انتظار واقعی

چگونه منتظر باشیم و مهدوی زندگی کنیم؟

انجمن: 

سلام علیکم و رحمت الله

امیدوارم حالتون خوب باشه که هست مطمئنا. سوال من اینه که چطور باید یک زندگی کاملا مهدوی داشت. چطور میشه منتظر بود؟ باید چه ویژگی هایی داشت؟ چه اعمالی انجام داد؟ ممنون میشم کامل توضیح بدید. پیشاپیش ممنون از پاسختون

@};-@};-

❖ کلیپ های صوتی رهبری با موضوع انتظار و مهدویت ❖

انجمن: 

:Gol: فرج یعنی گشایش :Gol:
..........................................................

وقتی که به ما میگویند منتظر فرج باشید, فقط این نیست که منتظر فرج نهایی باشید
بلکه معناش این هست که هر بن بستی قابل گشوده شدن است
فرج یعنی این
فرج یعنی گشایش...

╗════════════════════════════════
ღღღ تولید اختصاصی انجمن گفتگوی دینی ღღღ
════════════════════════════════



انتظار در مبارزه است!

[="Blue"]مهدويت در انديشة سيد مرتضي آويني

«سيدمرتضي آويني» پيش از آن كه نامش با شهادتش براي مردم كشور شناخته شود، صداي صميمي اش در مستند «روايت فتح» براي مردمان اين مملكت شناخته شده بود؛ اما شهادت اين مستندساز، كه در بيستم فروردين 1372 هنگام فيلمبرداري از منطقة عملياتي فكه رخ داد و عنايت ويژة مقام معظم رهبري كه او را «سيد شهيدان اهل قلم» نام نهادند، موجب شد كه از آن پس در فضاي عمومي جامعه، «سيدمرتضي آويني» معياري شود براي هنر متعهد در جامعة ارزش گراي ايران كه بي شك حضرت مهدي موعود عجل الله تعالي فرجه الشريف از ارزشمندترين باورهاي آن است. جملات مهدوي زير كه از سخنان و نوشته هاي اين شهيد عزيز استخراج شده است انديشه هاي مهدوي وي را تا حدودي به تصوير كشيده است.

***

ما پيروان راه هزاران سالة انبيا هستيم و به عهد ازلى خويش با آفريدگار متعال لبيك گفته ايم و براى تحقق آن عصر موعود، عصر عدالت و حاكميت احكام خدا، قيام كرده ايم تا راه تاريخ را به سوى نور بگشاييم و اگر چشم دل باشد خواهد ديد كه اين راه با بال هاى ملائكه فرش شده است.

***

زمانة عجيبي است، امام گذشته را عاشقند اما حاضر را نه! مي داني چرا؟ امام گذشته را هرگونه بخواهند تفسير مي کنند اما امام زمان را بايد اطاعت کنند و فرمان ببرند.

***

حقيقتِ آنچه را كه امروز ما در عرصة تحقق تاريخي آن حضور داريم جز از چشمِ روشن بينِ احاديث نمي توان باز شناخت. اكنون عصر تحقق بشارت هاي هزار و چهارصد سالة احاديث فرا رسيده است. ما انصارالمهدي هستيم و خداوند زمينة برقراري دولت كريمة آل محمد صلوات الله عليهم را به دست ماست كه فراهم مي كند.

***

رزم آوران دلاور عرصة دفاع مقدسِ ما، اگرچه در زمين گمنام هستند، اما در آسمان، در بلندترين معارج جبروتي، ميان عرش نشينان، كسي از ايشان مشهورتر نيست؛ «ا لا انهم انصار المهدي.» آگاه باشيد اينان ياران وفادار مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف هستند و تا پرچم انقلاب را تقديم ساحت اقدس او نكرده اند، روي از جهاد بر نخواهند تافت.

***

امام رحمه الله عليه به ما آموخت که «انتظار در مبارزه است» و اين بزرگترين پيام او بود، و پس از او، اگر باز هم اميدي ما را زنده مي دارد همين است که براي ظهور آخرين حجت حق، مبارزه کنيم.

***

عقلِ علميِ جديد، که به تبع اطلاق احکام علوم تجربي بر کل عالم پديد آمده چه مي تواند دريابد که «حيات بشر با حجت الله آغاز شده و به حجت الله پايان مي گيرد»، يعني چه؟

***

نمي دانم انساني که تاريخ را بر «انتظار موعود» معنا نمي کند، چگونه مي خواهد معاني جنگ ها و صلح ها و تحولات تاريخي و انقلاب ها را در يابد؟ همة تحولات تاريخي در حيات بشر «در انتظار موعود» صورت گرفته است، چه بدانند و چه ندانند.

