حکمت خدا

نقش پیش فرض های اعتقادی در براهین خداشناسی

با سلام خدمت دوستان و کارشناسان گرامی یکی از پیشفرضهایی که در خیلی از بحثها مطرح میشه، فرض آگاهی از حکمت مطلق است و نتیجه‌گیری به فرم زیر: - اگر خدا حکیم باشد، باید چنین کند.  این شیوه نتیجه گیری به دو شکل استفاده میشه: - بحث در مورد حکیم بودن خدا با نگاه به نحوه عملکرد طبیعت، جهان و ... - تعیین این که چه چیزی در جهان خارج اتفاق افتاده با فرض آگاهی از نحوه عملکرد خدا.   اما آیا ما می تونیم در بعضی زمینه ها، برای حکمت خدا با قطعیت تعیین تکلیف کنیم؟ در چه زمینه هایی می توانیم و در چه زمینه هایی نمی توانیم؟ و آیا تشخیص ما در این زمینه می تواند مستقل از دیدگاههای قبلی ما باشد؟   فرض کنید فردی در یک اتاق دربسته بزرگ شده و از محیط بیرون بی خبره. اعتقادات دینی رو هم نمی دونه. فقط یک عقل سلیم داره که میتونه بعضی مسائل رو با عقل استنتاج کنه و  معتقده گاهی می تونه حکمت خدا رو درک کنه.   حالا یک پرسشنامه به این فرد میدیم و ازش می خوایم که مشخص کنه کدامیک از موارد زیر با حکمت خدا سازگاره: - مهلت دادن به موجودی مثل شیطان  - آفرینش ویروسها - دادن اختیار انجام کارهای خارق العاده به مدعیان دروغین - دادن اختیار جهت جعل احادیث و تحریف برخی کتابهای دینی - ارائه منبعی که هم قطعی الصدور باشد و هم قطعی الدلاله - نمایش پیامهای روزانه خدا بر روی یک صفحه نمایش  و ...   آیا این فرد بدون دیدن دنیای بیرون و فارغ از مطالعه کتاب‌های های دینی، دقیقا همان گزینه هایی را انتخاب می کنه که ما انتخاب می‌کنیم؟ صرفاً با تکیه بر عقل و بدون تاثیرگذاری عقاید پیشین؟
برچسب: 

قضا و قدر یا حکمت خداوند ؟

انجمن: 

سلام،

بعضی وقتا قراره یه اتفاقی برای ما بیوفته و ما از اون بی خبریم.
شاید یه حادثه باشه، شایدم یه نقشه...
اما هیچ کاری برای مقابله با اون نمیتونیم بکنیم

فرض کنید شخصی دیر از خواب بیدار میشه و با عجله میره به سمت محل کارش. در مسیر با یک عابر تصادف میکنه و اون عابر فوت میکنه.
اگر اون شخص مثل همیشه زود از خواب بیدار میشد و عجله نداشت این اتفاق نمیوفتاد. یا حتی مثلا اگر دیرتر بیدار میشد و دیرتر حرکت میکرد
اسم این اتفاق چیه؟ قضا و قدر؟ حکمت خدا؟ سرنوشت؟
راستشُ بخوایید اون عابر از همه چیز بی خبر بوده