اختلاط زن و مرد

قدرتِ سیاسی ، اجتماعیِ زن در اسلام

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و افوّض امری الی الله انّ الله بصیرٌ بالعباد

سلام

قدرت طلبی برای زنان تا چه حدودی ( در ابعاد سیاسی و اجتماعی ) جایز است ؟

آیا زن می تواند برای رسیدن به قدرت، از همۀ ابزارهای مشروع استفاده کند ؟ ( بعبارتی ، رفتار سیاسی مانند مردان داشته باشد )

آیا امروزه بنابر مصلحتِ زمان ، نفوذ و حضور زن در عرصۀ قدرت سیاسی منفعتِ بیشتری ندارد ؟

آیا این نگرش ( قدرتِ سیاسیِ برتر برای زن ) فمنیستی است ؟

سخت بودن حدود رابطه با نامحرم در اسلام

انجمن: 

[="Black"]بسم رب الحیدر

سلام و عرض ادب و احترام

با احادیث و روایاتی که در مورد حدود رابطه با نامحرم در دین اومده 99درصدمون هر روز داریم کلی گناه میکنیم

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله: هرکس با غیر همسر خویش شوخی و مزاح کند به اندازه هر کلمه ای که در دنیا سخن گفته باشد ، خداوند هزار سال او را در زندان دوزخ نگاه خواهد داشت.


امام باقر علیه‌السلام:
سخن گفتن با زن نامحرم، از دام‌های شیطان است.

حضرت علی علیه‌السلام : اختلاط و گفتگو مردان با زنان نامحرم سبب نزول بلا و بدبختی خواهد شد، و دل‌ها را منحرف می‌سازد.

یکی از راویان می‌گوید در کوفه به زنی قرآن می‌آموختم، روزی با او شوخی کردم، بعد به دیدار امام باقر (علیه‌السلام) شتافتم، امام باقر علیه السلام فرمود: آن که (حتّی) در پنهان مرتکب گناه شود خداوند به او اعتنا و توجّهی ندارد، به آن زن چه گفتی؟ از شرمساری چهره‌ام را پوشاندم و توبه کردم، امام فرمود: تکرار نکن.

امام صادق علیه السلام: رسول خدا فرمان داده بود که زن مسلمان با مردان نامحرم بیش از پنج کلمه – که آن هم در موضوعات ضروری باشد- سخن نگوید.

یا مثلا حضرت مولا امیرالمومنین علی علیه السلام فرمودن من به زنان جوان سلام نمیکنم (منظور جواب سلام نیست) تا یه وقت نشه صداشون در من اثر بزاره و احادیث دیگه ...

حالا ما اگه بخوایم اینجوری باشیم باید بریم بیرون از شهر چادر بزنیم زندگی کنیم چون شدنی نیست

ما هر روز هزاران جمله با نامحرم بطور غیر ضروری حرف میزنیم مثلا با دخترای فامیل و خیلی از اقوام، همکلاسی و ... کلا روابط زیادی که در جامعه داریم اینها نمونه ای از حرف زدن عادی

حالا بنظرتون شدنیه که اصلا خنده و شوخی توش نباشه؟

همه اینا به کنار فضای مجازی خودش به تنهایی کفایت میکنه

ممنونم ازتون

یاعلی مدد[/]

شرکت در مهمانی هایی که نامحرم در آن حضور دارد

انجمن: 

سلام.

دیروز یه خاطره ای از خانم زهرا مصطفوی دختر حضرت امام خوندم که منو واقعا به فکر فرو برد. متن این خاطره رو اینجا می گذارم. سوالم هم اینه :
تا جایی که من در احکام خونده بودم، شرکت در مهمانی هایی که نامحرم ها در اون حضور دارند، اگر حجاب اسلامی رو روعایت کرده باشیم و مراعات کنیم بی دلیل با نامحرم صحبت نکنیم و... ایرادی نداره. اما طبق این فرمایش امام خمینی ،قائدتا شرکت در مهمانی ایی که نامحرم در اون حضور دارند
حرامه.
ممنون می شم بنده رو در این مورد راهنمایی بفرمایید.
مرجع بنده آقای خامنه ای هستند.

