آیات برزخ

پاک شدن از گناهان در برزخ

انجمن: 
با سلام و عرض ادب خدمت کارشناسان محترم سایت خوانده ام که انسان یا شاید هم فقط مومن(به درستی یادم نیست شما درستش کنید  اگه اشتباه میگم) برای پاک شدن از  گناهانش به واسطه ی امتحانات دنیوی یا سختی جان دادن یا توسط عذاب قبر، یا عذاب برزخ و در نهایت اگر پاک نشود کارش به بعد از قیامت  میکشد و توسط عذاب جهنم بلاخره گناهش پاک میشود... میخوام بدونم که برای ما مومنان تا چه حد این امکان هست که گناهانمان قبل از  رسیدن قیامت در برزخ کاملا پاک بشوند و باری از آنها بر دوشمان نماند؟  در مورد گناهان حق الناس دار که شرط پاک شدن از آنها را خدا بخشیده شدن توسط خود آن افراد قرار داده چی؟( قبلا خوانده امهیچ حق الناسی بخشیده نمیشود مگر خود کسی که حقش پایمال شده فرد رو ببخشه تا اون فرد بتونه وارد بهشت بشه، مثل گناه غیبت) آیا ممکن است گناهانی که مربوط به حق الناس هستند به هر راه دیگری قبل از قیامت بخشیده شوند؟  و در مورد گناهان حق الله   باید تا چه محدوده ای باشند که فرصت پاک شدن از آنها قبل از قیاپت فراهم شود؟ مثلا گناه زنا که حق الله را شامل میشود اما گناه بزرگی است ممکن است قبل از قیامت و بدون عذاب جهنم از انسان توسط عذاب برزخ رفع شود؟ ممکن است فردی که گناهی مانند زنا بر گردنش است در برزخ آرام باشد اما پس از قیامت دچار عذاب دردناک شود یا علاوه بر عذاب جهنم تا روزی هم که در برزخ است درمانده و تحت عذاب است؟ و سوال آخرم این است که کیفیت عذاب در برزخ و جهنم پس از قیامت در مقایسه با هم چگونه است؟ آیا در یک حد هستند؟

روح پس از مرگ

انجمن: 
سلام  چگونه در برخی روایات میگویند  روح مرده مومن تا قیامت در قبرش می ماند و در همانجا مورد رحمت خدا قرا میگیرد تا قیامت شود و وقتی کسی بر سر قبرش میرود متوجه میشود اما در برخی دیگر از روایات گفته شده روح مردگان به عالم برزخ منتقل میشود و مومنان در منطقه ای از زمین به نام وادی السلام جمع میشوند؟ یعنی مردگان همزمان دو جا هستند؟  

برزخ در قرآن

انجمن: 

سلام

کارشناس محترم در تاپیک:

سیاحت غرب چقدر واقعیت دارد؟

این مطلب را بیان نموده اند:


عمار;993608 نوشت:

اما در مورد این نظر شما باید عرض کنم دلیل بر وجود چنین جهانى که گاهى از آن تعبیر به «عالم قبر» و یا «عالم ارواح» مى شود، از طریق ادله نقلیه است، آیات متعددى از قرآن مجید داریم که بعضى ظهور و بعضى صراحت در این معنى دارد.
آیه 100 سوره«مومنون» مى فرماید: (و پشت سر آنها برزخى است تا روزى که برانگیخته شوند)؛ «وَ مِنْ وَرائِهِمْ بَرْزَخٌ اِلى یَوْمِ یُبْعَثُونَ» ظاهر در وجود چنین عالمى است، ـ هر چند بعضى خواسته اند کلمه برزخ را در این آیه به معنى مانعى براى بازگشت به این دنیا معرفى کنند و گفته اند: مفهوم آیهاین است که پشت سر انسان مانعى است که او را از بازگشت به این جهان منع مى کند ـ .
ولى این معنى بسیار بعید به نظر مى رسد؛ زیرا تعبیر به «اِلى یَوْمِ یُبْعَثُون»؛ (تا روز رستاخیز) دلیل بر این است که: این برزخدر میان دنیا و آخرت قرار گرفته، نه میان انسان و دنیا.

ایشان برای اثبات وجود برزخ، به عنوان جهان قبر یا جهان ارواح، به چند آیه از قرآن اشاره فرموده اند.
اگر اجازه دهید می خواهم از اولین مورد شروع کنم و بعد بترتیب به موارد دیگر بپردازم.
همانگونه که اطلاع دارید، کلمه برزخ کلاً سه بار در قرآن بکار رفته که از این میان دوتای آن به یک حایل و فاصله بین آب شور و شیرین اشاره دارد. بطوری که در تصویر دیده می شود ، فاصله و حایل مذکور نسبت به پهنای دو دریا بسیار بسیار اندک است .


حالا می خواهم بگویم برزخی هم که در آیه 100 مومنون آمده از همین دست است و کنایه از یک فاصله کم و اندک می باشد. کسانی که بعد از مرگ( یا بهتر است بگویم در آستانه مرگ) از خداوند تقاضای بازگشت به دنیا می کنند در پاسخشان گفته می شود فقط در روز رستاخیز می توانند به دنیا باز گردند و تا آن روز تنها به اندازه برزخی ( زمان اندکی) باقی مانده است.

آیا این تفسیر خوبی است؟
اگر پاسختان منفی است اشکالش چیست؟