استخدام

توصیه برای استخدام ؛ آری یا خیر؟ (بررسی اخلاقی)

با سلام و احترام بنده یک سوالی داشتم منتهی این سوال دو جنبه فقهی و اخلاقی داره ممنون میشم اگر کارشناس مربوط به هر دو بخش پاسخ بدن من سه ماهی هست که بیکار شدم و برای پیدا کردن کار هم تلاش کردم منتهی یک مقداری شرایط اقتصادی کشور نامناسب هست و شغل با حقوق مناسب نتونستم پیدا کنم. در این مدت از طرف خانواده و آشنایان به من فشار میارن که با کمک دوستان و آشنایانی که داریم برای من کار مناسبی پیدا کنند. منتهی من تا الان مقاومت کردم و نخواستم که پارتی بازی بشه و حق کسی ضایع بشه. چند روز پیش یکی از آشنایان با من یک بحث جدی کرد که آره این کار اسمش توصیه هست و ربطی به رابطه و باند بازی و پارتی بازیو این چیز ها نداره:-w من یکم به شک افتادم و به خودم گفتم شاید دارم بی جهت خودم رو دچار مشکل میکنم:-/ اما حرف اینها چی هست دو مدله: میگن ما میسپاریم به چند نفر از افرادی که مثلا در یک شرکت خصوصی کار میکنند. اگر نیرو لازم داشتند خب به جای آگهی دادن برای استخدام من رو که میشناسن و نیروی متعهد و متخصصی هستم استخدام میکنند البته بعد از مصاحبه طبیعتا نوع دوم این هست که در یک مرکز دولتی مثل دانشگاه یا وزارت خونه آشنایی هست که میتونه این کار رو بکنه خوب همینطور که میدونید استخدام در مراکز دولتی تقریبا یک حالت هفت خوان رستم داره ولی این آشنای ما منو معرفی میکنه و احتمالا موقع مصاحبه هم چون سپرده منو قبول میکنند از نظر من هر دو این روش ها نوعی استفاده از رابطه هست( هرچند من در کار خودم متخصص هستم و کارم رو بلدم همینطور متعهد و مسئولیت پذیرم) اما خب به این فکر میکنم کسی مشابه شرایط من به خاطر نداشتن آشنا بیکار میمونه و من تقریبا به راحتی میرم سر کار ممنون میشم درستی یا نادرستی این مسئله رو برای بنده از منظر اخلاقی پاسخ بدین   سوال از جنبه فقهی در تاپیک : توصیه برای استخدام ؛ آری یا خیر؟ (بررسی فقهی) پاسخگویی شده است ممنونم

توصیه برای استخدام ؛ آری یا خیر؟ (بررسی فقهی)

با سلام و احترام
بنده یک سوالی داشتم منتهی این سوال دو جنبه فقهی و اخلاقی داره ممنون میشم اگر کارشناس مربوط به هر دو بخش پاسخ بدن

من سه ماهی هست که بیکار شدم و برای پیدا کردن کار هم تلاش کردم منتهی یک مقداری شرایط اقتصادی کشور نامناسب هست و شغل با حقوق مناسب نتونستم پیدا کنم.
در این مدت از طرف خانواده و آشنایان به من فشار میارن که با کمک دوستان و آشنایانی که داریم برای من کار مناسبی پیدا کنند. منتهی من تا الان مقاومت کردم و نخواستم که پارتی بازی بشه و حق کسی ضایع بشه.

چند روز پیش یکی از آشنایان با من یک بحث جدی کرد که آره این کار اسمش توصیه هست و ربطی به رابطه و باند بازی و پارتی بازیو این چیز ها نداره:-w
من یکم به شک افتادم و به خودم گفتم شاید دارم بی جهت خودم رو دچار مشکل میکنم:-/
اما حرف اینها چی هست دو مدله:
میگن ما میسپاریم به چند نفر از افرادی که مثلا در یک شرکت خصوصی کار میکنند. اگر نیرو لازم داشتند خب به جای آگهی دادن برای استخدام من رو که میشناسن و نیروی متعهد و متخصصی هستم استخدام میکنند البته بعد از مصاحبه طبیعتا
نوع دوم این هست که در یک مرکز دولتی مثل دانشگاه یا وزارت خونه آشنایی هست که میتونه این کار رو بکنه خوب همینطور که میدونید استخدام در مراکز دولتی تقریبا یک حالت هفت خوان رستم داره
ولی این آشنای ما منو معرفی میکنه و احتمالا موقع مصاحبه هم چون سپرده منو قبول میکنند
از نظر من هر دو این روش ها نوعی استفاده از رابطه هست( هرچند من در کار خودم متخصص هستم و کارم رو بلدم همینطور متعهد و مسئولیت پذیرم) اما خب به این فکر میکنم کسی مشابه شرایط من به خاطر نداشتن آشنا بیکار میمونه و من تقریبا به راحتی میرم سر کار
ممنون میشم درستی یا نادرستی این مسئله رو برای بنده از منظر فقهی و اخلاقی پاسخ بدین
مرجع تقلید: آیت الله سیستانی
ممنونم @};-@};-@};-

