خرافه پرستی

این پیامک رو واسه ۵ نفر بفرست خبر خوشی میشنوی وگرنه اتفاق بدی واست می افته!!!

[="Arial"][="Navy"]این روزها دریافت و ارسال پیامک هایی باب شده حاوی متن های مذهبی که در آن به دریافت کننده می گویند اگر این پیامک را برای هر کسی که می شناسی نفرستی به فلان بلا دچار می شوی و عاقبت خوبی نخواهی داشت ، یا اینکه ادعا می کنند اگر این پیامک برای فلان نفر بفرستی حاجت روا می شوی ؛ آیا متن‌های اینگونه پیامک‌ها توجیه دینی و مذهبی دارند؟

این موج پیامکی جدید یادآور بروشورهای جریان ساختگی تحت عنوان “شیخ احمد” است که در چند سال پیش ، غافلان و جاهلان مسلمان در ایران و کشورهای دیگر را به طمع پولدار شدن یا فرار از عقوبت عدم نشر آن وادار می کرد تا سربازی مفت برای شیطان و دشمنان حق و حقیقت شده با نشر آن به صورت دست نویس یا کپی در هر کوی و برزن مبلّغ نیرنگ یهود و وهابیت و سایر دشمنان باشند . امروزه به یمن وجود سیستم ارسال پیامک تلفن همراه و شبکه های مجازی ترویج این اباطیل علاوه بر آسانی وسعت بیشتری به خود گرفته است که هدف آن تنها تشکیک در مقدسات و اعتقاد صحیح توسل و دعا است . دو نمونه زیر از آن جمله است :

تا پیام رو دیدی ۸ بار بگو یا الله و برای ۸ نفر بفرست همین الان خبر خوشی می شنوی . به الله قسمت میدم بفرست سئوال نکن فقط امتحان کن خیلی عجیبه !

به امام زمان قسم این پیامو بخوان دختری از خوزستانم که پزشکان از معالجه ام ناامید شدند شبی خواب حضرت زینب (س) را دیدم در گلوم آب ریخت شفا پیدا کردم ازم خواست اینو به ۷ نفر بگم این پیام به دست کارمندی افتاد اعتقاد نداشت کارشو از دست داد به دست دیگری رسید عمل نکرد پسرشو از دست داد یک نفر عمل کرد ۲۰ میلیون به دست آورد اگر به زینب اعتقاد داری این پیام را واسه ۷ نفر بفرست ۷ روز دیگر منتظر معجزه باش اگر نرسید با این شماره تماس بگیر : …….۰۹۱۶!!!!!!!!!!!!!

در بی اساس بودن این پیامک ها هرگز شک نکنید ، متن این پیامک ها حتی ارزش خواندن یا فکر کردن هم ندارند ، متن این پیامک ها ۱۰۰ درصد خرافه و بی اساس است. این حرف‌ها در گذشته هم بوده است، اما در حال حاضر به شکل پیامک رواج پیدا کرده؛ این گونه حرف‌ها در گذشته به صورت بسته هایی که حاوی شکلات و تکه ای کاغذ بودند و روی کاغذ می نوشتند، اگر شکلات داخل بسته را بخورید حاجت‌تان برآورده می شود و اگر برآورده شد تا ۱۰ سال از این بسته به همین تعداد درست کنید و بین مردم پخش کنید.

متاسفانه در آموزش و یادگیری مسایل دینی کوتاهی کرده ایم و نسبت به احکام و عقائد اسلامی بی اطلاعیم .

خداوند در قرآن می فرماید : ؛ یعنی اگر راجع به چیزی نمیدانید از اهل آن درباره اش بپرسید ، در حالی که ما به جای اینکه از حجت های خدا، انبیا، ائمه، کتاب خداوند و قرآن مسایل را یاد بگیریم، دین‌مان را از زبان مردم جاهل یاد می گیریم و این باعث می شود این گونه حرف‌ها پخش شود.

این حرف‌ها خرافه است و ریشه خرافه هم در جهل ، نادانی و گاهی کم سوادی است؛ یعنی افراد چیزی شنیده اند و از آن کاه کوه می سازند. اگر این خرافات به گوش دشمنان شیعه و اسلام برسد از کاه کوه می سازند و می گویند شیعه عقیده اش این است که اگر پیامکی نفرستد، بدبخت و بیچاره می شود.

یعنی زندگی انسان، اراده، اندیشه و تفکر او را در گرو پیامک می گذارند و می گویند اگر این پیامک را برای دیگران نفرستی، همه این موارد تحت تاثیر قرار میگیرد کسی نیست از ایشان بپرسد آیا این حرف آیه قرآن یا نص روایت است؟ کدام منبع دینی این حرف را زده ؟ کدام عالم اسلامی این حرف را زده ؟ این حرف ها پیش نمی آید و حتی در ذهن مخاطب سوال به وجود نمی آید که آیا ممکن است این حرف سند مذهبی هم داشته باشد؟ در نهایت مردم این خرافه ها را باور می‌کنند و آن وقت به اینجا می رسیم.

