خالق

جمع بین اولین مخلوق خدا و نظریه تکامل و فرگشت

انجمن: 

سلام

تازگی ها در مورد نوع افرینش موجودات مطالعه می کردم و در فلسفه خواندم که خلق مستقیم خدا فقط صادر اول است
و نظریه تکامل را هم که همه به ان اشنایی دارید
ایا می توان بین نظریه فلسه و فرگشت و تکامل جمع بست ؟ و گفت تکامل از همان اولین مخلوق خدا شروع شده اشت ؟

تشکر

امام در مقام خالق هستی

انجمن: 

با سلام خدمت اساتید و دوستان محترم
در اینجا در باب یکی از مقام های امام نوشته " - خداوند، موجودات را به وسيله و به دست ايشان آفريده است؛ " آیا این مطلب مورد تایید اساتید است؟
اگر بله به چه صورت؟ لطفا توضیح بفرمایید.
با تشکر

افشای گناه در سایت ترک گناه

سلام..رضا هستم

من سایتی دارم که درباره توبه و ترک گناست...

به یه مشکلی خوردم جدیدا...

میگن افشای گناه خودش گناست...

اما بذارید دو مورد رو بگم :

1: من سایتی که دارم برای ترک گناه که یه جوری دارم تشویق میکنم هم سنامو که هر گناهی که دارن رو ترک کنن..بخاطر همین مثلا مجبورم از بعضی گناها اسم ببرم...

2: مورد بعدی اینه که خب من راهکار میدم...تو سایت اسک دین هم هستن خیلی ها که گناهشونو میگن و از کارشناسا راهکار میخوان...این کجاش افشای گناست؟

در همین سایت اسک دین خیلی از عزیزان بودند که سوال هایی پرسیدند حالا چه مستقیم و چه غیر مستقیم...

ایا تو محیط مجازی با اینکه همو نمیشناسیم بازم افشای گناست؟

خواهشا جواب منو بدید

چرا انسان خالقی دارد؟

مقدمه: ما موحدان معتقدیم خداوند حالق انسان است و او را در مکانی غیر از زمین خلق کرده و این انسان بود که با ظلم خود به زمین هبوط کرد.
سوال: اگر انسان موجودی فرا زمینی ست چرا شبیه زمینیان خلق شده؟ گویی تمام موجودات خلقت مشابهی دارند و این انسان است که با سیر این مسیر تکامل به این درجه از توانایی رسیده و به توانایی ذهنی ای به نام عقل نایل شده. با توجه به این که نظریه علم نیز مشابه این است چطور امکان نفی این عقیده و اثبات نظریه دین وجود دارد؟

صفات ذاتی،خالق بودنِ خالق

با سلام و خسته نباشید.

از صفاتِ ذاتی خداوند، صفت خالق بودنِ خداوند میباشد. و صفات ذاتی درموردِ خداوند نه بوجود آمده اند و نه از بین میروند و همیشه وجود داشته اند، یعنی خداوند همیشه درحال خلق کردن بوده است. با استناد به کتاب "توحید" اثر شهید مطهری.

مشکل بنده از آنجا شروع شد که با این روایت رو به رو شدم. که این روایت از نظر سند صحیح و معتبر است.

جابر بن یزید چنین روایت می‌کند: ابو جعفر(امام محمد باقر علیه السلام) به من چنین گفت: ای جابر «اولین چیزی که خدا خلق کرد، محمد (ص) و ائمه هدایت که از نسل ایشان هستند، می باشند. آنها جلوی خداوند در اشکال از نور هستند.

طبقِ مقدمات ذکر شده، خداوند چیزی به اسمِ اولین مخلوق ندارد، اگر قبول کنیم که خداوند اولین مخلوقی دارد، یعنی پیش از آن خالق نبوده است، و این نقض کننده صفات ذاتی خداوند مانند یکتا بودن، خالق بودن، و خداوندی است.

ضمنِ تشکر از پاسخ شما درخواستِ رفع ابهام درموردِ روایتِ مذکور را دارم.

سپاس.

چرا خدا نیازی به آفریننده ندارد؟؟؟

سلام
این مطلب رو پاک نکنید و نگویید که به فلان کارشناس پیام ارسال کنید چون برای کپی کردن مطالب وقت گذاشتم
اگه هم نتونستین جواب بدین از مراجع تقلید بپرسین
من در فیس بوک عضو هستم و یه سری دوست هایی دارم که خیلی به اسلام توهین میکنند و من هم میخوام جوابشون رو بدم.
چند تا مطلب گذاشتن که تو زیر براتون مینویسم و ازتون میخوام که جواب بدین و من هم بهشون بگم:

مطلب اول

پرسش اول هاوکینگ : چه کسی جهان را به وجود آورده ؟
پاپ : خدا
پرسش دوم هاوکینگ : چه کسی خدا را به وجود آورده است ؟
پاپ : خدا نیازی به "به وجود آورنده" ندارد .

نتیجه :
پس ما قبول کردیم که چیزی می‌تواند وجود داشته باشد که نیازی به خالق ندارد .