***

هيبت آنکه خواهد آمد و انتظار انسان را پايان خواهد داد از هم اکنون همة قلب ها را فرا گرفته است.

***

انقلاب اسلامي فجري است که بامدادي در پي خواهد داشت، و از اين پس تا آنگاه که شمس ولايت از افق حيثيت کلي وجود انسان سر زند و زمين و آسمان ها به غايت خلقت خويش واصل شوند، همة نظاماتي که بشر از چند قرن پيش در جست وجوي اوتوپياي (آرمان شهر) لذت و فراغت ـ که همان جاودانگي موعود شيطان است براي آدم فريب خورده ـ به مدد علم تکنولوژيک بنا کرده است يکي پس از ديگري فرو خواهد پاشيد.

***

جنگ ممكن است كه باشد يا نباشد، اما مبارزه تمامي ندارد. تحقق اسلام در جهان و برقراري عدالت در گرو مبارزة حق و باطل است. جهاد، حافظ بقاي ساير اصول و فروع دين است و آنان كه اين معني را نمي پذيرند، يا بايد بشر را در اين فلاكتي كه بدان گرفتار آمده است رها كنند و يا وضع كنوني بشر را مودّي به عدل و صلح بدانند و منتظر باشند تا استمرار همين وضع به استقرار عدالت و صلح حقيقي بر سطح كرة زمين منتهي شود.

سوتيتر
زمانة عجيبي است، امام گذشته را عاشقند اما حاضر را نه! مي داني چرا؟ امام گذشته را هرگونه بخواهند تفسير مي کنند اما امام زمان را بايد اطاعت کنند و فرمان ببرند.

مجله امان شماره 41[/]

منتظر حقیقی کیست؟

[h=1]منتظر حقیقی کیست؟[/h]




[/HR]یکی از مهم ترین گزاره هایی که در ادوار گوناگون در فرهنگ مهدویت به آن اشاره شده است، مساله وظایف و تکالیف منتظران مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف در عصر غیبت کبری است. به این معنا که، ما به عنوان منتظران مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف چه کنیم تا بستر ظهور قائم آل محمد را در جامعه فراهم کنیم.


[/HR]در ادامه و با توجه به محدودیت های موجود تنها به ذکر دو مورد از مهم ترین وظایف منتظران بسنده می کنیم:1) آنچه که از متون اسلامی بر می آید تاکید بر این مساله دارد که منتظر واقعی حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف می بایست ابتدا رابطه خود را با خدای خویش اصلاح کند. آنچنان که امیرالمومنین علی علیه السّلام می فرماید: مَنْ أَصْلَحَ ما بَیْنَهُ وَ بَیْنَ اللّهِ أَصْلَحَ اللّهُ ما بَیْنَهُ وَ بَیْنَ النّاسِ [1]. یعنی کسی که بین خود و خدای خود را اصلاح کند ، خداوند سبحان بین او و مردم را اصلاح می کند.- نخستین برداشتی که از این کلام نورانی دریافت می شود این است که ریشه و اساس تمام اصلاحات اجتماعی و سیاسی، اصلاح نفس خویش است. فرد در سایه ارتباط با خدا و اصلاح رابطه خود با خدا به اصلاح نفس خویش می پردازد. یعنی من به عنوان منتظری که مشتاق ظهور حضرت در جامعه هستم، اگر در پی آن هستم که شرایط ظهور ایشان را در جامعه فراهم کنم ، ابتدا و پیش از هر اقدامی می بایست از خودم و اصلاح نفسم آغاز کنم.- تعبیر دیگری که از این کلام علوی استفاده می شود آن است که اگر رابطه مردم با یکدیگر بر اساس دروغ ، حقه بازی، نفاق و چاپلوسی ، ریا و خیانت و ظلم باشد، باید فهمید که رابطه مردم با خداوند ، رابطه خوبی نیست. 2) دیگر وظیفه ای که بر عهده مومنین است، انتظار است. چرا که در روایات کثیری بدان اشاره شده است و رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم در باب اهمیت آن فرمود: برترین اعمال امت من انتظار فرج است[2].درکلام دیگری از امام صادق علیه السّلام روایت شده است که خوشا به حال پیروان قائم ما ، کسانی که در عصر غیبتش منتظر ظهور اویند و در زمان ظهورش مطیع او . آنها اولیا خدایند که نه از گذشته خوفی دارند و نه از آینده حزنی[3].

طبعا چنین برداشتی از انتظار که بی تحرکی ، سستی ، خمودگی و نهایتا دامن زدن به جهل را تبلیغ می کند در تضاد با اندیشه ظهور در جامعه اسلامی است. نگاه یک منتظر به انتظار می بایست یک نگاه عملی باشد. منتظر ظهور می بایست در جهت نیل به مقصود خویش، در خودش برای ادای تکلیف فردی و اجتماعی خویش آمادگی ایجاد کند و ضمن نارضایتی از وضع موجود به وضع بهتر امید داشته باشد. چنین انتظاری سازنده ، نگهدارنده ، تعهد آور، نیروبخش و تحرک آفرین است و به گونه ایست که می تواند نوعی عبادت و حق پرستی به شمار رود



از مجموع این روایات هم وجوب و ضرورت انتظار استفاده می شود و هم فضیلت و ارزشمندی آن. اما مساله ای که خواننده را به تفکر وا می دارد آن است که منظور از انتظار چیست؟ آیا وظیفه ما به عنوان یک منتظر آن است که دست روی دست بگذاریم و به تکالیف و وظایفی که خدا (چه در بعد فردی و چه در بعد اجتماعی) نهاده عمل نکنیم و به شیوع و ترویج فساد و گناه راضی باشیم، بلکه بالاتر از آن به فساد و گناه دامن بزنیم با این توجیه که حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف در شرایطی ظهور می کنند که جهان لبریز از ظلم و فساد شود؟ با هر نوع امر به معروف و نهی از منکر در جامعه از در مخالفت بر آییم با این بهانه که مقابله با ظلم و جور و فساد تنها بر عهده اوست و بس![4] این، همان گونه تلقی از انتظار است که به تعبیر شهید مطهری ویرانگر، بازدارنده و فلج کننده است. این برداشت که صرفا ماهیت انفجاری دارد فقط و فقط از گسترش و رواج ظلم ها، تبعیض ها و اختناق ها و حق کشی ها و تباهی ها ناشی می شود. یعنی زمانی که حق و حقیقت هیچ طرفداری نداشته باشد باطل یکه تاز میدان می گردد. در این شرایط فرد صالحی در جهان یافت نمی شود و این انفجار رخ می دهد و دست غیب برای نجات حقیقت (ونه اهل حقیقت. زیرا حقیقت طرفداری ندارد) بیرون می آید. در این نوع نگاه هر اصلاحی محکوم است، زیرا هر اصلاح یک نقطه روشن است. تا در صحنه اجتماع نقطه روشنی هست دست غیب ظاهر نمی شود.پس بهترین کمک به تسریع ظهور و بهترین شکل انتظار ترویج و اشاعه فساد است. این جاست که گناه به تعبیر شهید مطهری هم فال است و هم تماشا، هم لذت و کامجوئیست و هم کمک به انقلاب مقدس نهائی و اینجاست که این بیت نشاط اصفهانی مصداق حقیقی خود را می یابد:
طاعت از دست نیاید گنهی باید کرد در دل دوست به هر حیله رهی باید کرد [5]

درکلام دیگری از امام صادق علیه السّلام روایت شده است که خوشا به حال پیروان قائم ما ، کسانی که در عصر غیبتش منتظر ظهور اویند و در زمان ظهورش مطیع او . آنها اولیا خدایند که نه از گذشته خوفی دارند و نه از آینده حزنی



طبعا چنین برداشتی از انتظار که بی تحرکی، سستی، خمودگی و نهایتا دامن زدن به جهل را تبلیغ می کند در تضاد با اندیشه ظهور در جامعه اسلامی است. نگاه یک منتظر به انتظار می بایست یک نگاه عملی (و نه صرفا یک حالت روحی و روانی یا خیالی و توهمی) باشد. منتظر ظهور می بایست در جهت نیل به مقصود خویش، در خودش برای ادای تکلیف فردی و اجتماعی خویش آمادگی ایجاد کند و ضمن نارضایتی از وضع موجود به وضع بهتر امید داشته باشد[6]. چنین انتظاری سازنده ، نگهدارنده ، تعهد آور، نیروبخش و تحرک آفرین است و به گونه ایست که می تواند نوعی عبادت و حق پرستی به شمار رود. از آیات قرآن کریم استفاده می شود که ظهور مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف حلقه ایست از حلقه های مبارزه اهل حق و اهل باطل که نهایتا منجر به پیروزی اهل حق می شود و این خود نیازمند آن است که شخص منتظر عملا در گروه اهل حق باشد. همچنین بر خلاف نگرش پیشین که فرد منتظر، انتظار پر شدن زمین از فساد و باقی نماندن حتی یک فرد صالح را می کشد، در روایات اسلامی سخن از گروهی زبده است که به محض ظهور امام به آن حضرت ملحق می شوند. بدیهی است که این گروه به یکباره خلق نمی شوند و به قول معروف از پای بوته هیزم سبز نمی شوند.معلوم می شود در عین اشاعه و رواج ظلم و فساد زمینه های مناسبی وجود دارد که چنین گروه زبده ای را پرورش می دهد[7].