استخدام و کار در شرکتی که از ویندوز و آفیس کپی شده استفاده می کنه

با سلام،
می خواهم در شرکتی استخدام بشوم که به عنوان اپراتور پاسخگویی و هماهنگی، با ویندوز و آفیس و... کار می کنیم (و این نرم فزارها کپی شده هستند یعنی همان قفل شکسته موجود در بازار که شرکت بر روی سیستم ها نصب کرده) ، بنده خودم شخصاً کپی رایت داخلی و خارجی را رعایت میکنم و الان هم در خانه از لینوکس و نرم افزارهای متن باز و رایگان استفاده می کنم، می خواهم بدانم آیا حقوقی که از کار در این شرکت خواهم گرفت، اشکال شرعی و حق الناس دارد و اینکه میگویند لقمه حرام در زندگی تأثیر می گذارد، آیا این حقوق شامل و مصداق آن لقمه حرام خواهد بود و هیچ تأثیری در زندگی من دارد؟
چون بحث انتخاب شغل و امرار معاش از طریق آن هست، این موضوع برایم خیلی مهم است.
(مرجع تقلید بنده آقای لنکرانی هستند، ولی چون محتاط هستم و می خواهم احتیاط کنم، در این موضوع ، نظر مراجعی که احتیاط بیشتر می کنند مثل آقای بهجت و.. برایم مهم تر است).
با تشکر

آیا در آمد من در این شغل حلال است؟

سلام
قرار است بزودی در سازمان امور مالیاتی استخدام شوم .
از یکی از مراجع تقلید در مورد این شغل سوال کردم .
گفتند اگر به مردم اجحاف نشود و دریافت مالیات برای نظام اسلامی ضرورت داشته باشد اشکالی ندارد.
خب بنده نمی توانم این تشخیص را بدهم . حال آیا میشود احتیاطا مقداری از حقوق را خمس بدهم تا
این مال مطمئن و حلال باشد؟
اگه ممکنه پاسخ دفتر آیت الله سیستانی رو هم بفرمایید.
با تشکر فراوان

برچسب: 

پیدا کردن کار با پارتی

انجمن: 

سلام و عرض ادب!
کسی که با پارتی میره سر کار، آیا حقوقی که می گیره حلاله؟

(با توجه به این که یکی دیگه برای اون شغل، شایستگی بیشتری داشته اما اون شخص با داشتن واسطه و پارتی، مشغول به کار شده.)

ممنونم.

احکام حکومتی وبيت المال

[="navy"][="arial black"]با عرض سلام و خسته نباشید

سوال:
آیا لازمه هر حکومت اسلامی اجرای "همه" قوانین اسلام است؟

[="darkred"]برای مثال:[/]
اگر در یک حکومت اسلامی، یکی از احکام اسلام بطور قانونی تغییر داده شود(قانونی تصویب و اجرا شود که خلاف قوانین اسلام باشد)، آیا اعتبار حکومت اسلامی هنوز هم پا بر جا می ماند؟
یا اسلامی بودن حکومت از اعتبار ساقط میشود؟

این سوال بیشتر از آن جهت برای بنده حایز اهمیت است که رعایت قوانین اسلامی، شرعا" واجب است. پس اگر حکومتی با تغییر یک یا چند قانون از قوانین اسلام از اعتبار اسلامی بودن ساقط گردد، دیگر رعایت قوانین آن حکومت شرعا" واجب نمی باشد(ا[="tahoma"][="black"]گر اشتباه است، با ذکر دلیل اصلاح بفرمایید[/][/]).

با تشکر از پاسخگویی شما[/][/]

احکام دانشجوئی

سؤال: استفاده از آنتن ماهواره برای آگاهی از برنامه های علمی یا قرآنی و مانند آن که از طریق ماهواره توسط دولت های عربی یا کشورهای دیگر پخش می شود چه صورت دارد؟ با توجه به اینکه برنامه های مخرب نیز دارد؟
حضرت آیت الله خامنه ای:
استفاده از این دستگاه برای دیدن شنیدن برنامه های علمی یا قرآنی و مانند آن هر چند فی نفسه مانعی ندارد ولی به دلیل اینکه برنامه هایی که از طریق ماهواره توسط دولت های غربی و بیشتر کشورهای همسایه پخش می شود غالباً دربردارنده آموزش افکار گمراه کننده و تحریف حقایق و همچنین برنامه های لهو و فساد هستند و حتی مشاهده برنامه های علمی یا قرآنی از طریق آنها موجب وقوع در فساد و ارتکاب حرام می گردد بنابراین شرعاً استفاده از آنتن های مذکور برای دیدن برنامه ها حرام است مگر آنکه برناه های مفید علمی یا قرآنی محض باشند و مشاهده آنها مستلزم هیچ فساد یا ابتلا به عمل حرامی نباشد، البته اگر قانونی باشد باید مراعات شود.(1)
حضرت آیت الله مکارم شیرازی:
با توجه به اینکه برنامه های مخرب بیش از برنامه های مفید است قرار دادن آن در اختیار عموم جایز نیست.
حضرت آیت الله فاضل لنکرانی:
از لحاظ شرعی استفاده از برنامه های مفید و مشروع مانعی ندارد و برنامه های دیگر جایز نیست و اگر در این زمینه مقرراتی وجود دارد باید رعایت شود.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی:
استفاده از برنامه های مشتمل بر فساد و مخرب جایز نیست.
حضرت آیت الله تبریزی:
چنانچه ماهواره در جذب برنامه های دینی و معارف اسلامی یا علوم قرآنی و امثال آن مورد استفاده باشد مانعی ندارد و اگر در جهت فساد مورد استفاده باشد حرام است.
حضرت آیت الله سیستانی:
اگر انسان مطمئن از استفاده نامشروع توسط خود یا دیگران نباشد حضرت آیت الله اجازه نگهداری و استفاده از آن را نمی دهند.
حضرت آیت الله بهجت:
از آنچه موجب تخریب عقاید و استخفاف به مقدسات می شود باید اجتناب کرد.
کتاب مسائل جدید از دیدگاه علما و مراجع تقلید