سخن
***** فاطمه زهرا در آیینه عرفان و فقاهت *****
ارسال شده توسط صادق در دوشنبه, ۱۳۹۵/۰۴/۲۱ - ۰۸:۴۹
گفته های فقیه متاله آیتالله جوادی آملی :
اینکه گاهی گفته میشود این بانو حجت بر ائمه علیهم السّلام است، برای این است که در حجیّت، نبوت یا رسالت یا امامت لازم نیست؛ آنچه که محور حجیت است، عصمت است. اگر یک انسانی معصوم بود، یقین داریم حرف او، فعل او، تقریر او، سکوت او و قیام و قعود او حجت خداست.
فاطمه(س) شاگرد مستقیم پرودگار
درباره فاطمه زهرا سلام الله علیها از دو محور باید سخن گفت: یک محور مربوط به تحقیقات علمی است که برای ما ثمره علمی و نتیجه اعتقادی دارد و پشتوانه مسائل اخلاقی، فقهی، حقوقی ما هم هست. محور دوم آن بخشی است که مستقیماً به ما مربوط است، ما باید تأسی کنیم، آن را اسوه قرار بدهیم، الگو بدانیم، پیروی کنیم و مانند آن.
آن بخشی که مربوط به مسائل اعتقادی است و ثمره علمی دارد بررسی مقام منیع آن بانو است که این همتای قرآن کریم است، همتای نبوت است، همتای رسالت است، همتای ولایت است. چیزی از ولی الله مطلق کم ندارد، اینها یک نورند و مانند آن.
سر اینکه این بانو سلام الله علیها حجت بر ائمه علیهم السلام است و اگر علی بن ابیطالب سلام الله علیه نبود، احدی همتای آن حضرت نبود، آدم و من دونه؛ این است که این مثل خود قرآن کریم در مقام حدوث و بقاء شکل گرفت. قرآن از زمین برنخاست، از فکر کسی تدوین نشد. هیچ عالم بشری این قرآن را تدوین نکرد و تنظیم نکرد. سوره اش، آیاتش، معارفش، مفاهیمش را بررسی نکرد و انشاء نکرد. مستقیماً از جهان غیب نازل شد و در طیّ 23 سال ماند و برای ابد جای خود را تثبیت کرد. این سه کار را قرآن کرد: یعنی از آسمان نازل شد، نزولش هم 23 طول کشید و ماند برای ابد
کتابشناسی انقلاب
ارسال شده توسط rea1362 در یکشنبه, ۱۳۹۳/۱۱/۱۲ - ۱۹:۰۴[h=1]آن روزها[/h]
[/HR]
[/HR]

در مراسم رونمایی این اثر که در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) برگزار شد، سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سخنانی درباره کتابهایی که تا به حال با موضوع تاریخ انقلاب اسلامی منتشر شده است، گفت: راجع به تاریخ و هویت انقلاب اسلامی تا به حال کارهایی صورت گرفته است که میشود آنها را به سه دسته تقسیمبندی کرد؛ اولین دسته این آثار، آثاری علمی و آکادمیک هستند که در آنها وجهه پژوهشی غلبه دارد. دسته دوم کارهایی هستند که جنبه اطلاعرسانی و اسنادی دارند که در آنها تلاش شده خلأهای موجود رفع شود.
صالحی با بیان اینکه به نظر میرسد در این دو بخش کارهای نسبتا خوبی انجام شده و همچنین این کارها رو به افزایش است، ادامه داد: سهم و حجم این نوع کارها رو به تکامل است، اما این به این معنی نیست که این پایان راه است، بنابراین هنوز در حوزه اسنادی و علمی کارهایی به جا مانده است.
او سپس به دسته سوم آثار حوزه انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: به نظر میرسد در این دسته فاصله زیادی داریم تا بتوانیم به نقطه کف کار برسیم و این حوزه، حوزه فرهنگسازی است. این به آن معنی است که ما بتوانیم به نحوی مخاطب را در فضای کاری که در عرصه انقلاب اسلامی صورت میگیرد، وارد همذاتپنداری کنیم تا او بتواند خودش را در فضای حوادث ببیند و خود را در آن حادثه احساس کند و فکر نکند چیزی که در گذشته اتفاق افتاده، مربوط به گذشته است، بلکه این احساس به او دست بدهد که آنچه میخواند، جزو زندگی روزمره اوست و او به آن نیازمند است.
