سید الشهداء

مژده به زوّار اربعین ... ( اگر زیارتتان عارفا بحقه باشد ...)

بسم الله الرحمن الرحیم



سلام علیکم

خدمت برادران و خواهران بزرگوار اسک دین عرض ادب و احترام دارم، با توجّه به اینکه اربعین حسینی نزدیک است بالطبع خیل عظیمی از مردم راهی کربلا خواهند شد تا عهد و پیمانی دوباره با حضرت اباعبد الله الحسین علیه السلام داشته باشند ... چه بهتر که این زیارت توأم با شناخت و معرفت باشد تا از عنایات خاصّه ابا عبد الله الحسین (علیه السلام) بی نصیب نشویم ...

در روایات زیادی از معصومان (علیهم السلام) آمده است که:

«مَن زَار الحُسَین علیه السلام عارفَا بحَقِّه، غَفَرَ الله لَهُ ما تَقَدَّمَ مِن ذَنبّه وَ مَا تَأَخَّر» [1] هر کس امام حسین علیه السلام را با شناخت حقّ او زیارت کند، خداوند گناهان گذشته و آینده اش را می آمرزد.

با مطالعه این روایت شریف پرسشی به ذهن انسان می رسد و آن اینکه:
«مغرفت ما تقدّم و ما تأخّر» چیست؟ مغفرت ما تقدّم به قرینه روایات [2] بخشیده شدن گناهان گذشته فرد می‌باشد اما مغفرت و بخشیدن گناهان آینده به چه معنی است آیا مغفرت به معنی مغفرت از گناه است؟

پاسخی که حقیر برای این پرسش از منابع اخذ کردم این است:
به قرینه آیات قرآن کریم که به مغفرت در بهشت اشاره فرموده اند [3] منظور از مغرفت «ماتأخّر» در این روایت شریف، مغفرتِ از گناه نیست زیرا گناهکار را در بهشت جایی نیست تا مغفرت، شامل حال او گردد.
بنابراین باید مغفرت در این آیات شریفه، معنای دیگری داشته باشد. ممکن است مراد، همان برداشته شدن حجاب های میان بنده و خداوند است که در این عالم و عالم آخرت، مانع از مشاهده جمال و جلال حقّ سبحانه بوده است.

به این ترتیب:
هر کس سید‌الشهدا علیه السلام را با شناخت مقام و منزلت ایشان (عارفا بحقّه) زیارت کند خداوند، نه تنها مغفرت خود را شامل حال گناهان گذشته‌ی آن زائر می‌کند و آثار آن ها را بر می‌دارد؛ بلکه مغفرتی را که در بهشت به بندگانش عطا می‌نماید، در این عالم به زائر آن حضرت عنایت می‌فرماید و در نتیجه، حجاب های میان او و پروردگار برداشته می‌شود و به قرب و وصل خدای سبحان نائل می‌گردد و حضرت حق را با دیده‌ی دل، مشاهده می‌کند.

شاهد بر این معنی روایات زیادی است که از معصومین علیهم‌السلام رسیده است که برای نمونه به یکی روایت بسنده می‌شود:

از امام صادق علیه السلام نقل شده است که فرمود:
«انَّ اللهَ تَبَارک وَ تعالی یَتَجَلّی لِزُوّار الحُسَین عَلیه السَّلام قَبلَ اَهلِ العَرَفات و...» خداوند تبارک و تعالی برای زائران مزار امام حسین علیه السلام پیش از اهل عرفات تجلّی می‌نماید . [4]

برای مطالعه بیشتر در این زمینه ر.ک: «فروغ شهادت آیت الله سعادت پرور»

اگر بردران و خواهران اسک دینی پاسخ بهتری دارند تقاضا می‌کنم پاسخ را ارائه فرمایند ان شاء الله بهره‌مند خواهم شد.

