لوط

سوالاتی درباره ماجرای حضرت لوط (ع) در قرآن

انجمن: 

چرا فرستادگان الهی اول به سراغ حضرت ابراهیم رفتند بعد به حضرت لوط رسیدند
آیا مردم قوم لوط پس از صحبت های او به منزلش حمله کردند درقرآن سرنجام ماجرابازگو نشده است

قضيه دختران حضرت لوط (ع) و مهاجمان

انجمن: 

در داستان حضرت لوط ( علي نبينا و آله و عليه السلام) وقتي فرشتگان الهي به عنوان مهمان بر حضرت لوط وارد مي شوند مردم شهر به قصد ارتكاب گناه به در خانه آن حضرت هجوم مبآورند حضرت لوط نيز براي جلوگيري از اين عمل زشت ، دختران خود را به آنها پيشنهاد مي كند . علامه طباطبايي رحمه الله در تفسير شريف الميزان در سوره هود در مورد جنبه هاي مختلف اين مساله بحث نموده و نهايتا" بيان مي دارند كه منظور حضرت لوط از عرضه دخترانش ، ازدواج بوده است و ساير جنبه ها را نفي مي كنند.

سوالي كه براي من مطرح است اين است كه وقتي آن فضا را تصور و تجسم مي كنيم كه مردم آن ديار به قصد ارتكاب معصيت به خانه آن حضرت هجوم آورده اند يعني تعدادشان زياد بوده است مگر حضرت لوط چند تا دختر داشته كه مي توانستند با مهاجمين ازدواج نمايند؟ فرضا" اگر مهاجمين 20 يا 30 يا حتي بيشتر بودند مگر حضرت لوط به اين تعداد دختر داشتند؟ با اين حساب آيا مي توان گفت كه منظور حضرت لوط دفع افسد به فاسد بوده است؟ يعني مهاجمين با دختران جمع شوند و كاري با مهمانان نداشته باشند؟

آیا عمل زشت لواط از نام حضرت لوط گرفته شده؟چراخدااکنون برای اقوام گناهکار عذاب عبرت آور نمی آورد؟

انجمن: 

بسم الله الطیف الخبیر......با سلام...آیا این مطلب درسته که کلمه شرم آور لواط از اسم مبارک حضرت لوط(ع) گرفته شده است؟ آیا در قرآن هم به کلمه لواط اشاره شده است؟ فکر نکنم در قرآن باشه چون واقعا بنظر من خیلی زشته عمل به این زشتی اسمش از ریشه نام یک پیامبر باشه بسبب اینکه پیامبر آن قوم بوده.....از طرفی خداوند قوم لوط رو بخاطر عمل زشتشان سنگ باران کرد....امروزه هزاران برابر گناهان بدتر جنسی خیلی خیلی بدتر از لواط در جهان رایج است...چرا خداوند عذاب سنگباران رو نازل نمی کنه؟ واین همه در قرآن می فرماید عبرت بگیرید از سرگذشت قوم عاد و ثمود و لوط وووو مگر عذاب مختص همه مردم دوران نیست؟ این سوال چند روزی در ذهنم بود تا اینکه یه حدیث از امام صادق(ع) دیدم که فرمودند: کسی که لواط می کند از دنیا نمی رود مگر اینکه سنگی از آن سنگهای قوم لوط بر سر او خواهد خورد ولی شما آن سنگ ها را نمی بینید....این حدیث کمی جوابمو داد اما چرا ما نباید سنگها رو ببینیم چرا درس عبرت عذاب های واضح و وحشتناک و عبرت آور اقوام مختص دوران قبل است؟ من بشخصه حس می کنم گناهکاران آخر الزمان بقدری گناهاشون سنگینه که خدا در دنیا رهاشون کرده و منتظر عذاب آخرته.......با تشکر

بخشش شوهر نسبت به همسرش چگونه و در چه مواردی باید باشد؟

سلام
خسته نباشید.
یه دفترچه(ویژه نامه) دستم رسید که از انتشارات حوزه بود و در مورد حقوق زن و مرد بود.داشتم میخوندشم.یه جا نوشته بود که مرد باید نسبت به زنش بخشنده باشه و از اشتباهاتش چشم پوشی کنه.(همان طور که پیامبر از اشتباهات عایشه چشم پوشی میکرد و لوط پیغمبر از اشتباهات زنش).خب حالا واسه من سواله که مگه عایشه یا زن حضرت لوط چه اشتباهاتی کردن که پیامبران گذشت کردن.
و همچنین این که گذشت باید در چه مواردی باشه، و در چه مواردی نباشه.لطفا کارشناسی پاسخ دهید.نظر شخصی نباشه.و اگر مورد های دیگه ای هم از انبیا و امامان دارید بفرمایید.تشکر