صالحی با بیان اینکه ما در این حوزه فاصله زیادی با نقطه مطلوب داریم، اضافه کرد: بخشی از کتابهایی که در حوزه تاریخ انقلاب اسلامی منتشر شده، ناظر به این موضوع است که با مخاطب ارتباط برقرار نمیکند، یعنی اینکه این کتابها نتوانستهاند به تاریخ انقلاب اسلامی به عنوان تاریخ مستمر نگاه کنند. اگر این نگرش درست باشد، پس باید ببینیم چرا ادبیات مکتوب حوزه انقلاب اسلامی ما نتوانسته است در زمینه فرهنگسازی خوب عمل کند.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد در ادامه با بیان اینکه در پی سالیان گذشته علایق و همچنین امکاناتی در بخشهای دولتی و عمومی و حتا خصوصی پشتیبان انجام چنین کارهایی بوده است، اظهار کرد: با این وجود باید ببینیم چرا در حوزه فرهنگسازی این اتفاق نیفتاده است و این موضوع احتیاج به آسیبشناسی دارد.
او سپس به نسل سوم و چهارم انقلاب اسلامی و نبود ارتباط آثار تألیفی در حوزه انقلاب با این نسلها اشاره کرد و گفت: امروز احساس میکنیم که نسل سوم و چهارم ما با تاریخ انقلاب الفت فرهنگی ندارد و چه سهمی از این نسبت با این الفتیابی به عهده فرهنگ مکتوب و به طور خاص کتاب است؟
او در ادامه عنوان کرد: من چند نکته را به عنوان نظر شخصی در اینباره عرض میکنیم. نکته اول این است که ما در پی سالیان گذشته به بحث کتاب به عنوان یک رسانه توجه نکردهایم. در تاریخ ورود کتاب به کشور و الفتی که با مجموعهها پیدا کرده است، کمتر در حوزه ادبیات رسانه تعریف شده و بیشتر با نگاه آموزشی و دانش تعریف شده است، در صورتی که کتاب در واقع یک رسانه است.
او سپس به ویژگیهای رسانه اشاره کرد و گفت: در رسانههای مکتوب، تیتر، ادبیات، طرح گرافیکی و دهها مسأله دیگر مهم است، اما وقتی ما در حوزه فرهنگی انقلاب کار میکنیم، به این موضوعات کمتر توجه میکنیم و چون در گذشته به این موضوع که کتاب یک رسانه است، توجه نکردهایم، از سهم فرهنگی آن کم کردهایم و بیشتر با نگاه علمی و پژوهشی به آن پرداختهایم.
صالحی در ادامه اظهار کرد: در حوزه ادبیات مکتوب انقلاب اسلامی آنگونه که باید و شاید، خصوصیات رسانه بودن کتاب را برای خود حفظ نکردهایم و لذا امروز تأثیرگذاری آن بر نسل سوم و چهارم کم است. نکته دیگری که میتوان درباره فرهنگسازی کتابهای انقلاب اسلامی گفت، این است که در این حوزه هرچه جلوتر میرویم، باید از ادبیات ایدئولوژیک به معنای ادبیات یکسویه و آمرانه بپرهیزیم، چون نسل جدید نسلی است که از بایدها و نبایدها و شنیدن حرفهای یکسویه گریز دارد، بنابراین باید در فرهنگسازی برای نسل جدید به این مذاق توجه کرد.
او متذکر شد: در بخشی از ادبیات مکتوب انقلاب اسلامی در گذشته ما با ادبیات دستوری و به شدت ایدئولوژیک مواجه بودهایم که باعث شده نسل سوم و چهارم با فرهنگ انقلاب فاصله بگیرد.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد گفت: فرهنگسازی زمانی اتفاق میافتد که اگر حادثهای مربوط به گذشته است، با امروز نیز پیوند بخورد، بنابراین معتقدم در حوزه انقلاب اسلامی و فرهنگسازی در این حوزه باید خیلی به انتخاب سوژهها توجه شود و باید دید که سوژهها چقدر با فضای امروز ما ارتباط دارند و میتوانند مخاطب امروز را درگیر کنند.
صالحی در ادامه با اشاره به آثار تألیفی در حوزه انقلاب اسلامی، گفت: بخش چهارم این است که حضور دولت در این عرصهها کمتر و حضور بخش خصوصی بیشتر شود. تجربههای کشورهای چین و روسیه در حوزه فرهنگسازی نشان داده فرهنگسازی حکومتی کمبرش است، بنابراین باید در این حوزهها به بخشهای خصوصی بیشتر اجازه فعالیت داد و در بخش فرهنگی تحریک را بیشتر کرد.
