مناسبی ندارد، سوال بنده اینه که آیا واکنش مراجع تقلید و صاحبان امر در حال حاضر منطبق بر اسلام ناب محمدی است؟!
در حال حاضر که اکثر مردم نسبت به صحبتها و قول و قرارهای دولت (از رئیس دولت گرفته تا وزرا) و همینطور مجلس بی اعتنا شده اند، آیا از نظر اسلامی مراجع هم نباید کاری بکنند؟

اگر الآن دوران طاغوت بود، باز هم همینطور سکوت می کردند؟!

الآن اگر میرزای شیرازی زنده بود، مثلا در مورد همین سیگار که روزانه نزدیک 30 میلیارد تومان هزینه دود میشه در کشور، آیا ایشان هم مثل بقیه مراجع فعلی سکوت میکردند؟ (یا در مورد خرید کالاهای قاچاقی که خود مسئولین وارد کشور میکنن و صنعت کشور را فلج کرده اند، یا در مورد بانکها یا فساد ادارات و ...)

مثلا یکجا امام خمینی میفرمایند اگر روزی دوساعت رادیو دست ما (روحانیت) باشه، فرهنگ کشور را درست میکنیم یا اگر یک وزارتخانه دست ما باشه، فقر را ریشه کن میکنیم،
میخواستم ببینم الآن واقعا وظیفه روحانیت چیه؟
اگر یک وزارتخانه را بدهند دست حوزه، میتونن کاری کنن؟

از طرفی یک حدیث از امام صادق ع خیلی ذهنم را مشغول کرده:
اگر مومنی ، یک گناهکار را به خاطر گناهش سرزنش کند یا منع کند، خودش مبتلا به آن گناه میشود (البته خلاصه حدیث اینه و دقیقش را دیگه ننوشتم).
میخواستم ببینم مثلا آن زمان که همش رژیم را روحانیون میکوبیدن که مثلا مواد مخدر را خود دولت وارد میکنه وگرنه مگر یک کیلو یا دوکیلو مواده که یکی بذاره تو کیفش و از بیراهه وارد کشور کنه، آیا حالا که اینهمه مواد وارد کشور میشه و قطعا خود رژیم در آن دست دارند، آیا این نتیجه آن سرزنشهای نسبت به شاه هستش که گریبان حکومت را گرفته یا خیر؟!

تقلید از مراجع اعلام شده توسط جامعه مدرسین

سلام


آیا از نظر همه مراجع تقلید اگر مرجع خود را یک نفر, از بین 6عزیز معرفی شده توسط جامعه مدرسین انتخاب کنیم انتخابمان صحیح و شرعی میباشد؟

در جایی خواندم نظر آقای سیستانی متفاوت است و ایشان قبول ندارد... گفتم از اینجا سوال کنم عزیزان بررسی و پاسخ دهند. متن نظر دوستمون :

IMAGE(<a href="http://uupload.ir/files/co50_photo_۲۰۱۷-۰۵-۰۵_۰۳-۴۹-۱۹.jpg" rel="nofollow">http://uupload.ir/files/co50_photo_۲۰۱۷-۰۵-۰۵_۰۳-۴۹-۱۹.jpg</a>)

مجتهد و اعلم را از سه راه می‏توان شناخت: ( نظر امام هست نظر بقیه مراجع هم میخواستم. ممنون)

اول: آنکه خود انسان یقین کند، مثل آنکه از اهل علم باشد و بتواند مجتهد و اعلم را بشناسد. دوم: آنکه دو نفر عالم عادل که می‏توانند مجتهد و اعلم را تشخیص دهند مجتهد بودن یا اعلم بودن کسی را تصدیق کنند، به شرط آنکه دو نفر عالم عادل دیگر با گفته آنان مخالفت ننمایند. سوم: آنکه عده ‏ای از اهل علم که می‏توانند مجتهد و اعلم را تشخیص دهند و از گفته آنان اطمینان پیدا می‏شود، مجتهد بودن و یا اعلم بودن کسی را تصدیق کنند. [1]

البته با وضعیت فعلی بحمد الله کار آسان است و شما می توانید یکی از 6 مرجعی که توسط جامعه مدرسین معرفی شده است را برای تقلید انتخاب نمایید. ( این خط نظر یکی از سایتهای احکام است ولی نه براساس فتوا همه مراجع)

[1] - توضیح المسائل امام ره، احکام تقلید، مسئله3.

حکم استحباب تعدد زوجات!