قوم لوط

با سلام

نگاهی به بعضی از كارهای زشت قوم لوط ـ علیه السلام ـ
از كارهای زشت قوم لوط گلوله پرانی با كمان، و هسته انداختن به یكدیگر (و حتی در بعضی موارد شرط بندی می‎كردند كه هسته به هر كسی خورد با او عمل زشت انجام دهند) و آدامس جویدن در معابر عمومی (برای جذب افراد به خاطر شهوترانی).

هم چنین لباسهای فاخر بلند می‎پوشیدند (كه امروز رقّاصه‎های دنیا در جهان غرب می‎پوشند) و دكمه‎های كت و پیراهنشان را می‎گشودند[1]
و قلم از بیان بعضی از زشتكاریهای آنها شرم دارد، از جمله از كارهای آنها این بود كه راهها را برای زشتكاری می‎بستند و آشكارا در معرض دید مردم، منكرات را انجام می‎دادند و تفسیر آیه 29 عنكبوت:
«وَ تَأْتُونَ فِی نادِیكُمُ الْمُنْكَرَ؛ آمده: با یكدیگر در ملأ عام كارهای ركیك و زشت انجام می‎دادند.[2]
و در بعضی از تفاسیر، كلمه «منكر» به هسته انداختن آنها تفسیر شده كه آن هم به خاطر هوسهایشان بود.[3]

از آیات قرآن از جمله از آیه 28 سوره عنكبوت استفاده می‎شود، كه زشتكاری قوم لوط به گونه‎ای زننده بود كه در میان هیچ قوم و ملتی سابقه نداشت. چنان كه لوط به آنها گفت:
«إِنَّكُمْ لَتَأْتُونَ الْفاحِشَهَ ما سَبَقَكُمْ بِها مِنْ أَحَدٍ مِنَ الْعالَمِینَ؛ شما كار بسیار زشتی انجام می‎دهید كه احدی از مردم جهان، قبل از شما آنها را انجام نداده است.»

به این ترتیب آنها چون بنیانگذار این فساد بودند، بار گناه كسانی را كه در آینده از آنها پیروی می‎كنند نیز به دوش خواهند كشید، بی‎آنكه از گناه آنان چیزی كم شود.

از زشتكاری قوم لوط این كه: كف دست بر پشت یكدیگر می‎زدند، دشنامهای ركیك و زننده به همدیگر می‎گفتند،‌بازیهای بچه گانه داشتند، قمار بازی می‎كردند، با انواع آلات موسیقی سر و كار داشتند، سنگ پرانی و متلك گفتن از كارهای معمول آنها بود، و در حضور جمع، خود را برهنه می‎كردند و...
حضرت لوط هر چه آنها را نصیحت كرد، در دل آن آلودگان و منحرفان اثر ننموده، پاسخ آنها به حضرت لوط این بود كه:
«اِئْتِنا بِعَذابِ اللَّهِ إِنْ كُنْتَ مِنَ الصَّادِقِینَ؛ اگر راستی می‎گویی عذاب خدا را برای ما بیاور».[4]
لجاجت و هوسبازی آنها تا این حد بود، و سرانجام حضرت لوط با قلبی آكنده از اندوه گفت: «پروردگارا مرا بر این قوم
مفسد، پیروز گردان».[5]

نكته قابل توجه این كه در حالات قوم لوط نوشته‎اند یكی از عوامل اصلی آلودگی آنها به گناه زشت لواط این بود كه آنها مردم بخیلی بودند و چون شهرهای آنها بر سر راه كاروانهای شام قرار داشت، آنها با انجام این عمل، نسبت به بعضی از عابرین و مهمانانشان، می‎خواستند آنها را از شهرهای خود دور سازند، ولی كم كم این عمل زشت در میان خودشان نیز رایج گردید.[6]

به هر حال چنان كه خاطر نشان خواهد شد به سخت‎ترین عذاب الهی گرفتار شدند، به امید آن كه در جامعه ما هیچ گونه از كارهای قوم لوط نباشد، كه كیفر آن بسیار سخت است.
ادامه دارد..!!