جن گيري

نقش جن در اختلالات رواني : كتاب:‌ مشاوره زير گنبد فيروزه اي2 ( استفتائات فقهي در حوزه فراروان شناسي)

[=Tahoma]باورهاي نادرست درباره جن
بشر اوليه تفاوت ميان بيماري جسمي و رواني نمي‌گذاشت. به عقيده آنها عوامل ماوراءالطبيعي مانند ارواح (خبيثه يا پاك) سرنوشت انسان و طبيعت را به دست دارند. اگر فردي تحت تأثير ارواح پاك بود مورد احترام بود و اگر تحت نفوذ ارواح شيطاني مي‌افتاد از خدايان براي بيرون بردن ارواح پليد استمداد مي‌كرد. در طول تاريخ،از جمله قرون وسطي در اروپا، جن‌گيري به اشكال مختلف ملايم، خشن و وحشيانه اعمال مي‌شد.
جن‌گيري ملايم شامل دعا كردن، لمس كردن اشيا، رقصيدن و پايكوبي كردن، آواز خواندن و سرو صدا كردن، ايجاد بوي بد زير دماغ بيمار براي ترساندن و آزار ارواح، چوب زدن، و لگدمال كردن مجسمه‌ها و تصاوير شياطين توسط جن‌گير بود.
جن‌گيري خشن شامل شلاق زدن، گرسنگي دادن، شكنجه كردن، كتك زدن و كشتن بيمار بود. البته اين اعمال براي تنبيه بيمار نبود بلكه نوعي محبت و لطف در حق او بود. چون معتقد بودند با اين كار ارواح پليد جسم او را ترك مي‌كنند و او را راحت مي‌گذارند.
[HL]هنوز هم در برخي از جوامع عقب‌مانده اين نوع توجيهات درباره بيماري رواني وجود دارد.[/HL]



[=&amp]
در سال‌هاي اخير نيز جن‌گيري، رمالي و فالگيري در رسانه‌هايي چون ماهواره و فضاهاي مجازي رونق زيادي يافته ‌است. پليس، گزارشگران و پژوهشگران از رجوع گسترده مردم به آنها سخن مي‌گويند و مصاحبه با فريب خوردگان را منتشر مي‌كنند و گروهي با رجوع به پليس و دادگاه‌ها از اين افراد شكايت مي‌كنند. البته بسياري از فريب‌خوردگان به دليل مسائل حيثيتي و نامشروع بودن خواسته‌هاي خود، نداشتن سند قابل ارائه، نداشتن آدرس دقيق از فريبكاران و... از رجوع به پليس و دادگاه صرف نظر مي‌كنند.[1][/]


[/HR]
[=Tahoma][=&amp][1][/][=&amp] . سيد محمدتقي علوي و محمدحسين قديري، مشاوره زیر گنبد فیروزه ای ( استفتائات فقهي در حوزه فرا روان شناسي) ، ج2، ص 14.[/][/]( مركز مشاور مأوا وابسته به موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني)
[/]
فایل: