جهاد ابتدایی

عمل به آیات جهاد با مشرکین و کافران

در قرآن آیات بسیار زیاد و متعددی در مورد جهاد و قتال با مشرکین و کافرین و تشویق مومنین به جهاد با آنان وجود دارد ، از طرفی می بینیم رسما این جهاد در زمان رسول خدا و حضرت علی و امام حسن و امام حسین علیهم السلام اتفاق افتاده است و بعد از آنها این جهاد دیگه به چشم نمی خورد ،تا تاریخ معاصر که تفکری در بین بعضی از مسلمانان سنی مذهب برای عمل به این آیات رواج پیدا کرده و به شکل های مختلف به زعم خودشان با کفار و مشرکین مبارزه مسلحانه می کنند و اتفاقا هم خیلی به این عمل خود اعتقاد راسخ دارند و کارشان با ظاهر قرآن و آیات متواتر در مورد ترغیب مومنین به جهاد با کفار و مشرکین جور در می آید.
سوال من این است که عمل به این آیات جهاد در قرآن در بین شیعیان چه جایگاهی دارد؟ موضع شیعیان در قبال این آیات در زمان غیبت حضرت حجت علیه السلام چیست؟
اگر جواب داده شود که باید به این آیات نیز همانند آیات دیگر در حد وسع عمل کرد ، این سوال پیش می آید که پس ما چرا هیچ نشانه ای از عمل به این آیات در زمان غیبت مخصوصا از جانب علمای شیعه مشاهده نمی کنیم؟
البته چند مورد کوچک از قیام مسلحانه مثل میرزا کوچک خان جنگلی یا گروه نواب صفوی و در این اواخر قیام امام خمینی آن هم به طور کاملا محدود مشاهده می کنیم ولی سوال مهم این است که بقیه علما چه کار کردند؟ و وقتی در زندگی نامه علما تفحص می کنیم می بینیم اکثرا در طول عمر خود حتی در مورد قیام مسلحانه و جهاد با کفار صحبت هم نکرده اند تا برسد به عمل( هرچند که هر روز هم در زیارت عاشورا می خوانند انی سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم).
و اگر جواب داده شود که در زمان غیبت که امام ظاهرا تشریف ندارند ما مکلف به جهاد با کفار و مشرکین نیستیم ، جای بسی تعجب است که الان حدود 1200 سال است که قسمت اعظم دستورات قرآن معطل و بلا استفاده مانده و این خیلی عجیب است و شبهه غلط بودن این پاسخ در ذهن متبادر می شود.
بسیار سپاسگذارم.

مسیحیان نجران

سلام

سوال اول:

امروز رو مباهله هست روزی که مسیحیان نجران تنها ۳ انتخاب داشتند، "اسلام"، "جزیه" یا "جنگ"!

سوال اینجاست که چرا؟! کدام یک از شرایط جهاد ابتدایی در آن منطقه وجود داشت؟!

سوال دوم:

امروز داعش هیچ قراردادی با کافران (کافر با تعریفی که خودشون دارند) ندارند و به بهانه ی جهاد ابتدایی سعی در تلاش برای گسترش قلمرو اسلام تخیلی خودشون هستند. با توجه به اینکه از نظر آنها ما کافر هستیم و اجازه ی انتشار عقاید آنها در سرزمین های ما وجود ندارد، یعنی شرایط جهاد ابتدایی برای آنها فراهم است، بدون در نظر گرفتن درست یا غلط بودن تعریف کافر از نظر داعش لطفا پاسخ بدید چرا کار داعش اشتباه است؟ همانطور که اطلاع دارید از نظر برخی مراجع شیعه مانند رهبر اذن امام معصوم برای جهاد ابتدایی لازم نیست.

سوال سوم:

چه شرایطی برای جهاد ابتدایی در فقه شیعه وجود دارد؟

پ.ن. از ارجاء دهنده ی محترم خواهش منم اگر تاپیک در حیطه ی تخصص یک کارشناس نمی باشد آن را به کارشناسان مختلف ارجاء بدهند، شبهه اعتقادی هست و برای بنده مهم.

مشاوره امام على (ع) در فتوحات خلفا

انجمن: 

با سلام به شما دوستان عزيز و آرزوى قبولى عبادات شما در اين ماه مبارك
سوالى براى بنده پيش آمده، در تحقيقات خودم در مورد فتوحات خلفا به اين مطلب برخوردم كه در ذيل آورده ام:

طبق بعضى از گزارش‌هاى تاريخى‌، ابوبكر براى فتح‌شام از اصحاب نظرخواهى كرد. هركس نظرى داد كه مورد پذيرش وى واقع نشد، ولى‌نظر على (ع) را پذيرفت‌. حضرت در اين باره فرمود: «چه خليفه خود به اين نبردروى آورد و چه لشكرى از جانب خويش روانه كند، در هر دو حال پيروز خواهد بود.زيرا از پيامبر«ص» شنيده است كه آيين اسلام بر همه اديان غلبه خواهد كرد.» آن گاه‌على‌«ع» خليفه رابه صبرو استقامت در اين امر سفارش نمود. ابوبكر در حالى كه ازشنيدن چنين خبرى خوشحال شده بود، مسلمانان را به جهاد با تحريك و تشويق روميان‌نمود و آنان را به اطاعت از خدا و پيروى از فرماندهانشان امر كرد*

*ابن اعثم‌، همان‌، ج 1، ص 80ـ81؛ محمدبن عبداللّه الازدى‌، تاريخ فتوح الشام‌، تحقيق عبدالمنعم عبدالله‌عامر، ص‌4ـ54 و احمد بن ابى‌يعقوب بن وهب بن واضح (يعقوبى )، تاريخ اليعقوبى‌، ج‌2، ص 133.

آيا اين حرف سندى دارد؟ و حقيقت دارد يا جعلى است؟ تا جايى كه من ميدانم امام على مخالف فتوحات بوده اند و خودشان فتوحاتى نداشته اند،پيامبر نيز به نامه نوشتن به سران كشورها بسنده كردند و هرگز تهديد نكردند كه يا اسلام بياوريد يا با شما ميجنگيم. اصولا جهاد ابتدايي روش و سيره گسترش اسلام نبوده است.

ممنون از پاسخ شما

آيا حاكم اسلامي مي تواند دستور به جهاد ابتدايي بدهد ؟

انجمن: 

س:
جهاد ابتدائى در زمان غيبت امام معصوم «عليه السلام» چه حكمى دارد؟ آيا جايز است كه فقيه جامع الشرائط مبسوط اليد (ولىّ امر مسلمين) حكم به آن كند؟

ج:
بعيد نيست كه حكم به جهاد ابتدائى توسط فقيه جامع الشرائطى كه متصدّى ولايت امر مسلمين است، در صورتى كه مصلحت آن را اقتضا كند، جايز باشد، بلكه اين نظر اقوى است.(1)

پي نوشت:‌
1. آيت الله خامنه اي ، رساله اجوبه الاستفتائات س 1048

http://www.leader.ir/tree/view.php?parent=n4528&catid=11