این خرافات در حال حاضر در جامعه کم نیست و از این موضوع ضربه‌های بسیاری خورده ایم ، زمانی می توانیم حرفی را به خدا، دین و امام معصوم منتسب کنیم که آن حرف از دین برآمده باشد. مثلا بگوییم فلانی اگر تو امروز نماز نخوانی تا قبل از ظهر می میری. نماز نخواندن حرام شرعی است، اما اینکه بیاییم از جانب خدا حکم تعیین کنیم درست نیست.

باید آشنای به شرع این حرف را بزند ، اگر جز پیشوایان دینی و رواة احادیث ، شخص دیگری این حرف را بزند که در راس‌شان پیغمبران و ائمه و مراجع قرار دارند ، قابل قبول نیست. اگر غیر از اینها کسی بخواهد حرفی را به دین و مذهب منتسب کند، درست نیست. امروزه خیلی حرف‌ها و عقاید پخش شده اند که در دین نیستند، اما آنها را به پای دین می نویسند، یا اینکه بخواهیم حکم صادر کنیم و بگوییم اگر فلان کار را بکنی به فلان بلا دچار می شوی، این گونه حرف‌ها درست نیست و اصلا ریشه فقهی و دینی ندارد.[/][/]

بررسي كتاب داعية و ليس نبياًّ ( نقد افكار وهّابيون متعصّب )

[="Tahoma"]بررسي كتاب داعيه و ليس نبياًّ

پس از بررسي كتاب " مفاهيم يجب ان تصححّ " (بطلان افكار وهابيت) لازم دانستم براي روشنگري بيشتر درباره بطلان افكار وهابيون به بررسي كتابي ديگر به نام كتاب داعيه و ليس نبياًّ نوشته " شيخ حسن بن فرحان مالكي " كه به قلم شيوا و توانمند استاد ارجمند حضرت آيه الله العظمي مكارم شيرازي حفظه الله بپردازم

حضرت استاد درباره كتاب مذكور چنين مي فرمايند

بسمه تعالي

اكنون نوبت كتاب " داعيه و ليس نبيا " ( او اصلاح طلب بود نه پيامبر ) مي باشد .
اين كتاب تحت عنوان " قرائة نقديه لمذهب الشيخ محمد بن عبد الوهاب في التكفير " ( قرائت انتقادي (تازه ايي ) از مذهب پيشواي وهابيون در مسئله تكفير و كافر شمردن ديگران ) كتابي است كه به تازگي انتشار يافته و آوازه آن در مناطق وسيعي از حجاز و غير حجاز پيچيده است .
قبل از هر چيز بايد به ويژگي اين كتاب سپس با محتواي آن آشنا شد .

1- نويسنده كتاب : " شيخ حسن بن فرحان مالكي " از دانشمندان معروف اهل سنت عربستان و پيرو مذهب مالكي و به اعتراف خودش ا ز وهابيون معتدل است .
او به پيشواي وهابيون شيخ محمد بن عبدالوهاب احترام ميگذارد ولي سخنانش را به خصوص در مسئله تكفير مسلمانان به شدت نقد ميكند و معتقد است اين دو با هم منافات دارد . او با صراحت مي گويد من به او احترام ميگذارم در عين حال او را نه تنها جايز الخطا مي شمرم بلكه خطاهاي فراواني براي او قائل هستم

2- روش نقد او در كتاب مزبور يك روش كاملا مؤدبانه و مستدل است ، اما به هنگام نقد مطلب پيشواي وهابيون از هيچ چيزي ملاحظه نمي كند حتي خطرهاي فراواني را كه از سوي وهابيون تندرو ( به قول خودش غلاة وهّابي ) او را تهديد مي كند ناديده ميگيرد .

3- او تسلط خوبي بر مذاهب و منابع اسلامي دارد به خصوص از كلمات طرف مقابل بر ضد خودش كمك ميگيرد و جالب اين كه بخشي از كتاب خود را به تناقض ها و تضادهاي سخنان محمد بن عبدالوهاب تخصيص داده است .

4- او معتقد است كه تندروان وهّابي كه خون و مال و ناموس مسلمانان غير وهّابي را مباح مي شمرند گرفتار تعصب و تقليد كوركورانه و آن را خطري براي اسلام و مسلمانان منطقه ميداند او نويسنده بسيار توانا و قوي ايي است .

5- او بيشترين نقد خود را روي كتاب " كشف الشبهات " و كتاب " كتاب التوحيد " محمد بن عبدالوهاب كه مهمترين كتابهاي اوست متمركز كرده است و بسياري از منابع كلمات خود را به كتاب " الدرر السنيّه " آدرس ميدهد .

ادامه ... [/]

دليل خرافاتي بودن برخي افراد چيست؟

دليل خرافاتي بودن برخي افراد چيست؟ چرا با وجود اين همه دعاهاي معتبر سراغ كارهاي عجيب وغريب مي روند؟ آيا مشكل از بي اطلاعي خودشان است؟ آيا علما وروحانيون مقصرند كه مردم را آگاه نمي كنند؟نظر شما در اين مورد چيست؟