سردسیر

اقسام بادها و نقش آنها


آیا می دانید که باد در زندگی جانداران و گیاهان، چقدر ارزش دارد؟ آیا می دانید، چه نظم فوق العاده ای در وزش باد، در جهان، می باشد؟

باد و باران:
باران را، باد، درست می کند. اگر بادی نبود، بارانی نبود. دانشمندان طبیعی می گویند: ابر، موجودی است الکتریکی، موجودات الکتریکی، اگر از یک نوع باشند، یکدیگر را دفع می کنند و اگر از دو نوع باشند، همدیگر را جذب می کنند. از خاصیتهای باد، آن است که در میان دو نوع، موجود الکتریکی جمع می کند در نتیجه تجاذب حاصل می شود و اتحاد الکتریکی، تحقق، پیدا می کند.باران، نتیجه آن اتحاد می باشد. پس، تنها عامل مؤثر در ازدواج دو موجود الکتریکی که فرزندی از آن به نام باران، پدید می آید، باد است.

بادهای موسمی:
اگر بادهای موسمی که از سوی اقیانوس می آید و در مناطق گرمسیر می وزد نمی بود، زندگی، از شدت گرما، در آنجاها، بسیار دشوار می شد. باد شدت گرما را می شکند و آن مناطق را برای زندگی آسان، آماده می سازد. یکی از این مناطق، هندوستان است که بر حسب منطقه گرمسیر است، ولی باد آنجا را قابل زیست ساخته است.

بادهای کرانه ای:
بادهای دریائی و زمینی که شبانه روز، در کرانه های مناطق حاده می وزد زندگی را در بندرهای آنجا ممکن گردانیده است.

بادهای گرم و سرد:
بادهای گرمی از مناطق حاره، به سوی سردسیرها روانه می شوند و از سردی آنجا می کاهند، مانند گلف استریم برای انگلستان و گلف ورد برای ژاپن. شدت گرمای زیر خط استوا، بر اهل دانش روشن است و نیز آنها می دانند که گرمای استوائی، به حسب طبع بالا می رود. در برابر از قطب شمال و جنوب هواهای سردی به طور مایل به سوی مناطق استوائی روان است لذا قابل زیست می باشد. باد وضع باران مناطق را، تغییر می دهد. در اندونزی و مانند آن فصل باران را تابستان قرار داده است. در لبنان فصل باران زمستان می باشد. در بعضی مناطق که شاید بخش دارچیلنگ هند از آنها باشد، فصل باران تمام سال است. مقدار باران در دارچیلنگ به یازده متر در سال می رسد. اختلاف فصول باران در زمین موجب اختلاف انواع نباتات می شود تا بشر بتواند از هر گونه نباتی بهره برداری و استفاده کند. حیف که از آفریننده نباتات آگاهی ندارد.

تلقیح نباتات:
بیشتر نباتات، دارای دو جنبه هستند: نرینه و مادینه. مانند خنثی که هر دو خصوصیت را دارا باشد. اگر نباتات تلقیح شوند، خوب، برخواهند داد و اگر تلقیح نشوند، بر خوبی نمی دهند. تلقیحهائی که بدست بشر می شود، ویژه درخت خرما و پیوند درختانی است که مورد خواسته بشر قرار گرفته است. ولی تلقیح درختان را از نرینه آنها به مادینه آنها، باد انجام می دهد. باور کنید اگر تلقیح بادی نبود، میوه خوبی در جهان یافت نمی شد. تلقیح بادی در درخت خرما نیز تاثیر دارد. تلقیح بادی، عبارت از گرفتن ذراتی از این درخت است و رساندن آنها به درخت دیگر که مانند آن است. البته تلقیح به وسیله حشرات نیز انجام می شود. آنچه یاد شده نمونه ای از خدمات باد بود، هر چند باد خدماتش بسیار بسیار بیش از اینها است. آیا باد این خدمتهای بزرگ را که بطور مداوم انجام می دهد خودش می خواهد یا مأمور دیگری است؟ خود باد شعور تشخیص خدمتگزاری را ندارد. پس از جانب دیگری مأموریت دارد. آیا فرمانده باد کیست؟ او...