پی‌نوشت:

[1]. کامل الزیارات، ص138،باب54
[2]. «انَّّ الرَجُلَ لَیَخرُجُ الی قَبرِ الحُسَینِ علیه السلام فَلَهُ اِذا خَرَجَ من اهلِهِ بِاوَّلِ خُطوَه مَغفِرَهُ ذُنُوبِه ...» هنگامی که شخص از بین خانواده اش، به سوی مزار امام حسین علیه السلام خارج شد، در برابر اولین قدم آمرزش گناهانش می باشد ...
[3]. «اُولئِکَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقًّا لَهُمْ دَرَجاتٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَ مَغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ کَريمٌ» (انفال/4) اینانند مؤمنان راستین که در حدّ ایمانشان درجاتى نزد پروردگارشان دارند و براى آنان آمرزش و رزقى نیکوست که در بهشت نصیبشان خواهد شد.
[4]. کامل الزیارات،ص 170،باب 70 روایت4

فلسفه سیر سیّد الشهداء علیه السلام بر طریق عادی

انجمن: 

با سلام و عرض ادب

[=&amp]این مسئله نه تنها در حادثه عاشورا؛ بلکه در مورد همه پیامبران علیهم السلام در ابلاغ رسالت الهی و یا در مبارزه با دشمنان حقّ مطرح است. و در باره ایشان نیز این پرسش مطرح است که چرا از طریق عادی و مثل دیگر مردم مبارزه می کردند و متحمّل سختی های فراوان می شدند، در حالی که بر محو همه آن ها، به قدرت ولایی و باذن الله، در یک چشم برهم زدن، قدرت داشتند؟ [/]

[=&amp]هنگامی که یکی از کارگزاران حضرت سلیمان علیه السلام که تنها روزنه ای از علم الکتاب به روی او گشوده شده، چنان قدرتی «باذن الله» داشته باشد که در یک چشم برهم زدن، تخت عظیم ملکه سبا را در برابر حضرت سلیمان حاضر نماید، که: [/]

[=&amp]« قَالَ الَّذِى عِندَهُ عِلْمٌ مِّنَ الْكِتَابِ أَنَا ءَاتِيكَ بِهِ قَبْلَ أَن يَرْتَدَّ إِلَيْكَ طَرْفُك‏» (نمل 40)[/]

[=&amp]کسی که نزد او دانشی از کتاب (الهی) بود، گفت: من آن را پیش از آن که چشم خود را برهم زنی برایت می آورم. [/]

[=&amp]چگونه اولیای الهی و ائمه هدی علیهم السلام که دارای علم همه کتاب هستند؛ دارای چنین قدرتی نباشند؟ که:[/]

[=&amp]«قُلْ كَفَى‏ بِاللَّهِ شَهِيدَا بَيْنىِ وَ بَيْنَكُمْ وَ مَنْ عِندَهُ عِلْمُ الْكِتَاب‏» (رعد:43)[/]

[=&amp]بگو: کافی است خدا و آن کس که نزد او علم الکتاب است،میان من و شما گواه باشد. [/]

[=&amp]و نیز در زیارت سید الشهداء علیه السلام در مقام معرفی ولایت و امامت آمده است: [/]

[=&amp]«اراده الربّ فی مقادیر اموره، تهبط الیکم و تصدر من بیوتکم» (کامل الزیارات ص 200باب 79، از زیارت دوم)[/]

[=&amp]اراده پروردگار در تقدیر های اشیاء نزد شما فرود می آید و از خانه های شما صادر می شود. [/]

[=&amp]هم چنین از سخنان امام حسین علیه السلام با گروه های جنّ در روز عاشورا، چنین بر می آید که حضرت بر محو دشمنان «به قدرت ربّانی» قادرتر از جنّ ها بودند؛ زیرا پس از اصرار آن ها بر یاری ان حضرت و امتناع ایشان، در پایان فرمود: [/]

[=&amp]«نحن و الله اقدر علیهم منکم» (بحار الانوار ج 44، ص 331)[/]

[=&amp]به خدا قسم قسم، قدرت ما بر آنان، از شما بیشتر است. [/]

[=&amp]با این همه ملاحظه می شود که اهل بیت علیهم السلام به ندرت در میدان مبارزه، از این قدرت استفاده می نمودند؛ بلکه مثل مردم دیگر در جنگ ها شرکت می کردند و می کشتند و کشته می شدند. در حادثه خاصّ کربلا نیز آن حضرت علیه السلام شهادت و اسارت اهل بیت علیهم السلام و تحمّل آن همه سختی را به جان و دل خرید و از طریق عادی و موازین ظاهری دین منحرف نشد. [/]

[=&amp]به راستی علل این مسأله چیست؟ [/]

[=&amp]از سروران عزیز و عزاداران حسینی در خواست می کنم پاسخ این سوال را بفرمایند ...

