حلال کردن سود قرض

گذاشتن کلاه شرعی بر سر شارع

انجمن: 

[="Navy"]بسم الله الرحمن الرحیم

برای تبیین پرسشم سعی میکنم مثالی بزنم:
برای سود قرض برای خارج شدن از ربا از جانب دفتر یکی از مراجع گفته میشود شما موبایلت را به طرف مقابل هدیه بده و بعد آن هدیه را به مبلغ سود قرض ، خریداری کن.
برای روزه گفته میشود به اندازه ی حدود شرعی از محل سکونت فاصله بگیر تا بتوانی روزه را بخوری و کفاره ندهی
برای غسل گفته میشود صبر کن تا آخر وقت و خودت ، خودت را مضطر و مجبور کن تا بتوانی بواسطه این اضطرار مصنوعی و ساختگی بجای غسل تیمم کنی
برای ربای بانکهای خارجی گفته میشود صبر کن تا وقتی آنها مجبورت کردند ربا را به بانک بپردازی آن وقت بپرداز که مشمول قاعده ی اضطرار شوی و جنگ با خدا برایت حلال شود
برای خمس گفته میشود نزدیک سر رسید خمس اموالت را به نام همسرت کن که خمس تعلق نگیرد
برای زکات کافیست بجای چند موردی که 1400 سال پیش برایش زکات تعیین شده ، کالاهای دیگری نگه داری ، حتی میخ !
کافیست رباخوار ، پولش را بجای قرض ، به طرف مقابل بدهد تحت عنوان عقد مضاربه. بعدش یک عقد مصالحه امضا میکند که من بعنوان رباخوار باید سودم تضمین شده باشد طبق این عقد مصالحه و کاملا هم شرعی است (مانند عقود بانکها)
برای ازدواج موقت با دختر باکره بدون اذن ولی هم راهکارهایی هست که به جهت اینکه پستم زیادی بد آموزی میشود ذکر نمیکنم.
و....
.
.
سوال بنده بصورت مشخص این است که از نظر فقه استدلالی ، این اعمال (بصورت کلی و نوعی) اسمشان چیست ، چطور بررسی میشوند ، آیات و روایات و ادله ی آن چگونه است و حکم نهایی آن چیست؟ اگر کتاب یا درس خارج فقه یا مقاله یا... را هم معرفی کنید ممنون میشوم چون میخواهم مفصل در این رابطه مطالعه کنم.

تشریح سوال:

آیا ما زرنگ تر از شارع مقدس و خداوند قانونگذار هستیم که ایشان را دور میزنیم؟ و زیر لب همراه با خنده ای ملیح میگوییم حساب اینجایش را نکرده بود خدای حکیم ؟!
آیا خداوند راضیست که با این استدلالها و کلاه شرعی ها ، هیچ دستوری از شریعت نماند الا اینکه با تیغ خود شریعت بریده شده و بی خاصیت شده است؟
آیا حق گول زدن خود و شارع را داریم؟ آیا اینچنین دستوراتی از جانب معصومین هم صادر میشده است؟
حد یقف این توجیهات و دور برگردان ها و تقاطع ها کجاست؟ آیا نهایتش این نخواهد شد که تمامی احکام اسلام راه در رو خواهند داشت؟
و مهمتر از همه اینکه اگر بناست حکمی دور بخورد چرا لقمه را دور سر خود بگردانیم؟ بعنوان مثال اگر کسی بناست روزه اش را بخورد یا کسی بناست بدون غسل و با تیمم نماز بخواند از همان اول که تصمیمش را گرفت و نیت کرد ، کار آخر را همان اول بکند!
آیا نابودی اقتصاد بخاطر خلق غیر واقعی پول در ربا که امروزه همه ی اقتصاددانهای برجسته به آن اعتراف میکنند ، مدنظر شارع مقدس نبوده که صرفا با دو عقد کاغذی صوری برای آن محلل شبه شرعی میسازیم؟
در علم حقوق به جاهایی که بتوان چنین سو استفاده هایی از قانون انجام داد ، خلاء قانونی میگویند که قانونگذار تلاش دارد هرچه سریعتر و روز به روز خلاء های قانونی را پوشش دهد و آن را یک نقص میداند. آیا در ذات خداوند حکیم نقص بوده که قوانینش اینچنین خلاء دارند یا فقها اینچنین خلاء هایی را استنباط کرده و استفاده از آن را به همه توصیه میکنند؟[/]