ظن،گمان،شک،احکام ظن،

احکام شک و ظن در نماز

انجمن: 

سلام
من در مورد حکم ظن از سایت رهبری پرسیدم ولی جوابی که دادن خوب متوجه نمیشم ممکنه توضیح بدین.

گفتن:

حکم گمان در رکعتهای نماز، حکم یقین است مثلاً اگر در نماز چهار رکعتی انسان گمان دارد که نماز را چهار رکعت خوانده نباید نماز احتیاط بخواند؛ ولی اینکه مظنه و گمان در افعال نماز معتبر باشد، محل اشکال است؛ پس در موردی که ظن و گمان با وظیفه شک مخالفت داشته باشد ـ مثلاً گمان کند که چیزی را انجام داده و حال آنکه در محل آن است ـ نباید احتیاط ترک شود به اینکه مثل قرائت را به قصد «قربة الی الله»، بدون نیت جزئیت حتمی بجا آورد؛ و در مانند رکوع آن را بجا آورد، و پس از آن نماز را اعاده نماید؛ و همچنین است اگر بعد از گذشتن از محل آن گمان به نیاوردن آن پیدا کند، و محل تدارک و جبران آن باقی مانده باشد؛ و اگر محل تدارک و جبران آن هم گذشته باشد باید نمازش را تمام کند، وـ برای عمل به احتیاط ـ در مثل رکوع، نماز را دوباره بخواند.

یعنی چی: در موردی که ظن و گمان با وظیفه شک مخالفت داشته باشد ؟
مثلا من توی سجده دچار شک میشم که سجده اول ست یا دوم و ظن هم دارم به دو. باید چی کار کنم (یا ظن دارم به یک.اونوقت چی؟) و مثال های دیگه هم که گفته شده توی متن جواب اگه ممکنه توضیح بدید.

و این احکام در مورد وضو و غسل چه طور ایت؟
یعنی مثلا وقتی دارم مسح سر رو میکشم دچار شک میشم که مثلا دستم رو خوب شستم یا نه(مثلا تا انگشتان رو شستم یا نه) و ظن دارم که این کار رو درست انجام دادم حکمش چیه؟
تشکر