[="Tahoma"]سلام
مطلبی در مورد استحباب تعدد زوجات شنیده بودم می خواستم از صحت آن آگاهی پیدا کنم ، آیا از نظر فقهی تعدد زوجات مستحب است؟
نظر مرحوم امام و آیت الله سیستانی
[/]

سوالاتی در مورد هروله کردن و ارتباط آن با عزاداری و جزع

با سلام خدمت شما دوستان عزیز و گرامی

سوالاتی در مورد عمل هروله داشتم :

1) آیا هروله بمعنای بالا و پایین پریدن است ؟ ( مشابه همین عملی که در هیئات عزاداری تحت عنوان هروله انجام مشود )

2) آیا هروله کردن از مصادیق عزاداری و جزع چه از نظر شرع و چه از نظر عرف محسوب میشود ؟ ( بطور مثال « بعنوان عرف » در فلان کشور یا منطقه یا شهر در عزاداری هایشان « برای اهل بیت علیهم السلام یا عزاداری برای بستگانشان » هروله کنند ! )

3) این عمل (بالا و پایین پریدن تحت عنوان هروله ! ) در متن عزاداری ها ، از کی وارد شده است ؟

3) نظر مراجع در این مورد چیست ؟

خواهش میکنم این سوالات را مستند و دقیق پاسخ بدین .

تشکر ...

مراجع در مجلس خبرگان

با سلام و خسته نباشید
با توجه به دلایل وجودی مجلس خبرگان (که آگاه ترین افراد به فقه هستند) و اینکه دیانت ما سیاست ماست و سیاست ما عین دیانت ما،
چرا اعضای مجلس خبرگان تنها از مراجع تقلید تشکیل نمیشه و هیچ عضوی از این مجلس در حال حاضر مرجع تقلید نیست؟
در حالیکه مراجع آگاه ترین و شایسته ترین اشخاص برای این مجلس اند

نظر مراجع معظم تقلید در مورد حضور در مجالس صوفیه و خانقاه

انجمن: 



بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین



محضر مبارک مراجع معظم تقلید
سلام علیکم :
آیا حضور در مجالس صوفیه و مخصوصاً خانقاه ها جائز است؟

آیة الله صافی گلپایگانی:
جواب: شرکت در این گونه مجالس، حرام و ترویج بدعت است.

آیة الله خامنه ای:
جواب: از زمان بعثت پیامبر اکرم (صلّی الله علیه وآله) و عصر ائمه‌ی اطهار (علیهم‌السلام) تا زمان حاضر، همیشه مسجد ‌پایگاه اقامه‌ی نماز و شعائر دینی و تبلیغ معارف اسلامی بوده و خانقاه، اساس و ‌جایگاهی نداشته است. بنابراین، باید از شرکت در این‌گونه جلسات و هرگونه ‌عملی که باعث ترویج این‌گونه مراکز شود، اجتناب گردد.

آیة الله مکارم شیرازی:
جواب: جایز نیست.

آیة الله سید صادق شیرازی:
جواب: خیر، جایز نیست.

آیة الله شاهرودی:
جواب: عمل ایشان از صدر اسلام با مخالفت و نهی حضرت رسول روبرو شد و در ادامه اهل بیت علیه السلام از فکر و مکتب آنها ممانعت فرموده اند در این مسئله می توانید به کتاب سفینة البحار مرحوم محدث قمی باب الصاد بعده الواو رجوع کنید اهل بیت (ع) صوفیان را خلفاء شیطان و خراب کننده قوانین و قواعد دین معرفی می کنند.

حضرت هادی می فرمایید : ((الصوفیة کلهم من مخالفینا و طریقهم مغایرة لطریقنا و ان هم الا نصاری و مجوس الامة اولئک الذین یجهدون فی اطفاء نورالله و الله یتم نوره و لو کره الکافرون )) : صوفیان چه آنها که ادعای پیروی از امت هستند و چه از اهل تسنن، همه مخالفت ما هستند و روش آنها با روش ما مغایراست و آنها نصاری و مجوس این امت هستند که در خاموش کردن نور اللهی می کوشند .

هرطریقی غیر از راه معصومین علیهم السلام به غیر خدا ختم می شود و کلماتی جون ((بنا عبد الله )) –(( بنا عرف الله ))- ((بکم یسئلک الی الرضوان ))- (( هم درجات عند الله ))- (( علی مع الحق والحق مع علی )) و ..... به وضوح براین معنا دلالت می کند کشف و کرامت و خبر از نادانسته ها بر فرض حقیقت داشتن دلالت بر حقانیت صاحب آنها نمی کند : ((و ان الشیطان لیوحون بعضهم الی بعض )) بروز انواع فسادها، گناهان صغیره و کبیره، خود پرستی ها و تمجیدهای مختلف از خود از این طائفه شاهدی برکذب مدعیات ایشان است.


منبع خبر: المذهب