آنچه در پي مي‌آيد بخشي از خاطراتي است كه در طول سال‌هاي گذشته از خانم دكتر زهرا مصطفوي، يادگار گرامي حضرت امام سلام‌الله عليه نقل شده است:

امام نسبت به مسئله محرم و نامحرم و برخورد با نامحرم، بسيار مقيد بودند. من حدوداً 11 سال داشتم و هنوز چادر چيت سر مي‌كردم. آقاي اشراقي (داماد اول امام) ما را دعوت كرده بودند و من همراه ايشان به مهماني رفتم. آقاي اشراقي باغچه‌اي داشتند كه وسط آن معبري بود و آنجا دو سه تا صندلي گذاشته بودند كه در آنها امام و آقاي اشراقي روي صندلي نشسته‌اند. آن روز كسي در را باز كرد و خود آقاي اشراقي به استقبال آمدند. ما به خاطر قضيه نامحرم بودن، جلوي شوهر خواهرها نمي‌آمديم.من يكه خوردم و از امام پرسيديم: «سلام بكنم؟» امام گفتند: «واجب نيست». من چون خجالت مي‌كشيدم با آقاي اشراقي روبه‌رو بشوم و سلام نكنم، از مسير خارج شدم و رفتم ميان علف‌ها و گياهان باغچه و از آن معبر نرفتم تا با ايشان روبه‌رو نشوم.الآن هم منزل ما اين‌طوري است كه مردها و زن‌ها به خاطر مهماني دور هم نمي‌نشينند؛ مگر به خاطر مراسم و مسائل جدي شرعي. بعد از انقلاب خود من در تلويزيون، سمينارها، سخنراني‌ها و جلساتي كه آقايان و خانم‌ها حضور داشتند، حضور فعال داشتم و امام هرگز نگفتند نرويد و اين كار را انجام ندهيد، ولي در همان دوران اگر شوهر خواهرم مي‌آمدند، اين طور نبود كه سفره زن‌ها و مردها يكي باشد. رفت‌وآمد بود اما مردها جداي از زنان در اتاق‌هاي مختلف پذيرايي مي‌شدند.

سفره محرم و نامحرم جدا بود

تا آخرين لحظه زندگي امام،‌ همواره سفره محرم و نامحرم جدا بود. يك بار مادرم به امام گفته بودند: «ما امشب منزل نفيسه خانم - دختر بزرگ آقاي اشراقي - دعوت داريم». امام فكر كرده بودند كه در منزل نفيسه خانم، همسرش و شوهر خواهرهايشان هستند و مرد و زن با هم هستند و به مادرم گفته بودند: «اين مجلس، مجلس حرام است. شما مي‌خواهيد به مجلس حرام برويد؟»مادرم گفته بودند: «همه به من محرم هستند.» امام گفته بودند: «به دخترها كه محرم نيستند». مادر گفته بودند: من مي‌روم كه به همه مردها محرم هستم (دامادها و احمد). امام در اين مورد بسيار دقت مي‌كردند.



اختلاط زن با مرد نامحرم تا چه حدّی جایز می باشد؟
جواب: در گفتگوها باید نكات زیر را مراعات نمایند: 1ـ از صحبت كردن به نحوی كه موجب تلذذ و ریبه شود خودداری گردد. 2 ـ از شوخی كردن پرهیز شود. 3 ـ از حرفهایی كه موجب تهییج شهوت است باید خودداری شود. 4 ـ رعایت حجاب كامل بشود و از نگاه كردن حرام خودداری گردد. 5 ـ زن و مرد در یك محیط خلوت تنها نباشند. (ر.ك مسائل جدید از دیدگاه علماء و مراجع، ج1، ص137)

آیا حقوق متقابل زن و شوهر و فرزندان در خانواده ها بطور کامل رعایت می شود؟

به نام خداوند مهرگستر مهربان


مقام معظم رهبری در سفر به استان خراسان شمالی 20 سؤال کلیدی مطرح کردند که پاسخ دادن به هریک از آنها باعث می شود نگاهی دوباره به وضعیت کنونی خود بیاندازیم و برای حل مشکلات حال حاظر جامعه به دنبال راه حل بگردیم.

اینجا از کارشناسان محترم و دوستان گرامی خواهش می کنم هر نظر، راهکار و یا تجربه ای دارند در مورد این سؤال مهم ارائه کنند:

آیا حقوق متقابل زن و شوهر و فرزندان در خانواده ها بطور کامل رعایت می شود؟

چند تاپیک هم معرفی می کنم که مطالبشان در پاسگویی به سؤال به ما کمک می کنند:
حقوق متقابل زن و شوهر
نباید حقوق زن و شوهر نسبت به یکدیگر تغییر کند؟
حقوق فرزند بر پدر ومادر
حقوق متقابل والدين و فرزندان

کارشناس بحث : حامی