[/]


[=&amp]التماس دعا [/]



شبهه افکنی یا واقعیت در میان مردم وجوانان علیه خاندان اهلبیت(ع)؟؟؟

سلام بر بقیةالله الاعظم ومنتظرانش

باتشکراز مدیران ومسئولان محترم انجمن تاریخ :Gol:

به تازگی میان جوانان به خصوص قشر دانشجو تبلیغات هدفمندی صورت میگیرد که البته بنده به دلیل ضیق وقت فعلا" قادر به مطالعه ی مستند در این مورد نمیباشم .

اخیرا" دریکی دومجلس سخنرانی از افراد سرشناس هم این مطلب ذکر شده است
(البته بنده خودم قبلا" به مطالبی در این مورد برخورده ام اما فعلا" هیچ نظری ندارم )

بنده باقرار دادن لینک مطلب از مدیران محترم انجمن تاریخ تقاضای بررسی مستند این سؤالها را دارم : البته به نیابت از طرف دوستان دانشجو

1-چرا در هیچ یک از مقتل خوانی ها وسخنرانی ها اسمی از مادر حضرت رقیه (س) برده نمیشود درحالیکه نام مادر علی اصغر (ع) وعلی اکبر (ع) و.... برای مردم کاملا" اشکار ومعلوم است .اما نام حضرت رقیه(س) همیشه با نام عمه اش زینب (س) همراه است ؟

2- دربرخی از متون آورده شده که حضرت رقیه (س) فرزند یکی از اصحاب امام حسین (ع) بوده که ایشان آن دختر را به فرزندی قبول نموده اند .لطفا" درمورد این ادعا ها توضیح بفرمایید .

آیت‌الله خوشوقت: رقیه دخترامام حسین نبود

کد خبر: ۴۵۹۴۶. جمعه ۲۴ آذر ۱۳۹۱، ساعت ۱۱:۲
آیت الله شیخ «عزیزالله خوشوقت» از علمای مشهور تهران در اظهاراتی که چندی پیش در شبکه یک صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد و اکنون در فضای مجازی می چرخد، رقیه را دختر یکی از یاران امام حسین خواند.

به گزارش زلال نیوز ، وی در پاسخ به پرسش یکی از پامنبری‌های خود که پرسید "آیا حضرت رقیه سلام الله علیها دختر امام حسین علیه السلام است یا خیر؟" پاسخ داد: "ایشان (حضرت رقیه) دختر یکی از شهدای کربلا است. در تاریخ که در مورد بچه های امام حسین می نویسند، دختری به نام رقیه وجود ندارد.
پرسش کننده در ادامه می پرسد: "اصلا ایشان (حضرت رقیه) وجود داشته؟" خوشوقت پاسخ می دهد: "بله، در تاریخ وجود داشته در شام هم بوده اما اصلا دختر امام حسین علیه السلام نبوده است".
این پرسش کننده همچنین در مورد چگونگی شهادت حضرت رقیه سوال می کند، و خوشوقت پاسخ می دهد: "باید بگوئیم در مقاتل چنین بیان شده است. ما که آنجا نبودیم ببینیم چگونه به شهادت رسید؟".
آیت الله خوشوقت در ادامه در مورد نحوه عزاداری می گوید: وقتی عزاداری دست عموم بیفتد، اختراعاتی هم پیش می آید و سلیقه های مختلفی مانند زنجیرزنی، قفل زنی، قمه زنی و غیره به وجود می آید. گریه از همه راحت تر، ارزان تر و بی اشکال تر است".
البته استاد شهید مطهری نیز در مورد وجود دختری از امام حسین (ع) به نام رقیه که در شام شهید شده باشد، تشکیک می کند.
هیئت های مذهبی روز سوم صفر را روز شهادت جناب رقیه می دانند.

منبع خبر : http://www.shahrekhabar.com/news/analysis/1355470620356368/

حق یارتان :Gol:

کارشناس بحث : مقداد