عدالت الهی

آیا اختیار بشر می تواد پاسخگوی شبهه شر باشد؟

انجمن: 

سنت های الهی

عمده ترین پاسخی که منتقدین برهان شر به آن چنگ زده اند مسئله سنت های الهی است که در زبان انگلیسی از آن با فرنام «Theodicy» یاد میشود. کلمه تئودیسی از ریشه یونانی تئو به معنی خدا و دیسی به معنی عدالت می آید.
منتقدین با مطرح کردن این سنت ها تلاش میکنند نشان دهند که شرهای موجود در دنیا از نوع شرهای اخلاقی هستند نه غیر اخلاقی و یا اینکه وقوع این شر ها بایسته و عادلانه است. به عبارت دیگر این سنت های الهی در واقع تلاشهایی هستند برای اثبات سازگاری وجود شر با وجود خدا.
سنت های الهی متعددی در اعتراض به برهان شر مطرح میشوند که لازم است به آنها پرداخته شود و درستی یا نادرستی آنها تحقیق شود. توجه داشته باشید که خداباوران باید اثبات کنند «تمام» شرهای موجود در دنیا شرهای اخلاقی هستند، زیرا وجود حتی یک مورد شر غیر اخلاقی باعث میشود برهان شر موفق باشد و ممتنع الوجود بودن خدا اثبات و محکوم شود. همچنین اعتراضات آنها باید تمام شر ها را چه طبیعی و چه مصنوعی دربرگیرد.

عذاب آخرت متناسب با گناه است یا بیشتر از آن؟

سلام علیکم،
در آیه 160 سوره مبارکه انعام میخوانیم:

هر کس کار نیکو کند او را ده برابر آن خواهد بود و هر کس کار زشت کند به قدر کار زشتش مجازات شود و بر آنها اصلا ستم نخواهد شد. (الهی قمشه ای)

ولی در آیه 27 سوره مبارکه فصلت میخوانیم:
ما هم کافران را البته عذابی سخت بچشانیم و بدتر از آنچه می‌کردند کیفر کنیم.

این دو چگونه باهم قابل جمع هستند؟

چرا خدا مرا به زور آفرید؟

با عرض سلام و احترام خدمت شما ..
چند وقتی بود سوالی برای من پیش آمده بود که چرا اصلا خداوند مارو به زور اورده تو این دنیا و چرا ازمون نپرسیده میخوای زندگی کنی یا ریسک جهنم و بهشت رو به جون میخری یا نه تا این که برای بدست اوردن جواب یکم تحقیق کردم و چند نفر این جوابو دادن در حالی ک قانع نشدم میخواستم ببینم شما جوابی غیر از این دارید برای سوال من؟ جواب این بود که چون فطرت انسان کمال گراست و همیشه میل به بالاترین درجه رو داره دیگه لازم نبود خداوند بیاد و از ما بپرسه که آیا میخوایم ب این دنیا بیایم یا ن چون همیشه جوابمون بخاطر طمعی که داشتیم مثبت بود حال سوال من اینه که چرا اصلا خداوند ذات مارو اینجوری آفرید خب این خودش یه نوع ظلمه دیگه و ما بدون اختیار دقیقا اومدیم و این همه زجر میکشیم
ممنون از وقتی که برای سوال من میزارید.

عدالت و قیامت

انجمن: 

با عرض سلام

دوتا سوال داشتم در مورد قیامت

1.رابطه بین عدالت و قیامت چیست؟
2.قیامت موجودات دیگر (غیر انسان) چگونه است ؟

خیلی ممنون میشم جواب منو بدید [-o

جبار بودن خدا

با سلام

با توجه به این که خداوند همون اصل و علت وجود هستم خلقت موجودات هوشمندی مثل انسان توسط خدا یکجور بی عدالتی و جبر نیست؟

عدالت برای شــیــطـان! و جریانات پس از آن

انجمن: 

سلام
از کودکی به ما گفتن که خدا میلیون ها میلیون فرشته داشته و با عظمت ترین و با سابقه ترین اونها همین شیطان خودمون بوده. سوال من اینجاست که چرا شیطان باید مغرور بشه و به ادم سجده نکنه؟گفتند که شیطان بخاطر سابقه ی خدمت و عبادت 70 هزار ساله ی خودش دچار تکبر شده. خب چرا خداوند روزی که داشت شیطون رو میافرید این بدجنسی ذاتی و این نرمه شیشه و تکبر غرور نهفته رو توی وجود شیطان ریخته؟!! اگه پس درون همه ی فرشته ها بدجنسی و اختیاره تکبر هست پس از موقعی که خدا شیطان رو رانده کرده و ما اومدیم زمین تا الان که 100 تا 70 هزار سال گذشته پس با وجود میلیون ها میلیون فرشته هروز باید روی عرش خدا تکبر و جنگ و دعوا و رانده شدن باشه؟! کسی چمیدونه!

یا مثلا چرا خدا یزید رو افرید!؟ خب جوابش مشخضه چون که بیاد امام حسین (ع) رو شهید کنه تا اسلام زنده بمونه-تمام- خب این که شد کار خوب! اسلامو زنده نگه داشت نباید بره جهنم که! یا چرا خدا یزید رو افرید و نحسی و بدی رو توی وجودش قرار داد و توی محیط الوده و کثیف بزرگ شد (از این ادما زیاد داریم) که اخرش برای این کار (شیهد کردن امام) اماده بشه دیگه درسته؟! پس اگر یزید هم این کارو نمیکرد مطمینا خدا یک نفر دیگه رو برای این کار اماده میکرد. (چون بهترین راه برای زنده و باقی ماندن اسلام همین کار بود که خداوند هم داستانشو تکمیل کرد). پس بلاخره یک نفر باید قربانی میشد و تا همیشه میرفت جهنم و جزو منفور ترین شخصیت های دنیا میشد.

خب الان اینجوری که همه ی این داستان ها شد یه فیلم قشنگ هالیوودی با کلی فروش در سال که! خدا:تهیه کننده و کارگردان شیطان و یزید و ... : ادم های بد
اخر فیلم هم شیطون و امام حسین و یزید توی پشت صحنه همه خوش و خندان بدون گناه سوار ماشینشون میشن میرن بهشت..

نمیشه اینطوری فکر کرد!؟.. لطفا مختصرمفید پاسخ یا نظر بدین@};-.

چالش عدالت خدا

انجمن: 

سلام
مگه نمیگن خدا عادل هست
مگه بی عدالتی صفت سلبی نیست
پس چرا خداوند تو قرآن گفته(نوشته شده) که من گناهکاران را به حال خود میگذارم
پس چرا در حق 12 امام و پیامبر و پیامبران پیشین ظلم شده
این تضاد وجود خدا رو انکار میکنه یا کامل بودن خدا را؟

عدالت خدا و آفرینش انسان ها

انجمن: 

سلام
آیا خداوند در آفرینش انسانها عدالت را رعایت کرده؟
اگه رعایت کرده چرا یک نفر به طرف گناه میرود و دیگری مومن میشود، یک نفر یزید میشود، یک نفر امام حسین؟
در کل چه چیزی باعث این همه تغییرات در انسان میشود؟
چرا تمام چیزهایی را که به حضرت محمد (ص) داده به دیگری نداده که اگه میداد اون شخص هم صد در صد با ایمان رشد میکرد و به قرب الهی میرسید
اگه یک انسان را میآفرید که تمام اتفاق هایی که برای حضرت محمد(ص) در زندگیش افتاده برای او هم می افتاد مسلماً اون هم انسان با ایمانی میشد
اگر در آفرینش من هم ذهن و قلب پاکی میداد و در سیر زندگی به من توجه ای مانند حضرت محمد میکرد من هم مسلماً خیلی به خدا نزدیک بودم الان.

عدالت خدا از نظر اهل سنت

انجمن: 

با سلام

معلم دینی ما میگفت عدل در اصول الدین یعنی عادل بودن خدا خب آیا اهل سنت خدا را عادل نمیدانند؟! اگر عادل میدانند علت تفاوت دیدگاهشان با شیعیان در چیست که شیعیان عدل را جزو اصول دین میدانند و اهل سنت خیر؟!

با تشکر

برچسب: 

تصفیه حساب حق الناس در قیامت

انجمن: 

[="darkgreen"]از احادیث و آیات قرآن کریم به دست می آید که اگر انسان پیش از مردن نتواند از عهده حق الناس برآید و در همان حال بمیرد، در آن جهان سخت گرفتار خواهد شد. بعد از شرک، گناهی بدتر از ظلم در حق مردم نیست؛ زیرا ممکن است خداوند از حق خودش(حق الله) یعنی گناهانی که تنها تخلّف و معصیت الهی باشند، گذشت کند؛ ولی حق الناس که در دنیا ضایع شده است قابل بخشش نیست.