او سپس درباره مجموعه 15 جلدی «این روزها» نیز گفت: این مجموعه با نگاه فرهنگسازی سازگار است و به طور کلی کاری جمعوجور است.
صالحی افزود: در حوزه آثاری با موضوع فرهنگ انقلاب اسلامی برای فرهنگسازی همه چیز باید سریعالوصول و جمعوجور باشد و در این مجموعه 15 جلدی چنین چیزی دیده میشود. این حرکت خوب را به فال نیک میگیریم و انشاءالله ارشاد و معاونت فرهنگی هم دینی را که به انقلاب دارند، بتوانند به خوبی ادا کنند.
، در بخش دیگری از این مراسم، حجتالاسلام محمدرضا زائری - مدیرعامل مجموعه فرهنگی سرچشمه - سخنانی درباره مجموعه 15 جلدی «این روزها» بیان کرد و گفت: انتشار این مجموعه نشان میدهد جریانی که در بنیاد ادبیات داستانی آغاز شده است که نوید کارهای خوبی را میدهد.
در ادامه، محمد حسنی - مدیر بنیاد ادبیات داستانی - به تلاش مهران عباسی، دبیر مجموعه 15 جلدی «این روزها»، اشاره کرد و گفت: آقای عباسی خودشان از کتابهایشان مهمتر هستند.
او سپس با اشاره به روزهای ابتدایی که به بنیاد ادبیات داستانی آمده بود، گفت: زمانی که به این بنیاد آمدم، این سۆال برایم پیش آمد که چرا این جوانان که به پختگی رسیدهاند، دستشان به جایی بند نیست؟ چرا گاهی استعداد و توانمندیها با امکانات و پشتیبانی جمع نمیشود؟
حسنی ادامه داد: خیلی از مجموعهها را میشناسم که با امکانات اندک میتوانند کارهای خوبی انجام دهند، اما نمیتوانند. به نظرم در شرایط اقتصادی کنونی و با توجه به روی کارآمدن دولت جدید این امید هست که رویکردها در این موضوعات مدبرانهتر شود.
مدیر بنیاد ادبیات داستانی سپس اظهار کرد: برخی از کارهای نمایشی و شبه نمایشی در حوزههای فرهنگی انجام میشود که نهایتا به کنشهای اجتماعی و فرهنگی بدل نمیشوند. باید اینها را کم کنیم، گوشت و پوست را کنار بزنیم و به استخوان برسیم و این برای شرایط اقتصاد مقاومتی ما مناسب است.
او سپس با بیان اینکه سرمایههای اصلی انقلاب اسلامی نیروهای انسانی هستند، عنوان کرد: سرمایههای انسانی را که مهمترین سرمایههای انقلاب اسلامی هستند، نباید از پشتیبانی محروم کنیم.
او افزود: نمیدانیم این افراد باید چه کار کنند که نویسنده انقلاب تلقی شوند. البته باید بپذیریم که قطار انقلاب یک ابتدا و انتها دارد و آنقدر گل و گشاد نمیگیریم که لیبرالها و ضدانقلابها هم در آن جای بگیرند، اما باید بپذیریم رنگینکمانی از سلیقهها وجود دارد. البته نباید خیلی بیمبالات هم باشیم. اگر این اتفاق بیفتد، ظرفیتهای انسانی، اجتماعی و فرهنگی که به برکت خون شهدا و وجود مقام معظم رهبری ایجاد شده است، باعث افزایش رشد کمی و کیفی آثار فرهنگی میشود.
در بخش دیگری از این مراسم، مهران عباسی، دبیر مجموعه 15 جلدی «آن روزها»، اظهار کرد: این مجموعه از شهریور 87 در قالب طرح یک مجموعه 30 جلدی مرتبط با اشخاص و ایام انقلاب به معاونت فرهنگی ارائه شد. این طرح براساس تجربههایی بود که در مجموعه روایت فتح داشتیم و جنس این کار به مجموعههایی که در آنجا منتشر شده بود، تنه میزند.
او سپس به حمایت نکردن معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در سالهای 89، 90 و 91 از این طرح اشاره کرد و گفت: در اینباره مجبور شدیم بدون هیچ حمایتی و تنها با یکسری وعده و وعید ذره ذره جلو برویم. حرف اصلیمان را هم در این کتاب در صفحه اول زدهایم و فارغ از شعارها این مجموعه را به مردم تقدیم کردهایم.