** توصیف خدا از منظر قرآن **

با سلام

به امید و یاری حضرت حق، می خواهم در این پست از آیات قرآن بیشتر استفاده کنم و به آیات قرآنی به صورت موضوعی توجه نمایم.

اولین موضوعی که به نظرم خوب است مطرح شود، توصیف خدا از منظر قرآن است.

یعنی خدایی که قرآن معرفی می کنه چه خصوصیات و اوصافی داره ؟ خدا خودش را در قرآن چه طور معرفی می کنه ؟

من به عنوان نمونه چند مورد را مطرح می کنم.


توصیفات خدا از منظر قرآن

1_ خداوند پرورش دهنده کلّ عالَم و همه مخلوقات است. رَبِّ العَالَمِین = آیه 2، سوره حمد

( خداوند، تربیت کننده و اصلاح کننده موجودات به سوی کمالات آن هاست )

2_ خداوند بسیار بخشنده است. خداوند عطا کننده نعمت ها به همه موجودات است. اَلرَّحمَن = آیه 3، سوره حمد

( رحمان اشاره به رحمت عام خداوند دارد که برمؤمن و کافر افاضه می شود و همه مخلوقات عالَم از رحمت گسترده او بهره مند هستند )

3_ خداوند بسیار مهربان و صاحب بخشش است. الرَّحِیم = آیه 3، سوره حمد

( رحیم دلالت بر نعمت دائم و رحمت ثابت خداوند دارد که بر مؤمن افاضه می شود. رحیم اشاره به رحمت خاصّ خداوند است. )

4_ خداوند، صاحب اختیار و مالک و حاکم مطلق روز جزا (قیامت ) است. مَالِک یَومِ الدِّین = آیه 4، سوره حمد

ان شاء الله شما بزرگواران، این طرح را نقد کنید و پیشنهاد های خود را بیان نمایید.

منتظر نظرات شما هستم.

خودِ والا (؟)

انجمن: 

به نام خداوند بخشایشگر و مهربان

سلام به شما

نمی دونم سوالم دقیقا به اینجا مربوط میشه یا نه. اگر مربوط به این تایپیک نمیشه، من معذرت میخوام.

در یک جایی من مطالعه ای در نوع خودش کوتاه، درباره ی higher self داشتم. (البته خودِ والایی که در حیطه ی اساطیر شمال اروپا وجود داره، یعنی مربوط به عقاید پگان های باستانی اروپای شمالی هست، نه باقی عقاید)

و بعد از مدتی دوباره این رو دیدم:

ای فرزندان آدم، من بی نیازی هستم که نیازمند نمی شوم، مرا در آنچه به تو امر کرده ام اطاعت کن، تا تو را آن چنان بی نیاز کنم که نیازمند نشوی. ای فرزند آدم، من زنده ای هستم که نمی میرم. مرا در آنچه به تو امر کرده ام، اطاعت کن تا تورا زندگی ای بخشم که نمیری. ای فرزند آدم، من به هرچه می گویم "باش"، می شود، مرا در آن چه به تو امر کرده ام اطاعت کن تا تو را چنان قرار دهم که به هر چیز بگویی "باش"، بشود.

و این لحظه ای بود که من هنگیدم. :Nishkhand:

و حالا سوال: میخواستم بدونم این قضیه در اسلام به چه شکل هست، چقدر دربارش مطلب وجود داره؟ اینکه یک موجود بتونه به درجه ای به مانند خدا برسه. (عبارت موجود رو به کار بردم چون ممکنه به غیر از انسان موجود دیگری هم بتونه، فرض مثال ابلیس(به خاطر عبادات و اطاعت فراوانش که با اختیار خودش بوده))

نمی دونم که درسته که اون مسئله ی خودوالا رو به این فرموده ی حضرت محمد (ص) ربط بدم یا نه، ولی فکر میکنم که حتی آئین های باستانی برای مثال همان اساطیر شمال اروپا، مشترکاتی با ادیان الهی دارن مثلا پل صراطی که ما از اون صحبت میکنیم در اساطیر آن ها هم هست. یا اصلا در همین ایران خودمون به نام پل چینوت هستش.
آن ها هم عشق شهادت بودن و میگفتن که اگر یک فرد در جنگ بمیره، دختران اُدین که نامشون والکِری هست (یه جورایی شبیه به فرشتگان در باور قدیم مردم) به سویشون میان و روح آن ها رو به والاترین مکان یعنی تالاری در آسگارد (محل خدایان) به نام والهالا میبرند تا در آنجا شاد باشن و آماده بکنن خودشون رو تا روز راگناروک (جنگ نهایی بین خیر و شر و آغاز دوره ی جدیدی از حیات الهی). و شباهت های دیگر...
برای همین همیشه در ذهنم هست که حتی همان عقاید ادیان باستانی غیر ابراهیمی، از یک ریشه ی الهی بوجود اومدن برای همین بینشون مشترکات زیادی وجود داره. (دیگه ساده ترین ریشه ی الهی خود انسان ها هستن چون انسان ها همگی از یک وجود (خداوند) ساخته شدن بنابراین از لحاظ فطری به یک سو که الهی هم هست میرن)

سوال دیگری هم دارم در همین راستا که بستگی به جوابی که شما میگویید داره برای همین بهتره اول جواب رو بدونم و بعد بپرسم.

