حدیث قدسی

بررسی یک حدیث درباره آمرزش خداوند

انجمن: 
با سلام آیا خدا توبه بندگانش را به این شیوه و حالتی که در روایتی منصوب به پیامبر به آن اشاره شده است میپذیرد ؟ میخواهم بدانم منبع روایی آن معتبر است؟ روایتی که خوانده ام چنین است :  از رسول اکرم (ص) نقل شده که خداوند متعال فرمود: وقتی که بنده می گوید: خداوندا! مرا ببخش، خدا از او روگردان می شود و اگر دفعه ی دوم هم بگوید، باز خداوند به وی اعتنا نمی کند. امّا در دفعه ی سوم، خداوند به ملائکه می فرماید:نمی بینید بنده ی مرا که از من مغفرت خواست و من به او اعتنا نکردم، دوباره خواست باز اعتنا نکردم، دفعه ی سوم هم خواست. پس این بنده ام معتقد است که کسی غیر از من نمی تواند گناهان را ببخشد. لذا من شما را شاهد می گیرم که گناهان این بنده ام را بخشیدم. ملائکه: خداوندا نمیخواهی با او قهر کنی؟ خدا:او جزء من کسی را ندارد....شاید توبه کرد.

کتاب موبایل از اوج آسمان

انجمن: 

کتاب موبایل از اوج آسمان را برای شما کاربران گرامی آماده کردم که کتاب بسیار مناسبی است. در این کتاب نویسنده: علی اکبر مظاهری به گزیده ناب ترین احادیث قدسی ، ترجمه و شرح آن ها می پردازد که پیشنهاد میکنم دریافت کنید.


حدیث لولا فاطمه چه می گوید؟

انجمن: 

[=&quot]سلام[/]
[=&quot]معنای حدیث چیست ؟[/]
[=&quot]آیا در منابع اولیه آمده ؟[/]
[=&quot]منافات با سایر روایات ندارد ؟[/]
[=&quot] [/]
[=&quot]حدیث لولاک لما خلقت الاقلاک ولولا علی لما خلقتک ولولا فاطمه لما خلقتکما[/]
[=&quot] [/]
[=&quot]چند نکته:[/]
[=&quot] [/]
[=&quot]-قسمت اول آن در تأويل‏الآيات‏الظاهرة ص : 43 وسه جای بحار از قول خداوند آمده[/]
[=&quot] [/]
[=&quot]-لولاكما لما خلقت الأفلاك نیز در بحار ج 71 ص 116 آمده:[/]
[=&quot] [/]
[=&quot]یعنی سبب خلقت افلاک هم محمد است وهم علی زیرا علی نفس محد علیهما وآلهما السلام است :‏[/]
[=&quot] [/]
[=&quot]فإن حق والدي النسب على الناس لأنهما صارا سببين للحياة الظاهرية الدنيوية و حق ذوي الأرحام لاشتراكهما في الانتساب بذلك و الرسول ص و أمير المؤمنين ع أبوا هذه الأمة لصيرورتهما سببا لوجود كل شي‏ء و علة غائية لجميع الموجودات كما ورد في الحديث القدسي لولاكما لما خلقت الأفلاك‏[/]
[=&quot] [/]
[=&quot]-قسمت دوم وسوم آن در منابع اولیه نیامده ولی اگر به گونه ای معنا شود که افضلیت فاطمه بر پیامبر فهمیده شود چون منافات با روایات دیگر دارد حدیث مورد قبول نیست[/]
[=&quot] [/]
[=&quot]-ابن عرندس حدیث را نقل نموده است لکن بصورت مرسله[/]
[=&quot] [/]
[=&quot]-به نظر میرسد صوفیه تکه دوم وسوم را اضافه نموده باشند[/]
[=&quot] [/]
[=&quot]معنای حدیث :[/]
[=&quot] [/]
[=&quot]-اگر اینگونه معنی شود که اگر وجود فاطمه که ادامه دهنده رسالت توی رسول الله است نبود از آنجا که رسالت تو ابتر می ماند توراخلق نمی نمودم که اگر اینگونه معنی شود باید امام بعد از امام را هم اینگونه بدانیم تا حضرت مهدی که خاتم الاوصیا است ولولا المهدی لما خلقتکم[/]
[=&quot] [/]
[=&quot] [/]
[=&quot] [/]
[=&quot] [/]

تفسیر یه حدیث قدسی

انجمن: 

با سلام

میخواستم بدونم کسی میتونه این حدیث قدسی را بیشتر برام باز کنه؟؟

ای فرزند ادم

هنگامی که در دلت سختی و در جسمت بیماری و در مالت کمبود و در روزیت محرومیت یافتی پس بدان ( علت ان ) سخن گفتن تو در اموری است که فائده ای برای تو ندارد

یعنی چی که سخن گفتن تو در اموری است که فائده ای ندارد

با تشکر

موفق باشید

برچسب: 

خدا در اشیاء هست اما داخلشان نیست ...