همچنین اسدالله بادامچیان، عضو هیأت امنای مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی، نیز در سخنانی گفت: انقلاب اسلامی ما یک انقلاب خشن نیست، بلکه انقلاب ارزشها و انقلابی فرهنگی است که در رأس آنها یک مرجع اندیشمند مثل امام (ره) قرار داشت و بعد هم ولایت به مقام معظم رهبری رسیده است که ایشان نیز یک اندیشمند بزرگ فرهنگی هستند.
<<<بهیادماندنیترین جمله رهبر انقلاب در سال۹۰+صوت >>>
ارسال شده توسط مهدی در شنبه, ۱۳۹۱/۰۲/۰۲ - ۱۹:۵۵
بهیادماندنیترین جمله حضرت آیتالله خامنهای در سال ۱۳۹۰ از نظر كاربران سایت اینترنتی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب انتخاب شد.
پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در روزهای پایانی اسفندماه ۹۰ برای دومین سال پیاپی از كاربران خود خواست تا نظرشان را دربارهی مهمترین و بهیادماندنیترین جمله رهبر انقلاب در سال از طریق پیامك و ارسال كامنت ابراز نمایند.
در پایانِ این نظرسنجی كه تا روز ۱۴ فروردین ۹۱ ادامه داشت،جمله مربوط به «پشتیبانی علنی ایران از هرگونه مبارزه علیه اسرائیل» كه در نماز جمعه ۱۴ بهمنماه سال گذشته ایراد شده بود به عنوان مهمترین و محبوبترین جمله انتخاب شد.
همچنین جملات مربوط به «شرایط بدر و خیبر» و «پاسخ به تهدیدهای آمریكا» در جایگاه بعدی قرار گرفتند.
جدول ۱۰ جملهی اول محبوب كاربران به شرح زیر است:
[="]من همين جا به اين مناسبت، اين جمله را عرض بكنم: حكام بحرين ادعا كردند كه ايران در قضاياى بحرين دخالت ميكند. اين دروغ است. نه، ما دخالت نميكنيم. ما آنجائى كه دخالت كنيم، صريح ميگوئيم. ما در قضاياى ضديت با اسرائيل دخالت كرديم؛ نتيجهاش هم پيروزى جنگ سى و سه روزه و پيروزى جنگ بيست و دو روزه بود. بعد از اين هم هر جا هر ملتى، هر گروهى با رژيم صهيونيستى مبارزه كند، مقابله كند، ما پشت سرش هستيم و كمكش ميكنيم و هيچ ابائى هم از گفتن اين حرف نداريم. اين حقيقت و واقعيت است. اما اينكه حالا حاكم جزيرهى بحرين بيايد بگويد ايران در قضاياى بحرين دخالت ميكند، نه، اين حرف درستى نيست؛ حرف خلاف واقعى است. ما اگر در بحرين دخالت ميكرديم، اوضاع در بحرين جور ديگرى ميشد!
[/][="]۱۳۹۰/۱۱/۱۴خطبههای نماز جمعه تهران[/]
[="]ما امروز در شرائط شِعب ابىطالب نيستيم؛ ما در شرائط بدر و خيبريم.
[/][="]۱۳۹۰/۱۰/۱۹بیانات در دیدار مردم قم به مناسبت سالروز ۱۹ دی[/]
[="]هم آمريكا بداند، هم دستنشاندگانش بدانند، هم سگ نگهبانش رژيم صهيونيستى در اين منطقه بداند؛ پاسخ ملت ايران به هرگونه تعرضى، هرگونه تجاوزى، بلكه هر گونه تهديدى، پاسخى خواهد بود كه از درون، آنها را از هم خواهد پاشيد و متلاشى خواهد كرد.
[/][="]۱۳۹۰/۰۸/۱۹بيانات در دانشگاه افسرى امام على (عليهالسّلام)[/]
[="]ميليونها رسانه را به كار انداختند، براى اينكه مردم را دلسرد كنند. گاهى گفتند مردم در انتخابات (مجلس نهم) شركت نميكنند... در روز جمعهاى كه مىآيد، يك سيلى سختتر به چهرهى استكبار خواهد زد.
[/][="]۱۳۹۰/۱۲/۱۰بیانات در دیدار اقشار مردم و خانواده شهدا و ایثارگران[/]
[="]تاريخ بشريت، بر سر يك پيچ بزرگ تاريخى است. دوران جديدى در همهى عالم دارد آغاز ميشود.
[/][="]۱۳۹۰/۱۱/۱۰بيانات در ديدار شركتكنندگان در اجلاس جهانی «جوانان و بيدارى اسلامى»[/]
[="]يك جمله هم راجع به اين تهديدهاى آمريكا عرض بكنيم. مرتباً تهديد ميكنند؛ تهديد به اين زبان: همهى گزينهها روى ميز است! يعنى حتّى گزينهى جنگ. اين، تهديد به جنگ است با اين زبان. خب، اين تهديد به جنگ، به ضرر آمريكاست؛ خود جنگ، ده برابر به ضرر آمريكاست.[/][="]
[/][="]۱۳۹۰/۱۱/۱۴خطبههای نماز جمعه تهران [/]
[="] فلسطين، فلسطينِ «از نهر تا بحر» است، نه حتّى يك وجب كمتر.[/][="]
[/][="]۱۳۹۰/۰۷/۰۹[/][="]بيانات در كنفرانس حمايت از انتفاضه فلسطين[/]
[="]حقيقتاً انتخابات، سيلى به چهرهى دشمنان اين ملت است... حساسيتش از دفعات قبل هم شايد بيشتر است؛ به خاطر اينكه تيرهاى موجود در تركش استكبار عليه شما مردم تمام شده. هرچه ميتوانستند، ضربه زدند.[/][="]
[/][="]۱۳۹۰/۱۲/۱۰بیانات در دیدار اقشار مردم و خانواده شهدا و ایثارگران[/]
[="]این سال را «سال جهاد اقتصادی» نامگذاری میكنم و از مسئولان كشور، چه در دولت، چه در مجلس، چه در بخشهای دیگری كه مربوط به مسائل اقتصادی میشوند و همچنین از ملت عزیزمان انتظار دارم كه در عرصهی اقتصادی با حركتِ جهادگونه كار كنند، مجاهدت كنند. حركت طبیعی كافی نیست؛ باید در این میدان، حركت جهشی و مجاهدانه داشته باشیم.[/][="]
[/][="]۱۳۹۰/۱/۱[/][="] پبام نوروزی
[/]
[="]تا من زنده هستم، تا من مسئوليت دارم، به حول و قوهى الهى نخواهم گذاشت اين حركت عظيم ملت به سوى آرمانها ذرهاى منحرف شود.[/][="]
[/][="]۱۳۹۰/۰۲/۰۳بيانات در دیدار هزاران نفر از مردم استان فارس[/]
دانلود از پیوست
به یادماندنیترین جمله رهبر انقلاب در سال۹۰
ارسال شده توسط mansoor1 در دوشنبه, ۱۳۹۰/۱۲/۲۲ - ۰۰:۳۷
یک جمله از امام خامنه ای(حفظه الله )-ویژه دهه فجرانقلاب
ارسال شده توسط ashr در چهارشنبه, ۱۳۹۰/۱۱/۱۲ - ۱۵:۵۷با سلام و احترام به تمام دوستان اسک دینی ام:hamdel:
دوست گرامی ام جناب محمد مصطفی تایپیکی زدند که زیبا بود و با اجازه ایشون این تایپیک رو به مناسبت دهه فجر ولی این بار سخنان امام خامنه ای را می خواهم که دوستان مشارکت کنند و بنویسند..
اول بنده ی حقیر شروع میکنم با نام خدا:
این انقلاب ، بی نام خمینی (ره ) در هیچ جای جهان شناخته شده نیست
دهه فجر ، دهه تجدید قوای نیروهای انقلابی و تجدید میثاق ملت با انقلاب است
یک جمله از امام خمینی (رحمة الله علیه). سهم شما یک جمله-ویژه دهه فجرانقلاب
ارسال شده توسط محمدمصطفی در چهارشنبه, ۱۳۹۰/۱۱/۱۲ - ۰۰:۲۴با سلام خدمت تمامی دوستان عزیز
به مناسبت دهه نورانی فجر تصمیم گرفتیم هرکدوم از اعضا لطف کنن یه جمله قشنگ و به یاد موندنی که از امام عزیزمون تو خاطرشون مونده رو بذارن تا هم یاد امام رو زنده کرده باشیم و هم توی زندگی امروز ، چراغ راهمون باشه
بسم الله ...
بنده با این جمله شروع میکنم
من به جرأت میگویم ، اسلام سنگرهای کلیدی جهان را فتح خواهد کرد
๑₪๑ سخنان تصویری از مقام معظم رهبری مدظله العالی ๑₪๑
ارسال شده توسط سلیلة الزهراء در پنجشنبه, ۱۳۹۰/۱۰/۰۸ - ۱۸:۴۳برای دیدن تصاویر در سایز اصلی بر روی آن کلیک کنید