بحار الانوار

بررسی سندی روایتی درباره بانوان فاطمی در دوران اسارت (مقتل)

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما بزرگواران

« ... ونشر النساء شعورهن ووضعن التراب على رؤسهن وخمشن وجوههن ولطمن خدودهن ودعون بالويل والثبور وبكى الرجال فلم يرباك وباكية اكثر من ذلك اليوم ثم ان زين العابدين عليه السلام أو مأ الناس ان اسكتوا فسكتوا ... »

(( ملهوف ، ص 198 - 199 / بحار الانوار ، ج 45 ، ص 112 / لواج الاشجان ، ص 205 / العوالم ، ص 381 ))

میخواستم بپرسم این نقل و روایت تاریخی :

اولا : در مورد چه کسانی خبر میدهد ؟ ( بانوان اهل بیت یا زنانی غیر از ایشان « مثلا زنان مدینه یا کوفه » )

در ثانی : از نظر سندی و اعتبار چگونه است ؟ ( صحیح و معتبر یا ضعیف و نامعتبر )

سپاس ...:Rose:

بررسی یک حدیث در بحار الانوار (ماجرای تشرف ابو راجح حمامی)

با سلام و عرض احترام خدمت شما

داستانی در کتاب بحار الانوار علامه مجلسی ره آمده راجع به شخصی بنام ابوراجح حمامی حلی که خدمت امام زمان علیه السلام شرفیاب شده :

« اینکه این شخص علناً دشمنان اهل بیت و غاصبین حق امیرالمومنین و قاتلین فاطمه زهرا سلام الله علیها را به اسم لعن میکرد . یک روز خبر میرسه به حاکم شهر حله که سنی ناصبی متعصبی بنام مرجان بوده که ابوراجح حمامی خلفا و امامان تو رو لعن و توهین میکنه . حاکم حله دستور میده دستگیرش کنن و کلی شکنجه های طاقت فرسا و سخت روش اعمال میکنن و در کوچه بازار های حله میگردوننش و کلی میزننش تا اینکه دیگه داشته میمرده (از شدت جراحات) که نزدیکان و فامیلاش میان خواهش و تمنا میکنن از مامورین حاکم که ولش کنین دیگه نزنینش داره میمیره بگذارید ببریمش که تو خونمون بمیره .
میبرنن بدن غرق بخون ابوراجح رو میذارن تو یه اتاقی و درشو میبندن تا صبح ببرن دفنش کنن .
که بعد امام زمان عج میان بالا سرشو و عنایت بهش میشه تا اینکه بدنش کاملا سالم میشه و بلند میشه میبینه تو اتاق کسی نیست ! »

بعضی اتفاقات این داستان با اصول اعتقادی شیعه در تعارضه !

مثلا اینکه همین جناب ابوراجح بصورت علنی و به اسم (!) خلفای غاصب را لعن میکرده ! ، این جریان با لزوم تقیه جور در نمیاد !!! اینهمه حدیث در مورد لزوم تقیه از معصومین علیهم السلام رسیده بعضیاش هم خیلی تنده !! اینکه « کسی که تقیه ندارد دین ندارد و ... » این جناب ابو راجح اصلا تقیه نداشته !!!!!

یا حدیثی از امام صادق علیه السلام :
اومدن به امام ششم خبر دادن که یک نفر در مسجد علنا دشمنان شما رو سب میکنه . حضرت فرمودند : او را چه میشود ، خدا او را لعنت کند که باعث دردسر برای ماست .
و حضرت استناد میکنن به آیه قرآن (108 انعام ) و میفرمایند اگر کسی به ولی خدا دشنام دهد خدا را دشنام داده و این در حد کفر است . (یعنی این شخص که علنا دشنام میده کاری ممی کنه که اهل خلاف هم به ما اهل بیت دشنام بدن و هر کس به ما دشنام بده به خدا دشنام داده و این در حد کفر است)

با استناد به احادیث تقیه و حدیث فوق دقیقا مشخص میشه که لعن و سب در ملاعام جایز نیست و مورد نکوهش قرآن و اهل بیت علیهم السلام است و حتی شخص لعن کننده مورد لعن امام معصوم واقع شده است !!!

