آیة الله العظمى مکارم الشیرازی

راهی برای محرمیت فرزندخوانده

سلام علیکم و حرمه الله حکم شرعی خانواده ای که دختر طفل (زیر یکسال) را به فرزند خواندگی قبول می کند چیست؟ با شرایط زیر:
  1. از خانواده واقعی این طفل هیچکسی وجود ندارد.
  2. در اطرافیان و خانواده مرد و زن این خانواده( پدر خوانده و مادر خواند  این طفل) هیچ زن شیردهی نیست که بصورت رضاعی محرمیت حاصل شود.
  3. پدرهای مرد و زن (یعنی پدر بزرگهای غیر واقعی این طفل) در قید حیات هستند. و عموها و داییهایی (غیر واقعی) نیز وجود دارند .
  4. در حد امکان طوری باشه که دختر بچه وقتی بزرگ شد, متوجه نشه که فرزند واقعی این خانواده نیست
طبق نظر آیت الله مکارم شیرازی با تشکر

آیة الله العظمى مکارم الشیرازی (مدّظلّه):تمام نهادها در برابر مسائل فرهنگی جامعه مسوولیت دارند

این مطلب را از سایت فیلسوف عارف،فقیه فاضل،مفسر بزرگ قرآن،نویسنده ی توانای جهان اسلام،استاد اخلاق،علامه مهذب،پاک و هوشمندحضرت آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی(دامت برکاته) برای شما این جا می گذارم

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظلّه) در آیین افتتاحیه سال تحصیلی حوزه های علمیه:

تمام نهادها در برابر مسائل فرهنگی جامعه مسوولیت دارند


ما تنها در خدمت جمهوری نیستیم بلکه درخدمت جمهوری اسلامی هستیم و تمام نهادها در برابر مسائل فرهنگی مسوولیت دارند؛ اما وقتی کمرنگ شود حوزه های علمیه احساس مسوولیت سنگین تری دارند که این مسائل فرهنگی اسلام به خصوص مکتب اهل بیت (علیهم السلام) را حفظ کند و مانع تزلزل آن شوند
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه که پیش از ظهر امروز در سالن اجتماعات مدرسه فیضیه قم برگزار شد، وظیفه حوزه های علمیه را در دوران کنونی بسیار سنگین ارزیابی و بر حمایت از مسائل فرهنگی جامعه تأکید کرد.
ایشان با بیان اینکه مسائل فرهنگی که رهبر انقلاب فرمودند یکی از ارکان و پایه های نظام به شمار می رود در حال کمرنگ شدن است، از نهادهایی که یکی پس از دیگری مسوولیت مسائل فرهنگی را از خود دور می کنند و می گویند مسائل فرهنگی به ما مربوط نیست، خواست به خود بیایند.
مسؤولیت همه نهادها در برابر مسائل فرهنگی
ایشان با ابراز تعجب از دانشگاهی که اعلامیه داده بود مسائل فرهنگی به عهده ما نیست؛ وظیفه اصلی دانشگاه ها را درباره مسائل فرهنگی دانست و تصریح کرد: وقتی می گوییم جمهوری اسلامی هم تقویت جمهوری وظیفه همه نهادها است هم تقویت اسلامی بودن.
ایشان در ادامه فرمودند: ما تنها در خدمت جمهوری نیستیم بلکه درخدمت جمهوری اسلامی هستیم و تمام نهادها در برابر مسائل فرهنگی مسوولیت دارند؛ اما وقتی کمرنگ شود حوزه های علمیه احساس مسوولیت سنگین تری دارند که این مسائل فرهنگی اسلام به خصوص مکتب اهل بیت (علیهم السلام) را حفظ کند و مانع تزلزل آن شوند.
حفظ فقه سنتی نخستین وظیفه حوزه های علمیه
معظّم له در ادامه نخستین وظیفه سنگین حوزه های علمیه را حفظ فقه سنتی عنوان واظهار کرد: فقه سنتی پایه مرجعیت و پایه حلال و حرام و پایه سیاست و اقتصاد اسلامی است؛ مبادا به واسطه پرداختن به مسائل دیگر مسأله فقه سنتی کمرنگ شود.
ایشان همچنین پاسخگویی به مسائل مستحدثه را ضروری دانست و تصریح کرد: حوزه های علمیه باید در این زمینه هم موضوع شناسی کرده و هم حکم شناسی کنند و پاسخ این مسائل را بدهند و کسی نگوید اسلام در برابر این مسائل پاسخی نداده است.
چند توصیه به مسؤولان حوزه
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در ادامه سخنان خود بر پاسخگویی به شبهات مطرح شده، فرا گرفتن زبان عربی، پرورش مفسران قرآن، پرورش پژوهشگران و خطبای آگاه و عالم و استفاده از تمام ابزارهای نوین برای فرستادن پیام اسلام به جهان تأکید کرد.
داشتن سایت های اینترنتی قوی برای جواب به مسائل، پرکردن خلأ موجود در شهرستانها از نظر علم و عالم، تقویت حوزه های علمیه شهرستانها، تربیت استادان لایق، تربیت قضات متدین، عادل و با ایمان از دیگر توصیه های حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی بود.
اهمیت علم و دانش از نگاه قرآن و روایات
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در ابتدای سخنان خود با اشاره به اهمیت علم و دانش از دیدگاه اسلام، خاطرنشان کرد: از دیدگاه اسلام و قرآن پایه آفرینش حضرت آدم بر علم و دانش بود و در قرآن مطرح شد که این همه عظمت برای آدم که مسجود فرشتگان واقع شده از کجا است.
معظّم له در ادامه افزودند: خداوند اسما را به آدم آموخت و چون علم اسما را داشت مسجود فرشتگان شد و به سبب این علم و دانش بود که برترین مخلوق خداوند متعال لقب گرفت و بر فرشتگان برتری یافت.
معظّم له در ادامه با اشاره به روایتی از امام صادق (علیه السلام) اظهار داشت: آدم عالم به اسمای جهان هستی به تعبیر پروردگار شد و آن مقام بالا را پیدا کرد و مسجود فرشتگان شد؛ این آیات در محیط جاهلیت عرب نازل شد که علم و دانش در آنجا ارزشی نداشت.
ایشان با بیان اینکه پایه دیدگاه اسلام درباره بشر همان پایه علم و دانش است، به مقایسه این مطلب در کتاب یهود و نصارا پرداخت و ابراز کرد: در انجیل و تورات آمده است که علم و دانش شجره ممنوعه حضرت آدم بود در حالی که افتخار اسلام به شمار می رود.
طلاب علوم دینی در تقویت علم و دانش بکوشند
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با بیان اینکه شرافت انسان در علم و دانش است و حوزه های علمیه باید شرافت انسان را تقویت کنند به ارائه چند توصیه به طلاب علوم دینی پرداخت و گفت: حافظان دین خدا در زمان غیبت علما و دانشمندان هستند.
معظّم له تصریح کرد: بر اساس حدیث امام صادق (علیه السلام) اگر علما و دانشمندانی نباشند که به سوی خدا دعوت کرده و از دین و حجج الله در برابر حملات دشمنان دفاع کنند و ضعفای عباد الله را از دامهای شیطان نجات دهند، همه از دین خدا خارج می شوند.

لازم به ذکر است طبق اعلام دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظلّه) درس خارج فقه (حج / اعمال منا ) از روز چهارشنبه 19 شهریور رأس ساعت 10 صبح در مسجد اعظم، به خواست خدا آغاز می گردد.

تاریخ انتشار : « 1393/06/16 »

راستی من یادم رفت لینک خبر رو بگذارم
http://makarem.ir/news/?typeinfo=4&lid=0&mid=326362&catid=0&start=1&PageIndex=0