اقسام طوفان ها و فوائد آنها


طوفان هائی که در دریاها و اقیانوس ها پدید می آید، گوناگون است. طوفان های سرد که از مناطق سردسیر و دشتهای قطبی می آیند. طوفان های گرمی که از مناطق استوائی می آیند. طوفان های سطحی که در روی آب قرار دارند. طوفان های عمقی که تا زیر آبهای دریا نفوذ می کنند. کشتی ها از طوفان ها می گریزند. شهرستانهای ساحلی از دست طوفان داد دارند. ولی طوفان ها آن قدر برای بشر سودمند می باشند که اندازه ندارد. مقصودم از این، شکستن شدت گرما در نقاط گرمسیر و شدت سرما در نقاط سردسیر که از کارهای طوفان می باشد، نیست. مقصودم آن است که سود طوفان ها همگانی است و آنها به تمام افراد بشر در جمیع نقاط جهان حق حیات دارند.

اگر طوفان ها نمی بودند هیچ فردی در روی کره زمین نمی توانست زندگی کند. اگر طوفان ها نبودند آبهای دریاها حرکتی نداشتند و همگی راکد بودند. در اثر رکورد دائم، آبها می گندیدند و جهان را گند و تعفن پر می کرد. جو مسموم می شد. دریا مسموم می شد. گازهای مرگ آور فضا را می گرفت. زمینیان همگی می مردند. دریائیان می مردند. طوفان، آب دریاها را، در حرکت دائم قرار می دهد. در اثر حرکت دائم، حرارت آب دریا و شوری آن، پیوسته در تغییر می باشد. در نتیجه آب دریا، از یکنواخت بودن، خارج شده، از خطر گندیدن، دور می شود. دهنده حیات، با چنین پدیده ای، زندگی موجودات زنده را، از خطر نابودی محفوظ نگه داشته است. آیا چنین طوفان هائی که ضامن حیات زندگان هستند، نشانه حکمت و دانش و قدرت آفریننده حیات نمی باشد؟ آری. آیا این دقت های علمی که پس از هزاران سال، کشف شده، در خور فهم ماده ابتدائی، ماده فاقد شعور و علم می باشد؟ هرگز. آیا این قدرت پهناور طوفان ها، این اثر حیات بخش آنها، از کجا آمده و کی به آنها داده است؟ او...

اگر باران نبود


آبهای روی زمین در اثر حرارت خورشید بخار می شود. بخار بالا می رود و به طبقات سردسیر می رسد، ابر می شود. ابر هم باران می شود. همه می دانند که اگر باران بر زمین نبارد چه می شود. آیا این را هم می دانند که اگر حرارت خورشید به اندازه کافی به آبهای روی زمین نرسد بارانی نخواهد بود؟ اگر آبها جوری بودند که برای تبخیر احتیاج به حرارت شدیدتری داشتند بارانی نبود. اگر بخاری که بالا می رود نتواند خود را به طبقات سردسیر برساند بارانی نبود. اگر بخار که به طبقات سردسیر می رسید، جوری بود که بسته نمی شد، ابر نمی گردید، بارانی نبود. اگر ابرها ناقص می ماندند و نمی رسیدند بارانی نبود. اگر جاذبه زمین قطرات باران را جذب نمی کرد، و به سوی خود نمی کشید، بارانی نبود. و اگر صدها علل دیگر که در وجود باران دخیل هستند نمی بودند، بارانی نبود. تبخیر آبهای روی زمین، لطفی است از او. ابر شدن بخارها لطف دیگری است پس در فرود آمدن باران صدها لطف نهفته است.