منتظریم ، خیلی ممنون

آیاخالق دودنیای خیروشرفقط یک خداست ویااین دو،حاصل خلقت یک آفریدگاراند..؟

انجمن: 

بنام او

باسلام..

{باعرض معذرت سوالاتی هستندکه واقعانیازبه دانستن پاسخهای درست آن خواهدبود،لذا ضمن عذرخواهی ازخودسوالات و نحوه طرح آنها و حتی درصورت تکراری بودن،آنهارادراین مکان علمی و اعتقادی مطرح خواهم نمود}

آیا همه جهان و مخلوقات آن و آنچه که وجود دارد آفریده فقط یک خالق بنام خداست ..؟؟

آیا جهان و منجمله همین سیاره زمین و موجودات و مخلوقات روی آن یا درون آن {خاصه طبیعت و خاصه طبیعت وحشی و بیرحم} فقط توسط یک آفریدگارخلقت یافته است..؟؟ اگرچنین است آیا این جهان زیباست یا وحشی و نازیبا ..؟؟ یا چرا این خدا که گفته شده و میشود که مظهرزیبایی هاست،چنین طبیعت وحشی و وحشتناکی را در جوار یک طبیعت زیبا و رحیم پدید آورده و خلق نموده ..؟؟ {و آیا اصلا چیزی بنام رحم در وجود موجودات {چه انسان و چه گیاهان یا غیرانسان حتی گلها} وجوددارد یا وجودخواهدداشت..؟؟}

توضیحات و اضافات..
آیا این طبیعت وحشی با اینهمه حیوانات وحشی و درنده خو که ذره ای هم رحم بهم ندارند {که ذات طبیعی آنهاهم میباشدکه خودنیز بی تقصیر} آیا توسط همین یک خدای خوب و مهربان خلقت یافته اند ..؟؟ چرا و به چه دلیل..؟؟

واقعا فلسفه اینچنین خلقتهای متضاد و تواما زیبا و نازیبا در جوار و کنار یکدیگر و تا این حد نزدیک بهم چه بوده یا چه میتواندباشد و اگر همه آنها حاصل تفکر و خلقت یک خالق اند آیا این خدا را میتوان فقط مظهرزیبایی ها و محبتها دانست یا شاید حقایق جور دیگری بوده و هستند که ما انسانها تاکنون ازپرداختن به آنها ترس و ابا داشتیم و یا جرات روبرو شدن یا بیان آنهارانداشتیم ..؟؟ {اگرنیست که هیچ اما اگر هست،آن حقایق چه چیز ممکن است باشند ..؟؟} بعبارتی فلسفه دو خالقی که باعقل و منطق انسانی هم جور در خواهد آمد ، چرا با باورهای اعتقادی یا دینی ما همخوانی نداشته یا نخواهدداشت..؟؟
{بازهم عذرخواهی ازنوع و طرح این سوالات وهمچنین درصورت تکراری بودن}
{ممنون و سپاسگذار}:Gol::Gol:

{{باعرض معذرت در عنوان تاپیک حرف الف { آ } از کلمه آیا در قسمت دوم سوال درج یا چاپ نشده بود که دراینجا و بدینطریق تصحیح میگردد}}

[h=2]آیا خالق دو دنیای خیر و شر یا دو جهان زیبا و وحشی فقط یک خداست و آیا این دو فقط حاصل تفکر و خلقت یک آفریدگاراند ..؟؟[/h]
{باسپاس}

اگر خداوند ازشما بپرسه که چرا به من دروغ گفتید چه جوابی میدهید

انجمن: 

سلام بر بقیةالله الاعظم ومنتظرانش

انسان در زندگی خود به لطف ومحبت دیگران سخت نیازمند است.

این یک ارتباط دو جانبه میان انسان ومنبع لطف ومحبت است .
یعنی انسان همانقدر که نیازمند دوست داشته شدن ومورد لطف قرار گرفتن است نیازمند ابراز لطف و تقدیم محبت به دیگران هم است. یعنی در غیر این صورت انسان دچار خلاء درونی خواهد شد .

یکی از موضوعات فطری انسان محبت وعشق به کمال و محبت به خالق خود است . وبر اساس قانون عدم اعتبار خلاء درونی انسان این محبت باید با محبت متقابل معشوق معاوضه گردد تا انسان دچار خلاء درونی نگردد .

همه ی الهیون معتقدند که خلقت انسان بر پایه واساس عشق الهی بوده حال اگر خداوند عاشق از بنده ی خود بپرسد که تو چقدر مرا دوست داری و دلیلت بر این محبت چیست چه پاسخی خواهید داد؟

.......................................................................... حق یارتان :roz:....................................................................................