حال چطور ابو راجح که اینکارو میکرده و آیات و احادیث رو در نظر نگرفته و خلاف سیره و سنت قرآن و اهل بیت علیهم السلام عمل میکرده مورد عنایت امام زمان عج واقع شده و حضرت به بالینش اومدن و خوبش کردن ؟؟؟!!!

یعنی حضرت کارشو تایید کردن ؟؟؟؟؟!!!!!

اینکه با آیات و روایات جور در نمیاد !!!

ممنون میشم پاسخ قانع کننده بدین ...:Gol:

با تشکر

بررسی اعتبار و صحت و اسناد سه نقل تاریخی از بحار الانوار در مورد سرزمین کربلا

سلام و عرض ادب و احترام

سه نقل تاریخی در کتاب بحار الانوار علامه مجلسی هست میخواستم صحت و اعتبار و اسناد این سه نقل رو مورد بررسی قرار بدین با تشکر ...

* تقریبا هر سه نقل شبیه هم هستند.

نقل اول ) در بحار الانوار ، ج 44 ، ص 242 ، آمده که حضرت آدم ابوالبشر علیه السلام در سرزمین کربلا زمین خورد و پای او مجروح گردید و خون از پایش جاری شد . آنگاه حضرت آدم (ع) به خدای متعال عرضه میدارد : پروردگارا خطایی از من سر زده که مرا عقاب نموده ای ؟ خداوند به او میفرماید : ای آدم گناه تازه ای نکرده ای لکن در این سرزمین فرزند تو حسین علیه السلام از روی ظلم کشته خواهد شد پس خون تو به جهت موافقت با خون حسین علیه السلام جاری شد و ... .

نقل دوم ) در کتاب بحار الانوار ، ج 44 ، ص 243 ، نیز روایت شده است که حضرت ابراهیم خلیل علیه السلام در حالی که سوار بر اسب بود از زمین کربلا می گذشت ، پس اسب او لغزید و ابراهیم افتاد و سرش شکست و خون آن جاری شد . حضرت ابراهیم علیه السلام عرضه داشت :پروردگارا خطایی از من سر زده که اینچنین مرا عقاب نموده ای ؟ خداوند به او میفرماید : گناهی نکرده ای ، لکن در اینجا سبط خاتم الانبیاء فرزند خاتم الاوصیاء کشته میشود . پس خون تو به خاطر موافقت با خون او جاری شد ... .

نقل سوم ) درست مانند دو نقل قبلی ! حضرت موسی کلیم علیه السلام بهمراه یوشع بن نون از سرزمین کربلا عبور میکرد که بند نعلین آن جناب گسست و خار داخل آن شد و پای مبارک آن حضرت زخم و خون از آن جاری شد و ... «ادامه همانند دو نقل قبل» ( بحار الانوار ، ج 44 ، ص 244 )

:Gol::Rose::Gol:

کتب حدیث، تفاسیر قرآن بصورت آنلاین (بحار الانوار، الغدیر، المیزان و..)

انجمن: 

بسم الله الرحمن الرحیم

و صلی الله علی سیدنا محمد و آله الطیبین الطاهرین


با سلام خدمت شما

بعضی کتب در اینترنت بصورت آنلاین تهیه شده. بنده هم بعضی هاش رو که دیدم براتون میذارم.

این لینکهای 107 جلد بحار الانوار هست که بصورت آنلاین بود و بنده لینکهاش رو در آوردم و تصحیح کردم و... و حالا تقدیم به شما


آیه 32 سوره ص چه می گوید ؟

انجمن: 

فَقالَ إِنِّي أَحْبَبْتُ حُبَّ الْخَيْرِ عَنْ ذِكْرِ رَبِّي حَتَّى تَوارَتْ بِالْحِجابِ (32).آیا سلیمان نبی، مشغول بازی با اسبها شد و یادش رفت که موقع نماز است؟
[سليمان‏] گفت: «واقعاً من دوستىِ اسبان را بر ياد پروردگارم ترجيح دادم تا [هنگام نماز گذشت و خورشيد] در پس حجابِ ظلمت شد.». شما این کار حضرت سلمیان را چگونه توجیه می کنید؟