رد مظالم

جبران حق الناسی که از آن اطلاع نداریم

با عرض سلام و درود به شما اساتید محترم چند وقتی است مسئله ای ذهن مرا مشغول کرده است و باعث عذاب وجدانم شده است اینکه میترسم به گردنم حق الناسی باشد و خود خبر نداشته باشم کسی را مسخره کرده باشم-سر بنده ای داد زده باشم-در حق کسی ظلم کرده باشم و غیره...  اگر حقی بر گردنم باشد ولی خود خبر نداشته باشم تکلیف چه میشود من باید چه کنم؟ شاید برخی از افراد را اصلا نشناسم و یا هیچ دسترسی به آن ها نداشته باشم ویا ندانم در حق آن ها ظلم کرده ام یا نه ؛ انجام اعمال صالح به نیت آن ها این حق را ادا میکند؟؛ و باید چه کنم که از این عذاب وجدان راحت شوم در احادیث ماهم آمده است که به حساب خود برسید قبل از آنکه به حساب شما برسند خداوند به شما سلامتی و قوت دهد

رد مظالم در مورد غیر اموال

انجمن: 
با سلام و خسته نباشید رد مظالم غیر اموال چه حکمی دارد مثلا اگر به کسی ظلم شده و ظالم در حالت غیر عقلانی و جوانی و خامی و در حالی که وسوسه های شیطان و افراد اطراف او چشمانش را کور کرده و به کسی که به او کمک کرده و سرکار برده ظلمی کرده (ناموسی) و به شدت پشیمان شرم سار و شرم گین شده و سالها در زجر و ناراحتی و استغفار بوده  اما اجازه عذر خواهی و حلالیت نیابد و رابطه قطع شود و به دلایل خانوادگی و ملاحضات بزرگترها و کلیت فامیل نتواند موضوع را عینی مطرح و عذر خواهی کند و حلالیت بطلبد و مطمئن باشد که از او ناراحت و دل شکسته هستند . میتواند رد مظالم کند و راهی دارد؟ با تشکر
برچسب: 

رد مظالم

با سلام و خسته نباشید
فرض کنید میخواهیم برای افرادی که فوت شده اند رد مظالم بدهیم (پدر و مادر)
اگر مثلا نیت کنیم که این پول ای داریم رد مظالم می دهیم به مبلغ مثلا 200 تومن به نیت پدر و مادر هست یعنی نیت کلی کردیم ایا اشکالی دارد؟ با برای هر کدام باید جدا رد مظالم بدهیم؟ مثلا 100 تومن برای پدر و 100 تومن برای مادر؟ کدام حالت درست هست؟
سپاس

برچسب: 

شكستن دل انسان!

شكستن دل انساني و ناراحت كردن او از گناهاني است كه فقط با پشيمان شدن و طلب آمرزش از خداوند آمرزيده نمي شود. بلكه بايد به نحوي دل آن فرد را نيز به دست آورد و او را از خود راضي و خشنود نمود .

در اين زمينه شما مي توانيد با عذرخواهي و جبران كردن به وسيله احسان و هديه و همچنين با به كار بردن كلمات دلنشين، اندوه و گرفتگي را از آن فرد برطرف نماييد.

در حديث آمده است كه خداوند مي فرمايد: انا عند المنكسره قلوبهم؛ من همدم قلب هاي شكسته هستم يعني انسان دل شكسته در پيشگاه خداوند داراي جايگاه ويژه اي است و مورد توجه خداوند مي باشد و دعا و نفرين انسان دل شكسته خيلي زود اثر مي بخشد.

به طور كلي شكستن دل انسان مؤمن كه به تعبير روايات، احترام او از كعبه بيشتر است، داراي آثار وضعي و جانبي فراواني است و دلي كه شكست به سادگي التيام نمي يابد و جبران آن دشوار است، پس در مرحله اول بايد انسان مراقب باشد دل كسي را نشكند و قلبي را جريحه دار نسازد و اگر خداي ناخواسته اين اتفاق افتاد بايد به سرعت جبران و تلافي كند و دل شكسته را التيام بخشد و آن را به دست آورد و تنها استغفار و آمرزش كافي نيست مگر اين كه آن فرد از انسان دور باشد و انسان قدرت جبران نداشته باشد كه در اين صورت علاوه بر استغفار و طلب آمرزش از درگاه الهي بايد در حق آن فرد دعاي خير كرد و خير دنيا و آخرت او را از خداوند درخواست نمود و با اين كار انشاءالله قلب او در باطن از شما راضي و خشنود مي گردد.

احکام صدقات ،رد مظالم ومجهول المالک

انجمن: 

سلام
می دونم که بر گردنم دیونی هست که متاسفانه گذشت زمان باعث شده اونها را فراموش کنم. تکلیف چیست؟