بنابراین در حدیث امام باقر عليه السلام و امام علی عليه السلام خواندیم که گناهان [="red"]سه [/]دسته اند:
گناهی که [="red"]بخشیده میشود [/]و آن ظلمی است که[="red"] انسان به خود کرده[/] است
و گناهی که هرگز [="red"]بخشیده نمی شود [/]و آن [="red"]شرک به خدا[/] است: «انَّ الله لا یَغفرُ اَن یُشرکَ بِهِ»
و گناهی که از آن [="red"]گذشت نمی شود[/] و آن [="red"]بدهکاری مردم[/] است: «فَالمُدائنه بَینَ العباد»،[1]
زیرا مظالم عباد جنبه شاکی خصوصی دارد و تا شاکی گذشت نکند، قاضی نمی تواند گذشت کند. خداوند در قیامت وعده اجرای [="red"]عدالت[/] داده است و درمقام عدالت اقتصادی، [="red"]حق مظلوم از ظالم [/]گرفته می شود. در قیامت چک، وام، سند خانه، ملک و حساب بانکی وجود ندارد، پس چگونه حق مظلوم گرفته می شود؟

در احادیث معاد آمده است که از کارهای خوب و شایسته بدهکار برمی دارند و به حساب طلبکار می گذارند تا کارهای نیک او بسیار شود و اگر کارهای نیک بدهکار کفایت نکند یا نداشته باشد، از گناهان طلبکار برمی دارند و به حساب بدهکار می گذارند و به این صورت، شاکی راضی می شود و این جا است که بدهکار با دست خالی به دوزخ می رود.

[="darkorange"]پیامبر صلي الله عليه وآله فرمودند: [/]«انَّه لَیَأتی العَبدُ یَومَ القیامَه و قَد سَرَّته حَسَناتُهُ فَیَجییٌ الرَّجُلُ فیقولُ: یا رَبِّ ظَلَمَنی هذا...»؛[2]
در قیامت بنده ای که کار خوب بسیار دارد، در حالی که خوشحال است وارد محشر می شود، ناگهان مردی می رسد و می گوید: خداوندا! این شخص[در دنیا] به من ظلم کرده است، پس از کارهای نیک او گرفته می شود و به آن مظلوم داده می شود تا جاییکه حسنه ای باقی نمی ماند و چون فرد دیگری می آید و حقش را طلب می کند، از گناهان او برداشته به بدهکار می دهند تا جایی که جهنم براو واجب می شود.

[="darkorange"]علی عليه السلام فرمودند:[/] «یَومُ العدلِ علَی الظّالم اَشَدُّ من یَوم الجَور علی المظلوم»؛[3] روز[اجرای] عدالت(قیامت) که حق او را می گیرند از روز ظالم(دنیا) که بر مظلوم ستم روا داشته سخت تر است.
[="darkorange"]
علی عليه السلام فرمودند:[/] «یَوم المَظلوم علی الظالم اَشَدُّ من یوم الظّالم علی المظلوم»؛[4] روز مظلوم(قیامت) که حق او را می گیرند از روز ظالم(دنیا) که بر مظلوم ستم رواداشته سخت تر است.

[="darkorange"]امام باقر عليه السلام فرمودند:[/] آنچه مظلوم از دین ظالم می گیرد از آنچه ظالم از دنیای مظلوم می گیرد بسیار بیشتر است.[5]

همچنین فرمودند:[="darkorange"]«اَظُّلمُ فی الدُّنیا هوَ الظُلمات فی الآخره»؛[/][6] ظلم در دنیا تاریکی در آخرت است.

[="darkorange"]رسول خدا صلي الله عليه وآله فرمودند:[/] میان بهشت و انسان هفت گردنه وجود دارد که آسان ترین آنها مرگ است.پرسیدند سخت ترین آن ها کدام است؟ فرمودند: [="darkorange"]«الوقوفُ بَینَ یَدَی الله عزَّوجلَّ اذا تَعَلَّقَ المظلومونَ بالظالمینَ»[/]؛[7] [="red"]لحظه ای است که انسان در پیشگاه خداوند بایستد و کسانی که به آن ها ظلم شده دامن ظالم را بگیرند.[/]
[="darkorange"]
حضرت علی عليه السلام فرمودند:[/] [="darkorange"]« اقدَموا علی الله مَظلومینَ و لا تَقدموا علیه ظالمینَ»[/]؛[8] [="red"]مظلوم بر خداوند وارد شود و ظالم بر خدا وارد نشود.[/]

همچنین فرمودند:[="darkorange"] «بِئسَ الزّاد الی المَعادِ العدوانُ علی العبادِ»[/]؛[9][="red"] ستم در حق بندگان بد توشه ای برای قیامت است![/]

------------------------------------------------------------------------------------------------------
[="gray"][1] . نهج البلاغه،خ176.[/]
[="gray"]
[2] . نهایه البدایه،ج2،ص55.

[3] . نهج البلاغه، حکمت241ـ341.

[4] . بحار،ج75،ص322.

[5] . بحار،ج75،ص311.

[6] . ثواب الاعمال،ص321.

[7] . کنز العمال،ح8862.

[8] . نهج البلاغه، خطبه151.

[9] . بحار،ج75،ص309.[/][/]