امام علی(ع) میفرماید:خدا در اشیاء هست اما داخلشان نیست و خدا دور از اشیاء است اما خارج از آن نیست یعنی چی؟؟
این روایت یعنی همان آیه معروف که در سوره ق آیه 16 آمده است نحن اقرب الیه من حبل الورید یعنی من از رگ گردن به شما نزدیک تر هستم و این آیه شامل اشیاء نیز می باشد برای توضیح این آیه به مطالب زیر دقت کنید :
در اینجا نزدیك‏تر بودن از رگ گردن، تمثیلی است برای بیان استیلا و احاطه خداوند بر بندگان خویش؛ چون رگ گردن، رگی حیاتی برای بدن است و با قطع آن سریعا جان از بدن مفارقت می‏كند. خداوند برای بیان احاطه و اقتدار خویش از این استفاده نموده است نه آن كه خداوند - نعوذ باللّه‏ - جزئی از بدن و یا موجودی دارای جرم و جسم باشد.

در قرآن آمده: انسان را آفریدیم و از مكئونات و وسوسه‏ های نفس او آگاه هستیم و از رگ گردنش به او نزدیك تریم.(1)
راغب در مفردات گوید: توسوس از ماده وسوسه به معنی افكار نامطلوبی است كه در دل انسان می‏گذرد و اصل آ؛ از كلمه وسواس گرفته شده كه به معنی صدای زینت آلات زنان و همچنین پیام و صدای مخفی است.
لذا منظور در آیه این است كه وقتی خداوند از خطورات قلبی و وسوسه‏های زودگذری كه از فكر انسانها می‏گذرد آگاه است مسلماً از تمام عقاید و اعمال و گفتار آنان با خبر می‏باشد - برای این كه خداوند خالق انسان است، بدیهی است كه خالق و آفریننده به تمام خصوصیات و ویژگیها و زوایای مخلوق خویش علم و آگاهی دارد - ، از این رو در دنباله آیه فرموده ما از رگ گردن به شما نزدیكتریم.(2)
مراد از نزدیكی خداوند متعال از رگ گردن به انسان این است كه خداوند چون خالق و سازنده انسان است لذا به تمام خصوصیات او علم و آگاهی دارد - و روشن است كه احاطه علمی پروردگار سبب نمی‏شود كه خود را به او نزدیك نكنیم، بلكه بر عكس باید با جدیّت و تلاش فراوان هر چه بیشتر خود را به او نزدیك نماییم. سعدی می‏گوید: یار نزدیكتر از من به من است. وین عجب‏تر كه من از او دورم. اتّفاقاً بعضی‏ها قرب الهی را به معنی متصف به اوصاف الهی گرفته‏اند یعنی همان طوری كه خداوند بزرگ عالم، فادر، رحیم، عطوف و... است انسان هم باید سعی و كوشش كند تا متصف به صفت علم و قدرت و... گردد. در حدیث قدسی می‏خوانیم كه خداوند بزرگ فرموده: عبدی اطعنی حتی اجعلك مثلی...بنده من مرا اطاعت كن تا شما را مثل خود قرار دهم. همان زوری كه من به چیزی می‏گویم وجود پیدا كن، وجود پیدا می‏كند، شما هم این گونه شوی.
خلاصه كلام این كه مراد از نزدیك‏تر بودن خداوند به انسان از رگ گردن، به معنی احاطه علمی و قدرت اوست و چنین امری موجب نمی‏شود كه انسان خود را به خدا نزدیك نكند، چون همان طور كه گفتیم قرب خدا به مفهوم احاطه وجودی است. قرب معنو ی انسان به خدادر سایه عبادت و بندگی و تخلّق به اخلاق الهی می‏باشد.

پی نوشت‏ها:
1. ولقد خلقنا الأنسان و نعلم ما توسوس به نفسه و نحن اقرب الیه من حبل الورید (آیه 16 سوره ق).
2. به كتاب المیزان، ج 18، ص 547 و تفسیر نمونه، ج 22، ص 244 مراجعه شود.
منبع:تبيان

راز خوشبختی ؟

یا ذا الحمد والثناء یا ذا الفخرو البهاء

امام صادق (ع) فرمودند :
خداوند عالم به حضرت آدم (ع) وحی کرد : من به زودی همه نیکیها را برای تو در چهار چیز جمع می کنم آدم گفت : آن چهار چیز کدامند ؟
خداوند فرمود :یکی از آنها مربوط به من و دیگری مربوط به خودت و سومی هم مربوط به من وتو است و چهارمی هم مربوط به تو و مردم است
حضرت آدم (ع) عرض کرد : خداوندا آنها را برایم توضیح بده تا بدانم .
خداوند متعال فرمود : انچه که مربوط به من می باشد این است که :
مرا عبادت کنی و چیزی را برایم شریک قرار ندهی

آنچه که مربوط به تو است:
من پادش هر عمل نیک تو را بیش از میزان استحقاق می دهم

آنچه که مربوط به من وتو است:
این که تو دعا کنی ومن هم اجابت کنم

آنچه که میان تو و مردم است :

نسبت به مردم همان رفتار کنی که می خواهی دیگران درباره بکنند

.( جواهر السنیة فی الاحادیث القدسیة ص 18 ح 2 )